Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

viragon säädöt?

timppa 1

Eukko sitten osti 535 Viragon. Joku vika siinä on kun perässä ajaessa meinaa kuolla bensankatkuun ja kulutuskin 9litraa/100. Vääntää huonosti eikä yksinkään jaksa ripeemmin kun 110km/h. Kaasuttimista en silleen "nopeesti" vikaa löytänyt... Kaikki näyttäs puhtaalta, neula keskilovessa ja bensanpinta ok (ei ainakaan tulvi). Pääsuutin 120 -onko se 535:n vakio?? Pitäiskö vikaa sittenkin etsiä muualta kuin kaasarista? Mielestäni toinen pytty kuumenee "normaalisti" ja toinen samanaikasesti viileä. Tämäkö lienee se joka ei polta kaikkee bensaa... Onko vastaavasta kokemuksia? Mitähän neuvoksi?

9

7913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tr.

      Jos toinen pytyy on viileä, kokeile pakoputkesta mutta älä polta sormia, niin silloin käy vaan yhdellä pytyllä. Onko rikastin pois päältä,ryyppy.

      • timppa11

        ...on pois päältä. Toinen putkikin tuntuis viileemmältä. Ryyppyä ei juurikaan ees tarvi, jos ei ihan nollakelillä yritä käyntiin, eli toisaalta seos tuntuis hyvinkin rikkaalta (ainakin siinä toisessa pytyssä...)Voiko vika olla muualla kuin kaasarissa? Missähän?


    • jutut

      vertaa ajossa olleet tulpat keskenään, (väri, kunto)
      Sytyttääkö toinen ollenkaan (jos et omista stroboskooppi lamppua, jollain naapurillasi varmaan on, syttymättömyyden paljastaa strobon halpisversiokin) Syy voisi olla tyypillisyys järjestyksessä: viallinen puola tai puolan johdot, sytytyksen ohjaus puola koneessa (Pick up coil) ei anna sykäystä boksille. tai kaasareiden synkronointi: tonen muki imee vaan väkisin raakaa polttoainetta eikä avaa imupuolta(seosta) lainkaan. Synkronoinnin toteamiseksi tai säätämiseksi minimi väline lienee CarbtuneII (tätä ei ole edes jokaisella motoristi naapurillasi vaikka on halpa vehe: n:100e) On ollut tapauksia että koko synkronointiruuvi on hävinnyt huitsin heinolaan.

    • timppa111

      ...myöntää mutta vika oli niin yksinkertainen ettei sitä ees tajunnut. Sytytystulppa kyllä kipinöi komeesti kun kone kävi tyhjäkäyntiä, mutta isommilla kierroksilla kipinä hävisi. No puolaahan siinä epäilin, mutta vikahan olikin vaan itse tulpassa. Uusi tulppa ja Virago kehrää kuin kissa. Väännöt on paikallaan ja bensanhaju poissa kun toinen pytty ei sammukaan isoilla kierroksilla niinkuin ennen. No tulipahan läpikäytyä kaasaritkin (vaikka turhaan). Kiitokset kaikista vinkeistä!

      • Kaikille miten älysit

        miten oireen tunnistit?
        Silloin tämä palsta voi pavlella myös kaikenmaailman tumpeloitakin.
        miten hoksasit että kipinä hävisi isommilla kierroksilla?
        Kaikki tällainen perustieto on erityisen tärkää kaikille tumpuille.
        pelkkä hyvä mieli kaverin helpotuksesta ei aina riitä.


      • timppa1111
        Kaikille miten älysit kirjoitti:

        miten oireen tunnistit?
        Silloin tämä palsta voi pavlella myös kaikenmaailman tumpeloitakin.
        miten hoksasit että kipinä hävisi isommilla kierroksilla?
        Kaikki tällainen perustieto on erityisen tärkää kaikille tumpuille.
        pelkkä hyvä mieli kaverin helpotuksesta ei aina riitä.

        ...tuli tunnistettua oikeastaan ihan sattumalta kun starttasin pyörää ja annoin sille liikaa bensaa (siis ryyppy päällä liian pitkä starttaus) ja ruuvasin tulpan pois kuivatakseni sen. Sitten vaan jostakin tuli mieleen että enpä ruuvaakaan takaisin vaan pistän johtoon ja starttaan pyörän yhdellä pytyllä (ei varmaan pitäisi ees tehdä ettei mee jotakin sontaa tulpanreiästä sisään) ja siinä kun pyörä starttas ja annoin hanaa niin huomasin että kipinä katoo kun kierrokset vähän nousee ja tyhjäkäynnille pudotessa alkaa taas kipinöidä. Puolaahan sit aloin epäillä, mutta lainasin kuitenkin tulpan omasta kawasta ja kokeilin sitä viragon tulpanjohtoon ja silloin huomasin että kawan tulpalla tätä ei ilmene. Itse en ees tiennyt että itse tulppaan vois tollasta vikaa tullakaan, mutta pakko se kai nyt on uskoo.


    • Prötköti

      Onkos kukaan törmännyt ongelmaan että talven jälkeen pyörä käy korkeilla joutokäynti kierroksilla? 535 vm-91, ja on muuten suorat putket ilman ääkkäreitä, viime kesänä perus putkilla kävi hyvin, talvella säädettiin venttiilit ja mopo oli ihan palasina, voiko kaasuttimen tiivisteet kuivua ja aiheuttaa ilmavuodon?

    • äreevanhaukko

      Syystä tai toisesta johtuen käy nk.laihoilla,eli seoksessa liikaa ilmaa bensiinin määrään nähden.

    • Anonyymi

      ... samanlaisia oireita... Oululainen merkkihuoltoliike ei huolinut vuosi sitten huoltoon kun on vuosimallia 1992 yamaha virago 535 ja ko merkki ei ole ollut edustettuna heillä vielä tuolloin... mikä se sellainen merkkihuolto sitten on ? muilta merkeiltä onnistuu iästä riippumatta...harmillista...kun olisi noita mönkijöitäkin...!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2394
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2141
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1961
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe