Valitut luokanopettajaopiskelijat 2008

Terapia87

Sain itse tänään töiden jälkeen tietää, että en selviytynyt opiskelemaan luokanopettajaksi. Pisteeni Vakava-kokeen toisesta vaiheesta olivat 16 kun sisään pääsi minimissään 19 pisteellä. Käsittääkseni sain tämän vuoden SOVELTUVUUSkokeessa yhteensä 13 pistettä haastattelusta ja ryhmäkeskustelusta, sekä 3 pistettä ylioppilastodistuksestani. Mikäli olisin aikoinani lukenut paremmin olisin jo sisällä, mutta minkäs teet.

Realistisena ihmisenä pettymys on nopeaa vaihtunut lievään vitutukseen valintasysteemiä kohtaan. Olen 2006 ylioppilaaksi kohtuullisilla arvosanoilla kirjoittanut armeijan käynyt nuori mies ja hain nyt toista kertaa opiskelemaan opettajaksi. Olen tehnyt useita kuukausia sijaisuuksia ja saanut erittäin positiivista palautetta niin opettajilta, vanhemmilta kuin lähisukulaisiltakin työstäni. Pidän lapsien parissa työskentelystä ja olen jo useamman vuoden ajan halunnut lukea opettajaksi.

Vakava-kokeen teemana kaksi vuotta ollut "samalta viivalta" tulisi asettaa kokelaat samalle lähtöviivalle, mutta antaako todistus kuitenkin liian ison etumatkan? On ymmärrettävää, että kirjaviisaus katsotaan yhtenä kriteerinä, mutta kyseessä on kuitenkin vain yksi koe aikuisiän kynnyksellä.

En puhu pelkästään omasta puolestani vaan voin ottaa esimerkkinä erään ryhmäkeskustelutilanteessani olleen naisen. Hän on 33-vuotias yhden kehitysvammaisen pojan, sekä yhden ADHD-diagnosoidun pojan äiti, jonka elämänkokemus ja mielipiteet tekivät ainakin itseeni suuren vaikutuksen. Hän ei kuitenkaan päässyt opiskelemaan. Olen ymmärtänyt, että kyse on ollut juuri samasta tilanteesta kuin itselläni eli laudatureita kirjoittaneiden ylioppilaiden alle jäämisestä.

Onko Vakava-koe oikeasti "Samalta viivalta"? Miksi joillekin ihmisille annetaan turhan paljon etumatkaa varsin mitättömästä syystä (ylioppilastodistus)?

6

2155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja kokemus on aina hyväksi

      mutta jaksaisiko ADHD- ja kehitysvammaisen lapsen äiti tehdä opetustyötä ja kuinka pitkään. Harva ihminen voi olla täysipainoisesti hyvä opettaja luokalle, jossa monella on ADHD sekä yksityiselämässään hyvä äiti, jos kotona on vielä oma ADHD-lapsi sekä toinenkin paljon tukea tarvitseva.

      Itse olen opettaja ja voin sanoa, että työni on antoisaa, mutta kyllä nyt taas todella ollaan loman tarpeessa - niin minä kuin kollegani (vaikka tätä lomaani muiden alojen ihmiset niin kadehtivatkin).

      Toivon silti onnea seuraaviin valintakokeisiin ja että löydät nyt vielä seuraavaksi vuodeksi sijaisuuden.

    • tuloksia odotteleva

      Miten jo tiedät tulokset? Eikös niiden pitäisi tulla vasta heinäkuun puolessa välissä?

    • (xx)

      Minäkin ihmettelen miten oot jo saanut tulokset? Ja turha valittaa yo-arvosanoista, koska juuri missään okl:ssä ei huomioida niitä laisinkaan! Itse olet valinnut sen okl:n johon olet hakenut vaikka olisit voinut valita paikan missä yo-arvosanoilla ei ole väliä.

    • korottaisit

      yo-todistuksesi arvosanoja?
      Mene vaikka aikuislukioon kertaamaan.
      Kyllä sinä vielä jollakin konstilla sisälle pääset, koska motivaatiosi on noin vahva.

      • Moni tekee näin

        Jospa lukisit kasvatustieteitä jossakin opistossa tai avoimessa yliopistossa, niin voit päästä suoraan "opettajakouluun" kun olet suorittanut yliopiston vaatimuksen mukaiset tentit.

        Tunnen monia, jotka ovat tehneet näin.


      • ei pääse tenttimällä
        Moni tekee näin kirjoitti:

        Jospa lukisit kasvatustieteitä jossakin opistossa tai avoimessa yliopistossa, niin voit päästä suoraan "opettajakouluun" kun olet suorittanut yliopiston vaatimuksen mukaiset tentit.

        Tunnen monia, jotka ovat tehneet näin.

        Luokanopettajakoulutukseen ei ole mahdollista päästä avoimen väylän kautta.. Kasvatustieteitä pääsee tätä tietä lukemaan, mutta ei luokanopettajaksi. Sinne siis ainoastaan pääsykokeiden kautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe