"Puuetiketti"

Silja1

Millainen puuetiketti teidän naapurustossa on? Aiheuttaako puut ryppyjä naapurisuhteisiin? Meillä on naapurissa vajaa kuuskymppinen vanhapiika joka narisee meidän puista aivan jatkuvasti. Hän mm. haluaisi että kaataisimme vähistä puistamme (kaksi koivua ja yksi pihlaja) koivut..tai ainakin yhden, kun hänellä on koivun siitepölyallergia. Minä taas en ollenkaan halua kaataa noita, sillä pihamme olisi muuten ihan "kalju"..ja nuo kaksi koivua on oikein ihania "suomifilmi"-koivuja, joiden riippaoksat heiluu tuulessa kuin köynnökset. Itse asiassa mielestäni puita on meidän tontilla ihan liian vähän...kasvamassa on syreeneitä ja haluaisin istuttaa vaahteran. Rupattellessa puutarhasta naapuri on kuitenkin oikein tuskastellut sitä, että toivottavasti ette istuta enempää puita, ettei hänen tarvitse haravoida enempää lehtiä - lehdethän varisevat tuulen mukana myös hänen pihaansa. Vähän kismittää tuo..itsellä sillä kyllä on aika paljonkin puita..eli ne lehdet jaksaa haravoida..ja osin siis mekin haravoimme niitä pihaltamme. Satun olemaan niin selkärangaton, etten millään kehtaisi istutella juttuja meidän pihaan, kun naapurineukon kanta on noin vahvasti tiedossa.

Jossain toisessa keskustelussa joku kertoi kaataneensa vaahteran juuri tuon "roskaamisen" takia..mun lapsuudenkodissa on vaahtera, ja mun mielestä sen lehdet on helpompi haravoida kuin semmoset pienemmät, jotka oikein pureutuu nurmikkoon. Onko ehdotuksia puista, joiden hoitoon ei liity mitään ylenmääräistä haravointia? Havupuut eivät oikein sovi tähän miljööseen...tosin olen miettinyt sitä, että laittaisin havupuista meille naapurin väliin aidan, jolloin ehkä vois istuttaa mitä puita vaan ja lehdet ehkä pysähtyisi siihen havupuuaidanteeseen eikä menis naapuriin. Naapurin mielestä havuaita varjostaa hänen pihaansa liikaa..ja on antanut ymmärtää, että niin varjostaisi kaikki muutkin puut jos laitetaan ne lähellekään hänen pihaansa. Hohhoijaa...

3

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töyhtötiainen

      Kyllähän sitä omalle tontilleen saa istutella mitä mieli tekee, kunhan ei ihan rajalle laita. Tietenkään kasveista ei saa olla naapurustolle selkeää haittaa, mutta puun taimet on alkuun pieniä, eivätkä ne ensimmäisinä vuosinaan juurikaan roskaa tai varjosta. Ja ehkä siinä puiden kasvaessa naapurikin saattaa vaihtua... ;)
      Valitettavasti vaan jotkut ihmiset on hankalia naapureita ja mielipide-eroja tulee. Suurempiakin ongelmia varmasti on, kuin puiden lehdet, jotka ovat luonnontuote ja maatuvaa tavaraa. Minusta puut kuuluvat pihaan ja jos pihan omistaa, pitää hyväksyä että syksyisin saa lehtiä haravoida. Ymmärrän kyllä, että kaikilla ei ole mahdollisuutta lehtiä pihallaan kompostoida ja pois kuljetuskin voi olla ongelma, mutta silloin toivoisi naapuri- tms. avun olevan mahdollista.

    • tipsu

      Toi aita on hyvä ajatus. Kyllä tällaisessa tapauksessa kannattaa vaan teeskennellä kuuroa ja sokeaa, koska valitusvirsi on oikeasti aiheeton.

      Oletan hänen väitteensä "aita varjostaisi" olevan lähinnä kuvitteellinen? Ennemminkin hän ehkä vain haluaa nähdä teidän pihalle? ;) Ei mitään kun kunnon aita pystyyn ja se voi olla aika korkeakin mielestäni, se on muutenkin siisti ja kätevä tontin rajaaja. Kestää kuitenkin monta vuotta kasvaa ja niin kestää muuten vaahterakin, senkus ostat:) Harkitse myös mongolianvaahteraa ja tataarivaahteraa, jäävät pienemmiksi, mutta ovat kovin suloisia puita. Itsellä on mongolianvaahtera ja kiva syysvärityshän siinä on ja nätit lehdet.

      Isotuomipihlajakin on kiva, korkeana aidanteena tai puuryhmänä. Just nyt sekin kukkii täällä Lounais-Suomessa. Entä jos siihen naapurin rajalle (havuaidan lisäksi) laittaisi näitä pienempiä puita / isompia pensaita? Ei varjostaisi niin paljon naapuria ja mielestäni aika pieni harmi niiden lehtien haravoinnista, vaiks vähän menisi naapuriinkin.

      Ehkei kannata paljon kinata, mutta varovasti pohjustaa, jos puhe tulee, että "se aitahan kestää kasvaa ja sitähän saa leikattua, sehän voi auttaa, ettei ne lehdet leviä ja se on molempien (!) etu, aita on tuulensuoja jne" mikä nyt tilanteeseen sopii".

      Pidä vaan pintasi, sinun kotisi ja pihasi on sinun ja sinulla on oikeus tehdä niistä oman näköisesi, kun oikeata haittaa ei ole. Jos niin paha allergia iskee, ettei voi puustoalueella asua, on muutettava muualle. Tuskin teidän koivut ainoat on alueellanne? Kaverini on puutarhuri ja koivulle allerginen ja hänen omalla pihallaan on paljon koivuja, eikä hänellä ole aikomustakaan niistä luopua, siitepöly näet kulkee pitkiäkin matkoja ja oireita olisi kuitenkin. Sitä paitsi nykyään on tehokkaita lääkkeitä, jotka helpottavat oloa.

      • Silja1

        Juu ei se aita varjostaisi..niinkuin ei varjostaisi oikeastaan yksikään meidän pihalla oleva puu hänen pihaansa..illalla (n.kahdeksan jälkeen) varmaan alkaisi varjostaa hänen pihansa peräosaa, jos meillä olisi korkea puu siinä, mihin haluisin istuttaa..ja sekin varjo lankeaisi paikkaan, missä hänellä ei ole mitään toimintoja..ei siis terassia tai muuta, jolla hän ehkä haluaisi ilta-auringossa paistatella. Kuusiaita tuskin myöskään varjostaisi..se loisi ainakin keskipäivällä varjon meidän puolelle. Meillä nimittäin on nyt siinä sellainen vajaa 1,5m korkea aita..voisin haluta istuttaa meidän puolelle aitaa vaikka jokin syreeni/kuusama-aidan. Hän vain jostain syystä haluaa kovasti osallistua ja ohjailla meidän pihansuunnitelua.

        Allergia-syyt ovat myös mielestäni hassuja, sillä korttelissa koivuja riittää niin, että meidän koivujen kaataminen ei varmaan tuntuisi missään. Lehtien haravointikin on minusta hassu syy, sillä hän on itse kyllä saanut istuttaa pihalleen niin paljon puita ja puskia kuin on halunnut, mutta meidän ei sitten saisi näin tehdä. Hänellä on mm. aika iso pihlaja meidän tontin rajalla, joka heittää keskipäivällä iiiison varjon meidän pihaan..ja lehtiä siitä kyllä tulee sikana meidän pihaan..mutta en minä ole sitä pyytänyt kaatamaan. Onhan se hyvä että edes jossain on puita niin, että tuntuu sekin puu melkein omalta..pidän pihlajista.

        Ratkaisu taitaa olla nyt sellainen, että käyn hakemassa ne taimet mitä haluan..enkä puhu mitään. Jos tulee kränää, niin sehän tosiaan on totta, että se taimi ei heti luo mitään varjoa tms..ehkä naapuri tottuu kun puu kasvaa niin hitaasti, ettei se heti "paukahda" siihen paikalle..ja jos en nyt istuta, niin sitten ei ole vuosienkaan kuluttua niitä kaivattuja puita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe