Hobie kanootti

quite

13

2919

  Vastaukset

  • Ensin erämessuilla viimeviikolla ja vkloppuna vielä Pirkanmaan vesillä piti uudelleen
   testata.Testattiin puolison kanssa tuota Oasis-versiota eli kahden istuttavaa.Kyllä pitää todeta että ylitti odotukset.Poljettiin järvelle ja vauhti oli yllättävän hyvä. Purje kiinnostaa myös tuohon malliin mutta nyt sitä ei ollut saatavilla testiin.Nyt vain euroja laskemaan ja hankintaa tekemään vielä tälle kesälomalle.Normi kaksikko onkin mutta tuo on yliveto laite.Mukavaa kesää. :)

   • Tuohon (tai noihin) on tullut tutustuttua, tosin vain kuivalla maalla ja paperilla/näytöllä. Koekäyttöön on luvattu, sitten näkee todella.

    Missään ei ole moitittu peliä, päin vastoin. Olen yrittänyt hakea kielteisiä lausuntoja, ilman tulosta. Tekniikan Maailma mielistyi myös siihen.

    Ilmeisesti ihan soiva peli.

    j.


  • Tervehdys kaikille!
   Niin siinä sitten kävi, että ostin itse Hobie kajakin. Nyt on yksi 3-4h reissu takana. Ei hassumpi peli. Sillä sitää yllä tuollaista 6km/h vauhtia aika helposti. Voittaa soutajan helposti. Kokonaisuutena sitä voi verrata polkupyörällä ajoon.
   Yhteenvetona voi sanoa, että hyvä mutta kallis.

  • Minulla on ollut nyt kolmatta kesää Hobie Oassis. Kahden poljettava retkikajakki.
   Olen tosi tyytyväinen siihen. Vakaa kuin mikä ja kantavuus mahtava.
   Tämähän tyhjenee itsestään jos saat sen jotenkin nurin. Esim kaadat sen ulapalla, jos näin käy, käännät sen oikeinpäin evästä roikkumalla ja vedät itsesi takaisin kyytiin. Voit harjoitella tämän etukäteen. Uppoamaton, turvallinen, mikä oli minulle tärkeää tietty.
   Vauhti on 0-10 km/t riippuen reisistä. Normi vauhti 5-7 km/t
   Kajakissa on kädet vapaana kokoajan esim vetouisteluun tms vaikka lukemiseen.
   Ohjaus oikealla kädellä molemmille henklöille.
   Vedenpitävät ruumat tavaroille.
   Reisissä on enemmän voimaa ja kestävyyttä kuin käsissä. Eli rauhallista menoa jaksaa vaikka koko päivän.
   Propulsio laitteisto toimii myös kölinä, kajakki on erittäin vakaa vesillä. Ei hätää vaikka suurikin aalto tulee sivusta.
   En vaihtaisi muuhun. Uskallan suositella.

  • Jollain videolla firman markkinointimies veti kilpaa olympiavoittajan kanssa (tavallinen kajakki) ja voitti helposti, kultamitalisti tuli sukkana perässä. Vetokilpailu olympiavoittaja/maailmanmestari -kaksikkoa vastaan päätyi tasapeliin. Evä-poljinmekanismi on selkeästi erittäin hyvä hyötysuhteeltaan. Moisen värkin hankinta on minullakin harkinnassa.

  • Näyttää että Hobiessa istutaan aika korkealla, kaatuuko helposti? Kovin matalaan sillä ei kai ole menemistä?

   • Koska värkillä ei voi pakittaa eikä kääntää paikallaan, varustukseen kuuluu normaali kajakkimela. Polkimet ääriasennossa evät ovat pohjassa kiinni ja syväys olematon. Leveähkö peli = pienempi syväys kuin retkikajakissa, eli melalla meloen syväys ei ole ongelma.


   • Markkinointimateriaali tutkin ja jokin tekniikka näytti olevan pakitukseenkin, mutta melalla se ainakin onnistuu, Sen verran, mitä muskeliveneilyä olen kanootilla harrastanut pikkujoella, niin kivikosketukset kuuluivat asiaan. Miten evät kestävät, kun kanootti liukuu kiven yli?


   • MitaanTietamaton kirjoitti:

    Markkinointimateriaali tutkin ja jokin tekniikka näytti olevan pakitukseenkin, mutta melalla se ainakin onnistuu, Sen verran, mitä muskeliveneilyä olen kanootilla harrastanut pikkujoella, niin kivikosketukset kuuluivat asiaan. Miten evät kestävät, kun kanootti liukuu kiven yli?

    Täysillä tehoilla poljettaessa saa kyllä varautua evien metallisalkojen oikaisemiseen kivikosketusten jälkeen.

    Peruutus"vaihteellinen" vetolaite on ollut markkinoilla jo olisiko kolmisen vuotta. Kätevä peli.

    Kaudelle 2020 on tullut vetolaite, jossa evät taittuvat pohjakosketuksessa sivuun ja lukkiutuvat taas paikoilleen, kun polkemista jatkaa esteen jälkeen. Ei ole vielä jälkimarkkinamyynnissä, joten omia kokemuksia ei ole.


  • Miten on istumakorkeus ja kiikkeryys verrattuna normaalikajakkiin?

   • Varmasti todella tukeva tasaisella, isompaan aaltoon moisella virityksellä tuskin kukaan lähtisikään. Hyötysuhde huono, eli "hidas". Joskus testasin, mutta istumakorkeutta en muista, luultavasti korkealla.


  • Kokemusta on melottavasta sit-on-top-kajakista, jossa melan vartta pitkin kulkeutui vettä syliin ja penkille ärsyttävästi. Polkuvehkeessä ei ole tuota ongelmaa. Hyötysuhdehan tuossa on kaiken saatavilla olevan tiedon mukaan hyvä, kuten esim. aiempi viesti kertoo vetokilpailujutullaan. Useimmilla ihmisillä on jalkalihakset suhteellisesti paremmassa kunnossa kuin kädet, joten Hobiella päässee vasta-alkajakin heti hyvään hyvään vauhtiin ja tottunut pyöräilijä taittanee heti 50km päivämatkan.

   • Melaan on saatavana pisaranpysäyttäjiä, sellaisia mansetteja jotka estävät valumista. Itse melon avoimella suksella, ja näin keväällä kuivapuku on kiva.

    Hobien hyötysuhteen en usko millään yltävän kajakin tasolle - siis jos kajakkia melova osaa meloa, eli käyttää koko vartaloa käsien sijaan.
    Melonnassa voima lähtee jaloista, ei käsistä (kuten yllä kirjoittanut kommentoija ilmeisesti olettaa).


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2399
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2126
  3. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   834
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   44
   806