Otsalohkodementia ja seksuaalisuus

miten kauan jaksaa

Otsalohkodementiaan kuuluu seksuaalisuuden ylikorostuminen. Todella vähän olen löytänyt tietoa tästä. Olen niin kyllästynyt kun puolisoni ei tunnu muuta pystyvän ajattelemaan kuin seksiä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on? Kauanko tätä pitää kestää? Miten tulee suhtautua kun kaikki arkipäivän hellyyskin on pitänyt lopettaa ettei provosoi hänen viettejään. Onkohan siinä loppujen lopuksi kyse jostakin ihan muusta tarpeesta jota ei osaa ilmaista. Missään oppaassa joita saatiin ei ole mitään neuvoja tähän ongelmaan.

Tämä on niin harmillista kun takana on vuosikymmeniä ihanaa, tyydyttävää rakkauselämää. Väillä tunnen jopa vihaa kun on niin kyllästynyt.

7

4194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -tytär-

      Oma äitini, joka on tullut nyt melko iäkkääksi. Ja sairastaa parantumatonta aivoihin kohdistuvaa rappaeumasairautta. Hän oli nuorenpana hyvin "rajoittunut" keskustelemaan mistään sukupuoliasioista. Normaali perheen sisällä tapahtuva sukupuolivalistuskin, jäi häneltä tekemättä. Hän jopa takavarikoi lapsiltaan näitä asioita koskevan nuorille tarkoitetun kirjan aikoinaan.

      Nyt hänellä on ilmennyt jo useampia vuosia rasittava tarve. Kysellä omilta lapsen lapsiltaan. Heidän sukupuolikokemuksistaan/tarpeista. Ja melko yleiset keskusteluaiheet ovat nykyään näitä "alapää juttuja". Ja täysin estotta nämä keskustelut voivat tapahtua ihan missä vaan.

    • Pipa

      Otsalohkodementiaan kuuluu, kuten mainitsit, seksuaalisuuden ylikorostuminen. Myös estottomuus ja tilannetajun puute liittyy kyseiseen dementiamuotoon. Lääkehoidolla ei valitettavasti ole juurikaan tehoa näihin monesti hyvin kiusallisiin oireisiin. Onkin tärkeää luoda tautia sairastavalle turvallinen ja ymmärtävä ympäristö.

      Voin vain kuvitella, millaiselta tällainen käytös puolisosta ja muista läheisistä tuntuu. Mutta dementiaa sairastava ei itse pysty näitä oireita hillitsemään, eikä ymmärtämään käytöksensä sopimattomuutta.

      Oletko ottanut selvää tukiryhmistä dementiaa sairastavien omaisille? Saattaisit löytää sitä kautta keinon jaksaa ja selviytyä.

      Voimia sinulle. Työssäni näen, kuinka väsyneitä dementiaa sairastavien omaiset monesti ovat. Muista ottaa aikaa myös itsellesi.

      Pipa

    • Otsa

      Siis voiko tämä ilmetä jopa 53 vuotiaalla? Yliseksuuaalisuus on tappanut suhteessamme lähes koko seksin. Lisäksi tähän myös liittyy erektio-ongelmia. Ajattelin aluksi, että tämä korostunut tarve ehkä on sitä ns. huonoa itsetuntoa tällä saralla. Nyt kuitenkin olen huomannut myös muita erikoisia oireita, kontrollointi, kiukuttelu,vaihtelevat mielialat, nuukuus ja toisaalta leventelevä tuhlaus? Tiettyjen asioiden, merkityksettömien, tärkeys ja ylikorostus.

    • nurse8622

      Itse olen dementiayksikössä töissä ja valitettavasti tämä otsalohkodementia (frontotemporaalinen dementia) on mielestäni pahin mahdollinen dementian muoto. Kun tauti etenee niin käytöshäiriöt kuten kiroilu ja jopa väkivalta läheisiä kohtaan alkaa lisääntyä. Virtsaa ja ulostaa minne sattuu ja esittelee alapäätään usein. Myös seksuaalinen halu kasvaa ja tästä tulee osalle (varsinkin miehillä) jatkuvaa tietyssä vaiheessa. Kun tauti edennyt todella pitkälle (ollaan varmasti jo laitoshoidossa) seksuaalinen halukkuus laskee. Mutta sanotaanko diagnosoinnista tähän vähenemisvaiheeseen saattaa mennä kymmenenkin vuotta. Valitettavasti yhä nuoremmat ja nuoremmat sairastuvat dementiaan. Alhaisin joka minun eteenki on tämän 5v aikana on kyllä 63v joten tämä 53v on todella (jos kyse jo 49v alkaneesta) niin omituista ja ikävää :(

      Frontot ovat hoitohenkilökunnallekkin valitettavasti vaikeita hoitaa :/ Tsempit kaikille jotka taistelevat arjessa heidän kanssaan. Kuitenkin pitää muistaa että hekin ovat ihmisiä mutta sairaus muuttaa persoonaa ja todellakin KAIKKI omaisen kokemat tunteet myös viha puolisoaan kotaan on sallittua. Sitten kun oma jaksaminen alentuu tulee pytää apua. Kotihoidon aloittamienn varhaisessa vaiheessa on hyväksi kun aletaan myöhemmin hakea laitospaikkaa. Tärkeää pyytää apua ettei itse ajaudu epätoivoisiin tekoihin!

      t: Sairaanhoitaja

      • voihöpönassua

        " Epätoivoisiin tekoihin" Pyh, sulle sairaanhoitaja!


      • Toinenhoitaja
        voihöpönassua kirjoitti:

        " Epätoivoisiin tekoihin" Pyh, sulle sairaanhoitaja!

        Ikävä kyllä meidän maassamme on myös kaltoinkohdeltuja ja pahoin pideltyjä vanhuksia jopa omahoitajien toimesta. Väsymys voi ajaa yllättäviinkin tekoihin..


    • Läheishoitaja

      Meillä jo kymmenes vuosi menossa Alzheimer diagnosista ja vasta nyt on alkanut sexi-jutut olemaan päivittäin mielessä... Kuitenkin ukkokullallani ei ole muuta jäykkää, kun jalat, mutta silti:)) Otan huumorin kannalta, koska se on kuitenkin vain pieni vivahde tämän kaiken muun sählingin rinnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1749
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      60
      1493
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1414
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1382
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1349
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe