Yölliset paniikkikohtaukset

Paniikkimies345

Moi,

minun ongelmani ovat yölliset paniikkihäiriöt, joiden ajattelemisesta jo rintaan saattaa tulla semmonen "koko ajan paisuva ilmapallo"-tunne. Itse en edes käsitä minkä takia mulle niitä tule... Oon ajatellut että se on juontanut syynsä siitä että olen ollut koko ikäni erittäin huono nukkumaan vieraissa paikoissa.

Äitini pisti minut pienempänä kesäleireille, aivan normaaleja, oisivatko olleet seurakunnan tai jonkun muun, leirejä... Iltaisin leireillä alkoi sitten nukkuminen jännittää aivan mielettömästi, tuntui että yöstä ei voi mitenkään selvitä.. vasta kun minut siirrettiin aikuisten mökkeihin johonkin avaraan tilaan jossa sai lukea tai käydä vessassa (eräänlainen pakotie) aivan koska ja kuinka monta kertaa tahanasa, vasta sitten sain nukuttua. Aamulla sitten hävetti kun muut leiriläiset naureskelivat minua mammanpojaksi. Kerrankin sain paniikkikohtauksen missä lähdin vain nukkumistiloista juoksemaan boxerit jalassa ympäri leirikeskuksen pihaa.. todella noloa mutta tuntui kuin minulla ei olisi silloin ollut omaa kontrollia kun jalat vain veivät ja päässä ja rinnassa oli se "kasvava ilmapallo".

Tätä jatkui muutaman kesän kunnes itkien kerroin äidilleni paniikkihäiriöistäni ja hän ei sitten pistänyt minua väkisin leirille enää. Vieraita paikkoja kammosin iät ja ajat (olin siis leirien aikaan 10-14) vuotta vanha) enkä jäänyt kaverienikaan luokse yöksi. Pienempänä sain paniikkikohtauksia jo siitä kun jouduin nukkumaan muualla kuin omassa huoneessani.

Nyt olen 18 vuotta ja olen ollut joskus kaverienikin luona yötä ja ihan suht ok on sujunut. Mutta silti aina kun menen vieraaseen paikkaan yöksi niin takaraivossa on koko ajan joku perkeleen alkukantainen hillitön pelko jossa nään itteni juoksemassa paniikissa ympäri leirikeskusta nolaamassa itteni totaalisesti.. Mun itsetuntoni on nykyään ihan ok, ennen se mureni juuri sen takia kun kaikki naureskeli noille mun "yöllisille paniikkihäiriöille".

Mua vaan niin paljon ärsyttää etten voi mennä vieraisiin paikkoihin rauhallisin mielin kun aina jossain takaraivossa kytee se pelko paniikkikohtauksesta. Suu kuivuu ja rinnassa alkaa taas se ilmapallo kasvaa. Vituttaa isolla V:llä.


Oon puhunut näistä häiriöistä muiden kanssa ja ehkä ongelmani on joku menneisyyden haamu.. pelkään pelkoa. Oon suht isokokoinen ja "vanhan" näköinen niin nyt se vasta noloa olisikin saada joku paniikkihäiriö. Moni suhtautuu asioihin juuri sillä paskamaisella "kyllä se tosta ohi menee, meet vaan rohkeesti semmosiin pelottaviin tilanteisiin" eli vähättelevät ongelmaa vaikka koitat inttää miten pelko ottaa sut valtaan.


Kannattaisikohan mun mennä puhumaan psykologille näistä jutuista tai oisko täällä kohtalotovereita joilla ois vinkkejä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

3

595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • /\/\/

      jos suinkin mahdollista niin ei kannata aloittaa mitään lääkitystä ,koska niiden sivuvaikutuksista voi saada lisää ongelmia. Kieltämättä on todella ärsyttävää kun hallitsematon pelontunne valtaa pään.
      Meitä on paljon jotka kärsimme näistä tunteista , ei kannata keskittyä liikaa tai ottaa vakavasti näitä oireita , positiivista elämän asennetta ,stressittömyyttä ja hyvää huumorin tajua kehittämällä pääsee hyviin tuloksiin ,koska henkinen väsymys ja ahdistuneisuus pahentaa oireita.
      Jos löydät psykologin joka oikeasti ymmärtää näitä juttuja niin siitä voisi olla apua mutta minun mielestäni parasta terapiaa on jutella toisten kanssa joilla on samoja oireita

      aurinkoista kevättä ja voimia sulle !!!!!!!!!!

    • lauraaash

      Mulla on juuri samanlaisia oireita minulla olisi ollut viimekesänä rippileiri mutta en sitten päässyt menemään..

    • solution

      Meillä kaikilla on henkisiä häiriöitä, mitä traumaa kullakin. Ajan kanssa ne katoaa tai niiden kanssa oppii elämään, niin etteivät häiritse.

      Sun etu on, ettet ole sulkeutunut, vaan jutellut niistä äitisi ja kavereittesi kanssa. Sanoisin että sen parempaa apua et tarvitsekaan, hienoa että sulla on ollut kuuntelijoita. Olet eräiden kaalojen mukaan keskimäärin normaali, sun häiriöt ei rajoita sun elämistä eikä ihmissuhteita.

      Hyvää kesää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3900
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      598
      3677
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3672
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2311
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2265
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      325
      1980
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1957
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1786
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1463
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe