Raparperiviini on helppo ja nopea valmistaa,mutta
maku saisi olla parempi.Olen pannut käymispussiin
raparperien lisäksi rusinoita 1 kg ja mansikoita 1.5 kg. kävi kuohukäyntiä viikon ja hitaammin toisen.Ominaispaino oli -5 .Maku ei rapea,
millä maustaisin sokerin lisäksi.Sopisiko joku
mehu tai muu makeuttamisaine?Viinini tein
Suomen Kotipanimo Oy:n ohjeiden mukaan.
raparperiviini
1
1912
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Raparperiviinissä saa maistua raparperi. Yleensä kun teen sitä, olen laittanut raparperia ja rusinoita sekä jotain mehua, jos on jäänyt käyttämättä, esim. karviaismehua. Sokerilla maustaminen kyllä parantaa makua ja tietenkin viinin kypsyminen kellarissa muutaman kuukauden. Maustan viinit hedelmäsokerilla. Laittaisin noin kuivaksi käyneeseen viiniin sitä 1,5 pakettia (jos on 30 litran pytty).
Makuasia tämä viinikin. Mieheni pitää vähiten raparperiviinistä, omasta mielestäni se on aivan ok ja voin juoda sitä siinä kuin muitakin.
Tämän kesän raparperiviini on vielä tekemättä. Odottelen mansikkasadon kypsymistä ja otan mansikat tänä vuonna mukaan viiniin ekaa kertaa. Toivottavasti se ei ole vikatikki.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 605105
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai544592Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1224539Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san2971773- 911442
- 821419
- 2281328
- 3151049
- 199950
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.50860