Siinä on muutama herkullinen perusruoka, myös suomen kielellä !On maistettu kaikkia ja hyvää on ! Ihan hirmui..."/> Siinä on muutama herkullinen perusruoka, myös suomen kielellä !On maistettu kaikkia ja hyvää on ! Ihan hirmui..."/>

Jos haluatte ruoasta osviittaa

---->

--->Katsokaa otsikko "Kavarma, Banitsa"--->
Siinä on muutama herkullinen perusruoka, myös suomen kielellä !
On maistettu kaikkia ja hyvää on ! Ihan hirmuisen maukasta !

12

2446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pimiä hilma

      Nyt valkeni yksikin ruoka, mitä söimme ja oisin vaikka reseptin halunnu, mutta ei osattu kommunikoida.
      Se on toi sirene po shopski.
      Maukas pikku juustopata, se tuodaan saviruukussa pöytään ja vaaleaa leipää lisukkeeksi. Mahtava alkuruoka tai pikkunälkään.
      Vieläkin on arvoitus, mitä tarkoittaa se sirene ??
      tai koko nimi sirene po shopski ??

      • sirene po shopski

      • näin on

      • linkki vinkki på sirene

      • Kiitti vaan
        näin on kirjoitti:

        Tässä linkki suomen kuvalehden sivuille
        http://www.suomenkuvalehti.fi/gourmet/syksy/mummoni-keittio-on.aspx

        ja lisää kiitos, suomeksi !


      • selkosuomella !

      • joka paikkaan
        selkosuomella ! kirjoitti:

        Miksi ei joku voisi kirjoittaa ruokien nimet niin että suomalainenkin osaisi ne ääntää ?

        kebc..tch..kebap..cht..ääh...anti olla tilaamati.

        Tarkoitatko, että esimerkiksi bulgarialaisille ruuille keksittäisiin suomalaiset nimet?

        Mallia otettaisiin vaikkapa Englannin tai Ruotsin kuninkaallisista: kun ihmiset eivät osaa sanoa George tai Carl Gustaf niin sanotaankin Yrjö ja Kalle Kustaa.

        Olisi varmaan somaa mennä Bulgariassa tilaamaan sapuskaa suomalaisella nimellä, josta alkuasukkaat eivät ymmärtäisi höykäsen pölähtämää.


      • sitä tarkoita
        joka paikkaan kirjoitti:

        Tarkoitatko, että esimerkiksi bulgarialaisille ruuille keksittäisiin suomalaiset nimet?

        Mallia otettaisiin vaikkapa Englannin tai Ruotsin kuninkaallisista: kun ihmiset eivät osaa sanoa George tai Carl Gustaf niin sanotaankin Yrjö ja Kalle Kustaa.

        Olisi varmaan somaa mennä Bulgariassa tilaamaan sapuskaa suomalaisella nimellä, josta alkuasukkaat eivät ymmärtäisi höykäsen pölähtämää.

        en nyt ihan niin hoopo ole, vaan sitä, että kai noille ruokalajeille on summittainen foneettinen ääntämys suomalaisittainkin ?? kun ei ole tullut opiskeltua kieliä niin kauheasti, että tajuaisi mihin noi konsonanttiyhdistelmät perustuu, saksan kieleen vai ??


      • Kielipuoli ummikko
        sitä tarkoita kirjoitti:

        en nyt ihan niin hoopo ole, vaan sitä, että kai noille ruokalajeille on summittainen foneettinen ääntämys suomalaisittainkin ?? kun ei ole tullut opiskeltua kieliä niin kauheasti, että tajuaisi mihin noi konsonanttiyhdistelmät perustuu, saksan kieleen vai ??

        Olen myös melko täysin kieliä taitamaton, joten ymmärrän mitä tarkoitat ja yritän auttaa.
        Viime kesänä olimme retkellä, jossa kaiken päätteeksi oli bulgarialainen pitopöytä viineineen tarjolla.
        Kuten muissakin maissa, pölhönä kielitaidottomana, kirjoitan lapuille ylös joskus ihan korvakuulemani mukaan asioita, esimerkiksi ruokien nimiä, että olisi helpompaa myöhemmin.

        Mlechna salata, sitä saa, kun tilaa "sneshanka" (äännä juuri noin kuin luetkin suomalaisena) se on kurkku-jugurttisalaatti.
        en tuota mlechna salataa nähnyt edes listoilla, aina oli Sneshanka, sama salaatti.
        (Tavailin kyrillisiä kirjaimiakin, joita vähän opin sattuneesta syystä, mutta 20 vuotta sitten ja siihen jäi)

        Kun tilaat "piperki pjyrek", tulee paneroituja paistettuja paprikoita, jotka on täytetty sirenejuustolla, sirene on paikallinen fetajuusto. Oikeen maukas annos.

        Gjuvech, äännä reilusti vaan "kjyvets", se tarkoittaa (paitsi pataa)ruokalistoilla lihapataruokaa, jossa on perunoita jo haudutusvaiheessa.

        Kavarma on lihavihannespata, joka tuodaan pöytää pienissä saviruukuissa ja siihen pitää tilata lisukkeet erikseen.

        Kebapcheta, äännä vaikka kepapseta, kyllä tulee pöytään, ne on pitkulaisia jauhelihapötkylöitä.
        Samasta taikinasta tehdään kyfteta, eli lihapullat, näitä kahta on listoilla melkein aina, koska ne ovat ilmeisesti bulgarialaisen perusruokaa ja ovatkin hyviä.

        Ljutenitsa ei ole pääruoka, ei itsenäinen ruoka, se on lisuke, tahnamainen mössö, kuin joku Jalostajan kurpitsasalaatti, mutta tehty tomaateista, kurpitsoista, sipulista, porkkanasta ym. en tarkkaan tiedä, mutta on hyvää sekin lisukkeena.

        "Shopska salata"/shopska salaata, on perussalaatti, tuntuu olevan perusjuttu rakian kanssa bulgarialasilla itsellään ?
        Se on raikas salaatti, jossa on aina tomaattia, ja vaihtelevasti kurkkua, paprikaa ym ja päällä raastettua sirenejuustoa.

        "Sirene po shopski" on lämmin "fetajuustopata" pikku lisukkeineen siellä seassa, pieni maukas annos, alkuruoaksi tai pikku nälkään. Aika suolainen, koska sirenejuusto on suolaista.

        Bulgarialaisilla ei kai (?) ole kuin kaksi juustoa, toinen on kaskaval, mieto edam-tyyppinen juusto.
        Siitä tehdään mm. annos nimeltään "kaskaval pane" äännetään juuri noin suunnilleen. Se on paneroitu pannulla paistettu (? vai uunissa lämmitetty, en tiedä) paksu juustonpala, joka on, yllätys, yllätys oikein hyvää, vaikkei uskoisi hetikään minkälainen makuelämys se on.

        Baanitsa on suolainen pannari, jota tarjotaan aamulla, ja sitä saa paloina ostaa kioskeista vielä lounasaikaankin. Se on ohuesta taikinasta tehtyä pannaria/piirakkaa, jossa on murusina sirene (feta) juustoa seassa ja kananmunaa.

        En tiedä, menikö sinne päinkään, antakaa anteeksi kaikki filologit ja superkokit, mutta tällainen tuntuma jäi itselleni näistä ruoista ja monia, monia muitakin maistelimme mielihyvällä.
        Kaikki erinomaisia, varsinkin paikallisissa ravintoloissa.


      • eri versioita
        Kielipuoli ummikko kirjoitti:

        Olen myös melko täysin kieliä taitamaton, joten ymmärrän mitä tarkoitat ja yritän auttaa.
        Viime kesänä olimme retkellä, jossa kaiken päätteeksi oli bulgarialainen pitopöytä viineineen tarjolla.
        Kuten muissakin maissa, pölhönä kielitaidottomana, kirjoitan lapuille ylös joskus ihan korvakuulemani mukaan asioita, esimerkiksi ruokien nimiä, että olisi helpompaa myöhemmin.

        Mlechna salata, sitä saa, kun tilaa "sneshanka" (äännä juuri noin kuin luetkin suomalaisena) se on kurkku-jugurttisalaatti.
        en tuota mlechna salataa nähnyt edes listoilla, aina oli Sneshanka, sama salaatti.
        (Tavailin kyrillisiä kirjaimiakin, joita vähän opin sattuneesta syystä, mutta 20 vuotta sitten ja siihen jäi)

        Kun tilaat "piperki pjyrek", tulee paneroituja paistettuja paprikoita, jotka on täytetty sirenejuustolla, sirene on paikallinen fetajuusto. Oikeen maukas annos.

        Gjuvech, äännä reilusti vaan "kjyvets", se tarkoittaa (paitsi pataa)ruokalistoilla lihapataruokaa, jossa on perunoita jo haudutusvaiheessa.

        Kavarma on lihavihannespata, joka tuodaan pöytää pienissä saviruukuissa ja siihen pitää tilata lisukkeet erikseen.

        Kebapcheta, äännä vaikka kepapseta, kyllä tulee pöytään, ne on pitkulaisia jauhelihapötkylöitä.
        Samasta taikinasta tehdään kyfteta, eli lihapullat, näitä kahta on listoilla melkein aina, koska ne ovat ilmeisesti bulgarialaisen perusruokaa ja ovatkin hyviä.

        Ljutenitsa ei ole pääruoka, ei itsenäinen ruoka, se on lisuke, tahnamainen mössö, kuin joku Jalostajan kurpitsasalaatti, mutta tehty tomaateista, kurpitsoista, sipulista, porkkanasta ym. en tarkkaan tiedä, mutta on hyvää sekin lisukkeena.

        "Shopska salata"/shopska salaata, on perussalaatti, tuntuu olevan perusjuttu rakian kanssa bulgarialasilla itsellään ?
        Se on raikas salaatti, jossa on aina tomaattia, ja vaihtelevasti kurkkua, paprikaa ym ja päällä raastettua sirenejuustoa.

        "Sirene po shopski" on lämmin "fetajuustopata" pikku lisukkeineen siellä seassa, pieni maukas annos, alkuruoaksi tai pikku nälkään. Aika suolainen, koska sirenejuusto on suolaista.

        Bulgarialaisilla ei kai (?) ole kuin kaksi juustoa, toinen on kaskaval, mieto edam-tyyppinen juusto.
        Siitä tehdään mm. annos nimeltään "kaskaval pane" äännetään juuri noin suunnilleen. Se on paneroitu pannulla paistettu (? vai uunissa lämmitetty, en tiedä) paksu juustonpala, joka on, yllätys, yllätys oikein hyvää, vaikkei uskoisi hetikään minkälainen makuelämys se on.

        Baanitsa on suolainen pannari, jota tarjotaan aamulla, ja sitä saa paloina ostaa kioskeista vielä lounasaikaankin. Se on ohuesta taikinasta tehtyä pannaria/piirakkaa, jossa on murusina sirene (feta) juustoa seassa ja kananmunaa.

        En tiedä, menikö sinne päinkään, antakaa anteeksi kaikki filologit ja superkokit, mutta tällainen tuntuma jäi itselleni näistä ruoista ja monia, monia muitakin maistelimme mielihyvällä.
        Kaikki erinomaisia, varsinkin paikallisissa ravintoloissa.

        Itse tehdään tällä reseptillä.
        Sekoitetaan
        4 kananmunaa 2 lasilliseen soodavettä.
        Lisätään sekaan fetajuustoa (raastettua)
        Laitetaan öljyä vuoan pohjalle.
        Sen jälkeen lisätään kerroksittain filotaikinaa ja kananmuna-soodavesi-fetajuustoseosta vuokaan.


        Paistetaan 225 asteessa n. 40 min uunissa
        Ja hyvää tulee :-)


      • masut sekaisin
        eri versioita kirjoitti:

        Itse tehdään tällä reseptillä.
        Sekoitetaan
        4 kananmunaa 2 lasilliseen soodavettä.
        Lisätään sekaan fetajuustoa (raastettua)
        Laitetaan öljyä vuoan pohjalle.
        Sen jälkeen lisätään kerroksittain filotaikinaa ja kananmuna-soodavesi-fetajuustoseosta vuokaan.


        Paistetaan 225 asteessa n. 40 min uunissa
        Ja hyvää tulee :-)

        Banitsa on uunista otettuna ihan okei, mutta mielestäni ylimainostettu herkku, ei niin kummoista loppujen lopuksi.
        Lämmin juusto sekoittaa kaiken päälle helposti masun.


      • hyvä juttu !
        Kielipuoli ummikko kirjoitti:

        Olen myös melko täysin kieliä taitamaton, joten ymmärrän mitä tarkoitat ja yritän auttaa.
        Viime kesänä olimme retkellä, jossa kaiken päätteeksi oli bulgarialainen pitopöytä viineineen tarjolla.
        Kuten muissakin maissa, pölhönä kielitaidottomana, kirjoitan lapuille ylös joskus ihan korvakuulemani mukaan asioita, esimerkiksi ruokien nimiä, että olisi helpompaa myöhemmin.

        Mlechna salata, sitä saa, kun tilaa "sneshanka" (äännä juuri noin kuin luetkin suomalaisena) se on kurkku-jugurttisalaatti.
        en tuota mlechna salataa nähnyt edes listoilla, aina oli Sneshanka, sama salaatti.
        (Tavailin kyrillisiä kirjaimiakin, joita vähän opin sattuneesta syystä, mutta 20 vuotta sitten ja siihen jäi)

        Kun tilaat "piperki pjyrek", tulee paneroituja paistettuja paprikoita, jotka on täytetty sirenejuustolla, sirene on paikallinen fetajuusto. Oikeen maukas annos.

        Gjuvech, äännä reilusti vaan "kjyvets", se tarkoittaa (paitsi pataa)ruokalistoilla lihapataruokaa, jossa on perunoita jo haudutusvaiheessa.

        Kavarma on lihavihannespata, joka tuodaan pöytää pienissä saviruukuissa ja siihen pitää tilata lisukkeet erikseen.

        Kebapcheta, äännä vaikka kepapseta, kyllä tulee pöytään, ne on pitkulaisia jauhelihapötkylöitä.
        Samasta taikinasta tehdään kyfteta, eli lihapullat, näitä kahta on listoilla melkein aina, koska ne ovat ilmeisesti bulgarialaisen perusruokaa ja ovatkin hyviä.

        Ljutenitsa ei ole pääruoka, ei itsenäinen ruoka, se on lisuke, tahnamainen mössö, kuin joku Jalostajan kurpitsasalaatti, mutta tehty tomaateista, kurpitsoista, sipulista, porkkanasta ym. en tarkkaan tiedä, mutta on hyvää sekin lisukkeena.

        "Shopska salata"/shopska salaata, on perussalaatti, tuntuu olevan perusjuttu rakian kanssa bulgarialasilla itsellään ?
        Se on raikas salaatti, jossa on aina tomaattia, ja vaihtelevasti kurkkua, paprikaa ym ja päällä raastettua sirenejuustoa.

        "Sirene po shopski" on lämmin "fetajuustopata" pikku lisukkeineen siellä seassa, pieni maukas annos, alkuruoaksi tai pikku nälkään. Aika suolainen, koska sirenejuusto on suolaista.

        Bulgarialaisilla ei kai (?) ole kuin kaksi juustoa, toinen on kaskaval, mieto edam-tyyppinen juusto.
        Siitä tehdään mm. annos nimeltään "kaskaval pane" äännetään juuri noin suunnilleen. Se on paneroitu pannulla paistettu (? vai uunissa lämmitetty, en tiedä) paksu juustonpala, joka on, yllätys, yllätys oikein hyvää, vaikkei uskoisi hetikään minkälainen makuelämys se on.

        Baanitsa on suolainen pannari, jota tarjotaan aamulla, ja sitä saa paloina ostaa kioskeista vielä lounasaikaankin. Se on ohuesta taikinasta tehtyä pannaria/piirakkaa, jossa on murusina sirene (feta) juustoa seassa ja kananmunaa.

        En tiedä, menikö sinne päinkään, antakaa anteeksi kaikki filologit ja superkokit, mutta tällainen tuntuma jäi itselleni näistä ruoista ja monia, monia muitakin maistelimme mielihyvällä.
        Kaikki erinomaisia, varsinkin paikallisissa ravintoloissa.

        kiiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      139
      7860
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      41
      2029
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      25
      1970
    4. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      91
      1663
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      180
      1585
    6. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      107
      1050
    7. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      5
      989
    8. Oletko miten

      Valmis läheisyyteen?
      Ikävä
      50
      955
    9. Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme

      Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri
      Ikävä
      28
      840
    10. Muistatko hänen

      Tuoksunsa? Saako se sinut syttymään? ❤️‍🔥
      Ikävä
      34
      822
    Aihe