renkaan runkovika

täristää

Aiheuttaako renkaan runkovika sellaista pystysuuntaista täristystä tai pikemminkin hypytystä, joka tuntuu matalilla nopeuksilla? On harvinaisen kiusallinen ongelma. Tuntuu aina siltä, että kun auto on seissyt vaikka yön yli parkissa ja aamulla lähden töihin, niin tällöin tärinä on voimakasta. Kun renkaat ovat "lämpimät", niin tällöin ei tunnu niin voimakasta tärinää. Onko tässä mitään perää?? Niin nuo renkaat ovat Goodyearin Excellencet.

Painiskelen rengasliikkeen ja autokorjaamon kanssa tästä asiasta. Rengasliike väittää vian olevan autossa ja korjaamo renkaissa. Renkaissa on onneksi takuuta jäljellä ja kuittikin on tallessa. Jos tuo on Goodyearin tyyppivika, niin en kyllä halua uusia samanlaisia.

11

11954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Numbah

      Niin ja autosi oli?

      • täristää

        Kyseessä on vanha Avensis.


      • Numbah
        täristää kirjoitti:

        Kyseessä on vanha Avensis.

        JEPS!


    • voi väitellä

      vaikka maailman tappiin asti korjaamon ja kumikorjaamon välillä.
      Jos renkaassa on kudosvaurio, se esiintyy erityisesti pienissä nopeuksissa vatkaamisena vähän joka suuntaan, riippuu miten se on rengasta vääntänyt. Isommassa vauhdissa ei välttämättä enää tunnu mitään.
      Käytä pyörää tasapainotuskoneessa, siellä pyörittämällä tuon pitäisi näkyä. Puhumalla nämä ei selviä, vika pitää tutkia ja sitten hutkia.

      • täristää

        Takarenkaista on kyse, koska tärinä välittyy korista. Molemmissta takarenkaissa oli sanomista, vasemmanpuoleisessa enemmän, siinä oli sivuttaisheittoa ja taisi olla vähän pystyäkin. Oikeanpuoleisessa oli aavistus pystyheittoa. Mutta vanteen piikkiin taisi mennä tuo vasen puoli. Turha siis haaveilla uusista renkaista. Vanne oli tavallaan mutkalla ja tämä nähtävästi vaikutti sivuttaisheittoon. Sen näki selvästi tasapainotuskoneessa.

        Muutettiin renkaan paikkaa vanteella ja yritettiin saada tasapainoilla korjaantumaan, mutta eipä tuo auttanut juuri mitään. Edelleen tärisee apparin puolella. Oikean puolen rengasta vain tasapainotettiin.


    • WlanBator

      Excellencet alla, ja pitemmän parkin jälkeen (yön yli)ensimmäiset 2 km riippumatta ajonopeudesta hytissä tärinä ja kevyt kumina... sen jälkeen meno tasaantuu... käytin uudelleen tasapainotuksessa -> ei vaikutusta, eikä havaittavaa vikaa tasapainotuksessa... ajan kai nää renkaat loppuun ja sen jälkeen en pistä käsiäni enää p****an...

    • Täristää

      Alla uudet Goodyear Excellencet ja tärisee niin keleesti. Auto myös vetää oikealle, todella voimakkaasti, ei siis vietä sinne tien mukana. Juttelin eilen Goodin edustajan kanssa, yllättäen ei saa mitään suoraa vastausta tai myöntöä ongelmalle. Omat renkaat lähtee reklamaation kautta kyllä mäkeen, en jaksa samaa esileikkiä aina joka kerta ajoon lähtiessä. Ja sitten jos ottaa kädet itri ratista edes hetkeksi, niin auto heti menossa ojaan.

      Conti sport contact 2:lla ei mitään onglemaa. Niin ja renkaat käyneet 2 kertaa tasapainokoneessa ja autoon tehtiin viikko sitte nelipyöräsuuntaus.

      Tosi Exkellent meininki.

      • WlanBator

        ...mikä tilanne... saitko jonkun tahon myöntämään, että rengas on p***a? Onnistuitko saamaan rahat takaisin, vai miten homma eteni/ etenee?


      • Nisumies
        WlanBator kirjoitti:

        ...mikä tilanne... saitko jonkun tahon myöntämään, että rengas on p***a? Onnistuitko saamaan rahat takaisin, vai miten homma eteni/ etenee?

        joo, minulla oli kanssa kesällä 2007 tärinäongelma nimenomaan Good Year Excellence kesärenkaiden kanssa. Laitettiin ihkauudet vanteet ja tasapainotus eikä vaikutusta. Renkaat myös veteli paljon, jos irrotit hetkeksikään otteen ratista, olit menossa ojaan. Ostin nuo uutena Nissan merkkiliikkeestä kuten ne vanteetkin ja lopulta aikani tapeltua vaihtoivat ilmaiseksi alle uudet Nokia Hakka H. Ja siihen ongelmat renkaiden kanssa sitten loppui. Eli selkeästi huonot kesärenkaat nuo GY Excellence., en suosittele kenellekään.


      • Anonyymi

        Ostaessani 2018 uuden conti kesärengas sarjan autooni. Katsoin rengas asentajan touhua varsinkin tasapainoitus koneen kanssa. 4 renkaasta 2 vispasi epäsymmetrisesti todella pahasti, yksi niistä vähemmän ja yksi oli stabiili. Loppupeleissä olin conti maahantuojan pajalla, jossa tsekattiin miksi auto vispaa aina vaan, vaiikka tasapainoituksia oli tehty kyseisiin renkaisiin jo 4 kertaa. Aluvanteet tarkastus mitattiin heitto niissä noin 0.1 mm. Loppupeleissä 2 rengasta meni kokonaan vaihtoon. 1 rengas saatiin vanteella pyörittäen jonkunmoiseen kuntoon. Nyt renkailla ajettu noin 35000 km, kulutus pintaa vielä noin 5mm. Kaikki renkaat elävät ja täristävät ihan saatanasti. Kerron tämän asian nyt koska sain kuulla rengasliikkeeltä, joka lopetti conti edustuksen takuu asioiden rasituksen vuoksi. Auto vw MKN-532. Seuraava rengas ei ole conti.


      • Anonyymi

        Puoltaminen ei johdu renkaista. Onko vanteitten ET sama? Ilmanpaineet kunnossa? Jos nämä OK, niin pyöränsuuntaukseen; mahdollisesti camberit pielessä, tosin casterkin voi olla pielessä.
        Se nelipyöräsuuntaus on epäonnistunut, ei muuta kuin susitöinä uusiksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1270
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      51
      942
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      51
      834
    4. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      97
      798
    5. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      58
      760
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      83
      740
    7. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      671
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      30
      650
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      52
      643
    10. Mitä haluaisit sanoa

      Minulle? Tiedän että aikaa on kulunut mutta ihan mielenkiinnosta, kuitenkin kutkuttelit mun sisintä. T. V
      Ikävä
      42
      635
    Aihe