Automaattivaihteisto huolto Lahdessa?

erkkisdssf

Onkohan Lahdessa tai lähialueella missään osaavaa automaattivaihteiston öljynvaihtoja tekevää yritystä? Hartolassa näkyy olevan yksi, mutta kolmisen viikkoa sinne olen yrittänyt soittaa eri kellon aikohihin tuloksetta (lieneekö koko firmaa enää olemassakaan).

6

2465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kusestusta II

      Älä missään tapauksessa vie ainakaan autoasi Jokioisille..

    • BigBadYankee

      Villähteellä on automaattivaihteistoihin erikoistunut Autokorjaamo Ahonen.

    • Nzz

      Ei tohon öljynvaihtoon mitään erikoispajaa tarvi. Itse vein jenkin Möysän Teboilille ja korjausukko siellä laitto Dexronit ja uuden suodattimen (nämä siis omasta takaa). Ei ole mitään ongelmia ollut.

      • BigBadYankee

        Näinhän asia on, että monellakin pajalla osaavat tuon homman tehdä. Tärkeintä on, että paja osaa laittaa oikeanlaiset liemet laatikkoon.


    • Yleensä automaattivaihteiston öljynvaihto suositellaan tehtäväksi vähintään kolmen vuoden tai 60tkm välein. Jos huoltoväli on ollut näin pitkä, on vaihteistoon syytä tehdä öljynvaihto niin sanotulla huuhtelumenetelmällä,jollakaikki ylimääräinen materiaali kaiken käytetyn öljyn lisäksi saadaan pois koneistosta, pois uuden puhtaan öljyn tieltä. Huuhtelu tehdään Spin2 ATF-laitteistolla puhdistusaineen kera. Ilman tätä toimenpidettä vaihteistoon keräytynyt karsta saattaa lähteä liikkeelle ajon aikana, ja rikkoa vaihteiston. Huuhtelun aikana vaihteiston öljyä kierrätetään.

      Ennaltaehkäisevät huoltotoimenpiteet ovat tilastojen valossa jopa satoja prosentteja halvempia tehdä, kuin vasta vian ilmettyä tehdyt korjaustoimenpiteet. Saat kuitenkin itse päättää, kokeiletko onneasi parin sadan euron säästön toivossa ja otatko riskin, että koko huonosti huollettu automaattivaihteisto levähtää moottoritien varteen!
      Miten automaativaihteiston öljynvaihto tehdään?

      Valmistajan huolto-ohjelmassa ei ole automaattivaihteiston öljynvaihto -nimistä kohtaa. Se ei siis ole tarpeellinen? Väärin! Epätasaiset vaihteenvaihdot, ylimääräiset äänet ja tehohävikit ovat merkkejä siitä, että laatikko vaatii huoltoa, sillä vaikka vaihteisto on suljettu järjestelmä, ajan myötä sekin karstoittuu, jonka myötä öljyn sekaan joutuu paljon siihen kuulumatonta materiaalia.

      Jälleen kerran, vaikka vaihteistohuolto kuulostaa kalliilta ja ylimääräiseltä, on sillä saavutetut hyödyt verrattuna sen laiminlyöntiin mitattavissa sadoissa, pahimmassa tapauksessa jopa tuhansissa euroissa.
      Automaattivaihteiston öljynvaihto hyödyttää monella tavalla

      Kun vaihteiston öljynvaihto tehdään oikein ja tehokkaasti huuhtelemalla, saadaan epäpuhtaudet öljyn seasta tehokkaammin pois. On myös selvää, että optimaalinen teknisten osien voitelutulos saadaan vain kun öljy on optimaalisen puhdasta.

      Automaattivaihteiston öljynvaihdon myötä voidaan saavuttaa myös konkreettisia hyötyjä auton taloudellisuuden kannalta. Sillä vaihteiston osien kunnollinen voitelu parantaa polttoainetehokkuutta, ja se vaatii puhtaan öljyn. Huuhtelulla voidaan saavuttaa jopa 0,5l polttoaineen säästö sadalle kilometrille (0,5l/100km), mikä tarkoittaa 30tkm vuosi kilometreissa jopa 200€ säästöä polttoainekuluissa. On siis syytä muistaa, että maksimaalinen mekaaninen luotettavuus vaihteistolle saavutetaan vain putipuhtaalla öljyllä, ja vaikka käyttöhäiriöitä vaihteistossa ei olisikaan, voi niitä huolimattomasti tehdyllä öljynvaihdolla ajan myötä alkaa muodostumaan.

      • Anonyymi

        Melkoinen myyntipuhe sinulta. Kerrotko vielä miten momentinmuuntimella varustettu vaihteisto voi säästää huuhdeltuna 0.5 litraa sadalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe