Automaattivaihteisto huolto Lahdessa?

erkkisdssf

Onkohan Lahdessa tai lähialueella missään osaavaa automaattivaihteiston öljynvaihtoja tekevää yritystä? Hartolassa näkyy olevan yksi, mutta kolmisen viikkoa sinne olen yrittänyt soittaa eri kellon aikohihin tuloksetta (lieneekö koko firmaa enää olemassakaan).

6

2463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kusestusta II

      Älä missään tapauksessa vie ainakaan autoasi Jokioisille..

    • BigBadYankee

      Villähteellä on automaattivaihteistoihin erikoistunut Autokorjaamo Ahonen.

    • Nzz

      Ei tohon öljynvaihtoon mitään erikoispajaa tarvi. Itse vein jenkin Möysän Teboilille ja korjausukko siellä laitto Dexronit ja uuden suodattimen (nämä siis omasta takaa). Ei ole mitään ongelmia ollut.

      • BigBadYankee

        Näinhän asia on, että monellakin pajalla osaavat tuon homman tehdä. Tärkeintä on, että paja osaa laittaa oikeanlaiset liemet laatikkoon.


    • Yleensä automaattivaihteiston öljynvaihto suositellaan tehtäväksi vähintään kolmen vuoden tai 60tkm välein. Jos huoltoväli on ollut näin pitkä, on vaihteistoon syytä tehdä öljynvaihto niin sanotulla huuhtelumenetelmällä,jollakaikki ylimääräinen materiaali kaiken käytetyn öljyn lisäksi saadaan pois koneistosta, pois uuden puhtaan öljyn tieltä. Huuhtelu tehdään Spin2 ATF-laitteistolla puhdistusaineen kera. Ilman tätä toimenpidettä vaihteistoon keräytynyt karsta saattaa lähteä liikkeelle ajon aikana, ja rikkoa vaihteiston. Huuhtelun aikana vaihteiston öljyä kierrätetään.

      Ennaltaehkäisevät huoltotoimenpiteet ovat tilastojen valossa jopa satoja prosentteja halvempia tehdä, kuin vasta vian ilmettyä tehdyt korjaustoimenpiteet. Saat kuitenkin itse päättää, kokeiletko onneasi parin sadan euron säästön toivossa ja otatko riskin, että koko huonosti huollettu automaattivaihteisto levähtää moottoritien varteen!
      Miten automaativaihteiston öljynvaihto tehdään?

      Valmistajan huolto-ohjelmassa ei ole automaattivaihteiston öljynvaihto -nimistä kohtaa. Se ei siis ole tarpeellinen? Väärin! Epätasaiset vaihteenvaihdot, ylimääräiset äänet ja tehohävikit ovat merkkejä siitä, että laatikko vaatii huoltoa, sillä vaikka vaihteisto on suljettu järjestelmä, ajan myötä sekin karstoittuu, jonka myötä öljyn sekaan joutuu paljon siihen kuulumatonta materiaalia.

      Jälleen kerran, vaikka vaihteistohuolto kuulostaa kalliilta ja ylimääräiseltä, on sillä saavutetut hyödyt verrattuna sen laiminlyöntiin mitattavissa sadoissa, pahimmassa tapauksessa jopa tuhansissa euroissa.
      Automaattivaihteiston öljynvaihto hyödyttää monella tavalla

      Kun vaihteiston öljynvaihto tehdään oikein ja tehokkaasti huuhtelemalla, saadaan epäpuhtaudet öljyn seasta tehokkaammin pois. On myös selvää, että optimaalinen teknisten osien voitelutulos saadaan vain kun öljy on optimaalisen puhdasta.

      Automaattivaihteiston öljynvaihdon myötä voidaan saavuttaa myös konkreettisia hyötyjä auton taloudellisuuden kannalta. Sillä vaihteiston osien kunnollinen voitelu parantaa polttoainetehokkuutta, ja se vaatii puhtaan öljyn. Huuhtelulla voidaan saavuttaa jopa 0,5l polttoaineen säästö sadalle kilometrille (0,5l/100km), mikä tarkoittaa 30tkm vuosi kilometreissa jopa 200€ säästöä polttoainekuluissa. On siis syytä muistaa, että maksimaalinen mekaaninen luotettavuus vaihteistolle saavutetaan vain putipuhtaalla öljyllä, ja vaikka käyttöhäiriöitä vaihteistossa ei olisikaan, voi niitä huolimattomasti tehdyllä öljynvaihdolla ajan myötä alkaa muodostumaan.

      • Anonyymi

        Melkoinen myyntipuhe sinulta. Kerrotko vielä miten momentinmuuntimella varustettu vaihteisto voi säästää huuhdeltuna 0.5 litraa sadalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe