São Miguelilla tapahtuu kesäkuussa?

Tulossa ollaan

Mitä "suurempia" tapahtumia Azoreilla on tulossa kesäkuussa?

6

1316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teatterimme, Teatro Micaelensen (http://www.teatromicaelense.pt/), kesäkuun ohjelmasta on tällä hetkellä saatavana seuraavat tiedot:

      ADRIANA CALCANHOTTO
      04 JUN 2008 a 05 JUN 2008 | 21:30

      Brasilialainen laulajatar, jonka laulelmien teema on meriaiheinen "Maré". Laulajatar on julkaissut samannimisen albumin, joka on yksi hänen meriaiheisesta kolmiosaisesta musiikkisarjastaan.

      Esitys sai ensi-iltansa Buenos Airesissa, jonka jälkeen ADRIANA CALCANHOTTO on ollut kiertueella Brasiliassa, Yhdysvalloissa, Euroopassa, viimeksi eri paikkakunnilla Portugalin mantereella.

      Tieto teattterimme taideannista rajoittuu tällä hetkellä edellä mainittuun. Yleensäkin täällä tapahtumista teidottamisen aikajänne on varsin lyhyt. Teatteri on avoinna koko kesän.

      Teatro Micaelensen tarjonta ei rajoitu pelkästään esittävään taiteeseen - tilat toimivat myös kulttuuri- ja konferenssikeskuksena.

      Mainitsin aikaisemmin viinimessuista, joiden kerroin onneksi erheellisesti olevan toukokuussa. Tapahtuma onkin kesäkuussa, 12.-14.6. klo 16-22, niin että ma 12.6. on varattu ammattilaisille.

      Näytteillä ja maistettavana on runsaat 70 portugalilaista viiniä, http://www.sensusvini.com/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=48. Sisäänpääsy 3 e.

      Viihdeteatterimme Coliseu Micaelense (http://www.coliseumicaelense.pt/). Muutamia poimintoja:

      Tanssia Banda.comin tahdissa 5.6., 12.6., 19.6. ja 26.6. klo 18-24. Liput 7,50 e, pariskunta 10 e.

      O Povo do Arco Iris (Sateenkaaren kansa) myyttinen Dinner Show kahden viikon välein (18.6., 2.7., 16.7., 6.8.) alkaen 4.6. klo 19.30 elokuun 6. päivään saakka.

      Tämän laulu- ja tanssishown teemana on Sete Cidades; ihka uuden produktion kohderyhmä on matkailijat, mikä tämäkin on täällä uutta ja ensikertaista.

      Illallinen ja show makasvat 48 e, pelkän shown (alkaa klo 21.30) hinta on 15 e. Lippuja pitäisi olla saatavana Coliseun lippukioskin (ma-la klo 13-20) lisäksi myös hotelleissa. Kysykää myös oppailtanne.

      Festival de Orquestras 6.6. ja 9.6. klo 21.00 alkaen. Ponta Delgadan, Vila Franca do Campon ja Lagoan kevyen musiikin orkesterit esiintyvät. Orkesterit soittavat kevytttä viihteellistä konserttimusiikkia. Liput 4 e per ilta, 5 euroa kummatkin illat.

      Tanssi- ja musiikispektaakkeli “Chama-me Fado” A Companhia de Dança Contemporânea de Sintran esittämänä 13. ja 14.6 klo 22.00 alkaen. Esityksen pohjana portugalilainen lauluperinne, mutta välineet ja esitystapa eivät ole perinteisiä. Ilmeisesti erittäin mielenkiintoinen etenkin niille, jotka ovat perehtyneet fado-laulelmaperinteeseen. Liput 13 e.

      Muita tapahtumia:

      Portugalin kansallispäivä 10.6. Tässä vaiheessa mahdollisesta ohjelmasta ei ole vielä kerrottu.

      Ilmavoimien 56. vuosipäivää julistetaan Ponta Delgadassa 21.6. Tarkempaa ohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

      Vila Franca do Campon juhannusjuhlat alkanevat kuun puoliväin paikkeilla ja kestävät kymmenisen päivää, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

      Pienempiä tapahtumia, mm. Pyhän Hengen juhlia (Festas do Divino Espírito Santo) vietetään paikkakunnittain ja jopa eri kaduillakin täällä Ponta Delgadassa) pitkin kesää. Ponta Delgadan keskustassa nämä juhlat järjestetään heinäkuussa, 10.-13.7. Tapahtuma on näyttävä ja varsin nautinnollinen niin suulle kuin silmälle. Pyhän Hengen juhlat ovatkin kokonainen oma jutun aihe.

      Näin paljon tällä kertaa. Tämä kartoitus ei ole kaiken kattava.

      • Tulossa edelleen...

        Tulemme kesäkuun 9.pvä ja olemme 2vkoa joten kaikki tapahtuma ihanan luonnon lisäksi kiinnostaa. Kiitos vinkeistä. Miten se azorilainen juhannusjuhla siellä näyttäytyy? Tanssia, laulua, kulkueita...? Vai mitä?


      • Tulossa edelleen... kirjoitti:

        Tulemme kesäkuun 9.pvä ja olemme 2vkoa joten kaikki tapahtuma ihanan luonnon lisäksi kiinnostaa. Kiitos vinkeistä. Miten se azorilainen juhannusjuhla siellä näyttäytyy? Tanssia, laulua, kulkueita...? Vai mitä?

        Tässä linkki vuoden 2006 juhannusjuhlien ohjelmaan Vila Franca do Campossa: http://www.cmvfc.pt/Default.aspx?Module=Noticia&ID=89

        Ohjelma sisältää runsaasti musiikkia ja tanssia ja huipentuu kulkueisiin 23. ja 24.6., joista viimeksi mainittu päivä on se varsinainen juhannuspäivä, São João.

        Iltaisin on musiikkia myös nuorempaan makuun.

        São Miguelilla ovat erittäin korkeassa kurssissa torvisoittokunnat, bandas filharmónicas, joita Vila Franca de Campon kunnastakin saattaa löytyä yksi joka freguesiasta (kunta jakautuu hallinnollisesti vielä pienempiin osiin freguesioihin (freguesia). Monilla näistä soittokunnista on takanaan yli satavuotinen historia ja ne vetävät mukaansa sekä varttuneita että nuoria. Bandat soittavat pääasiallisesti kuntansa erilaisissa juhlatapahtimissa (festa) ympäri vuoden.

        Minulla ei ole muistikuvaa juhannusjuhlista Ponta Delgadasta. Vila Franca do Campon suuret juhlat ovat perinne saarellamme. Jokaisella kunnalla on ikiomia juhliaan, joista ainakaan suuremmat eivät mene päällekkäin.


    • Furnasissa järjestää Azorien gastronomien veljeskunta (Confraria Gastrónomos dos Acores)viidennen kerran Furnaksen padan (Cozido das Furnas) ympärille rakennetun festarin.

      Cozido das Frunas on pataruoka (erilaista lihaa, vihanneksia), joka kypsyy maakuopassa geotermisessä lämmössä kuutisen tuntia. Cozido das Furnasta on tarjolla päivittäin eräissä seudun ranvintoloissa (Tony's, Kaldeiran, Aguas Quentes, Miroma, Vales das Furnas)- varaus on vain tehtävä päivää ennen. Kaksi annosta riittää mainiosti neljälle hengelle ja mitä ei jaksa syödä, pannaan haluttaessa pakettiin kotiin vietäväksi.

      Tapahtumassa tarjotaan Cozido das Furnasin lisäksi mm. bacalhauta (pohjana suolattu, kuivattu turska)ja papumuhennosta (feijoada, papuja ja lihaa) maan uumenissa kypsenneyttynä.

      Tarjoilu tapahtuu keittopaikalle pystytetyssä teltassa, Lagoa das Furnaksen rannalla. Näytteillä ja myytävänä on valikoima paikallisia tuotteita, joista tunnetuimpia ovat pienet pyöreät makeahkot leivät (bolo lêvedo) ja fofas de Povoacão (makea kreemitäytteinen leivonnainen)eikä kojuista puuttune likööreitäkään, joista etenkin Licor de leite, maitolikööri, on tunnettu.

      Taisipa olla juuri Povoacãossa, jossa pappi hiljattain voitti liiköörien valmistuskilpailun. (Furnas kuuluu Povoacõn kuntaan, joka juhlia sponssaa.)

      Järjestäjät valmistautuvat ruokkimaan 4000 vierailijaa ja vieraita viihdyttävät mm. kansantanssiryhmät. Aikaisempina vuosina on tapahtumaa juhlistettu myös ilotulituksella. Lehtemme ei jutussaan kerro kellonaikaa, todennäköisesti on kuitenkin kyse iltatapahtumasta.

    • Ponta Delgadan kaupunki tarjoaa musiikkia (ainakin)nuorempaan makuun koko kesän ajan lauantai-iltaisin São Franciscon kentällä (Campo de São Francisco, monissa kartoissa Praca do 5 de Outubro).

    • http://www.teatromicaelense.pt/

      CONCERTOS NO SALãO NOBRE
      20 JUN 2008 | 21:30

      Konsertti teatterin yläaulassa (2. krs). Ponta Delgadan konservatorion opettajat esiintyvät. Jousisoittimia ja huilu. Konsertti näyttäisi olevan ilmainen

      ESTúDIO DE DANçA DE ANA CYMBRON
      28 JUN 2008 | 21:30

      Pontadelgadalaisen Ana Cymbronin balettikoulun oppilaat (4-19 v) esiintyvät. Koulu on toiminut Ponta Delgadassa vuodesta 1992 lähtien. Näytös pidetään joka toinen vuosi. Ilmainen.

      Myös Coliseun (Ponta Delgadan viihdeteatteri, http://www.coliseumicaelense.pt/) on tullut hieman täydennystä:

      21.6. klo 21.30 Ilmavoimien soittokunnan konsertti. Vapaa pääsy. Kyseisenä päivänä juhlistetaan Portugalin ilmavoimien 56. vuosipäivää Ponta Delgadassa.

      28.6. klo 21.30 Vauhdikas musiikkiesitys "MusicalVidA". Näyttämölle nousee aerobisen voimistelukoulu Corpore Ginásion 200 nuorta esiintyjä neljästä ikävuodesta ylöspäin esittämään sävelmiä tunnetuista musikaaleista, mm. “Broadway”, “Fame”, “Grease”, “Chicago”, “Moulin Rouge”. Koulun oppilaat ovat voittaneet useita Portugalin mestaruuksia.

      Liput 4 e.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe