Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pukittelua

tade123456

Miten toimia,kun meille tuli muutama päivä sitten 5 vuotias kiltti shettistamma,mutta nyt hän heittää kaikki pois selästään pukittamalla,eikä suostu edes tallinkäytävällä olemaan rauhallisena,saatika antaa kavioitaan puhdistuttaa.Edellisessä paikassa ei tehnyt mitään vastaavaa.Taluttaessa kulkee tosi nätisti,väistää,tule iloisena vastaan laitumelta,ja rakastaa hellimistä ja rapsuttelua.Mutta kun joku kiipeää selkään niin kamalat pukit heittää?
Kaikki tieto/taito tervetullutta.

3

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • agrologi

      Ensin on selvitettävä, miksi tamma pukittaa?

      Jotain on tapahtunut, kun nuoressa hevosessa on tapahtunut noin selvä muutos hetkessä. Paras olisi, jos joku todella kokenut hevosihminen kävisi tapaamassa ponia, ennen kuin syntyy isompaa vahinkoa teille tai ponille.

      Alla ihan luettelon omaisesti muutamia syitä mistä voisi olla kyse. Kun syy pukittelulle selviää, niin laittakaa viestiä meille muillekin opiksi (ja tiedä vaikka voisimme auttaa syyn korjaamisessa, kun ensin vain syy löydetään)

      -Ratsastus aiheuttaa ponille kipua (epäsopiva satula, liika ratsastus (lihakset kipeytyvät), vamma jalassa tai selässä, kuolain aiheuttaa kipua suuhun...)
      - Poni on huomannut, että saa teiltä periksi pukittelemaa ja muutenkin uhittelemalla (eli kunnioituksen puute)
      - Nuori poni alkaa kyllästyä yksitoikkoiseen ja liian kovaan harjoitteluun (liityy edelliseen)
      - Joku ratsastajista on kohdellut ponia huonosti, jolloin ei enää luota ratsastajiin (tapaus voi olla ihmisen silmissä ihan merkityksetön, mutta ponin mielestä "ylitsepääsemätön")

      • kapsa

        yhdyn edellisiin siinä että ponilla voi olla jokin paikka kipeänä, jos ei kerta jalkojaankaan suostu nostelemaan. hevoshierojaa tai kiropraktikkoa voisi kokeilla tms. älä anna ponin kuitenkaa pomotella sinua, ja kannattaa kokeilla jos olisi joku kokenut pienikokoinen ratsastaja, joka pysyy ponin selässä vaikka pukittelee nii loppuuko kenkkuilu kun ratsastaja ei tipukkaan. =)


    • Pukkipolle

      Tuosta päätellen ponin selkä esimerkiksi voisi olla kipiä. Kannattaa tarkistuttaa. Sitten tarkista onko satulan runko poikki. (tiedätkö miten testataan?)

      Sitten ennen ratsastusta voi juoksuttaa ,ja antaa pukitella miten haluaa. Sitten nousta itse selkään.

      Onko ponilla häntä remmi?? Jos on ,se voi olla syy pukittelemiseen.

      Ja vielä ,se voi VAIN testata aluksi ratsastajaa. Ratsasta reippaasti eteen kun se pukittelee ,ja nouse aina selkään taas. Näin ensinnäkin opit olemaan selässä ja toisesksi pukittelu voi loppua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe