Olen tehnyt voikukista viiniä vuonna 1996 pullot säilytetty kellarissa lämpötila 10 astetta mieti olisiko vielä hyvää, otin pullon maistaakseni ja parempaa viiniä en edes alkosta ole saannut kysyisinkin onko joku muu säilyttänyt viiniä tuota 12 vuotta ja onko vielä hyvää??
Kotiviinin säilyvyys
5
1275
Vastaukset
- SummerVine
säilynyt kuin pari kuukautta...olen kattos viinin ystävä. ;D
- Esajas
Säilyy hyvin kun juojia on niin vähän käynnyt kylässä että pitää vissiin heittää viinit pois ja tehdä uutta taas ensi vuonna.
- -amatööri-
Esajas kirjoitti:
Säilyy hyvin kun juojia on niin vähän käynnyt kylässä että pitää vissiin heittää viinit pois ja tehdä uutta taas ensi vuonna.
Eikö voi saada asiallisia vastauksia. Minuakin kiinnostaisi kauanko erilaiset viinit oikeasti säilyvät? Ei ne tietty säily kauaa jos ne juo pois ;-)
Viimeksi viininteko epäonnistui, niin ostin nyt sellaisen siideripönikän lähikaupasta, nyt yritän siitä saada juotavaa.
(Aiemmin kyllä oon saanut ihan ok viiniä tehtyä, tai siis ekalla kerralla tuli huonoa ja tokalla hyvää, kolmas kerta epäonnistui täysin kun käytin jotain turbohiivaa...) - Kotiviinin ystävä
-amatööri- kirjoitti:
Eikö voi saada asiallisia vastauksia. Minuakin kiinnostaisi kauanko erilaiset viinit oikeasti säilyvät? Ei ne tietty säily kauaa jos ne juo pois ;-)
Viimeksi viininteko epäonnistui, niin ostin nyt sellaisen siideripönikän lähikaupasta, nyt yritän siitä saada juotavaa.
(Aiemmin kyllä oon saanut ihan ok viiniä tehtyä, tai siis ekalla kerralla tuli huonoa ja tokalla hyvää, kolmas kerta epäonnistui täysin kun käytin jotain turbohiivaa...)Olen tehnyt kotiviiniä vuodesta -93 alkaen. Alkuvuosina jätin vuosikertaviinipullon jokaisesta tekemästäni viinistä. Vanhin niistä oli n. 10 vuotta ollut (karviaisviini), kun se avattiin ja maku oli erinomainen. Viini oli myös kirkasta, ei sakasta tietoakaan. Myös muissa pidempään säilytetyissä viineissä en ole havainnut mitään merkkejä huonontumisesta maun suhteen.
Jossain vaiheessa vain jotkut laadut alkoivat kehittämään sakkaa vanhemmiten ja siksi viinit on pyritty käyttämään pois ikäjärjestyksessä. Ystävä- ja sukulaispiiri on ollut suurena apuna niiden kulumisessa, joten mitään ongelmaa ei ole ollut. Kraanasta olen kerran kaatanut sakkaista raparperiviiniä, mutta sekään ei onnistunut loppuun asti, sillä paikalla olleet kotiviinin ystävät halusivat loput ja saivat. Yleensä sakkaa kehittävät viinit suodatan ennen käyttöä. Nykyisin vanhimmat kotiviinini ovat n. 2 vuotta vanhoja, saattaa joukosta löytyä joku vanhempikin.
Kotiviinin säilyvyyteen vaikuttaa myös se, onko siinä kuinka paljon sokeria. Kuivat viinit säilyvät huonommin. Itse laitan hedelmäsokeria makeudeksi ensin käytettyäni viinin siihen tasoon kuin se pulputuksen lähes loppuessa on ja pysäyttettyäni käymisen käymispakkauksen aineilla. - vanhin
Kotiviinin ystävä kirjoitti:
Olen tehnyt kotiviiniä vuodesta -93 alkaen. Alkuvuosina jätin vuosikertaviinipullon jokaisesta tekemästäni viinistä. Vanhin niistä oli n. 10 vuotta ollut (karviaisviini), kun se avattiin ja maku oli erinomainen. Viini oli myös kirkasta, ei sakasta tietoakaan. Myös muissa pidempään säilytetyissä viineissä en ole havainnut mitään merkkejä huonontumisesta maun suhteen.
Jossain vaiheessa vain jotkut laadut alkoivat kehittämään sakkaa vanhemmiten ja siksi viinit on pyritty käyttämään pois ikäjärjestyksessä. Ystävä- ja sukulaispiiri on ollut suurena apuna niiden kulumisessa, joten mitään ongelmaa ei ole ollut. Kraanasta olen kerran kaatanut sakkaista raparperiviiniä, mutta sekään ei onnistunut loppuun asti, sillä paikalla olleet kotiviinin ystävät halusivat loput ja saivat. Yleensä sakkaa kehittävät viinit suodatan ennen käyttöä. Nykyisin vanhimmat kotiviinini ovat n. 2 vuotta vanhoja, saattaa joukosta löytyä joku vanhempikin.
Kotiviinin säilyvyyteen vaikuttaa myös se, onko siinä kuinka paljon sokeria. Kuivat viinit säilyvät huonommin. Itse laitan hedelmäsokeria makeudeksi ensin käytettyäni viinin siihen tasoon kuin se pulputuksen lähes loppuessa on ja pysäyttettyäni käymisen käymispakkauksen aineilla.tallessa vielä -93 kir ja on niin heleveltin hyvvää, vanhemmat aikoinaan kanssa säästi muutamia viimesiä joka erästä, -80/90 luvun taitteessa maistelin -73 satoa ompusta ja aivan priimaa oli.
mehusta tehdyt väitetään kehittyvän paremmin mutta omat -93 kir on kuiva-aineista -95 erään onlen merkannut korkkiin vain "H" enkä muista mitä se on, valkosta ja hyvää, -96 on libbis mehusta ja myös hyvää, viimenen minkä olen tehnyt on -98 taas kir mustaviinimarjoista ja -lehdistä ja , juu, toimii.
Nyt olis taas tarkotus kaivaa kamat naftaliinistä ja koittaa siideriä puristetusa mehusta...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke653306- 1432340
- 921878
- 1711579
- 881468
- 651436
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?741409- 711205
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771140Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t351098