Veneily on tylsää

Kaksi kesää veneellä oli tarpeeksi, ostin moottoripyörän ja taas alkoi olla tarkoitus vapaa-ajalle. Veneillessä samat saaret ja kaliot toistuivat koko ajan, pyörällä näkee paljon enemmän, ja Moottoripyöräily on huomattavasti vähemmän kuluttavaa sekä, noh. nopeampaa.
Ilmoita

mä vaihdoin moottoriveneilyn ensin uudestaan mootoripyöräilyyn ja sitten purjehtimiseen ja ei oo tylsää
Ilmoita
Ajoin 26 kesää motskarilla. Nyt veneilen sillä perheen kanssa veneeseen mahtuu paremmin. Veneessä kulkeva naisihminen, lasteni äiti löytyi toki sieltä motskaripiireistä. Kummallakaan ei ole enää pyörää mutta silti on mukavaa. Nyt voi jopa ajon aikana ottaa pienenpienet napsutkin.
Voi olla että ostan vielä motskarinkin kun saan jotenkin mahtumaan vuorokauteen 48 tuntia ja ruokikset päälle. Silloin ennättäisi harrastaa enemmän mutta hyvä näinkin.
Hauskoja reissuja sinne hikisen ajopuvun sisään. ;)
Ilmoita
velttosieluiset hyypiöt veneilee ja sitten ne vielä piruilee ja venkoilee laitureilla ja satamissa.

Purjeveneilijät on kaikkein enimmän ummella.
Sielu ja suoli, ilmeisesti. Ei tota ulos huokuvaa pahoinvointia muuten ymmärrä.
1 VASTAUS:
Kannattanee pysyä erossa purjehtijoista koska olet tuota mieltä.
Meitä on monen asian harrastajia ja jos joku ei tykkää esim. moottoripyöräilystä, tuskimpa pyörää ostaa. Mutta annetaan kaikille vapaus ja se mistä he eniten vapaa-aikanaan nauttivat kunhan eivät häiritse naapureita. Sitä purjehtijat tuskin tekevät.

Hyvää alkanutta kesää kaikille, myös sinulle, mitä sitten harrastanetkin.
+Lisää kommentti
Se on kuule maailman yksinkertaisin konsti päästä tylsästä veneilystä, lopettaa SE !
Ilmoita
Ajat niitä samoja asvalttipätkiä tai työmaapätkiä nahkakorttonki päällä kesähelteellä. Et uskalla ajaa kovaa, saat koko ajan pelätä autoja, huima bensankulutus kokoon nähden, et saa mukaan matkatavaroita, et voi yöpyä, paskantaa, laittaa ruokaa mopossa, et saa muita mukaan, et voi ottaa ajaessa napanderia, sulla ei ole saunomispaikkoja, et voi kalastaa mopossa, et voi ottaa aurinkoa ajessa tai kiikaroida, et pääse omaan saareen grillaamaan ja uimaan, sulla ei ole kajakkia mopon kyydissä eikä polkupyörää, et voi jäädä keskelle tietä vaan kellumaan JOKO RIITTI
3 VASTAUSTA:
Minä tykkään vaimoni kanssa veneillä ja ihan huvikseen. Ei kalastella eikä meluta, mutta ainakun on aikaa, niin rauhoikseen lillutaan vesillä. On käyty kipparikurssit yhdessä ja nautitaan siitäkin, ettei turhia etukäteen reittejä suunnitella. Molemmilla suhtakohta rasittavat päivätyöt joten kyllä on rentouttavaa viettää muutama tunti merellä.
ellun kapu kirjoitti:
Minä tykkään vaimoni kanssa veneillä ja ihan huvikseen. Ei kalastella eikä meluta, mutta ainakun on aikaa, niin rauhoikseen lillutaan vesillä. On käyty kipparikurssit yhdessä ja nautitaan siitäkin, ettei turhia etukäteen reittejä suunnitella. Molemmilla suhtakohta rasittavat päivätyöt joten kyllä on rentouttavaa viettää muutama tunti merellä.
Veneillessä on koti, katto sekä sänky aina valmiina, ei tarvitse petiä ja kattoa pään päälle haeskella. Mopoilijat yöpyvät teltoissa ja asvat askeettisesti joka ei todellakaan sovi mulle. Mopon päällä on ikävää ja hankalaa harrastaa seksiä, mutta veneen punkassa katseilta piilossa sekin on mukavaa.
Joe-Bond kirjoitti:
Veneillessä on koti, katto sekä sänky aina valmiina, ei tarvitse petiä ja kattoa pään päälle haeskella. Mopoilijat yöpyvät teltoissa ja asvat askeettisesti joka ei todellakaan sovi mulle. Mopon päällä on ikävää ja hankalaa harrastaa seksiä, mutta veneen punkassa katseilta piilossa sekin on mukavaa.
Harvassa taitavat nykyään olla telttailevat moottoripyöräilijät. Itselle ei tulisi mieleenikään raahata jotain telttaa mukana.
+Lisää kommentti
mopottamalla ja perheen kanssa veneillään, ei sulje toisiaan pois eikä ole vihulaisharrastuksia. (henkkohtaisesti veneily on mielyttävämpi harrastus)
Ilmoita
Jää nähtäväksi toipuvatko veneilijät ikänä sinun jättämästäsi aukosta joukossamme.
1 VASTAUS:
Kyllä tää oli tässä. Ei tuosta ilmoituksesta voi toipua. Nyt loppui myös minun veneilyni ja samalla menee myös venefirmat konkkaan. Mietitkö ollenkaan tuota kun vaihdoit merten mossesi mopoon. Mitä mää nyt teen.
+Lisää kommentti
ottaa koko perhettä mukaan moottoripyörään eli siksi vene. Ja tallissa ihan uusi harrikka jolla ajellaan kun ei ehdi veneelle.
Ilmoita
Hankin lentolupakirjan ja nyt vaihtuu maisemat !
Ei myöskään tarvitse katsella samoja maisemia aina ja aina. Kun pyörällä näet enemmän, minun kait täytyy sanoa että lentokoneesta näen eniten. Nopeudesta ei kannata puhua mottoripyöräilijän. En tarkoita jotain älytöntä hetkellistä huippunopeutta, vaan aikaa joka kuluu pisteestä A pisteeseen B.
Ilmoita
se pyörällä ajelu, kun vapaa-aikasi kuluu nykyisin venepalstalla haaveillessa.
Ilmoita
pari kesää kun ajelee sillä parin-kolmenkymmenen mailin säteellä jonka päiväristeillessä viitsii tuolla kurvailla niin alkaa ne reitit käydä jo liian tutuiks, rupeaa kyselemään itseltään mitä fiddua mä taas täällä teen. ei oo kyllä pärrällä ajokaan sen kummempaa, aika äkkiä tulee mieleen että mitä hemmettiä mä ilman päämäärää ajelen ikävät romppeet päällä.
Ilmoita
Toistaiseksi täällä saa harrastella mieltymystensä mukaan. Saa sitten nähdä, milloin EU kieltää senkin tai vähintään luo siihen omat norminsa kuinka hauskaa saa olla.
Ilmoita
Kun harrastaa molempia niin ei käy aika pitkäksi.
Ilmoita
Kyllähän se alkoi kypsyttämään, kun moottoripyörällä pääsi miltei kolmea sataa... Muutaman kerran kun ajoi kaasupohjassa, niin mukavaahan se oli, mutta aina riski jäädä kiinni.
Mutta pääosin ajelee sitten pienillä kierroksilla vähän yli rajoitusten.

Vakuutuksetkaan kun ei enää tahdo korvata moottoriradoilla tapahtuneita lippoja.

Nyt kun on vene mikä myös kulkee. Niin ei nopeusrajoituksia. ja vauhtikin tuntuu vallan kovalta vaikka 100km/h vielä hiuskarvan päässä.
Saa ajaa semmoista rallia kun itse vaan tahtoo.

Aika "jyrkkä" on väitteesi ;) Veneitä kun on miljoonia erilaisia... en minäkään voisi ajatellakkaan ajaa millään customilla. => vert. purjeveneeseen, tai matkajollaan.

Itse lopetin mopoilun, kun alkoi virkavalta liikaa kyttäämään....
Kallistahan veneily on, mutta ei se mopilukaan halpaa ole!

Mutta hyvää kesää.... itse odotan jo ensikesää...
Ilmoita
Kovin vanha keskustelu hyppi silmään. Aihe lienee kumminkin kymmenen vuoden jälkeen edelleen sekä yhtä turha kuin ajankohtainenkin.

Tunnustan olevani polyamorinen tässä suhteessa. Veneilen ja mopoilen. Nyt eläkkeellä on hyvin aikaa molempiin ja paljoon muuhunkin

Rakkauteni pääkohde on maailman kaunein purjevene. Minulle ehdottomasti puinen, vaikka kauniita ne ovat muovisetkin. Se on tietenkin vanha kaunotar. Syrjähyppyjä teen vanhalla italialaisella v-moottorisella. Pääsisi museorekisteriin, mutta on aktiivisessa tiekäytössä. Lienee turha edes sanoa, mutta minulle se on veneen jälkeen maailman toiseksi kaunein ihmisen valmistama asia.

Tietenkin on ihmisiä, joita ei kiinnosta veneily tai pyöräily. Jos yhtään kiinnostaa, tylsää ei ole kumpikaan. Voin olla erityisen kovapäinen, mutta vuosikymmenien jälkeen on kummassakin uutta opittavaa ja uusia kokemuksia joka reissulla.

Kalliina pidetään kumpaakin. Raha on siitä kumminkin mukava väline, että sitä ei voi käyttää enempää kuin sitä on. Minulla ei koskaan ole ollut paljon. Mutta en tiedä rahalle parempia kohteita - kaurapuuron lisäksi - kuin nuo kaksi herrasmiehen harrastusta.
1 VASTAUS:
Tosijuttu on, että mun vene on maailman kaunein. Tietenkin vanha puukaunotar, jolla on paitsi kauneutensa, myös oma historiansa. Parasta tässä on se, että molemmat olemme oikeassa.

Kun mopoikäisenäkään en mopoa havitellut, en tee sitä edelleenkään. Tylsyyden välttämiseksi on sitten kaksi venettä.
+Lisää kommentti
Herrasmies? Minäpä olen vielä vesillä😘
Ilmoita
Myin moottoripyörän ja vaihdoin veneilyyn, taas alkoi olla tarkoitus vapaa-ajalle. pyörällä samat peltoaukeat ja moottoritiet toistuivat koko ajan, veneellä näkee paljon enemmän, ja veneily on huomattavasti vähemmän kuluttavaa sekä, noh. nopeampaa.
Ilmoita
Tylsyys on ihan terveellistä välillä ihmiselle. On mukava vaan kävellä tai istua ja katsella meriluontoa, kun se vaihtele jatkuvasti, samoin kytätä lintuja ja muita otuksia saaristossa. Jouten olo on rentouttavaa, en halua tehdä merellä samaa, kuin kotona eli katsoa Tv, plärätä älylaitteita yms.

Pitkillä avomeri osuuksilla kesän matkoilla, kun ei näy muuta, kuin 360° merta ja aaltoja alkaa maisema kyllästyttämään, mutta onneksi yleensä isompi aallokko pitää vireyttä yllä. Samalla filosofisena ajatuksena ymmärtää olevansa pikkuruinen mitätön osa tätä maapalloa ja sama meri lilluu koko planeetalla, hienoa olisi vaan jatkaa eteenpäin palaamatta koskaan takaisin.

Tylsyyden takia veneily onkin, niin mukavaa vastapainoa kaikelle muulle elämässäni ja hienoa jos itse olet löytänyt sopivan rentoutumis muodon, minkä tahansa harrasteen parista
Ilmoita
Ei tuo veneily ole vielä ainakaan ollut kovinkaan tylsää, kun olen sitä harrastanut jo vuodesta 1958 lähtien .
Välimerelläkin on aika paljon nähtävää ja usein jää vielä toisellekin reissulle jotain mitä vois katsella ja tutustua, kun voi purjehtia joko lähellä rantaa tai sitten avomerellä jossa ei rantaa näy mutta on kuitenkin maata lähellä, n. 2...3 km alaspäin.
Matkalla Turkista Helsinkiin on hyvinkin paljon erilaista nähtävää, koko Euroopan rannikot ehkä enemmänkin kuin asfalttiteillä pyörän selässä ja jos kyllästyy merellä voihan mennnä kanaville joissa on nähtävillä monenlaista maaseutu ym. elämää.
Tietysti pyörän voi ottaa veneeseen mukaan ja ajella halutessaan minne mieli tekee, niin ompahan vaihtelua veneilylle ja onhan noita pyörien vuokraus mahdollisuuksiakin aika useissa paikoin tarjolla.
Ilmoita
Tuossa edellä 'toinentuomittu' esitti ajatuksen, joka kantaa laajemminkin. Kun olin sanonut omaa puuvenettäni maailman kauneimmaksi, hän sanoi omansa olevan. Väitti vielä parasta olevan, että olemme molemmat oikeassa.

Tämä on tietenkin mahdotonta ja naurettavan epäloogista. Totta se on silti.

Meidän rakkaita lelujamme laajempi asia on esimerkiksi näinä aikoina juhliva Suomi. Se on minulle ehdottomasti maailman paras ja rakkain maa. Jos joku sanoo omastaan samaa, yhdyn näkemykseen ja arvostan sanojaa ajatuksensa vuoksi.

Muuten, minulla on maailman paras vaimo!
6 VASTAUSTA:
No kerroppas kuinka ajat vaimoasi, edestä ja takaa, tapoja on kuulemma yhtä monta kuin Audissa rakosia ?
roikutkoLeidareilla kirjoitti:
No kerroppas kuinka ajat vaimoasi, edestä ja takaa, tapoja on kuulemma yhtä monta kuin Audissa rakosia ?
Oi, kiitos mielenkiinnostasi vaimoa kohtaan, mietimme jos vaikka pääsisit koe ajamaan. Jätä yhteystietosi, niin sovitaan paremmin.
PurjehtimaanTuomittu kirjoitti:
Oi, kiitos mielenkiinnostasi vaimoa kohtaan, mietimme jos vaikka pääsisit koe ajamaan. Jätä yhteystietosi, niin sovitaan paremmin.
Minun nimimerkkini siinä on, mutta en ole kommenttia kirjoittanut. Ikävää, jos tällainen on mahdollista.
PurjehtimaanTuomittu kirjoitti:
Minun nimimerkkini siinä on, mutta en ole kommenttia kirjoittanut. Ikävää, jos tällainen on mahdollista.
Tuo feikki- "PurjehtimaanTuomittu" paljastui sivullisille feikiksi sisällön lisäksi myös siitä, ettei osaa yhdyssanoja.
Rekisteröitymällähän tuon väärinkäytön voi estää
sivullinen_ kirjoitti:
Tuo feikki- "PurjehtimaanTuomittu" paljastui sivullisille feikiksi sisällön lisäksi myös siitä, ettei osaa yhdyssanoja.
Rekisteröitymällähän tuon väärinkäytön voi estää
Auttaako rekisterissä oleminen myös kielioppi virheisiin ja huumorin tajun lisääntymiseen?
FeikkiHeikki kirjoitti:
Auttaako rekisterissä oleminen myös kielioppi virheisiin ja huumorin tajun lisääntymiseen?
Et ymmärtänyt. Rekisteröitymällä voi ainoastaan estää nikin väärinkäytön.

Oikea "PurjehtimaanTuomittu" osaa kirjoittaa, olipa hän rekisteröitynyt tai ei, kun taas FeikkiHeikki ei osaa kirjoittaa virheittä.
+Lisää kommentti
Voi se mennä päinvastoinkin. Ehdin ajelemaan kymmenisen vuotta prätkällä pitkin Suomea, kunnes samojen teiden komppaaminen alkoi tuntua tylsältä. Samoihin aikoihin muutettiin veden äärelle ja päätin opetella melomaan. Sitä tuli tehtyä toiset kymmenen vuotta ja nyt viimeiset neljä vuotta on purjehdittu ja välillä edellleen käytyä melontareissuilla. Kaikkia kolmea yhdistää vapauden kaipuu. Mahdollisuus vain ottaa ja lähteä kohti horisonttia, tulematta ehkä koskaan takaisin. Ei ole kovin mielekästä laittaa venettä ja moottoripyörää samalle viivalle.
7 VASTAUSTA:
6 vuotta vielä purjehdusta ja vaihdat moottori veneilyyn, niin saat kasvatettua reviiriä ja nautintoa vielä asteella, ja 16v päästä matkailuauto vai paluu pyöränselkään?
Pyörän selkään tulee varmaan palattua vuoden parin sisällä, kun en koskaan raaskinut myydä Intruderia. Sen sijaan on tosi vaikea kuvitella, että siirtyisin purjehduksesta moottoriveneilyyn. Ei mitään ideologista syytä, mutta vielä tuntuu siltä että purjehduksessa on vaikka kuinka paljon opittavaa, ja se jos mikä kiehtoo. Samalla tulee varmaan kasvatettua reviiriä ensin Itämeren alueella ja jos kunto riittää, sitten kauemmas. Pikemminkin tuntuu, että purjehtien reviiriä on helpompi kasvattaa kuin moottoriveneellä.
bollox kirjoitti:
Pyörän selkään tulee varmaan palattua vuoden parin sisällä, kun en koskaan raaskinut myydä Intruderia. Sen sijaan on tosi vaikea kuvitella, että siirtyisin purjehduksesta moottoriveneilyyn. Ei mitään ideologista syytä, mutta vielä tuntuu siltä että purjehduksessa on vaikka kuinka paljon opittavaa, ja se jos mikä kiehtoo. Samalla tulee varmaan kasvatettua reviiriä ensin Itämeren alueella ja jos kunto riittää, sitten kauemmas. Pikemminkin tuntuu, että purjehtien reviiriä on helpompi kasvattaa kuin moottoriveneellä.
Tuossa lähestymistavassa on ehkä juuri se ero niiden välillä, jotka siirtyvät moottoripuolelle ja jotka pysyvät purjehduksessa. Jos ei ole tarvetta siihen jatkuvaan kehitykseen, ymmärrän hyvin, että purjehduksesta tulee haasteetonta ja tylsää. Saman saa silloin helpommalla moottoriveneellä. Ja vaikkei olisikaan kilpailullinen, voi silti mennä Elvströmin toteamuksen: "Sailing is a lifetime sport" mukaan, vaikka muuntaen muotoon "Sailing is a lifetime hobby".

Ja todellakin, purjehtiessa reviiriä ei rajoita mikään. Tai ehkä se, että palloa kiertäessä kiertää aina sitä samaa kehää.
eläköön.se.ero kirjoitti:
Tuossa lähestymistavassa on ehkä juuri se ero niiden välillä, jotka siirtyvät moottoripuolelle ja jotka pysyvät purjehduksessa. Jos ei ole tarvetta siihen jatkuvaan kehitykseen, ymmärrän hyvin, että purjehduksesta tulee haasteetonta ja tylsää. Saman saa silloin helpommalla moottoriveneellä. Ja vaikkei olisikaan kilpailullinen, voi silti mennä Elvströmin toteamuksen: "Sailing is a lifetime sport" mukaan, vaikka muuntaen muotoon "Sailing is a lifetime hobby".

Ja todellakin, purjehtiessa reviiriä ei rajoita mikään. Tai ehkä se, että palloa kiertäessä kiertää aina sitä samaa kehää.
Lähinnä heräsi ajatus purjehduksen hitauden tuoma rajoite reviirissä ja tämä ajatus heräsi ketjusta jossa henkilö mietti vesilinjansa pidentämistä, että saisi lisää nopeutta 0,2-0,4 solmua. Lisäksi lukuisat nopeutta ihannoivat purjehdus kirjoitukset, joissa mollataan toisia pursia, kun ovat hitaita ja eivät nouse tuuleen yms. Hitaallakin moottoriveneellä pääsee usein miten pidemmän päivämatkan, kuin purrella ja pitkillä matkoilla sillä on merkitystä varsinkin raskaammassa kelissä.

Rajoittava tekijä on yleensä kesäloma ja vkl pituus vai erimieltä tästäkin?

Itselleni yksi syy miksi siirryin moottoriveneilijäksi oli juuri tuo reviirin kasvaminen, nautin vähintään saman verran moottoriveneellä matkanteosta ja merellä olosta ja sateella/kylmillä keleillä moninkertaisesti...

Ymmärrän myös henkilöitä, jotka nimen omaan nauttivat purjehduksesta, matkanteko ja saarissa seikkailu yms. Eivät ole heidän juttunsa ja tietysti kaikkea näiden väliltä...
kahvinporoLogi kirjoitti:
6 vuotta vielä purjehdusta ja vaihdat moottori veneilyyn, niin saat kasvatettua reviiriä ja nautintoa vielä asteella, ja 16v päästä matkailuauto vai paluu pyöränselkään?
Moottoriveneellä päivämatkat olivat 20 - 50 mailia. Purjeveneellä päivämatkat ovat nykyään 20 - 70 mailia. Ei sitä moottorin melua yli kolmea tuntia jaksanut ja reitti piti aina suunnitella tankkausten mukaan. Meillä ainakin reviiri laajeni purjeveneellä. Hidas vauhti ja automaattiohjaus tarkoittaa meillä matkustajana olemista, se ei väsytä juurikaan enempää kuin paikallaan olo.
kahvinporoLogi kirjoitti:
Lähinnä heräsi ajatus purjehduksen hitauden tuoma rajoite reviirissä ja tämä ajatus heräsi ketjusta jossa henkilö mietti vesilinjansa pidentämistä, että saisi lisää nopeutta 0,2-0,4 solmua. Lisäksi lukuisat nopeutta ihannoivat purjehdus kirjoitukset, joissa mollataan toisia pursia, kun ovat hitaita ja eivät nouse tuuleen yms. Hitaallakin moottoriveneellä pääsee usein miten pidemmän päivämatkan, kuin purrella ja pitkillä matkoilla sillä on merkitystä varsinkin raskaammassa kelissä.

Rajoittava tekijä on yleensä kesäloma ja vkl pituus vai erimieltä tästäkin?

Itselleni yksi syy miksi siirryin moottoriveneilijäksi oli juuri tuo reviirin kasvaminen, nautin vähintään saman verran moottoriveneellä matkanteosta ja merellä olosta ja sateella/kylmillä keleillä moninkertaisesti...

Ymmärrän myös henkilöitä, jotka nimen omaan nauttivat purjehduksesta, matkanteko ja saarissa seikkailu yms. Eivät ole heidän juttunsa ja tietysti kaikkea näiden väliltä...
Minä kuulun niihin, jotka katsovat, että kaikki solmun kymmenykset tulee otettua talteen. Mutta eiväthän ne mitenkään reviirin laajuuteen tai päivämatkaan vaikuta. Ne ovat vain sitä, mikä antaa matkantekoon sisältöä. Sama se on, ovatko ne kymmenykset kolmen tai kahdeksan solmun päälle tulevia. Ehkä matkaan käytetään useampi tunti päivässä, mutta illalla on kauempana kuin moottorilla menisi.

Ja viikonloppu kestää aina sen viikonlopun verran niin kuin lomakin kestää juuri niin monta viikkoa kuin sitä pystyy pitämään. Eikä siinä yhtään merta edemmäs tarvitse mennä purjehtimaan.
eläköön.se.ero kirjoitti:
Minä kuulun niihin, jotka katsovat, että kaikki solmun kymmenykset tulee otettua talteen. Mutta eiväthän ne mitenkään reviirin laajuuteen tai päivämatkaan vaikuta. Ne ovat vain sitä, mikä antaa matkantekoon sisältöä. Sama se on, ovatko ne kymmenykset kolmen tai kahdeksan solmun päälle tulevia. Ehkä matkaan käytetään useampi tunti päivässä, mutta illalla on kauempana kuin moottorilla menisi.

Ja viikonloppu kestää aina sen viikonlopun verran niin kuin lomakin kestää juuri niin monta viikkoa kuin sitä pystyy pitämään. Eikä siinä yhtään merta edemmäs tarvitse mennä purjehtimaan.
No jämpti on sitten tämä asia, että moottoriveneellä ei pääse pidemmälle samassa ajassa, kuin purjeveneellä, tai jos pääsee, niin ei ole suotavaa mennä yhtään merta edemmäs.

Vastaus "12-1 " lle

Omassa aluksessa koneen ääni on matkavauhdilla 44dp matalaa kehräystä ja näkkileipää syödessä 79dp rouskutusta :) ja tankillisella pääsee halutessa reilusti yli 2000 nm, suunnitella pitää tankkauksia ettei lopu kesken on tietysti tosi asia. Pisimmät purjehdus legit samaa luokkaa kanssasi, mutta moottorilla on tullut taitettua välillä noin 200nm päivä matkaa, kun halu/tarve ollut edetä reippaammin avoimilla vesillä, kohti kaukaisempia seikkailuja Itä- ja Pohjanmeren maihin, loma ajan ollessa rajallinen. Ymmärrän jos veneessä kova moottorin melu ja tärinää, voi olla rasite, mutta vähän, kuin autoissa toiset ovat suunniteltu ja rakennettu hiljaisiksi.
+Lisää kommentti
Meillä kävi viime kesänä niin päin, että pyrittiin tieten tahtoen pienentämään reviiriä. Aaiempina kesinä päivämatkat olivat juuri 20-50 mailin luokkaa ja satamassa oltiin yleensä vain yksi yö. Oli kova kiire päästä eteenpäin.

Viime kesänä turattiin kolme viikkoa Sipoosta Ulko-Tammioon ja takaisin. Sovittiin ennen reissua ettei päivämatkat ylittäisi 20 mailia ilman erityisen hyvää syytä. Samoin sovittiin, että satamissa yövyttäisiin aina vähintään kaksi yötä, paitsi jos ei kertakaikkiaan viihdytä.

Oli erinomaisen hyvä päätös. Perhe viihtyi reissussa paljon paremmin, vaikka säät ei suosineet.
Ilmoita
Olen ajatellut moottori- ja purjeveneilyn eron niin, että moottorilla ollaan perillä kun päästään määränpäähän. Purjehtiessa ollaan perillä kun köydet irtoavat laiturista.

Ja tämä vailla mitään vastakkainasettelua tai pilkkaa.
3 VASTAUSTA:
Ajatus on klassikko. Enemmän eroa perilläolosta näen uppoamaveneen ja liukuvan veneen välillä kuin voimanlähteen perusteella. Toisaalta meidän varhaisteinien mielestä aikoinaan perillä oltiin vasta sitten, kun astuttiin maihin, vaikka muuta olisi yrittänyt ehdottaa.

Vaan keinotekoisia eroavaisuuksien haut ovat. Viihtymässä useimmat palstalaiset taitavat kuitenkin olla kulkutavasta riippumatta.
voit olla oikeassa, mutta poikkeuksia varmasti runsaasti kummassakin joukossa. Itse vanhana purjehtijana filosofia ei varsinaisesti muuttunut veneen myötä.

Itse havainnoinut purjehtijoissa muutosta asenteessa, johtunee veneilijöiden lisääntymisestä vs satama paikat suosituissa luonnon- / maksullisissa satamissa. Kiirettä pitää ja perillä oltava viimeistään 14-15 maissa, jos mielii paikan saada, alkaa filosofia kärsiä ja monet siirtyneet kone purjehtijoiksi, löytyy vielä tosipurjehtijoitakin vanhalla filosofialla ja tämä koskee veneilyä Suomen merialueilla, jo Ruotsissa sopu sijaa antaa, vene tyypistä riippumatta.

Toisaalta mitä väliä sillä on miten toiset nauttivat veneilystä, pää asia viihtyminen merellä ja nauttiminen saaristosta jokainen omalla tapaa, turha kategorioida ja arvottaa millainen on oikea tai paras tapa olla vesillä ja millä välineellä.
Bolloxin kommentti on laiskaa ajattelua oleva tyypillinen stereotypia joka on helppo ja vaivaton muodostaa, koska perusteellisemmasta ajattelusta tulisi hiki.

Jurpå kertoo totuuden: veneilyssä on kyse vesillä olosta ja nauttimisesta. Siinä kaikki. Sama lopputulos saavutetaan kaikilla venetyypeillä jos asenne on oikea.

Jurpå rules!
+Lisää kommentti
Eräs purjehtimisen, miksei veneilyn yleensä, ulottuvuus on kauneus. Silmät tarjoavat maiseman, jota tuttunakin voi ihailla loputtomiin. Edes tyhjä vesi ei ole tylsä. Se on muutamassa sekunnissa eri kuin äsken. Saaren tutussa männyssä on taatusti mùutama kauniisti kihartuva oksa, joita ei edes muista huomanneensa.

Purjehduksen erityinen maailma on hiljaisuus. Laineen loiske tai liplatus on kaunista musiikkia, jota tuulen huilut tai järeämmät soittimet säestävät.

Hyvin istuva purje on kaunis. Pohjan muoto, jota kesällä voi vain muistella, vetää vertoja mille tahansa veistokselle.

Auringon, tuulen tai sateen kosketus on oma nautintonsa. Samoin tuoksut. Vesi tuoksuu ja tuuli. Toki myös polttoaine, enemmän tai vähemmän palanut. Jonkun mielestä ne ovat hajuja, eivät tuoksuja, mutta itse nautin niistäkin.

Ja niin edelleen. Voisi luetella kaikille aisteille loputtoman määrän kauneuden nautintoja. Tylsyys ei johdu ympäristöstä vaan siitä, että itse on turtunut.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Veneily on tylsää

Kaksi kesää veneellä oli tarpeeksi, ostin moottoripyörän ja taas alkoi olla tarkoitus vapaa-ajalle. Veneillessä samat saaret ja kaliot toistuivat koko ajan, pyörällä näkee paljon enemmän, ja Moottoripyöräily on huomattavasti vähemmän kuluttavaa sekä, noh. nopeampaa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta