Pihvin valmistus

abcdef

Hei,

Kirjoitanko väärälle foorumille. Löysin vain tämän yhden otsikon joka tuntui sopivan kysymykselleni.

Valmistajan ohjeessa sanotaan, että kaupasta ostamaani sisäfile-pippuripihviä ensin pitää paistaa 2-3 minuuttia puoleltaan paistinpannussa ja kypsennetään sen jälkeen 20 min uunissa. - Mutta, kun lieden uuni sanoi irti kontrahdin pari viikkoa sitten eikä toimi eikä minulla siis ole uunia. Ei oikein maistu ajatus uuden lieden ostamisesta uunin takia. Pitäisiköhän kutsua korjaaja? No, se siitä.

Kysymykseni kuuluukin - miten muuntaa 20 min uunissa (lämpötilaa ei valmistajan ohjeessa, kuten kaupallisille tyypillistä, mainittu) vastaavaksi kypsennykseksi mikrossa? Kuinka kauan mikrossa ja millä teholla?

Laajempikin muuntotaulukko uuni --> mikro olisi tervetullut, vaikkapa vain ohjeellinen.

Kaikkea hyvää

Terv.

// Heikki

13

8815

    Vastaukset

    • Halutessasi pihveistäsi kengän pohjat, paista niitä sen valmistajan suosittelemat 20 minuuttia uunissa.
      Pihvin paistossa on ihan pikku niksi, kun paistat ensimmäistä puolta, seuraa raan puolen reaktioita.
      Kun pinnalle alkaa nousta lihasnestepisaroita on aikakääntää pihvi. Samatilannetoistapuolta paistaessasi. Eli nesteen nousu pihvin pinnalle on merkkinä sopivasta paistosta, ts. pihvisi on silloin rosee, eli medium. Läpikypsä sisäfilepihvi on tosi ikävää syötävää. Et siis tarvitse pihviesi teossa lainkaan uunia.
      Helppo kastikevinkki pippuripihvillesi: Kaada pannulle ensin desin verran kuohukermaa, lisää ruokalusikallinen sinappia, mustapippurirouhetta ja vajaa teelusikallinen sokeria. Sekoittele maustettujen pihvien kera pannulla, kunnes kastike
      sakenee, lisää sitten toinen desi kermaa ja anna kastikkeen saota, mutta varo ettei se juoksetu.
      Lisäkkeiksi valkosipuliperunat ja salaattia.
      Bon appetit Heikki! Terv. Vanha kokki

      • Stadin kundi joutuu ruoanlaiton tuhattaiturina opastamaan Vanhaa kokkia, että rosee tarkoittaa eri asiaa kuin medium et sillei hei! Stadin nuori varakas harrastelijakokki kertoo Vanhalle kokille, että medium on kypsyysasteeltaan alhaisempi kuin rosee et sillei hei! Rosee on vain hieman punertava kun taas medium-pihvi on sisältä reilun punainen kuin neidon puutarha Tepon sadettimen jäljiltä et sillei hei!


      • teppo.moi kirjoitti:

        Stadin kundi joutuu ruoanlaiton tuhattaiturina opastamaan Vanhaa kokkia, että rosee tarkoittaa eri asiaa kuin medium et sillei hei! Stadin nuori varakas harrastelijakokki kertoo Vanhalle kokille, että medium on kypsyysasteeltaan alhaisempi kuin rosee et sillei hei! Rosee on vain hieman punertava kun taas medium-pihvi on sisältä reilun punainen kuin neidon puutarha Tepon sadettimen jäljiltä et sillei hei!

        Tepolle kiitos, koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotain uutta.


      • teppo.moi kirjoitti:

        Stadin kundi joutuu ruoanlaiton tuhattaiturina opastamaan Vanhaa kokkia, että rosee tarkoittaa eri asiaa kuin medium et sillei hei! Stadin nuori varakas harrastelijakokki kertoo Vanhalle kokille, että medium on kypsyysasteeltaan alhaisempi kuin rosee et sillei hei! Rosee on vain hieman punertava kun taas medium-pihvi on sisältä reilun punainen kuin neidon puutarha Tepon sadettimen jäljiltä et sillei hei!

        Seuraavasti: Raaka/verinen, Saignant, tai raw.
        Puolikypsä, a point Rose, tai medium.
        Kypsänä, bien cuit, tai well done.
        Tepolle ja vanhalle kokille tiedoksi, muuan ammattilainen.


      • Luokitellaan ravintoloissa kirjoitti:

        Seuraavasti: Raaka/verinen, Saignant, tai raw.
        Puolikypsä, a point Rose, tai medium.
        Kypsänä, bien cuit, tai well done.
        Tepolle ja vanhalle kokille tiedoksi, muuan ammattilainen.

        Nykyään mediumilla on ainakin Suomessa kaksi lisäastetta: plus on vähän kypsempi kuin medium (sitä sanoisin roseeksi) ja miinus on vähän "raaempi" kuin medium.

        Itse haluan vähintään medium miinus, tilanteesta riippuen ehkä jopa saignant. Enpä sitten tiedä, onko siitäkin olemassa plus- ja miinus-vaihtoehtoja.

        P.S. Minun tietääkseni se on kyllä pelkkä à point, ei siihen sanaa rosé kuulu. Rosé on rinnakkainen tapa ilmaista asia. Silti koen minäkin, että rosé on se vähiten "raaka" olematta silti "läpikypsä", eli rosé on vain hieman punertava, "vaalean punainen".


      • Ahmattilainen kirjoitti:

        Nykyään mediumilla on ainakin Suomessa kaksi lisäastetta: plus on vähän kypsempi kuin medium (sitä sanoisin roseeksi) ja miinus on vähän "raaempi" kuin medium.

        Itse haluan vähintään medium miinus, tilanteesta riippuen ehkä jopa saignant. Enpä sitten tiedä, onko siitäkin olemassa plus- ja miinus-vaihtoehtoja.

        P.S. Minun tietääkseni se on kyllä pelkkä à point, ei siihen sanaa rosé kuulu. Rosé on rinnakkainen tapa ilmaista asia. Silti koen minäkin, että rosé on se vähiten "raaka" olematta silti "läpikypsä", eli rosé on vain hieman punertava, "vaalean punainen".

        Voihan sitä pyytää eri asteisia pihvejä vaikka miinuksella tahi ilman, mutta kuinkahan moni ravintoloistamme sellaisen osaa toimittaa?

        Sanoilla voi aina leikkiä ja köökiltä vaatia, mutta useimmitenhan se pihvi nenän edessä on joko jotain noiden kolmen muodon väliltä - tai sinne päin. Siihen kypsyyteen kun vaikuttaa niin moni muukin asia kuin vain asiakkaan vaatimus: pihvin paksuus, lihan lämpötila, lieden lämpötila, onko voissa eli öljyssä vaiko molemmissa, millaisella pannulla paistaa, keittiön kiire ja kokin fiilikset yms.

        Kuinkahan monta ravintolaa Suomesta löytyy, joissa kokki ei vedä ylähuulta silmään päin kun edeskäypä tuo asiakkaan tilauksen: medium miinus tai medium plus? Se on neljä minuuttia puoleensa tai sitten kun pisara yläpintaan ilmestyy - kelpaa tahi ei. Ja asiakas nyökyttelee tyytyväisenä - taas meni tahtio läpi kun osasin vaatia Eihän kukaan ala pihviä veitsellä puhkomaan kypsyysastetta tutkiakseen.

        No, joo... olisihan se hienoa saada aina se, mitä haluaa - jos nyt tietää ja ymmärtää, mitä haluaa.


    • pihviä vain 1 - 2 minuuttia puoleltaan ja sen jälkeen menee haarukkapaloiksi ja suun kautta vatsaan.

      Ei pihvistä pidä kuivaa korppua tehdä. Jos pihvien "valmistaja" (oikeammin leikkaaja/pakkaaja - nauta ne on valmistanut) antaa tuollaisia ohjeita, ostaisin toisen pakkaajan lihaa.

    • Ei tuollaista ohjetta ole oikeasti mikään valmistaja voinut antaa! Yrität provota meitä!

      JOS tuo ohje on totta, valmistajan toiminta lähenee jo rikollista toimintaa. MIKÄ on se valmistaja nimeltään???

      • Ensimmäisessä viestissä mainittua ohjetta kyllä suositellaan siihen tilanteeseen, että paistaa pihveä isolle joukolle niin, että ne ovat kaikki yhtä aikaa valmiita.
        Ei ole siis kenenkään lihatalon uusi keksintö ole. Ja kun paistaa vähän aikaa kuumalla pannulla molemmin puolin, niin saa syyt tukkoon ja pihvin pysymään mehevän vaikka sn paistaisi sitten uunissa tai pannulla läpikypsäksi, jolloin se minun mielestäin on parhammillaan =)


      • Nelian kirjoitti:

        Ensimmäisessä viestissä mainittua ohjetta kyllä suositellaan siihen tilanteeseen, että paistaa pihveä isolle joukolle niin, että ne ovat kaikki yhtä aikaa valmiita.
        Ei ole siis kenenkään lihatalon uusi keksintö ole. Ja kun paistaa vähän aikaa kuumalla pannulla molemmin puolin, niin saa syyt tukkoon ja pihvin pysymään mehevän vaikka sn paistaisi sitten uunissa tai pannulla läpikypsäksi, jolloin se minun mielestäin on parhammillaan =)

        sinäkin idiootti kirjoittamaan tuollaisia läpiä päähäsi?

        Naudanpihvi (paksukin) paistetaan (korkeintaan) yksi minutti kummaltakin puolelta tulikuumalla pannulla, ja pihvi on valmis.


      • oletpa kirjoitti:

        sinäkin idiootti kirjoittamaan tuollaisia läpiä päähäsi?

        Naudanpihvi (paksukin) paistetaan (korkeintaan) yksi minutti kummaltakin puolelta tulikuumalla pannulla, ja pihvi on valmis.

        On se kyllä kumma, että täällä ruokapalstalla aletaan aina nimittelemään, jos esittää vähänkin erilaisen näkemyksen tai kokemuksen asiaan.

        Kannatan kyllä edelleen läpikyösen pihvin syömsitä, tartarpihvit voi popsia erikseen...

        Tässä nyt vielä lähde uunipaisto-ohjeelle. Noudattaahan sitä ei tarvitse, jokainen saa paistaa pihvit miten parhaaksi näkee =)

        http://www.finfood.fi/finfood/liha.nsf/0/E685D391C6352337C225718C002F6C65?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Tietoa lihasta&cat2=Ruuanvalmistus&cat3=Kypsennys&cat4=Pihvin paistaminen

        Loppukypsennys uunissa
        Pari kolme pihviä on helppo kypsentää pannulla tai parilalla, mutta kun paistat useampia, kannattaa loppukypsennys tehdä uunissa. Ruskista pihvit ensin pannulla, jossa ne saavat kauniin pintavärin. Siirrä ne sen jälkeen uunin kestävään astiaan. Noin 4 senttiä korkeat sisäfileepihvit saavat olla 200 asteessa 15 minuuttia.


    • minkä ruoan vaan. Mikro ja file, ei lähellekään toisiaan. Parempi sitten pannulla, ensin nopeasti molemmilta puolilta, kaunis väri pintaan, sitten kansi päälle ja hauduttaa sopivaksi.

      • kaiken ruuan, teeveden sillä vois lämmittää.


    SEISKA.FI

    • Laulajakaunotar Bebe Rexha palkitsi faninsa näyttämällä hekumallista sivutissiään: "Näytät täydelliseltä" - katso seksikäs kuva!
    • Jösses! Bella Hadid poseeraa yläosattomissa pelkissä stringeissä – riisuutui 3D-mallinnusta varten: katso kuvat kulissien takaa sekä huima lopputulos!
    • Koronasokki! Aamulypsy ja muut hittiohjelmat hiljenivät: Sanoman radiostudioissa uusi koronatapaus - kaikkien kanavien suorat lähetykset peruttu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

      https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
      279
      10374