EI esiaviolliselle seksille

minävaintäällä

Seurustelin ihanan miehen kanssa hyvän tovin, ja seksi oli hyvää ja sitä sai tarpeeksi usein. Sitten eräänä viikonloppuna se loppui, mies ilmoitti tulleensa uskoon ja haluaa elää oikein ja rakastaa minua oikein. Siihen loppui seksimme. Olen ollut ilman nyt vuoden verran.

Aluksi mietin, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, en ollut oikeasti uskonut, että vielä nykypäivänä joku oikeasti odottaa papin aamenta.

Suhteemme oli kuitenkin mitä parhain, tunsin oloni paremmaksi kuin ikinä aikaisemmissa suhteissani. Mietin, olenko valmis uhraamaan kaiken sen seksin takia. Silloin en ollut.

Nyt tuntuu, että seksittömyys on myrkyttänyt mieleni. Haluaisin tuntea itseni naiseksi, halutuksi ja rakastetuksi. Haluaisin niin kovin miestäni, mutta se on syntiä, lihanhimoa ja sielun vihollisen toimintaa minussa, hänen mukaansa.

Aluksi uskoontulo koski vain seksiä, mutta sen jälkeen on informoitu, ettei suhteemme voi edistyä, ellen tule uskoon. Koska raamattukin kieltää pakanoiden ja uskovaisten avioliitot.

Tunne itseni idiootiksi tätä kirjoittaessani, sanoohan terve järkikin, että ei ole edellytyksiä jatkaa. Olisin laittanut välimme poikki jo aikaa sitten, mutta kun on niin vaikea uskoa, että joku muu tekisi minut onnellisemmaksi kuin tuo mies. Mietin myös, olenko typerä päättäessäni suhteen vain seksin takia. Olen kuitenkin huomannut, että se on suurempi osa suhdetta kuin olin ajatellutkaan.

Onko ketään muita, jotka olisivat kokeneet saman? Vai onko tämä huonoa tuuriani, jonka kanssa minun tulee yksin painiskella?

11

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukemaan

      korkeaveisu läpi sekä uusi testamentti, niin ehkä hänelle sitten avautuu Jumalan sana uudelleen.

      Hän ei nyt rakasta sinua vaan hän tekee kaiken itsekkäistä syistä, ollakseen "parempi", vaikka hän selvästi loukkaa sillä sinua. Se sotii Jeesuksen opetuksia vastaan.

      Hän on selvästi niitä ihmisiä jotka luulevat että edelleenkin eletään Vanhan testamentin aikaa, jolloin oli Lain aika. Nykyään eletään kuitenkin Armon aikaa koska Jeesus sovitti meidän syntimme.

      Valitettavasti miestäsi on eksytetty ja hän on eksynyt, eikä selvästikään ole sisäistänyt Jeesuksen opetuksia läheisten rakastamisesta.

      Jeesus ei missään tapauksessa kieltänyt rakastuneelta parilta seksiä, sillä ilman avioliittoakin rakastunut pari on pari Jumalan silmissä. Avioliittoseremonia on vain pelkkä seremonia! Se mitä hän nyt höpöttää sinulle pidättyvyydestä ja siitä ettei hän saisi rakastaa sinua koska et ole uskossa, on Vanhan testamentin höpinöitä joilla ei ole enää mitään muuta kuin historiallista merkitystä. Vanha testamentti on pelkkää kikkailua ja siitä Jeesus vapautti meidät.

      Miehesi on henkisesti sairas sillä hän ei seuraa eikä ymmärrä sitä mitä Jeesus on meille opettanut.

      Toivottavasti saatte setvittyä suhteenne ja toivottavasti miehesi saa apua seurakuntansa sielunhoitajalta sillä ilman apua teidän suhteenne on tuhoontuomittu ja se tuhoutuu siksi että miehesi on muuttunut itsekkääksi ja omahyväiseksi ja se on kaikkea muuta kuin kristityn uskovaisen elämää.

    • kommenttiini

      "Sitten eräänä viikonloppuna se loppui, mies ilmoitti tulleensa uskoon ja haluaa elää oikein ja rakastaa minua oikein."

      Tuo on oikein hyvä periaate, mutta hänen itsekkyytensä tulee siinä ilmi että jos hän oikeasti rakastaa sinua, hän tietäisi että hän ei määrittele sitä millä tavoin sinua tulisi rakastaa oikein.

      Tämä koskee myös pettämistä. Pettäjä ei määrittele sitä mikä on pettämistä ja mikä ei, vaan sen tekee ainoastaan petettävä puoliso. Hän ei voi sinulle sanella että mikä on oikea tapa rakastaa sinua, sillä sellaisen asian vain ja ainoastaan sinä voit määritellä!

      Nyt passitat miehesi pikaisesti oman seurakuntansa sielunhoitajan pakeille ja annat hänelle tämän kommentin mukaan mietittäväksi sillä tuollainen itsekkyys ja omahyväisyys ei ole Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta!

    • Arvatenkin

      Heille nimittäin on tapana manipuloida uutta uskovaista, että jos hän ei kykene käännyttämään pakanallista puolisoaan uskoon, on hän myös epäonnistunut, eikä hän voi edetä omassa uskonnossaan eikä päästä niiden 144000 taivaaseen valittavan kanssa taivaaseen.

      Mieti tarkkaan!

      Edes sun kääntyminen uskoon ei riitä, vaan sä saat lisää vaatimuksia.
      Ehkäisystä on luovuttava ja erillaiset seksuaaliset variaatiot seksin aikana loppuvat - mm. ei suuseksiä - joten mieti tosi tarkkaan.

      Jos sä et ole valmis elää uskovaisena, niin ero, sillä muuten olet pattitilanteessa pitkään. Ja jos sun miehesi ei saa sua käännytettyä niin pian teille tulee "veljiä" puhumaan uskonnosta teille "sun miehesi kutsumina" ja siten hiljalleen manipuloi sua.

      Joten - kannattaa miettiä - eroa.

      • uskovaine

        Seksi kuuluu vain avioliittoon ja silloinkin vain lastentekoa ajatellen. Ei mitään ehkäisyä. Sitten ei myöskään mitään akrobaattitemppuja. Vain lähetyssaarnaaja-asento. Vaatteita ei saa raottaa enempää kuin on tarvis. Sellaista on minun ja vaimoni seksielämä.


      • pappinen

        joku väittää että jehovilla olisi jotain pinttymiä kieltäytyä esiaviollisesta seksistä. Ei pidä paikkaansa. He naivat siinä missä muutkin eivätkä he välttele viinaa eikä tupakkaa. Sen sijaan välttelevät verensiirtoa. Sitten tulee jupakka jos tästä uskosta eroaa. Sen sijaan lestit eivät julkisesti harrasta esiaviollista nussintaa.


    • se alkuperäinen

      Ikävä kyllä asiasta ei voi keskustella. Minullahan ei ole mielipide oikeutta, koska en sydämessäni tunne Totuutta.

      Olen yrittänyt puhua, keskustella, itkeä, mutta mikään ei mene jakeluun: "raamattua voi väärä uskoiset tulkita miten haluavat, mutta Oikeassa uskossa, kun on Jeesuksen ottanut sydämeensä, Pyhä henki antaa ymmärryksen ja silloin voi raamattua tulkita vain YHDELLÄ tapaa (-siis hänen tavallaan). Kaikki ketkä muuta väittävät, ovat altistuneet lihan himoille, eivätkö oikeasti rakasta Herraamme Jeesusta."

      Tilannetta vaikeutta lisää, että koko suku on siinä mukana. He eivät ole jehovan todistajia, vaan sanojensa mukaan normaaleja kristittyjä, jotka tuntevat sydämessään Pyhän hengen. Kovasti fanittavat Nokia Missiota, ja luultavasti liittyvät uuteen kirkkoon kun se perustetaan.

      Tekstini on niin negatiivissävytteistä. Mies on siis upea. Ihana. Ja olen täydellisen varma, että hän minua rakastaa. Usein emme uskosta keskustelekaan, mutta joskus joudun kuulemaan sitä, miten saatana syöttää ajatuksia päähäni liittyen lihan himoihin, yms.

      En kestä seksittömyyttä. Minusta se kuuluu parisuhteeseen. Mutta minua myöskin syö, ettei muka omat ajatukseni olekaan minun ajatuksiani. Haluan ja tarvitsen kumppanin, jonka kanssa voin keskustella, ilman että minulle nauretaan tai pyöritellään päätä. Haluan, että minua edes yritetään ymmärtää ja mielipiteitäni kunnioitettaisiin.

      Kiitos kaikille vastanneille. Ei tässä taida olla muuta vaihtoehtoa kuin erota. Toista ei pysty muuttamaan, sen olen jo kantapään kautta aikaisemmin ymmärtänyt. Niin se vain taitaa olla, että aina rakkaus ei riitä.

      • Huonomuistinen

        Eikös Paavali kirjoittanut, että jos puoliso uskoo niin toinenkin voi silloin pelastua vaikkei uskoa tunnustaisikaan?


      • miehellesi

        että oikeassa uskossa olevat ihmiset tulkitsevat Raamattua hyvinkin eri tavalla.

        uskis


      • noin mennyt
        Huonomuistinen kirjoitti:

        Eikös Paavali kirjoittanut, että jos puoliso uskoo niin toinenkin voi silloin pelastua vaikkei uskoa tunnustaisikaan?

        vaan uskova ei saa hylätä uskotonta, vaan hänen tulee vaeltaa uskossa, jotta uskosta osaton uskonvaelluksella voitettaisiin uskon puolelle.


    • odotin papin aameneen

      saakka, enkä ole katunut päivääkään. No, olen uskova, joten se oli luonnollinen ratkaisu. Parisuhde ei voi perustua seksille. Sellainen on tuhoon tuomittu juttu. Seksi on seuraus oikeasti parisuhteesta, ei sen korvike eikä syy. Mutta miksi ette mene papin eteen aamenta kuulemaan? Sehän ratkaisisi ongelma heti. Se on tietysti totta, että uskova ei saisi sitoa itseään ei-uskovaan, mutta "miehesi" ei ehkä ymmärrä, että olette jo eläneet yhdessä, joten hänellä ei ole oikeutta lopettaa suhdetta noin vain. Sekin nimittäin olisi Raamatun vastainen temppu. Usko on sitten henkilökohtainen asia, joten teidän täytyisi keskustella oikeasti millainen arvomaailma teillä on ja onko teillä mahdollisuuksia elää yhdessä.

      P.S. papin aamenta odottavia on kuule todella paljon.

      • Lína

        Hei "odotin papin aameneen"

        Olen iloinen siitä, että omat päätöksesi ovat kantaneet sitä hedelmää, mitä olet odottanut: eli sitä, että et ole katunut päivääkään.

        Olen samaa mieltä siitä, että parisuhde ei voi perustua pelkkään seksiin...
        Mutta lienet varmaan lukenut monet "itkuiset" viestit täällä keskustelulinjalla. Seksittömyys parisuhteessa on mielestäni yhtä tuhoava tekijä kuin se, että parisuhdetta pitää kasassa pelkkä seksi. Hyvä suhde ei voi perustua seksittömyyteenkään!!! Siinä tekee vääryyttä toista kohtaan. Asia on tietynlainen kuilukohta (ainakin minun mielestäni): seksi on osa parisuhdetta (ellei sairauksia ole esteenä). Jos seksipuoli ei toimi alkaa se tuhota parisuhteen muita alueita. Silti pitäisi muistaa, että parisuhteessa on monia muitakin puolia....

        Kirjoitat: "Seksi on seuraus oikeasta parisuhteesta..."
        Oikea parisuhde on mielestäni sellainen, jossa molemmat osapuolet sitoutuvat toisiinsa. Tällainen pari voi mielestäni elää avo- tai avioliitossa.

        Minusta avioseksin ylikorostaminen on väärin. On väärin uskotella, että JOS odotat papin aameneen, on aviovuoteesi oleva ilotulituksia täynnä. Minulla on monia papin aamenta odottaneita ystäviä, jotka ovat odottaneet avioseksin ihanuutta, mutta ovat pettyneet syystä tai toisesta.
        Nyt en kuitenkaan halua aliarvioida periaatteitasi. Minusta on kunnioitettavaa, jos pariskunta pystyy odottamaan, kunnes liitto on siunattu Jumalan kasvojen edessä. Mutta kaikessa pitää olla realistinen: eli "sinun seksielämäsi ei välttämättä luista, vaikka kuinka tekisit mielestäsi oikeita valintoja".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe