Kysymys.

Hmmm..?

Miten saan nappulaa painamalla tehtyä pikku skriptin? Siis ajattelin, että jos onnistuisi esim sellainen, että kun painaa nappulaa (Button1) niin se tekisi tämän skriptin pätkän:

del c: *.tmp
del %temp%*.tmp /f
del %windir%prefetch*.*
del %windir%temp*.* /f
del C:documents and settings*local settingstemp*.* /f

Eli tyhjentäisi temp tiedostot. Vai onko mahdollista tuollainen? Lazarus on käytössä.

7

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Polunkulkija.

      Eräs tapa on tehdä se vaikkapa prosessilla! (Käsittääkseni Delphi ei tue prosesseja mutta Lazarus ja FreePascal tukee sitä).


      Eli laita lomakkeelle , edit, button ja memo:

      Niin alla oleva rutiini ajaa komentorivillä niitä käskyjä mitä olet edittiin kirjoittanut. Memossa näät tekstit joita antamasi käsky kirjoittaisi ruudulle.

      Lisää Uses-lauseeseen Process ja luo napin painamiselle tapahtuma


      procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
      var aProcess: TProcess;
      begin
      aProcess := TProcess.Create(nil);
      aProcess.CommandLine := Edit1.Text;
      aProcess.Options := AProcess.Options [poWaitOnExit, poUsePipes];
      aProcess.Execute;
      Memo1.Lines.LoadFromStream(aProcess.Output);
      aProcess.Free;
      end;


      Voit muokata rutiinia esim. niin että kirjoitat haluamasi komennon
      merkkijonona Edit1.Textin paikalle. Jos et halua memoa niin poista
      Memo1.L... rivi ja aseta aProcess.Options rivi näin:
      aProcess.Options := AProcess.Options [poWaitOnExit];

      • Mika0800

        "Käsittääkseni Delphi ei tue prosesseja"

        Delphissä ei ole erikseen prosessitukea, mutta Delphi -ohjelmasta voi tehdä windows API -kutsuja.

        Näistä prosessien luontiin liittyvät vanhempi WinExec ja uudempi CreateProcess. lisätietoja msdn:stä.

        Delphi oma DeleteFile poistaa tiedoston, muttei tue wildcard -merkkejä (*, ?).

        ongelman kiertämiseksi 2 keinoa:

        1. käsittele wildcard -merkit itse, siis FindFirst, FindNex, FindClose -proseuurien avulla (Delphi help: FindFirst).

        2. kierrä ongelma hyödyntämällä windows shelliä:

        shFileOperation (lisätiedot: msdn).

        tässä tapauksessa myös:

        uses
        ShellAPI;

        kannattaa Delphin helpistä katsioa myös FileExists ja DirectoryExists.


    • rraarraarraa

      Funktio DeleteFile(tiedoston_nimi) poistaa yhden tiedoston. Paluuarvona tulee true jos poisto onnistui.

      • Useampi tiedosto poistuu

        Tämä poistaa tietystä kansiosta (jos kansio:='' niin se kansio missä tämä ohjelma on) annetun nimiset tiedostot. Tässä esim. ne joissa on .bak tiedostopääte.


        procedure DeleteFiles(KansioJaTiedostonimi: string);
        var SearchRec: TSearchRec;
        begin
        if FindFirst(KansioJaTiedostonimi, faAnyFile, SearchRec) = 0 then
        try
        repeat
        DeleteFile(SearchRec.Name);
        until FindNext(SearchRec) 0;
        finally
        FindCLose(SearchRec);
        end;
        end;

        procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
        var kansio,tiedostonimi:string;
        begin
        kansio :='';
        tiedostonimi:= '*.bak' ;
        DeleteFiles(kansio tiedostonimi);
        end;


      • Hmmm..?

        Mitä tuo nyt siis tekee? Poistaako se temp tiedostot vai mitä?


      • 88888888
        Hmmm..? kirjoitti:

        Mitä tuo nyt siis tekee? Poistaako se temp tiedostot vai mitä?

        TProcess-luökalla käynnistetään uusia prosessaja eli
        sillä pystynee ajamaan toisia ohjelmia omasta ohjelmasta käsin.


      • Mika0800
        Hmmm..? kirjoitti:

        Mitä tuo nyt siis tekee? Poistaako se temp tiedostot vai mitä?

        Annettu esimerkki ei sellaisenaan voi toimia oikein!

        SearchRec.Filename palauttaa löydetyn tiedostonimen ILMAN polkunimeä.

        Järkevämpää olisi välittää proseduurille 2 eri parametrina kansionimi ja tiedostomaski.

        Tarvittaessa:

        ExtractFilePath

        ja ExtractFileDir

        ovat hyödyllisiä.

        ExtractFilePath: hakemiston loppu - "\" sisältyy paluuarvoon, sensijaan ExtractFileDir:ssä ei sisälly.

        Kun esimerkkikoodista korjaa tuon epäkohdan, sen pitäisi toimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kamala onnettomuus

      Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
      Suomussalmi
      150
      6797
    2. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

      Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
      Maailman menoa
      703
      2649
    3. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

      omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
      Ikävä
      105
      2634
    4. Mitä teit väärin?

      Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
      Ikävä
      179
      1951
    5. Mönkijäpnnettomuus

      Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
      Suomussalmi
      29
      1791
    6. Sinäkin tiedät sen nainen

      Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
      Ikävä
      79
      1670
    7. Tilitoimisto!!!

      Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
      Rovaniemi
      25
      1207
    8. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

      Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
      Ikävä
      59
      1167
    9. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

      Oliko paikkakuntalaisia?
      Rovaniemi
      15
      1145
    10. Jos ihmettelit minun käytöstä

      Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
      Ikävä
      62
      1136
    Aihe