Yht.kun.tiet/Kuopio

sisään mennyt

Opiskeleeko joku Kuopion yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa? Sain sieltä opiskelupaikan ja mietin juuri, että miten pystyisin yhdistämään opiskelut Kuopiossa ja elämisen Helsingissä (opiskelen myös Helsingissä). Helsingissä on hyvin onnistunut tenttiminen tiedekuntatenteissä, miten mahtaa olla Kuopiossa asian tilanne? Pystyykö suurimman osan kursseista tenttimään tiedekuntatenteissä? Entäpä miten kurssien materiaalit ovat saatavilla netissä? Helsingissä usein saa netistä kurssimateriaalin (luennot jne) ja monesti olenkin vain ilmestynyt kurssitenttiin. Kiitos jos joku voisi vastata asiallisesti.

6

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuleva tieteilijä

      Moi! Oon itsekin aloittamassa nyt syksyl Kuopios yhteiskuntatieteellisessä opinnot, asun pk-seudulla. Mulla olis tarkoituksena asua Kahdes paikas yhtä aikaa, saa nähdä miten toimii :D Ei tosiaan viitsis jättää miestä ym muita tuttuja toiseen kaupunkiin.. :) Aion itse hankkia suht halvan "luukun" ja pitää nykyisen asuntoni miehen kanssa tietenkin.. :) Tuo olis kyllä kiva tietää mitä kysyit.. Itsekin miettinyt sitä kuinka paljon paikan päällä pitää olla.. Mutta eiköhän se selviä sitten syyskuun puolella :)

    • Muutaman vuoden kokemuksella

      Itse olen opiskellut kolme vuotta Kuopion yhteiskuntatieteellisessä. Olen tosin asunut koko ajan Kuopiossa. Yleisesti ottaen tutkintoon kuuluu vain muutamia kursseja, joissa on läsnäolopakko, mm. Ruotsi,englanti, kirjoitusviestintä ja puheviestintä. Uskoisin, että ensimmäisenä vuotena täytyy olla aika paljon Kuopiossa,varsinkin jos nuo kurssit haluaa hoitaa heti alta pois. Ensimmäisen vuoden jälkeen on helpompi hoitaa opiskelu pelkillä kirjatenteillä ja moni proffa mielellään antaa mahdollisuuden suorittaa kursseja myös esseinä. Kuopiossa laitokset on pieniä ja kurssien suorittamisista on helppo sopia suoraan. Opiskelun myöhemmässä vaiheessa tulee tietysti kandi- ja gradu-seminaarit, joissa vaaditaan läsnäoloa.
      Netistä kurssimateriaalit saa ainakin omassa pääaineessani aika huonosti. Yleisenä käytäntönä on ollut usealla kurssilla, että ensimmäisillä luennoilla tulisi olla läsnä varmistamassa ilmoittautuminen ja kuulemassa tentti/esseevaatimukset kurssin suorittamiseksi.
      Paljonhan etäopiskelu vaatii matkustelua ja junassa istumista. Lisäksi tippuu liian helposti sosiaalisista ympyröistä, joka on mielestäni ehdottomasti tärkeä motivaattori ainakin omissa opiskeluissani! Suosittelisinkin, että ensimmäisenä vuotena tyytyy kohtaloonsa ja viettää aikaa vähän enemmän Kuopiossa. Sen jälkeen etänä opiskelu onnistuu jo huomattavasti helpommin. Kukin tekee tietysti omat valintansa, ja toivotankin onnea opiskeluun!

      • 50 years of heaven

        Sain myös opiskelupaikan kys. tiedekunnasta. Miten yliopisto suhtautuisi siihen, että suorittaisin nykyisessä yliopistossani syksyllä perus sekä aineopinnot ja hyväksiluettaisin sitten ne sinne toiseen yliopistoon keväällä/kesällä 2009 eli tässä tapauksessa Kuopioon. En ole tehnyt vielä päätöstä suuntaan tai toiseen vaan odottelen rauhassa tuloksia tästä nykyisestä yliopistosta (jossa opiskelen nyt)


    • helli

      se kaikki onnistuu jos motivaatio itselläkin vaan riittää. Meillä ollaan tuolla tiedekunnan puolella kyllä tosi joustavia yleensäkin näissä opintoihin liittyvissä asioissa, muutama pakollinen kurssi yleensä on joissa paikalla istumista vaaditaan mutta useimmiten niistäkin on vaihtoehtoja vähintään kaksi, joista toinen on intensiivi ja toinen löysempi aikatauluiltaan. opiskelukaverini muutti kesken opintojensa töihin Helsinkiin vaan ihanhan tuo on saanut opinnotkin etenemään siinä sivussa :)

      • yksi toinen mietteliäs :)

        Eli onko siis asian laita niin, että on mahdollista hyvinkin vaikka asua toisella paikkakunnalla kuin missä opiskelee? Mulla on kyllä asunto on varattu opiskelupaikkakunnalta, mutta koska elämä (Mieheni! :) ) on toisella paikkakunnalla niin haluisin löytää "kultaisen keskitien" asialle.. Olen kyllä valmis uhraamaan puolet ajasta opiskelupaikkakunnallani, ainakin alkuun, tottakai. Kyllähän tääkin varmasti selviää sitten kun itse kouluun pääsee tiedustele asioita, mutta kiva jo näin alustavasti saada tietoa :)


      • helli
        yksi toinen mietteliäs :) kirjoitti:

        Eli onko siis asian laita niin, että on mahdollista hyvinkin vaikka asua toisella paikkakunnalla kuin missä opiskelee? Mulla on kyllä asunto on varattu opiskelupaikkakunnalta, mutta koska elämä (Mieheni! :) ) on toisella paikkakunnalla niin haluisin löytää "kultaisen keskitien" asialle.. Olen kyllä valmis uhraamaan puolet ajasta opiskelupaikkakunnallani, ainakin alkuun, tottakai. Kyllähän tääkin varmasti selviää sitten kun itse kouluun pääsee tiedustele asioita, mutta kiva jo näin alustavasti saada tietoa :)

        semmoinen onnistuu ja muutkin niin tekevät, toki vaatii omatoimisuutta hieman enemmän, että opiskelee asiat itse jos ei luennoille pääsee ja siiten hoitaa tentin tai muuten opintosuorituksen kuntoon. Mutta todellakin on mahdollista vaikka saattaa toki pitemmän päälle olla raskaampaa kuin oikeasti paikalla oleminen. Alussa kannattaa ehkä oleskella enemmän ihan läsnä olevana niin saa tuntuman paremmin hommaan ja pääsee selville kuvioista ja tietysti saa uusia kavereitakin siinä sivussa :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe