rakuuna ja pinaatti

^Sina^

Olisiko joku ystävällinen ja kertoisi voiko rakuunasta kuivattaa varret vai pelkästään lehdet ja voinko pakastaa pinaatin ihan sellaisenaan??
Kiitos

6

1702

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toki

      Voi ne rakuunan varretkin kuivattaa, ihmettelen vain, mitä niillä teet. Itse kuivatan yrtit nipuissa ripustaen, joten silloinhan varret ovat tarpeen, mutta ei niitä syödä voi.

      Pinaatin voi hyvin säilöä ryöppäämättä.

      • ^Sina^

        tumpelo..ekaa kertaa kasvatan ja ajattelin sit säilöä niit jotenkin. Kiitos ku vastasit.


      • kokemus kasvaa
        ^Sina^ kirjoitti:

        tumpelo..ekaa kertaa kasvatan ja ajattelin sit säilöä niit jotenkin. Kiitos ku vastasit.

        Mielestäni pinaatti kannattaa ryöpätä (eli keitä vesi ja laita sitten pinaatin lehtiä kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kaada siivilään ja hanasta kylmää vettä, jotta jäähtyy nopeasti, sitten purista ylimääräinen vesi pois ja laita muovipussiin ja painele ylimääräiset ilmat pois). Nimittäin silloin se menee paljon pienempään tilaan pakastimessa ja toiseksi siitä saa nopeasti sitten pinaattikeittoa, -lettuja tai helpointa: tee pannukakkutaikinan ohjeella taikina, johon lisäät suolaa. Kaada taikina uunipellille ja paista kuten pannari - tulos on hyvää pinaattipannaria. Jos haluat, voit laittaa sen päälle täytettä ja rullata ja laittaa uuniin ennen tarjoilua esim. iltapalana.


      • ^Sina^
        kokemus kasvaa kirjoitti:

        Mielestäni pinaatti kannattaa ryöpätä (eli keitä vesi ja laita sitten pinaatin lehtiä kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kaada siivilään ja hanasta kylmää vettä, jotta jäähtyy nopeasti, sitten purista ylimääräinen vesi pois ja laita muovipussiin ja painele ylimääräiset ilmat pois). Nimittäin silloin se menee paljon pienempään tilaan pakastimessa ja toiseksi siitä saa nopeasti sitten pinaattikeittoa, -lettuja tai helpointa: tee pannukakkutaikinan ohjeella taikina, johon lisäät suolaa. Kaada taikina uunipellille ja paista kuten pannari - tulos on hyvää pinaattipannaria. Jos haluat, voit laittaa sen päälle täytettä ja rullata ja laittaa uuniin ennen tarjoilua esim. iltapalana.

        Kiitos ihanasta reseptistä ja muistakin vinkeistä. Olen juu ihan eka kertaa kokeilemassa yrttien kasvatusta.


    • Anonyymi

      Mistään ei löydy tietoa voiko pinaatin varret syödä?

    • Anonyymi

      haluan laittaa jouluiseen focaccia leipään joulukuusen koristeeksi/ns. oksiksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      84
      6432
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      52
      4606
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      76
      4337
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4091
    5. 57
      3517
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3098
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2778
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      38
      2394
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      205
      2208
    10. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      46
      2066
    Aihe