Kesäkeikkakokemuksia?

Tumpelo

Kertokaapa millä fiiliksillä IAT:n pojat olivat ekoilla keikoilla liikkeellä, biisilistoista ym.
Tavalla tavataan!

7

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lokaajakuita

      Tavastia oli torstaina koivuin koristeltu juhannuksen kunniaksi. Iltakahdeksalta aloitti Humppasäätiö eli Timo Kämäräinen, Jape Karjalainen, Riku Mattila, Marko Timonen ja Samuli Laiho Ismon ja Tehon vahvistamana vauhdilla ja tunteella veivaamaan tangoa, valssia ja humppaa saliin tehdyllä sivulavalla. Tuli mieleen Onnenpyöräkiertueen Kullervo Kivi ja Gehennan esitykset, kun Ismo lauloi Lasinen elämä, Kolmatta linjaa takaisin, Kulkurin iltatähti ja Vippaa mulle viitonen kappaleet.

      Lapin tango, Jätkän humppa (paras ja vauhdikkain versio mitä ikinä olen kuullut -Kärppä lauloi), Satumaa, Letkis (ihmiset kehoituksesta muodostivat letkan ja jenkkasivat), Elokuun häävalssi (todella kaunis kappale, neitsytesitys minulle), Säkkijärven polkka (soittajat tarvitsivat teholientä voidellakseen sormensa tämän kipaleen vauhtia varten), Seinillä on korvat (johon Ismo rakensi aasinsillan välispiikissään koivuista ja hiirenkorvista) ja yksi Samuli Laihon esittämä kappale jatkoivat hikisen menevää iltaa. Mutta parasta: Istanbul-kipale suorastaan vyöryi eetteriin bändin soiton kantaessa Ismon hienoa tulkintaa. Joten Humppasäätiö Suomen kesälavoille viihdyttämään iloisella meiningillä paritanssikansaa!

      Toinen illan bändeistä lähti valmistautumaan keikalleen Säätiön miesten vielä viihdyttäessä katsojia. Päälavan taustalla oli hieno eläinratakuva ja Tehon kilkutinsetti oli lavan oikealla puolella käännettynä niin, että Teho oli settinsä etupuolella soittamassa. Ismon piano oli vasemmalla puolella lavaa, Farfisa-urut keskellä.

      Illan kappalelista oli tuttua kevään kiertueelta. Uudeltä levyltä jäi väliin tällä kertaa vain Ilokoulu. Pelko, Kuka teki huorin, Levottomat jalat, Lokki (iki-ihana), Elintaso, Peltirumpu, Säkenöivä voima, Laulu - siinä pitkän konserttiversion joitakin muistamiani kappaleita. Ismo halusi vetää pitkän kaavan setin festivaalikeikkojen tiukan aikataulun vastineeksi. Valaistus oli jälleen elävä elementti ja soundit kohdallaan. Tunnelma oli vahva ja lavakarismasta säkenöi kipunoita joka sopukkaan. Musiikki vei mukanaan kokonaan. Parivaljakon lopetettua ja poistuttua lavalta hurmaantuneet ihmiset jatkoivat taputustaan ja huutamistaan pitkään vaatien lisää ilonaihetta. Lähes nelituntinen nautinnollinen keikkailta oli ohi ja ihmiset valuivat lempeään keskikesän yöhön.

      Ja vielä terveiset Tumpelolle, oli mukavaa tavata kasvokkain Tavastian ilmapiirissä. Hyvää keikkakesää sulle ja nähdään Teholla-meiningeissä! Hienoja keskikesän hetkiä muille palstalaisille myös.

      • Tumpelo

        Tässä vielä hieman muisteloja iki-ihanista Tavastian Juhannusiltamista (näin pienehköllä viiveellä). Tunnelma oli lämmin tai paremminkin sanottuna suorastaan saunamaisen hikinen ja vihtakin tuli tehtyä, tosin vasta keikan päätyttyä. Muu Juhannus menikin kotosalla ihanasti Tavastialta raahatun risukimpun tuoksussa… Olipahan kokemus, siis jälleen vuoden kohokohta! Ennen pikkulavalle yleisön joukosta astumistaan Ismo totesi hymyillen että täällähän näkyy olevan tuttuja ja kun hän sitten tupsahti siihen ihan iholle niin pitihän mestaria kätellä. Olikin oikein herkullinen ja jämäkkä kädenpuristus. Sitten alkoi hillittömän hauska ja tunnelmallinen soitanta. Musikantit hekottivat hetkittäin lähestulkoon kippurassa ja soitto meni tuon tuostakin mukavasti imrovisoinniksi kun nuotitkaan eivät olleet ihan joka kappaleessa hanskassa. Ehkäpä jallupullosta naukkailukin sai osaltaan Humppasäätiön pojat kovin hilpeälle tuulelle. Ismo yllytti häävalssin lomassa koko yleisöä menemään naimisiin vaikka joka päivä. Hihkaisin hänelle onnittelut (naimisiin menosta) mutta sankarisulho pistikin vain kulmakarvansa kiemuralleen. Käpylän Sheriffi & Humppasäätiö sekä myöhemmin illalla IAT vetivät niiiiiiiiiiin mielettömän keikan, että siitä meni auttamattomasti aivan sanattomaksi, enkä osaa sitä sanoin vieläkään kuvailla, siksipä en aiemmin edes yrittänyt kirjoittaa. Niin ja sitten vielä lisäksi ne Samuli Laihon reinot!


    • lokaajakuita

      Jyväskylän Kesän juhlilla IAT sai olla tapahtumateltan ainoana esiintyjänä tiistaina. Tästä Ismo tuumasi, että nyt on soittajan vapaa-aika ajaltaan rajoitettujen festivaalikeikkojen keskellä ja saa taas soittaa niin kauan kuin haluaa. Tätä iloa kesti kaksi tuntia.

      Ismo oli pukeutunut tummaan paitaan ja liiviin, jossa Käpylän sheriffin tähti loisti paikallaan. Housut olivat mustapohjaiset valkoisine spiraalimaisine kuvioineen, ennennäkemättömät. Teholle sopii keltainen väri erittäin hyvin, paita oli keltainen ja housut tummanpunaiset. Hän loisti lavalla ja eläytyminen oli vahvaa.

      Tunnelma vanhan sirkusteltan kuvun alla oli lämmin ja välitön. Erään miehen toitottaessa 'Soita Paranoid' Ismo vastasi hänelle hymyillen että etkös ole vielä sitä huomannut että siitähän näissä biiseissä on kyse koko ajan. Sehän on vain mielentila pään sisällä ja jatkoi sitten keskittyneesti eteenpäin. Vuoropuhelu oli pääosin elävöittävää keikan kestäessä.

      Biisilistaa kokoilin muistin perukoilta ja se on tuttua ja turvallista, mutta tehokasta: Kuka puhuu, Päästänkö irti, Räkäistä ja tarttuvaa, Tällä tiellä, Kulkurin iltakalja, Pelko, Kuka teki huorin, Elämä naurattaa, Äidinrakkaus, Elintaso, Seitsemän päivää, Puupää, Kun rakkaus on rikki, Säkenöivä voima, Lokki, Kun Suomi putos puusta, 2x1=1, Vallankumous, Levottomat jalat, Peltirumpu, Taivaan tulet - 1. encore: Rakkaudesta Laulu ja 2. encore Kanoottilaulu. Etenkin Kuka teki huorin järisytti selkäpiitä tällä kertaa eniten hienoine kaikuefekteineen. Vallankumouksen alku- ja loppuhuhuilut Ismo puhalteli näyttävästi kitaransa kaikukoppaan. Miksaus ja valot olivat hienosti kohdallaan.

      Kiitos Ismolle, Teholle ja muulle poppoolle hienosta kokemuksesta! Hyvää keikkakesän jatkoa.

      • Tumpelo

        Terveiset vaihteeksi täältä Mansesta. Eilen illalla tuli koettua lumoava ja onnistunut keikka Tampereen Keskustorin ruuhkaisessa teltassa.

        Biisilista oli tällä kertaa suppeampi, Herra Ylpön odotellessa vuoroaan, mutta sisälsi jälleen
        nuo tutut ja turvalliset kappaleet.

        Suosionosoituksista päätelleen en ollut ainoa IAT:stä hurmioitunut joka joka taputti kätensä kipeiksi ja hihkui äänensä käheäksi.

        Ismo oli pukeutun perintisesti kirjavaan paitaan ja muuten mustaan... olisinpa halunnut nähdä nuo spiraalihousut! Teholla oli yllään keltaista ja viininpunaista.


        Onnellisena hyräillen suuntaan tästä junalle joka vie takaisin kotimaisemiin odottelemaan uusia keikkakokemuksia. NAM!


    • Ile

      olen ollut tänä kesänä katsomassa noita Provinssissa, Ruisrockissa ja Lahden öissä. Sitkeällä jonottamisella ja oikealla ajoituksella eturivissä kaikissa.

      Provinssin keikka on ollut ehkä mieleenpainuvin yleisön aivan järjettömän hyvän meiningin takia. Tai ainakin eturivissä oli. Pisteet Ruuvaa, väännä, säädä, hinkkaan aikana makkaran lavalle viskanneelle kaverille. Se jaksoi huvittaa.

      Ruisrockissa oli yllätyksenä tuo Tervomaan lavalle saapuminen, mutta muuten oli tuttua ja taattua laatua. Eturiviin jämähtäneet Bullet for My Valentine- fanit latistivat tunnelmaa huonolla asenteellaan ja fiiliksellään. Koita siinä sitten fiilistellä täysillä kun vieressä jengi hokee mantraa "paskaa, paskaa, paskaa, paskaa". Onneksi tuollaiset häiriötekijät on mahdollista sulkea pois mielestään. Hieman omituista oli katsoa noita niin järeällä lavalla. Toimisi kenties paremmin hieman pienemmällä.

      Lahti oli siitä kiinnostava, että kaksikon soitinarsenaali täytti melko täysin koko naurettavan pienen lavan. Eipä mitään kovin tavanomaisesta poikkeavaa ollut. Kovin näytti olevan hauskaa, vaikka aluksi vaikuttivatkin hieman varautuneilta.

    • lokaajakuita

      Hieno ilma eilen Oulun Qstockissa! Täällä pohjoisessa harvinaisesti tänä kesänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kun yli 11000 festivaalivierasta juhli Kuusisaaren ja Raatinsaaren alueilla. Ihmettä ja huvia herätti kuitenkin sisääntulon kassien ja kehojen tarkka kopelointi, onkohan muilla festareilla ollut samanlainen syyni omien eväiden suhteen!?

      Ismo ja Teho esiintyivät Raatinsaaren puolella olevalla päälavalla yhdeksältä illalla. Lavan taustalla oli tuttu eläinratakangas. Festaribeibet töppäsivät lavalla kun eivät osanneet sujuvasti takeltelematta kuuluttaa yhtyettä sisään. Taisi Tehon nimi unohtua pahassa kohdassa.

      Tunnin aika salli Ismon spiikkauksen mukaan kahdentoista kappaleen esittämisen, päälle painoi Manic Street Preachers. Keikka oli hyväntuulinen ja jymäkkä pakkaus hittibiisejä: Vallankumous, Päästänkö irti, Räkäistä ja tarttuvaa, 2x1=1, Elämä naurattaa, Tällä tiellä, Elintaso, Puupää, Kuka teki huorin, Taivaan tulet, Levottomat jalat ja Säkenöivä voima. Ismo esitteli bändin: 'Teho Majamäki!' Taputusten jälkeen: 'Ja siinä se sitten olikin.' Välillä savua pukkasi lavalta niin että esiintyjät olivat sumuisen verhon sisällä. Tunnelma oli hyvä ja tiivis. Yleisöltä tuli Ismon mukaan hienoja biisitoiveita, mutta hän kehotti tulemaan klubikeikoille kuuntelemaan laajempaa settiä. Teho intoutui menossa kehumaan Ismon biisintekotaitoja ja aloitti taivaallisen rytmitykityksen Taivaan tulissa. Yleisö taputti ja kiljui ja huudahteli kaksikkoa encorea esittämään jytysetin päätyttyä, mutta turhaan. Se saamarin aikataulu!

      Kesän kohokohta on nyt koettu, Ismo ja Teho Oulussa. Kiitos vierailusta!

    • Tumpelo

      Hienot kekkerit Turussa 1.8. vaikka juuri IAT olikin saanut todella harmittavan vähän aikaa soittamiseen. Ismo harmittelikin etteivät kerinneet vetää likikään kaikkia biisejä joita oli ollut tarkoitus soittaa. Kamoja purettiin jo lavalta, mutta innokas yleisö ei lakannut vaatimasta duoa takaisin lavalle. Ihme ja kumma, se lupa jostain tuli ja IAT sai jatkaa. Lyhyeksi, mutta erittäin ytimekkääksi se keikka jäi... Vaikka olenkin jo kuullut samat tutut biisit melkoisen moneen kertaan livenä vuoden aikana... ei niihin ikinä kyllästy.

      Mieleeni jäivät etenkin Ismon hauskat rinkulahousut ja vasempaan nimettömään ilmestynyt vihkisormus.

      Muutama kuva löytyy täältä:
      http://www.markunkuvaus.fi/markunkuvaus/dbtl/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1919
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1440
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1333
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1134
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      470
      1034
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      928
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      862
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe