Hobie kanootti

quite

Tervehdys kaikille! Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia tästä uudesta kanootti tyypistä: Hobie. Se on melottava tai poljettava kanootti. Maahantuojan mainoksissa tuo evä-tyyppinen mekanismi toimii tietenkin erinomaisesti, mutta onko asia todella näin? Osoite on:

http://www.vestrade.fi/catalog/index.php?cPath=38&osCsid=473894658b245af2814541ec5446a80e

Hyvää jatkoa kaikille!

9

2922

  Vastaukset

  • Ensin erämessuilla viimeviikolla ja vkloppuna vielä Pirkanmaan vesillä piti uudelleen
   testata.Testattiin puolison kanssa tuota Oasis-versiota eli kahden istuttavaa.Kyllä pitää todeta että ylitti odotukset.Poljettiin järvelle ja vauhti oli yllättävän hyvä. Purje kiinnostaa myös tuohon malliin mutta nyt sitä ei ollut saatavilla testiin.Nyt vain euroja laskemaan ja hankintaa tekemään vielä tälle kesälomalle.Normi kaksikko onkin mutta tuo on yliveto laite.Mukavaa kesää. :)

   • Tuohon (tai noihin) on tullut tutustuttua, tosin vain kuivalla maalla ja paperilla/näytöllä. Koekäyttöön on luvattu, sitten näkee todella.

    Missään ei ole moitittu peliä, päin vastoin. Olen yrittänyt hakea kielteisiä lausuntoja, ilman tulosta. Tekniikan Maailma mielistyi myös siihen.

    Ilmeisesti ihan soiva peli.

    j.


  • Tervehdys kaikille!
   Niin siinä sitten kävi, että ostin itse Hobie kajakin. Nyt on yksi 3-4h reissu takana. Ei hassumpi peli. Sillä sitää yllä tuollaista 6km/h vauhtia aika helposti. Voittaa soutajan helposti. Kokonaisuutena sitä voi verrata polkupyörällä ajoon.
   Yhteenvetona voi sanoa, että hyvä mutta kallis.

  • Minulla on ollut nyt kolmatta kesää Hobie Oassis. Kahden poljettava retkikajakki.
   Olen tosi tyytyväinen siihen. Vakaa kuin mikä ja kantavuus mahtava.
   Tämähän tyhjenee itsestään jos saat sen jotenkin nurin. Esim kaadat sen ulapalla, jos näin käy, käännät sen oikeinpäin evästä roikkumalla ja vedät itsesi takaisin kyytiin. Voit harjoitella tämän etukäteen. Uppoamaton, turvallinen, mikä oli minulle tärkeää tietty.
   Vauhti on 0-10 km/t riippuen reisistä. Normi vauhti 5-7 km/t
   Kajakissa on kädet vapaana kokoajan esim vetouisteluun tms vaikka lukemiseen.
   Ohjaus oikealla kädellä molemmille henklöille.
   Vedenpitävät ruumat tavaroille.
   Reisissä on enemmän voimaa ja kestävyyttä kuin käsissä. Eli rauhallista menoa jaksaa vaikka koko päivän.
   Propulsio laitteisto toimii myös kölinä, kajakki on erittäin vakaa vesillä. Ei hätää vaikka suurikin aalto tulee sivusta.
   En vaihtaisi muuhun. Uskallan suositella.

  • Jollain videolla firman markkinointimies veti kilpaa olympiavoittajan kanssa (tavallinen kajakki) ja voitti helposti, kultamitalisti tuli sukkana perässä. Vetokilpailu olympiavoittaja/maailmanmestari -kaksikkoa vastaan päätyi tasapeliin. Evä-poljinmekanismi on selkeästi erittäin hyvä hyötysuhteeltaan. Moisen värkin hankinta on minullakin harkinnassa.

  • Näyttää että Hobiessa istutaan aika korkealla, kaatuuko helposti? Kovin matalaan sillä ei kai ole menemistä?

   • Koska värkillä ei voi pakittaa eikä kääntää paikallaan, varustukseen kuuluu normaali kajakkimela. Polkimet ääriasennossa evät ovat pohjassa kiinni ja syväys olematon. Leveähkö peli = pienempi syväys kuin retkikajakissa, eli melalla meloen syväys ei ole ongelma.


   • Markkinointimateriaali tutkin ja jokin tekniikka näytti olevan pakitukseenkin, mutta melalla se ainakin onnistuu, Sen verran, mitä muskeliveneilyä olen kanootilla harrastanut pikkujoella, niin kivikosketukset kuuluivat asiaan. Miten evät kestävät, kun kanootti liukuu kiven yli?


  • Miten on istumakorkeus ja kiikkeryys verrattuna normaalikajakkiin?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   158
   8205
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   82
   3080