Jumaltenkukka

Karjalanneito

Ostin tänä keväänä muutaman Jumaltenkukan valkoisen taimen. Puutarhalla ei siitä ollut mitään erityisempää tietoa, mutta kotona sitten kirjasta luin, että on aika arka kasvi. Onko kukaan saanut sitä menestymään vuodesta toiseen? Leviääkö kasvi?

5

998

Vastaukset

  • meillä Kokkolan lähellä on ollut jumaltenkukkia 4 taimea noin 15 vuotta. Hienosti tulevat vuodesta toiseen. Talvella ei peitellä mutta ovat
    kohopenkissä eli siis kivillä nostetussa mullassa, joka ei ole talvella märkä. Mitään talvisuojausta ei tarvita. Ei leviä paikaltaan mutta on aina yhtä odotettu ja ihailtu.

  • Minulla onn ollut jumaltenkukka muutaman vuoden. Varjoisessa paikassa kukki ensin kauniisti, mutta viime kesänä huomasin, etteivät asiat olleet hyvin. Siirsin sen varovasti valoisampaan kukkapenkkiin omenapuun alle (saa aamuaurinkoa, keskipäivän kuumaa ei, iltapäivän valoa taas saa muutaman tunnin). Nyt kukka on nousemassa vahvana ja selvästi uuteen paikkaan mieltyneenä.

  • Oulun korkeudella menestynyt hyvin jo kymmenen vuotta, leviää siementämällä, kun jättää kukkavanat rähjääntymään kaikessa rauhassa talven yli. En ole peitellyt enkä muutenkaan hoitanut. Lehdet lakastuvat kukinnan jälkeen luontaisesti, kasvi ei kuole, vaikka siltä näyttääkin.
    Siementaimet voi siirtää haluamaansa paikkaan aikaisin keväällä. Kukinta kestää pitempään vähemmän paahteisessa paikassa, mutta muuten menestyy kunhan edes osan päivästä saa aurinkoa.

  • Puolisoni sai n.15-20 vuotta sitten ystävältään vaaleanpunaisen Jumalten kukan,Se on menestynyt kohopenkissä vuodesta toiseen tekemättä mitään. Ei ole laajentunut mutta on pirteän näköinen. Olemme 66 levyspiirillä eli Aavasaksasta itään.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.