Mitä pyydätte mieluiten?

Pirkko

Nyt kun metsästyskausi pyörähti taas käyntiin, niin kertokaapa, mitä lintuja pyydätte mieluiten? Sorsia vai kanalintuja? Ja miksi?

28

8555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaska

      Mieluiten ehkä kanalintuja. Siinä saa samalla parannettua kuntoa ja varsinkin ilman koiraa harrastettaessa käveltyä tulee niin paljon, että illalla tuntuu. On se sorsastuskin ihan jees.

    • adfgfg

      siksi että ne syö kaikki marjat ja hetelmät pihalta ja niissä on pieni osuma alue....

    • mitään

      Viimeiseen kymmeneen vuoteen en mitään, vaikka metsojahdissa käynkin.
      Vaatii luonteenlujuutta tähdätä oksalla istuvaa kanalintua tarkalla kiikariasella ja jättä se sitten ampumatta.
      Usein olen miettinyt, siitä voisi ihan hyvin ottaa vaikka valokuvan, niin jotain jäisi kotiin tuotavaksi.

      Parasta noilla jahtireissuilla on huomaamatta saatu liikunta, raikas ilma ja kypsät puolukat.

      Vesilintujahdin jätän väliin, kun en kaikkia sorsalintuja näöltä tunne, enkä suostu uuden karheaa 1965 hankkimaani Leijona haulikkoa turmelemaan teräshaulilla.

      Voi olla, että tänä syksynä pudotan metson....
      kun tuli taas maksettua riistanhoitomaksu.

      • Jawetus

        Kuullostat kunnolliselta erämieheltä. Kunpa tavallasi ajattelevia metsästäjiä olisi enemmänkin.

        Itse kannan mukana vain ja ainoastaan kameraa. Ne muistot säilyy vuosikymmeniä.


      • MualainenNainen

        Ei oikein paljon mitään riistalintuja raaski ampua kun niitä näkyy yleensä ottaen olevan niin vähän.

        Vesilinnut ehkä eniten viehättävät metsästyksen muotona. Sorsia jahdatessakin on tainneet silti saalismäärät olla 0-3 lintua per syksy jo pitkään. Metsäkanalintuja pääsee luvallisen kauden aikana toisinaan näkemään muilla metsäreissuilla, mutta mieluummin ne jättää vain silti oksalle vaikka ahneempi ampuisi. Odotelkoot parempia aikoja...


    • rentoutumista

      Aion kokeilla kyyhkystystä tänään. Ystäväni tietävät paikan missä ne pesivät. Puluja ainakin on riittävästi, ettei kanta siitä kärsi, jos nyt sattuu edes osumaan. Siellä kuluu mukavasti koko ilta klo kahdesta lähtien ja voimme viettää yhteistä aikaa puolisoni kanssa terveellisesti luonnon helmassa. Lapset taas innostuivat kun saavat naapurin teini-ikäisen tytön lapsenvahdiksi.

    • H.M

      Kanalintujen metsästyshän on metsästyksen kuninkuuslaji,jossa pääasia ei ole saalis. Mielestäni kanalintumetsällä hyvän mielen saa helposti jo sillä, kun näkee esim. metsopoikueen nousevan siivilleen edestä. Itselleni monesti on tullut vastaava tilanne, ja olen jättänyt ampumatta, kun olen jäänyt ihailemaan tuota näkyä. Tai sitten vanhan ukkometson ohilento, johon olisi iso lintu helppo tiputtaa sivuliitoon.

      Itse olen vuodessa ampunut vain muutaman linnun, viime vuonna 2kpl pyytä. (Pohjois-savo 12,2kpl/km2) eli ei verota kantoja kovin paljoa.

      Muuten kaikki linnut menevät ( vesilinnut, kyyhkyt) peltokanoja en ole koskaan päässyt metsästämään, on sen verran vähän ikää, mutta olisi hauska joskus kokeilla.

      Vuodessa ammun sorsia keskimäärin n.4kpl kyyhkyjän.2kpl (tänä vuonna 3) ja yhden tai kaksi kanalintua, riippuu lajista, ja en KOSKAAN akkapuolista teertä tai koppeloa!Saaliskiintiönä ( kanalinnuille ) olen pitäny max 1-3 lintua, riippuu lajista.et siinä muille 16 v metsämiehille/naisille.

    • Koiraton

      Loppukaudesta täällä pohjoisessa, jos sattuu jo lumikin tulemaan hyvissä ajoin, latvalinnustus on parasta. Kiva kulkea valkoisessa kairassa, tähystellen kaukaisia latvoja, näkyykö mustia pisteitä. Ja jos sattuu kohdalle, lähteä naakimaan, lähemmäs ja lähemmäs. Ei hassumpaa puuhaa, joskus saa reppuunkin jotain.

    • Hoikka-Ukko

      Kettuja pyydän jalkanarulla kun tulee lunta tarpeeksi , pysyy vyötärö kurissa kun hiihtelee metsiä, niin ja näätiä,jäniksiä ja maukusaukkoja kans jallitan.

    • Pera

      Pirkko jonka kanssa kuuta katsottiin Pohjan kylässä v 1967 ?

      • 222 rem

        Teerijahti on minulle mieluisin jahtimuoto.
        Mikä on sen hienompaa kun mennä aamuhämärissä istumaan suon tai aukon laitaan ja matkia teeriä suhistelemalla.
        Tämäkin aamu oli todella upea sumuineen ja auringonnousuineen.
        Ai niin yksi vanha kukko erehtyi tulemaan latvaan katsomaan kuka kutsui, jonka jälkeen Sako 222 rem. puhui teeren reppuun.
        Pohjois-Hämeessä jossa metsästelen on vielä melko hyvät lintukannat. Varsinkin metsoja löytyy paikkapaikoin runsaasti. Kyllähän metsässä pystyy helposti päivänkin kävelemään lintuja näkemättä jos ei tunne lintujen käyttäytymistä ja omia metsästysalueitaan.

        Toinen mieluinen metsästyslaji on sorsastus. Kahlaamalla päivä kaislikoita kunto nousee kohisten ja aina silloin tällöin joku sorsa pomppaa ilmaan ammuttavaksi.


    • 12 kaliberinen

      naisia!

      • asdasd

        eiks 12 kalibeerinen oo vähä turhan pieni naisten metsästykseen???


    • metsästäjä

      enpäs tiiä miks pyyän niitä

    • Pate

      Kyllä kanalintujahti on jäänyt vuosien myötä. Kaks jalkaisia yks lahkeisia alastomina... siinpä se saalistuksen kohde. Enemmän saa kaaatoja kuin konsanaan kanalintujahdissa nuorempana vuosi tasolla lasketttuna.

    • Jallu

      On kun panisi rahaa pankkiin kun saa kanahaukan päiviltä ja illalla sitä voi juhlistaa konjakilla. Vastapainoksi voi sitten verottaa teerikantaa muutamalla yksilöllä hyvällä omalla tunnolla ;)

      • hanhiheikki

        Metsähanhen metästys on täällä pohjanmaan pelloilla hienoa hommaa. saapi kuvien kaa kytätä niitä, tänääki tul pari pataan laitettavaa.
        jostain syystä hanhia on ollu tänävuonna tosi paljon näilla lakeuksilla


    • Vihtori

      tuli nuorempana ammuttua ympäri muaalimoo :-)

    • Tussuhaukka

      Tuheroa pyydän mieluiten. Teiltä en pyydä edes persettä.

    • asiantuntija

      tttttttttttttreeeeeeee

    • tappaja

      Pyy on parasta!!! Kusettaa se pillillä lähelle ja haulikolla kun täräyttää niin avot` miten hyvä paisti tulee punaviinin kera.

    • rott?

      rahaa!

    • Pena

      Metsästän mieluiten ajokoiralla. Eikä saalis ole tärkeintä.

    • mettästäjä

      ja mökkikanalintuja

      • Avance

        Kurppia ja lepakoita löytyi ainakin muutama vuosi sitten kruunusta(espo city)....hahahaha


    • Juho. L

      Kanalinnuista, ehkä mieluisin metsästettävä on teeri, varsinkin kun matkassa on kiikarikivääri ja pohjanpystykorva. Sorsastus on mahtava laji ja pienenä vinkkinä antaisin, että jos löytyy 3D-Maastoasuja niin niitä kannattaa käyttää (TEHOKAS, KOKEILTU). Myös jotkin pillit ovat hyviä. Joidenkin mielestä sorsastus on vaikeaa, mutta mielestäni suhkot helppoa. Siinä täytyy valita sellanen paikka johon pääsee hiljaa ( Niemen kärki, lahti ), mahdollista iltalentoa. Vaikeinta on ehkä arvioida linnun etäisyys, mutta sorsaan pitää ottaa enemmän ennakkoon kuin savikiekkoa, vähintään 4-6 metriä (riippuen etäisyydestä). Ja aseen ei saisi pysähtyä vaan täytyy laukaista kun pyssyä vie sorsan edellä, niin ase on laukaistava liikeessä ei saa pysähtyä, muuten menee ohi.

      • 4356ygfvcx

        silkkipöksyuikkuja..


      • oijhn4rf
        4356ygfvcx kirjoitti:

        silkkipöksyuikkuja..

        on 10 elokuuta pellot puitu, vesilintuja aloituksessa joka taitaakin olla tänä vuonna perjantai, monella on varmaan silloin vapaapäivä..sitten seuraavana jänis, sitten alkaakin metsäkanajahti joka kruunaa syksyn..mikä parasta kun syyskuussa aamulla ennen auringon nousua menee vanhoille tutuille metsästysmaille ja kuuntelee teeren kukerrusta, siinä aamukahvit kuunnellessa ja kun alkaa kunnolla näkemään niin passiin..passissa yhdeksään kymmeneen, sitten nuotiolla hetki ja sitten liikkeelle ja samalla käydään tarkastamassa muutama lampi näkyykö muuttosorsia ja edelleen kierrellään turvesoiden laitamia, ennen kolmea taas nuotiolle makkaran paistoon ja kolmesta eteenpäin passissa istumista, vuoron perään tehdään kierroksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe