lintukannat 2003

peuso

no nyt kun on saatu metsäkanalinnustus käyntiin tällekkin vuotta, niin miltäs se näin muutaman päivän perusteella näyttää??? Meillä oulun eteläisillä alueilla viisaat kokeneet metsästäjät osasivat sen kertoa jo kauan sitten ja nostivatkin meidän seurassa kiintiöitä ihan kivasti (100%). No minun havaintojeni perusteella ihan hyvin on lintua metsissä, mutta hyvin viimevuoden kaltainen on lintukanta p-pohjanmaalla.

12

2778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keltä kysyt ?

      Työkaverini kertoi seuransa alueella olevan metsäkanalintuja enempi, kuin vuosiin.
      Itse kysyissäni samaa oman seurani puheenjohtajalta, sanoi, että kanalintukanta on todella vähissä.

      En anna kummankaan kommentin hämätä itseäni, vaan ensi viikonloppuna käyn asian tarkistamassa.

      • Erämies

        kaverit kertoo että on paljon lintuja ja uskon koska ovat luotettavia ja miksipä he minulle palturia puhuisivat.
        Mutta itse en vielä parilla reissulla nähnyt lintuja niin kuin odotin. Taisin kulkea puolukoita keräillen liian kovia maita. Kyllä ne sieltä rääseiköistä vielä tulevatkin.
        Nousevat latvoihin, onhan tässä vielä aikaa.

        Kuulostaa niitä lintuja kuitenkin olevan, oli niitä viime syksynäkin ja keväällä havaintoja oli. Kesänkin luulisi olleen poikueiden kannalta suotuisa.

        Näin siis täällä Lapin keski-etelä vaiheilla.


    • EräVeli

      Kyllä ainakin täällä Etelä-Pohjanmaalla, on kannat tosi heikot. Tai ainakin tässä Seinäjoen lähistöllä. Syynä pidän tosi laajoja avohakkuita mitä on ainakin meidän seuran alueella tehty parina viime vuotena. Mutta hirvikärpäsiä riittää vaikka muille jakaa. Ja toinen asia on aivan varmasti Kanahaukka ja muut pienpedot.

      • Kuortaneen eräveli

        Joo seinäjoen seudulla on vähän lintuja viime vuoteen nähden. Metsoja ainakin on näkyny yllättävän paljon. Eikä ne Kanahaukat ny niin paljon rokota kantaa. Mutta pienpedot pitäis tappaa.


      • Mörrimöykky

        Pyistä olen kovasti huolissani. Työkseni liikun metsässä joka päivä ja vuoteen 2002 verrattuna pyitä on todella vähän. Menneenä kesänä muistan vain yhden parven nähneeni, kun toissa kesänä niihin törmäsi harva se päivä. Normaali kannan vaihtelukaan ei mielestäni selitä tätä hävikkiä. Eikä täälä Seinäjoen naapurissa muutenkaan kanalinnuilla juhlita. Tosin itse en metsäinssinä laittaisi tuota täysin metsätaloudenkaan piikkiin... :o)


      • Kari
        Kuortaneen eräveli kirjoitti:

        Joo seinäjoen seudulla on vähän lintuja viime vuoteen nähden. Metsoja ainakin on näkyny yllättävän paljon. Eikä ne Kanahaukat ny niin paljon rokota kantaa. Mutta pienpedot pitäis tappaa.

        Kyllä kanahaukka on yksi pahimmista metsäkanalintujen surmista, mutta tosi pahoja linnunsurmia ovat myös metalliverkosta tehdyt poroaidat.


      • Samooja
        Kari kirjoitti:

        Kyllä kanahaukka on yksi pahimmista metsäkanalintujen surmista, mutta tosi pahoja linnunsurmia ovat myös metalliverkosta tehdyt poroaidat.

        Totta puhut. Täällä meidänkin selkosilla on paliskuntien rajalle tehty kymmenien kilometrien pituinen metallilankainen pari metriä korkea poroaita. Se on ympäri vuoden toimiva lintupyydys. Suuri määrä metsäkanalintuja pääsee vuosittain hengestään lennettyään päin aitaa. Eikä se tapa ainoastaan lintuja, vaan myös hirviä kuolee aitaan. Hirvi saattaa yrittää aidan yli ja repii mahansa tai tarttuu etusestaan aitaan kiinni ja tekee kuperkeikan menettäen henkensä. Näitäkin tapauksia on useita.


    • J@mo
    • Reppu

      oltiin kavereiden kanssa alotuksessa koillismaalla ja tosi hyvin oli lintuja. etenkin teeripoikueita. mutta kannathan vaihtelee tosi paljo alueittain.

    • Olli

      4 päivää kävelin pystykorvan kanssa Pohjois-Savon suunnalla, ja yhtään ainutta teertä ei sattunut kohdalle. Pyitäkin näin vain 2 kpl. Huonoja lintuvuosia on ollut ennenkin, mutta näin huonoa ei 25-vuotiselle metsästysuralleni ole vielä sattunut. No ihan ilman tapahtumien ei tarvinnut olla, koira nimittäin nitisti omatoimisesti supikoiran.

    • Tase

      on ns. kolmiolaskennat. Täällä Kainuussa lintukannat pitäisi olla tosi hyviä (laskennan mukaan kanalintutiheys 30-35 kpl/km2). Mutta höpö höpö. Kävelet päivän pystykorvan kanssa ja näet muutaman teeren. Yksi kunnon haukku 2-vuotiaalle koiralle! Totuus on aivan toinen. Riistanhoitoyhdistykset eivät uskalla täysrauhoittaa kanalintuja muutamaksi vuodeksi, mikä olisi ehdottoman välttämätön ensiapu tilanteen korjaamiseksi.

      • Teerestäjä

        Jep, täysrauhoitus päälle vaan 1-2 syksyksi, niin nähtäisiin miten metsästys vaikuttaa kanalintukantoihin. Tänä vuonna tosin omalta osaltani näin kohtuu paljon lintuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe