Parin tutun kone heittää toisinaan herjaa "Joku toinen käyttää konetta. Haluatko silti sulkea?" tms kun he sulkevat konettaan. Ilmeisesti siis joku on murtautunut heidän koneelleen. Ainakin toisella pitäisi olla virusturvat ja palomuurit toiminnassa ihan ok.
Mitä siis pitäisi tehdä, että moisen tunkeutumisen saisi estettyä?
Iso kiitos sille, joka osaa auttaa. :)Googlettamalla en löytänyt mitään tai sitten en vain osannut hakea oikeilla hakusanoilla. :/
Mitä siis pitäisi tehdä, että moisen tunkeutumisen saisi estettyä?
Iso kiitos sille, joka osaa auttaa. :)Googlettamalla en löytänyt mitään tai sitten en vain osannut hakea oikeilla hakusanoilla. :/
Vastaukset 6
Vanhimmat
En tiedä mutta oliskohan siinä kaksi käyttäjä ympäristöä luotu ja molemmat ovat aktiivisina? ja kun suljette koneen niin herjaa sen takia vain.
Enkä myöskään tiedä sinun tietokoneen käyttötaitoa jos on aivan tumpelo niin se on hyvä ilmaista viestissä jotta nää jutut ei lähde aivan käsistä.
Aivan täysin tumpelo en ole, mutta nämä menee ihan ylitse. Neuvot kannattaa kuitenkin antaa niin, että tyhmempikin tajuaa. :D
Kummallakin muistaakseni käyttis on Windows Xp ja toisella ei ainakaan ole kahta käyttäjäympäristöä tai ainakaan sellaisia ei ole kukaan luonut. Nämä herjat siis ilmestyivät tässä muutaman viikon sisään ja koneita on kuitenkin käytetty jo pidemmän aikaa (vuosia). Mitään asetuksia ei tietääkseni ole muutenkaan muuteltu.
Hieman tumpelolta kuulostaa mutta mitäpä siitä.
Kyse lienee siitä, että kumpikin on kirjautunut sisään omalla käyttäjätilillään ilman, että toinen on välillä kirjautunut ulos. Eli jos molempien käyttäjätili on aktiivisena yritettäessä sulkea konetta, se ilmoittaa juuri tuon varoituksen. Toisellahan voisi olla jokin tärkeä työ kesken joka häviäisi bittitaivaaseen, jos sitä ei talleta ennen sulkemista tms.
Ei siitä mitään haittaa ole, että molemmat ovat yhtä aikaa kirjautuneina. Asiahan on toinen, jos käyttäjätilejä ei ole kuin yksi mutta tuskinpa siitä on kyse.
..johtuu tuosta. Kummallekkaan koneelle ei ole mitään erillistä kirjautumista. Eikä nämä kaksi konetta ei liity mitenkään toisiinsa.
Ja tosiaan niitä käyttäjätilejä on molemmilla koneilla vain ja ainoastaan se yksi! Sen takia tuo herja tässä ihmetyttääkin.
Avaapa Documents and settings. Eikö ole järjestelmänvalvoja, kaikki käyttäjät, oma tilisi, oletuskäyttäjä ja ehkä vielä muitakin.
Jos käytät palomuuria, niin tuskin sinne kukaan ulkopuolinen on päässyt.
Eipä ole omia koneita, mutta katsotaan kun jomman kumman koneen viereen pääsen.
Ihmettelen vaan, että miten nyt yht'äkkiä alkaa moisesta herjata kun ei ennen ole vaikka samalla tapaa konetta on käytetty jo reilu vuosi? Toisella ilmoituksessa kaiketi välillä ollut, että useampikin käyttäjä käyttää konetta.