Borneoon

reissarit

Olemme mieheni kanssa lähdössä tammikuussa Borneoon. Matka itse koottu eli lennot Kotakinabaluun ja Hotelli varaus vahvistusta vailla Tuaran beach resortista 15 vrk.
Olisin kiitollinen kaikista tiedoista koskien kohdetta ,säätä siellä ja paikallista hinta tasoa. Vuoren valloitus retki vielä varaamatta mt.KK :lle, mutta se kuuluu ehdottomasti matkaamme.
Olenmme epävarmoja vielä esim malarialääkityksen tarpeellisuudesta. Hotelli vaatii myös täyden etukäteismaksun ja se hieman huolestuttaa.
Onko kohteessa lainkaan alkoholia myyviä liikkeitä vai saako viiniä ainoastaan hotellien yhteydestä. Borneossa taitaa olla juuri silloin sadekausi eli onko luvassa jatkuvaa sadetta ja kuravelliä ?
Kiitos jos joku vaivautuu kertomaan kokemuksistaan .Kaikki tieto on avuksi.

4

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolomisen viikkua Sabahia kierrelthiin marras/joulukuusa -06. Se ei mithään mahotonta asiantuntemusta vielä anna, mutta jonkulaista tuntumaa. Tuaranista emmä etes ohitte ajanheet, niinettä siittä en ossaa mithään sanua.
      Mutta hotellista on meleko tyytyväisiä asikkaita poistunu:
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298306-d543077-Reviews-Sabandar_Bay_Resort-Sabah.html
      Montahan nuita arviointia ei ollu ja jokka oli, niin vanahala nimelä mutta ompahan jotaki.
      Tuo tapa etukäteismaksusta on parin viimevuojen aikana ylleistyny vähän jokapaikasa, eikä siittä minusta kannate suuremmin murehtia. Mitäväliä sillon koska sen maksaa. Jos nykysenlaisen tiedonvältyksen aikana hotelli jättää asikhaansa hoitamatta, niin melekohopusti saapii alakaa panemhaan lappua luukule.
      Säästä:
      Kuumaa ja kostijaa. Aina. Jos sajemäärien keskiarvoja kattoo, niin eihänse tammikuu mitenkhään paha aika ole:
      http://www.weatherbase.com/weather/weather.php3?s=964710&refer=&units=metric
      Siihenaikhaan ko met olima niin näyttäs melekeen kaksinkertasia sajemääriä, eikä mekhään kastuttu kertaakhaan kunnola. Non niitä lämpimiä ukkoskuuroja. Ei niistä palijon tartte perustaa mutta ainaski elektroniikkavärkeile kannatee pittää jonkulaista suojapussia mukana.
      Hintataso:
      Vaihtelee laajasti mutta on ylheisesti ottain viinaa ja tupakkia lukuunottamatta meikäläiseen verrattuna edullinen. Kota Kinabalun rantakadun turistikuppilasa viinipullon kans nautittu illallinen on lähes meikäläisisä hinnoisa mutta jos kaupungila syöpii josaki paikkakuntalaisten kuppilasa vaikkapa intialaisen bananaleaf menun niin ei milhään saa vitosta (EUR) kulumhaan. Ja onmuuten herkullinen. Ja onhan sielä niitä ostareita. Ei tieten ihan sitä mitä Kuala Lumpurisa mutta ihan tarpeeksi.
      Mt.Kota Kinabalu:
      Emmä käynheet mutta mullon pari tuttua tyttyä KLlästä, jokka kävivä vuorela parivuotta sitte. Varmasti ihan hieno reisu, muttei niin mahottoman heleppo. Aika monet kuulema jättävät sen viimisen etapin kesken. Ja matkan varraamisen kans kannattaa olla ajoisa liikheelä, ko sielon meleko rajotetusti petipaikkoja sielä vuoristomajala:
      http://sabahbah.com/attractions/nature/mt-kinabalu-nature-attractions/34/climb-mt-kinabalu
      Malaria:
      Meiloli Lariam-kuuri ko se ei ole koskhaan aiheuttanu muuta vaivaa, mitäny pörssinpääle. Sielä kyllä jokapaikasa ophaat oli sitämieltä että ihan turhaa. Mutta kyllähän net täälä sitä suosittaa.
      Viinakaupat:
      Tosihaan Tuaranista en tiä mutta KKsa kyllä juotavaa löytyy. Markettien ja kiskojen valikoima rajottuu oluheen ja paikallishiin tisleihin mutta kyllä sieltä löyty ihan viinakauppaki, tuski ainua, josa valikoima vastasi sunnile meikäläisen pikkukylän alkon valikoimaa. Ja hintataso myös. Viineistä etusijala Aussien Table Wine-tason tavara, mutta jonkuverran myös eurooppalaista löytyy. Tunnetuimmat väkevät löytyy kans.
      Vähän tuohon vielä mejän reisuista:
      Koskenlaskua Padas Riverillä:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/PadasRiver
      Oikeen mukava päiväreisu. Varsinki junamatka North Borneo Railwaysillä oli huima.
      Selingan Island:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/SandakanSelingan
      Hieno reisu. Jos tuomonen kiinnostaa, niin varausten kans kannattaa kans olla ajoisa liikheelä.
      Apinoita Sepilokisa:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/Sepilok
      Vähän semmosen turistirysän makua, muttako sattu matkanvarrele niin mikäettei.
      Sukau:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/Sukau
      Luonnon runsautta parhaimmilhaan. Suosittelen lämpimästi.
      Gomantong Caves:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/SukauGomantongCaves
      Uskomattoman kaunis paikka. Vaikkei ollukhaan pesienkerräys aika, tai ehkä juur siksi. Harmitti kauhiasti, ko en ollu mitenkhään saanu kuvhaan paikan kauneutta. Vähän lohutti, ko tuosta samasta luolasta oli juttu yhesä BBC:n dokumentisä, eikä nekhään ollu onnistunu. Ei ötökkäkammoselle.
      TAR-marinepark on kans ihan kiva päiväreisun kohe. Lekottelua, snorklausta ja pullaa mukhaan että saapii syöttää kersanttikaloja.

      Toivottavasti oli jotaki apua:
      pera

      • Reissarit2

        Valaisit mukavasti monta asiaa, jotka hieman askarruttivat. Maksan hotellin sen kummempia ajattelematta ja onneksi visalla on aika turvallista ja helppoa hoitaa maksut ulkomaille.
        Vuorelle aion varata retken ihan näinä päivinä, jotta varmasti päästään yöpymään puolimatkan majassa.Jännä nähdä kuinka me tavalliset tallaajat selviämme rankasta noususta. Meillä on takana Perussa tehty inkaTrail, joten kyllä vielä on muistissa vuoriston ohuen ilman aiheuttama haaste.
        Malarialääkitystä vielä mietitään.
        Hotelli ei tosiaan ole mikään luksuspaikka-perustasoa ,jos oikein ymmärsin ja suht edullinen näin itse varaten RM2550 15vrk aamiaisineen.
        Ihanaa ,kun on matka jota odottaa...


      • PerttiS
        Reissarit2 kirjoitti:

        Valaisit mukavasti monta asiaa, jotka hieman askarruttivat. Maksan hotellin sen kummempia ajattelematta ja onneksi visalla on aika turvallista ja helppoa hoitaa maksut ulkomaille.
        Vuorelle aion varata retken ihan näinä päivinä, jotta varmasti päästään yöpymään puolimatkan majassa.Jännä nähdä kuinka me tavalliset tallaajat selviämme rankasta noususta. Meillä on takana Perussa tehty inkaTrail, joten kyllä vielä on muistissa vuoriston ohuen ilman aiheuttama haaste.
        Malarialääkitystä vielä mietitään.
        Hotelli ei tosiaan ole mikään luksuspaikka-perustasoa ,jos oikein ymmärsin ja suht edullinen näin itse varaten RM2550 15vrk aamiaisineen.
        Ihanaa ,kun on matka jota odottaa...

        Varmaan ihan viihtysä hotelli. Met maijjailima meleko samantyyppisesä paikasa, vain toiselapuolela kaupunkia ko olima Paparin suunnala.
        Kysäskää kuiten, ennenkö pinkasetta vetheen, niistä jellyfisheistä. Niitä joskus uiskentellee joilaki rannoila.
        Ja jos jotaki kysymistä tullee mielheen, niin mulle voipii kyllä kirijotella:
        salmenpertti"miukumauku"suomi24.fi

        pera


    • abang

      Tervemenoa vaan Sabahiin. Aivan mainio paikka, ainakin minä viihdyn siellä hyvin. Sateita todennäköisesti tuohonkina ikaan vuodesta on, sillä kuumaa ja kosteaa on siellä läpi vuoden. Mutta ei kannata olla huolissaan, sateet ovat lämpimiä ja menevät yleensä nopeasti ohi.

      Tuosta Tuaranin hotellista en tiedä mitään. On sen verran sivussa, että ei ole tullut tutustuttua. Näyttää ihan asialliselta, mutta on hieman liian kaukana kaupungista minun makuuni. Itse suosittelisin mieluummin Tanjung Arua tai Sutera Harbouria. Lienevät samaan hintaluokkaa, mutta sijaitsevat kaupunkualueella.

      Tietenkin Mount Kinabalu on ehdoton kohde, aivan loistava retki. Mutta täytyy muistaa, että kyseessä eo todellakaan ole mikään iltapäiväkävely, vaan vaativa fyysinen ponnistus. Ja siellä ylhäällä on oikeasti kylmä, joten lämmintä vaatetta mukaan.
      Alkoholia on tarjolla aivan kuten muuallakin Malesiassa, jos sitä kaipaa. Ja kadasanit osaavat nauttia sitä kuten me suomalaisetkin, joten ei ongelmaa. Mutta jos tunnet asiaan viehätystä niin koeta hankkia jostain paikallista riisikiljua Tapaita, aivan hirveää litkua, ihan tulee teiniajat mieleen.

      Hintataso on noin 20% suomen vastaavasta, paitsi jos menet Water Frontin turistipyydyksiin, joissa hinnat vastaavat Suomen tasoa. Lounaan saat paikallisten suosimista paikoista parilla kolmella eurolla.

      Paikkoja, jossa käydä... jaa Mount Kinabalu, Pulau Manukan Tunku Abdul Rahman Parkissa ,Sabah State Mosque, Philippino market WaterFrontilla, taitavat kutsua virallisesti Handigraft marketiksi, Gaya Streetin sunnuntai- markkinoilla kannatta myös käydä.

      Jos Sepilokiin tai Sandakaniin olet menossa, niin matkalla kannattaa pysähtyä Ranaun kuumille lähteille, siellä voi viettää rennon iltapäivän kuumista rikkipitoisista kylvyistä nauttien.

      Rautatie ei maaliskussa käydessäni ollut vielä käytössä, oli veturi rikkoutunut ja uutta odoteltiin, mutta jos se on toiominnassa, niin kelpo retki kävelyvauhdilla on tiedossa. Hieman epämukava, mutta onpahan aikaa katsella maisemia.

      Ja jos Tenomiin asti jaksat matkustaa kannattaa ehdottomasti käydä Taman Pertamian orkidea-puistossa. Erilaisia kukkia on niin paljon, että ei niitä jaksa päivässä kaikkia kiertää katsomassa. Ja kun Tenomissa ollaan, niin tietenkin paikallinen kahvi on must.

      Malarialääkitystä en ole ottanut kertaakaan. Eikä sitä paikallisten mukaan tarvitakaan, jollet ole menossa sademetsiin kosteammille alueille.

      Kaiken kaikkiaan KK on mukava paikka, vaikka ei mikään varsinainen turistikohde olekaan vielä. Ihmiset ovat ystävällisä ja ilmasto lämmin. Ja aivan mainiota ruokaa on tarjolla ympäriinsä Täytyy vaan tottua niihin muovilautasiin.

      Niin jos olet Tuaraniin päätymässä, niin käy paikalliseslla Crockodile Farmilla. Siellä on kansantanssiesityksiä muun ohjelamn ohella.

      Ja ei kun oikein hyvää matkaa vaan Kota Kinabaluun. Lähden minäkin sinne joulun viettton, joten saatan itsekin olla siellä vielä tammikuun alkupuolella, eikun törmäillään kaupungilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe