Haluaisin tietää pitääkö ja kannattaako opettajien ja opettajiksi aikovien hankkia itse opetusmateriaalia, siis kirjoja, tehtävämonisteita yms. Hankkiiko koulu kaiken tarvittavan opetusmateriaalin vai pitääkö opettajien itse ostaa materiaalia? Toki silmiä ja korvia kannattaa pitää auki ja käyttää opetuksessa esim. lehtijuttuja, TV-ohjelmia, internet-sivuja jne., mutta tarkoitan opetusmateriaalilla tässä tapauksessa maksullista aineistoa.
Entä jos haluaa esim. työväenopistoon tai kesäyliopistoon opettamaan muutamaa kurssia silloin tällöin, pitäisikö materiaalin hankkia oppilaitos vai opettaja? Vapaan sivistystyön oppilaitoksiinhan otetaan opettajiksi opiskelijoita, joilla ei ole välttämättä kovin paljon opettajakokemusta, eikä myöskään valmista materiaalia.
Kuinka paljon erilaisista "opettajayhdistyksistä" on mahdollista saada oman alan materiaalia?
Syksyllä Iltalehdessä oli Lukion kallis oppimäärä -juttusarja (http://www.iltalehti.fi/lukionkirjat/), jossa kritisoitiin opiskelijoille kalliiksi tulevaa kirjarumbaa. Siinä otettiin esille kuinka kustantajat kilpailevat, että opettajat valitsisivat juuri heidän oppikirjasarjansa ja että tämän takia kustantajat lähettävät opettajille avokätisesti kirjoista näytekappaleita ja tilaajalahjoja. Onko noita näytekappaleita mahdollisuus saada myös opettajaksi opiskeleva (joka ei ole vakityössä missään oppilaitoksessa) eli voiko näytekappaleita saada esim. jonkun opettajayhdistyksen kautta vai lähettävätkö kustantajat kirjoja suoraan oppilaitoksille?
Opetusaineiston hankkiminen?
3
590
Vastaukset
- Kauppiksen ope
Ainakin meillä kauppiksessa. Ja huom! Opetan ns. yhdistelmäopiskelijoitakin eli he opiskelevat lukioaineita. Ei kustantajat mitään ilmaisia kappaleita jaa, erästä E---A -nimistä kustantajaa lukuun ottamatta.
Jos aloittelet opettajan uraasi sillä lähtöasenteella, että itse maksat käyttämistäsi oppikirjoista ja teet kaiken opetusmateriaalin omalla ajallasi ilman mitään rahallisia tms. korvauksia, niin et ainakaan hirveästi tule pettymään. Tätä se on - Panu
Hei!
Opettajan tehtäviin ei virkaehtosopimusten mukaan kuulu oppimateriaalin tuottaminen, vaan ainoastaan opettaminen. Oppimateriaalia saa toki tehdä itse ja varmaan suurin osa meistä opettajista niin tekeekin, koska opetuksesta halutaan omien suunnitelmien mukaista ja "oman näköistä".
Oppikirjoja ei kuitenkaan kenenkään opettajan ostaa omilla rahoillaan, vaan ne kuuluvat perustyövälineisiin, jotka opetuksen järjestäjän (eli työnantajan) kuuluu kustantaa. Ainakaan itselläni ei ole tämän suhteen ollut mitään ongelmia. Ja jos tulee, niin sitten ei niitä opetusvälineitä käytettäisi, vaan mentäisiin sillä materiaalilla, jonka työnantaja käyttöön antaa. - FM2008
Oppikirjojen ja -materiaalien näytekappaleita lähetetään koulujen opettajille koulujen kautta. Käytännössä niitä voi tilata, jos koulussa on ko. kirjasarja käytössä tai käyttöönottoa harkitaan. Luulen, että ilman "koulustatusta" kirjoja ei saa - voit toki kokeilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1742057
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,851489Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää1821414Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta121182Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita401066Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!2101003- 42918
- 96854
- 85815
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan49785