Kimalaispesä

Ikkunalaudan alla

Hellou,
Meillä on kimalaispesä makuuhuoneen ikkunalaudan välissä jossain. Onko jotain hyvää konstia tappaa/häätää ne. Muuten en tappais mutta en saa nukuttua kun ne pörisee yöllä silloin tällöin ja se KUULUU ja mä valvon.
Löin tänäaamuna muutaman kerran nyrkillä (sisällä) ikkunan pokaan niin heti tuli yks karvaperse pörrään siihen ikkunan eteen, että mitä kuka hä, täältä pesee!
Ai niin, kyseessä rintamamiestalo ja meidän makari on 2 kerroksessa, eli tikkaita pitkin pitäis taistella, glup!

13

11893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keinoja on

      Älä nyt ainakaan tapa niitä kun ne muutenkin on sukupuuttoon kuolemassa!

      • Ampiaisasiantuntija

        Savuttamalla niistä pääsee eroon. Mutta älä nyt kumminkaan taloas polta. Tarkkana.


      • diipadaapaz

        Luulekko, että vastauksesi auttaa?? Urpo...olisit jättänyt kokonaan vastaamatta.

        4 yötä valvoin. Nyt tukin niiden sisäänkäynnin ja katotaan kuinka käy. Viimeyönä surina oli jo paljon laimeempaa.


      • Pörinä lakkas
        diipadaapaz kirjoitti:

        Luulekko, että vastauksesi auttaa?? Urpo...olisit jättänyt kokonaan vastaamatta.

        4 yötä valvoin. Nyt tukin niiden sisäänkäynnin ja katotaan kuinka käy. Viimeyönä surina oli jo paljon laimeempaa.

        No niin. Sota on päättynyt.
        Pikkasen jäi paha mieli kun kivoja ovat.. Oikeesti se pörinä valvotti mua ja ei ollu vaihtoehtoa. Nyt sitten 2 päivän aikana on muutama kuollut työmies maassa pesän suuaukon edessä... sad!!


    • kuukautiskuppi

      tarjoa kimalaisille viskipaukku ja sano niille ystävällisesti että voitteko muuttaa pois, ja kohteliaisuuden vuoksi voisit ottaa muutama pistostakin niiltä jos raaskivat pistää. luulen että tossa olis ratkasu ongelmaan.ps chivas regal vois ol iha hyvä vaihtoehto....

      • luonto1111

        kimalaisia ei saa hävittää. ne ei pistä. ja ne pölyttää meidän RUokamme!! Pörinä tulee vain siitä kun ne lämmittelee, aamuvarhain ne lähtee pölyttämään jo. syksyllä ovat jo poissa. hitto kun ihmuset ei enää osaa suojella asioita ja elämää, heti pelätään kaikkea ja eletään epätodelisessa muovi ja kulutus yhteisöissä. meillä on kimalaisia ja satoa paljon. ruokin niitä ja autan nostamalla. ihania, koko maapallolle elintärkeitä ahertajia.


    • nuusku

      Kimalainen tuskin pesii missään seinässä?

      Mää selitän oman ymmärrykseni tässä vähän rautalangasta vääntäen, anteeks.

      Kimalainen on se iso peukalonpään kokoinen suurimmillaan, pienempi yleensä, kovin pörröinen ja rauhallinen. Useimmat lajit musta/orannssi väritettyjä, jotain lähes mustavalkoisia. Siis kimalainen on tosiaan semmonen paksu karvainen möllykkä. Ei muistuta ampiaista/mehiläistä likimainkaan. Kaikki kimalaiset pesii maassa/maakoloissa. Olenko ymmärtänyt väärin?

      Mehiläinen on yleensä myös karvainen. Hiukan enemmän ampiaisen näköinen, mutta pienempi, "suttuisempi" ja ei sekään kovin ärhäkkä yksinään ja kaukana pesästä. Mehiläispesät on yleensä semmosia ihmisen tekemiä puurakennelmia, vähän postilaatikkoa isompia. :)

      Ampiaiset on sileitä, (enimmäkseen) kiiltäviä ja karvattomia, ts. niillä on panssarikuori. Ampiaiset on enemmän sukua muurahaisille kuin esim. kimalaisille, käsittääkseni.

      Yleisimmät ampiaiset on pääasiassa keltamustia, ihan selkeästi, ja ne tekee pesänsä milloin minnekin, pääasiassa sinne, missä on lähellä vanhaa puuta saatavilla. Ampiaisten pesät on tavallaan paperia. Ja ne voi olla erittäin piilossa jossain rakenteissa. Näkyvimmillään niitä harmaita roikkuvia pieniä tai isoja alaspäin käännetyn lyhtykynttilän mallisia.

      Erakkoampiaiset on sitten asia ihan erikseen. Ne on pieniä, enimmäkseen mustia ja niiden myrkky on erittäin ärhäkkää. Erakkoampiainen saalistaa vähän pistiäisen tapaan jotain elävää ja vie sen pesäänsä, jossa kasvaa yksi toukka. Erakkoampiaisen pesä kai on kolo hiekkaisessa maassa yleensä?

      Herhiläiset on hyvin samannäkösiä kuin ampiaiset, mutta melkolailla isompia, ilkeämpiä ja niillä riittää kai enemmän myrkkyäkin? Ja pistävätkin erilailla. Ovat yleensä myös aavistuksen oranssimpia.

      Ampiainen pistää liikuttamalla koko takaruumista, herhiläinen pistää ompelukoneen lailla liikuttamalla vain piikkiään. Mehiläisparalta jää koko piikki kiinni takaruumiin pään kanssa - siis kertapisto - ja mehiläinen kuolee sen jälkeen, samoin kai kimalainen??

      En tiedä onko herhiläisiä Suomessa miten paljon? Vai onko edes hyvin vähän.

      Korjatkaa, kun olen kuitenkin jossain kohti ihan väärässä.

      • _sunshine_

        Kimalainen ei kuole kertapistosta, vaan se voi pistää useita kertoja. Tiedän tämän myös kokemuksesta :) Niillä on pesä yleensä maassa, mutta "lapsuudenkodissani" niillä oli pesä ikkunalaudan/seinän sisällä. Välillä on tosi rasittava myös selittää ihmisille mikä onkaan kimalainen, mikä ampiainen jne. Näitä ei eroteta toisistaan? Kimalainen on pörröinen ja iso/kömpelö, ampiainen kalju, ja mehiläinen puoliturkki, kuten jo edellä onkin oikein mainittu :) Meilläkin tällä hetkellä takapihalla pörräilee päivittäin kimalainen, eikä siellä saa olla rauhassa. Se varmaan etsii pesäpaikkaa, ja nyt se on ehkä löytynytkin kukkapenkistä? :PP yritetään keksiä keino häätä se/ne. Jotta saisi omalla pihalla olla hetken rauhassa. Se siis pörrää päin ja yrittää ikkuoista sisään hyvin hakerasti! Ei viitsisi tappaa sitä, mutta en tiedä onko muuta keinoakaan?


    • Duunari3535

      Meillä on tiiliseinän sisällä kimalaispesä. Ne eivät ole kovin hanakoita pistämään ja olen napannut niitä muovipurkkiin jo kymmeniä, mutta eivät näytä loppuvan kesken.

      Tietääkö kukaan onko Kimalaispesät yksivuotisia vai jatkuuko saman pesän elo ensi kesänäkin?

      • åpoi

        Meillä ainakin kimalaiset, siis ne paksut ja pörröiset, vaihtaa seinää/yläpohjaa joka kesäksi, surina ja hyrinä kuuluu sisälle (puutalon yläkerta) varsinkin iltaisin. Keväisin jo alkaa askarruttaa että mistähän se pörinä tänä vuonna kuuluu...


      • Duunari3535
        åpoi kirjoitti:

        Meillä ainakin kimalaiset, siis ne paksut ja pörröiset, vaihtaa seinää/yläpohjaa joka kesäksi, surina ja hyrinä kuuluu sisälle (puutalon yläkerta) varsinkin iltaisin. Keväisin jo alkaa askarruttaa että mistähän se pörinä tänä vuonna kuuluu...

        Kesä ohi, unohdin päivitellä tänne statustietoa.

        Tein niin, että estin kimalaisten sisäänkäyntiaukot jolloin ulkona olevat jäivät siihen ex-suuaukolle ihmettelemään ja tapoin niitä siitä noin viikon ajan joitakin kymmeniä kunnes ne yksinkertaisesti loppuivat. Sitä en tiedä montako pesään jäi, mutta uskoisin niiden kuolleen nälkään.

        Pitää ensi kesänä tukkia nuo tiiliseinän ilma-aukot (ne joita on 3-4 tiilen välein tiiliseinän alaosassa) ainakin alkukesän ajaksi hyttyverkonpalasilla tms. niin eivät pirulaiset pääse ainakaan samojen aukkojen kautta uutta pesää tekemään.


    • nip2

      Tökkäsen sinne pesään/aukkoon vaikka harjanpää tai se tyyppinen nii varmaa katoaa tai pierase sinne koloon Hehheh

    • hurrurrur

      Ei kimalaiset ole "pirulaisia", ne on tärkeitä pölyttäjiä.
      Aloittaja kertoi, että häiritsevät makkarin ulkoseinän välissä hurinallaan. Meillä on sen verran "hurinaa" makkarin seinien sisäpuolellakin, ettei mahdolliset kimalaispesät seinien välissä paljon jaksa häiritä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe