Kun ukkonen pelottaa...

Toivoton tapaus

En tiedä itseni lisäksi ketään muuta joka pelkää ukkosta.

Muutama kesä sitten oli muistaakseni yleisurheilukisat (tms, en seuraa muuta kuin jalkapallon isompia kisoja) ja silloin oli pääkaupunkiseudulla se kova myrsky, lähetys poikki jne... Minä olin ihan paniikissa! Onneksi se tuli päivällä, sain soitettua ystävälleni eikä hänellä ollut kiire, puhuimme n.puoli tuntia, niin kauan että yhtään salamaa ei enää näkynyt eikä kuulunut.

Sitten taas muistaakseni viime kesänä oli myös enemmän jyrinää ja välähdyksiä, siitäkin kerrottiin telkkarissa, pääsin kauppakeskukseen. Helpottaa kun ympärillä on rauhallisia ihmisiä vaikka eivät varsinaisesti mun kanssa oliskaan...

Kyllähän nyt voi ajatella että asun kerrostalossa, ihan varmasti täällä on aina joku, talossa kuusi kerrosta, hyvin pienellä todennäköisyydellä jokainen asunto on tyhjä samaan aikaan!! Mutta siinä se raja tuleekin kun en voi nähdä seinien läpi että muut ovat rauhallisia enkä tunne naapureitani ollenkaan. Keskellä yötä yllättänyt ukkosmyrsky tuskin on paras lähtökohta tutustumiseen...

Mitä sitten ukkosessa pelottaa? No kun en osaa selittää! Kai se on se salaman arvaamattomuus, kovat äänet - en minä tiedä! Olen pelännyt siitä asti kun olin kerran maalaistalossa jonka yläkertaan iski salama, kai pelkään että se kaikki tapahtuisi uudestaan, se kuin tyhjästä tullut todella kova ääni jota kaikki säikähdimme enemmän tai vähemmän... Kerrostalossa on kyllä kaikki ukkosenjohdattimet ja kaikki, tiedänhän minä mutta ei se minun pelkoani helpota!

En usko olevani ainoa joka pelkää - vai olenko muka? Miten te muut pärjäätte? Mitä teette kun pelottaa? Napsiiko joku tähän pillereitä...? Onneksi ei ole pahemmin yöllä ukkosia kohdalleni sattunut, 2000-luvulta tulee mieleen vain kaksi kertaa kun olin "jumissa" kotona ukkosella - eikä se kummallakaan kerralla onneksi tullut ihan kohdalle ja muutenkin meni pian ohi.

Ärsyttää vaan kun pitää niin kauheasti katsella kelloa ettei vaan säätiedotukset jää väliin - tai sitten tallentaa boksiin ja katsella niitä koko ilta kun vois katsoa vaiks leffan tms... Kauheeta odottelua koko kesä... Onneksi nyt ei ole ollut juuri minun kodin läheisyydessä edes ukkoskuuroja vaikka niistä on muutamana päivänä varoiteltu...

Onko muuten pääkaupunkiseudulla jotain paikkoja, ei mielellään baareja, jotka olisivat auki yöllä...?

Kiitos kaikille jotka jaksoivat lukea! :)

Terkkuja! ;)
-Hysteerinen-

63

8989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yritetään90

      Ei se kova ääni pelottava ole kun siihen tottuu.

      Pelkään vain et salama osuu mut mahollisuudet siihen on vähäiset.
      Pysyy vain ukkosel sisäl ja pois ikkunoist eikä käytä lankapuhelint ja muutenkin ei ulkona liiku korkeiden puiden luona.

      Kyl se ääni pelottaa jos ei tienny et ukkonen tulee mut sit siihen tottuu.

      Kyl se pelko lähtee kun tietää mitä tehdä ukkosella.

    • Piiuski

      Moi

      Et ole ainoa joka ukkosta pelkää. Mä menen ihan paniikkiin jos satun olemaan just silloin ulkona kun alkaa jyrinä kuulumaan. Viime perjantaina töissä olessani olin ulkona kun jyrähti, lähdin juoksee sisälle jonka seurauksena kaaduin ja satutin käteni. Onneks ei murtunu mutta kipeetä teki.
      Olen miettiny et mistä olen tän pelon edes saanu kun koskaan en ole omasta mielestä kokenu mitään ikävää.
      Mä olen alkanu seuraa säätiedotuksia ettei vaan seuraavana päivänä mahdolisesti ukkosta.
      Jotain pitäis keksiä ettei tää pahenis tän enempää, onko kellään muilla kokemiksia ukkosenpelosta joka hallitsee joka päivästä elämää.

      Piiuski

      • vetää hyvin

        Sisko lähtee kaappiin kumisaappaat jalassa ukkosella :D. Ittelläni ei oo ukkoskammoa mutta esim korkeanpaikankammoa. Kerran kun menin liian korkeelle eikä ollu kaiteita niin menin maahan makaamaan enkä suostunu liikkumaan. Kavereilla meni tovi ennen kun saatiin mut alas.


      • pelkään
        vetää hyvin kirjoitti:

        Sisko lähtee kaappiin kumisaappaat jalassa ukkosella :D. Ittelläni ei oo ukkoskammoa mutta esim korkeanpaikankammoa. Kerran kun menin liian korkeelle eikä ollu kaiteita niin menin maahan makaamaan enkä suostunu liikkumaan. Kavereilla meni tovi ennen kun saatiin mut alas.

        minäkin.En ukkosella halua kuulla jyrinää,enkä nähhä salamoita.Niinpä istun jossain lattialla korvat ja silmät peitettyinä.Minulle on naurettu paljon.


      • Zopötöö
        pelkään kirjoitti:

        minäkin.En ukkosella halua kuulla jyrinää,enkä nähhä salamoita.Niinpä istun jossain lattialla korvat ja silmät peitettyinä.Minulle on naurettu paljon.

        Ihan mahollista et on naurettu. Onhan toi aika hauskaa. Myös minulle naurettiin kun tärisin korkealla enkä uskaltanut nousta lattialta. Ymmärrän sen. Kun ajattelee asiaa ulkopuolelta niin se on hauskaa, vaikkei silloin ollut.

        Mutta mikäli yrität sanoa että pahalta tuntuu ja vituttaa että muut nauraa, ymmärrän. Itse punastelen ja olen sosiaalisissa tilanteissa pelokas. Silloi ei tosiaankaan naurata minua. Mutta ei muut usein pahalla, kuten en minäkään kommentillani. Tietenkin paskiaisia on, ja ne voivat puolestani painua vittuun jos haluavat muita satuttaa. Pitäisi osata ymmärtää että muut saavat olla sitä mieltä mitä ovat. Pitäisi osata luottaa omaan arvoonsa. Itsekään en tätä vielä täysin ymmärrä.


      • Anonyymi
        pelkään kirjoitti:

        minäkin.En ukkosella halua kuulla jyrinää,enkä nähhä salamoita.Niinpä istun jossain lattialla korvat ja silmät peitettyinä.Minulle on naurettu paljon.

        Sama homma, on yksi asia millä välttää jyrinän kuuluminen (se auttaa vähän) nii musiikin kuuntelu :D se auttaa mulla! Kokeilkaa itsekkin. Laittakaa vaan kuulokkeet korville ja lempimusat tulille!


    • JuSu APUA!

      Tämä ukkosen pelko hallitsee mun elämää joka päivä...jos olen tietokoneella,mulla on koko ajan ukkostutka päällä ja katson sitä joka viides minuutti...mun on pakko katsoa joka ikinen sää lähetys.pahin hetki on aina se jos kuulenkin jyrinää,melkein menetän tajuni.Saattaa kuulostaa erittäin typerältä,mutta en enää tiedä mitä tehdä.Jos vaikka säätiedotuksessa luvataan ukkosta seuraavaksi päiväksi,olen ihan paniikissa.

      Minun on aina päästävä ihmisten joukkoon kun alkaa jyrähdellä...
      Yhtenä päivänä kuulin että alkoi jyristä..painuin kauppaan sen siljän tien,kävelin ympäriinsä kaupassa ja yhtäkkiä koko kaupasta sammui sähköt...meinasin rukoilla jumalaa,mutten sitten kuitenkaan..XD

      Tämä on minun ainoa pelkoni..ja haluaisin pääsätä siitä yli...

      • Jepsjeps69

        Kuulostaa pelottavan tutulta...


    • aa..

      sähköstä jotain. Salama ei iske auton sisään, koska auton kori on peltiä. Sähkö kulkee peltiä pitkin, mutta ilma on hyvä eriste. Ukonilmalla voi siis ihailla salamoita autossa istuen.
      Kumma juttu on, että salama iskee puun rungosta latvaan päin. Tässä lähistöllä on petäjä, jossa on selvät urat puun juuresta latvaan päin, kun salama on irroittanut kaarnan pinnasta.
      Rakennuskin antaa varmaan aivan täydellisen suojan salamaa vastaa, kun salama kulkee ulkopintoja pitkin. Ei se keskelle huonetta voi tulla.
      Salaman isku ihmiseen on varmaan melko mahdotonta, jos ei ole aukealla paikalla tai puun alla. Salama iskee yleensä korkeimpaan kohtaan maisemassa.
      Salama seuraa tarkkaan sähkön lakeja, eikä iske mihin sattuu.
      Kova paukaus on on sitten aivan toinen juttu. Äkillinen kova ääni säikäyttää.

      • Anonyymi

        Tästäkin on uusia mielipiteitä , nykyajan autoissaan paljon enemmän sähköllä toimivia laitteita että tutkijat ovat todenneet ettei nykyajan auto ole enää niin turvallinen kuin ennen


    • ukkosta

      Aina ennen kesäukkosia teen ikään kuin lupauksen, että tänä kesänä en pelkää ukkosta. Siinä kun ei ole mitään järkeä! Se pelko, kun ei auta tilanteessa yhtään. MUTTA sitten kun taas ensimmäiset ukkosenilmat tulevat, niin kädet hikoaa, sydän alkaa pamppailla ja väkisinkin sitä pelkää.

      Mua kanssa lähinnä raivostuttaa tää ukkoskammo! Se hallitsee vahvasti elämää kesällä, kun saa pelätä ukonilmoja. Oon ja miettinyt, miten tästä pelosta pääsee. Et pitääkö kohta alkaa popsimaan jotain rauhottavia ennen ukkosta.

      • mukula81

        minä tulen aivan hulluksi jos esim yöllä pääsee ukkonen yllättämään,hyppään saman tien sängystä ylös ja lähden autolla ajelemaan paikkaan joka olisi auki ja siellä mahdollisesti muita ihmisiä,tämä ukkospelkoni on mennyt jo aivan hulluksi mikä avuksi?pääseekö tälläisestä ongelmasta mihinkään hoitoon?nytkin kökin yö myöhään koneella kun yöksi on luvattu mahdolliseti ukkosta ja siksi valvon,kyllä ulkona sataa nyttenkin täällä etelä suomessa,mutta ukkosta ei ole kuulunut.olisin iloinen jos joku voisi auttaa minua tässä asiassa.


    • Se Toivoton tapaus

      Hitsi, taas oli ihanan epämääräinen säätiedotus - ja yhdellä kanavalla sanotaan sitä, toisella tätä ja paikallisuutisissa ihan jotain muuta niin ota siitäki nyt selvää... Äsken jyrähteli n.12-15km päässä jos mun laskupää nyt edes toimii näin paniikissa... En osaa rentoutua... :( Voi huoh!! :(

      Keskiviikkona pitäis päivälläki ilmeisesti tulla ukkosia/ukkoskuuroja... Missähän välissä minä oikein nukun???

      Olis kiva jos olis joku juttukaveri joka ymmärtäis... Ja olis helpompaa pelätäkin yhdessä... *huoh*

      • tuttutunnesalamointi

        rauhotu sammuta kaikki valot ja ota kynttilä ja lue vaikka kirjaa :) ja korvalappustereolle jotain rauhottavaa, ja ikkunat kiinni menee ohi semmonen kammo nopeasti :)


    • Lumikeksi

      Mä pelkään kanssa ihan hirveästi ukkosta. Tänäänkin kun tuli se trombi ukkosineen, niin menin vaatekomeroon, laitoin silmät kiinni, kädet korville ja lauleskelin itsekseni. Mulle nauretaan ton takia, mut ei sitä pelolleen mitään mahda :-/.

      • Mielenkiintoinen juttu miten fobiat syntyy. Eihän lentoa pelkäävä voi mitenkään olla altistunut lapsuudessa lentopelkoonsa. Saman perheen sisaruksistakin joku voi pelätä ukkosta toinen ei.
        Tai käärme, hämpsy tai suurpetopelko. Aivan hämärä juttu koko fobian muodostuminen.


    • Taquo

      Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ajattelu ja muut temput ei paljoa auta, kun oikean kauhun iskee päälle. Adrenaliini jäykistää koko kropan ja sitten alkaa se hillitön tärinä. Sykkeet lähemmäs 180. Hiki valuu ja ajatusmaailmassa ei sitä elettävää hetkeä pidemmälle näe, saatika sitten huomiseen päivään.
      Olen kokeillut kaikenlaisia temppuja, jotta ajatuksen saisi pois pelosta; mm. kerännyt kivoja muistoja tuovia valokuvia kirjekuoreen, joita voin sitten kauhun vallatessa katsella. Muuten hyvä idea, mutta se kauhun tunne blokkaa kaikki muut tunteet taustalle ja näen edessäni vain merkityksetömän kasan kuvia. Samalla tavalla olen kirjoittanut paperille mukavia aiheita (etelänmatkoja, kaverien bileitä yms), joita miettiä josko saisi ajatuksen siirtymään muuhunkin kuin pelkäämiseen. Mutta kun ajatus ei kulje.
      Se todellinen kauhun tunne lamaa ainakin itseni lähes täysin kyhjöttämään paikallaan. Joskus olen onnistunut kaverille soittamaan pahimman pelon keskellä, mutta sekin on kovin hankalaa, kun A. kädet tärisee niin ettei puhelimen nappuloihin meinaa osua ja B. adrenaliini on jäykistänyt sormet niin ettei puhelin meinaa pysyä kädessä. Puolen tunnin pelkääminen on sen verran kovaa hommaa, että olo on kuin olisi maratoonin juossut kun pelko ja samalla ukkonen alkavat väistyä.
      Ukkosta olen koko elämäni pelännyt, siis yli 30 vuotta. Aikoinaan lapsuudenkodissa jouduin useita kertoja todistamaan salaman tekemiä tuhoja liiankin läheltä. Ja olen nähnyt kahteen kertaan sen niin harvinaisen pallosalaman.
      Pari vuotta sitten sain niin pahan pelkokohtauksen, että päätin marssia lääkärin puheille. Sain "ukkosenpelkolääkkeet". Xanoria akuutisti, kun ukkostaa ja jälkijännitykseen nukahtamislääkettä. Näillä olen tullut kohtuullisesti toimeen.

    • Apuvapuva!

      Joo yksi ukkospelkuri täälläkin... Saakohan noita lääkkeitä ukkosenpelkoon helpostikin...?? Tietysti joku muu ratkaisu olis lääkkeitä parempi mutta kun ei tämä elämäntilanne tästä nyt ole kovin äkkiä muuttumassa niin onpa ainoa ratkaisu...

      Minulla oli ukkospelko edellisinä kesinä jo vähän helpottamassakin kun tuli niin monta kertaa ukkonen melko lähelle, mutta jäi kuitenkin melko turvallisen välimatkan päähän, muutama kilometri, siinä vaan kuuntelin ja seurailin omaa oloa, jne - mutta sitten viime kesänä tuli taas niin raju ukkonen kohdalle ennen kuin olin valmis, pelko palasi! Ja nyt taas, no, mitä onkaan Pääkaupunkiseudulle luvattu!! :( Itkin kun katselin säätiedotusta illalla. Vielä kun varoiteltiin voimakkaista ukkosista, se oli minulle liikaa.

      Jään vaan odottelemaan niitä rajuja ukkosia, voi apua! Toivon voimia ja rohkeutta meille kaikille!

    • pelkääjä

      olen mies ja pelkään ukkosta vaikka se olisi kuinka kaukana

    • Thunder bhunder

      Salama voi lyödä kun kuulet ukkosen, joten sisätiloihin. En ymmärrä ihmisiä jotka lähtee ulos sitä varten kun ukkonen tulee, minun mielestä pitää olla jo mielisairas.

      • petrolheadz

        Itsehän lähden ulos ja ajelen autolla ukkosen alla niin kauan kuin se vain on mahdollista. Otan kuvia, kuuntelen sitä ryskettä ja nautin salamoista.

        Ikävää että ihmiset pelkäävät sitä ja toivon että kaikki jotka kyseisestä fobiasta kärsivät, pääsisivät myös nauttimaan ukkosen kauneudesta! Eihän fobioilleen kukaan mitään voi, mutta toivoa aina voi!


      • asdaw2

        mun mielestä se on kivaa kun on tummaa, ääniä ja silti valoisaa.


      • Anonyymi

        Totta puhut. Pitää olla päästään sekaisin ja hullu jos tykkää ukkosella olla ulkona. Se on arvaamaton ja vaarallinen luonnonvoima vaikka sitä ei pelkäisikään joten sen kanssa ei ole leikkimistä.


      • Anonyymi

        Olet oikeessa.


      • Anonyymi

        Pitäähän siitä videoo tehhä. Kattelen youtubesta ukkosvideoita vaan on ne kommeita. Kiitos kaikille lähettäneille.


      • Anonyymi
        petrolheadz kirjoitti:

        Itsehän lähden ulos ja ajelen autolla ukkosen alla niin kauan kuin se vain on mahdollista. Otan kuvia, kuuntelen sitä ryskettä ja nautin salamoista.

        Ikävää että ihmiset pelkäävät sitä ja toivon että kaikki jotka kyseisestä fobiasta kärsivät, pääsisivät myös nauttimaan ukkosen kauneudesta! Eihän fobioilleen kukaan mitään voi, mutta toivoa aina voi!

        Hienoo


    • arkamummo

      Minä en lapsena enkä nuorena pelännyt ukkosta ollenkaan, mutta nyt vanhoilla päivillä sekin vaiva on ilmaantunut.
      Minäkin vilkuilen varsin usein säätiedotuksia, ja salaman kuva niissä tuntuu tosi pahalta. Ukkosen ollessa kohdalla minun on tosi vaikea olla.
      Kumma kyllä, minuakaan ei pelota esim. kaupassa tai ravintolassa. Oikeastaan pelkään vain täällä kotona.

    • Ukkonen -> Get out!

      Moikka!
      Mä pelkään ukkosta tosi paljon! Eniten ukkosessa vihaan jyrinän ääntä. Yleensä teen niin että kuuntelen kuulokkeilla mahdollisimman kovaa musiikkia ja menen vaikka makoilemaan peiton alle. Välillä katselen pilviä, ja niistä sitten katson onko ukkosta tulossa :DD Vaikka ei olisikaan olen välillä aika hysteerinen.

      • Anonyymi

        Sama.


    • pöökakka

      Vituttaa, kun joitain ihmisiä pelottaa ukkonen. Joskus ne ei voi olla ulkona niinkuin kissat sateessa. mitä se voi pahimmilaan tehdä osua suoraan juuri sinuun? Kuule lotossakin on korkeemmat todennäköisyydet. Ellet ole golf-kentällä.

    • kokeilepa itekin

      Salama lyönyt lapsuudessa 3 kertaa 10- 50 m päähän puuhun. Siinä saa helposti
      jnknäk. trauman .

    • ihan vieressä

      Papan kanssa istuttiin mäen vieressä ku 10m päähän muuntajaan osu salama olin 5 ei oikeesti enää ikin ukkosta tai mene johonki maanalle

    • pälkääjä

      No täällä vasta ukkos pelkääjä onkin jos on luvattu ukkosta en voi olla kavereidenkaavaan istun koko päivän autossa vaikka auto ei liikukkaan katon jatkuvasti ukkostutka vaskinettiä mun iso veli on näyttäny sen mullejo kun olin kaheksan viläkin pelkään ukkosra vaik oonkin jo 16 en kestä tätä kirjotan joka viikko uuden tekstin jossa hyvästelen kaikkijotka tunnen nimellä niit on varmaan 100 sit jossain oon esim kertonu ethaluun samaan hautaan koiran ja pupunikanssan. Pelkään mitä voin tehä tällepelolle kertokaa haluun eroon täst tänääkin on 3 taloo jo syttyny ukkosen takii palaa pelkään etmeijän talol käy samoin

    • Itellä ei ole ukkosen pelkoa, enemmänkin pidän ukkosta mielenkiintoisena luonnonilmiönä. Muutama vuosi sitten, kun täällä pääkaupunkiseudulla ryskyi kunnolla, niin seurasin ukkosta ja salamointia parvekkeelta, kameran kanssa. Yrittäen ottaa kuvia salamoinnista. Tosin oma kamera on sen verran hidas, että ei niistä kuvista tullut säilyttämisen arvoisia. Tuo ukkonen kesti varmaankin 2 tuntia, ehkä pidempäänkin.
      Ukkosen etäisyyden voi laskea helposti, salaman välähdyksestä lähdetään laskemaan sekunteja, ja kun ensimmäinen jyrähdys kuuluu, jaetaan saatu luku 3:lla. Täällä riehunut ukkonen oli sellainen, että ei ehtinyt alkaa laskea, kun samantien tuli pamaus.
      Ainoa mitä tulee itse tehtyä, niin kovalla ukkosella otan tietokoneet, telkkarit ja muut herkät sähkölaitteet irti seinästä. Tämä lähinnä siksi, mikäli sähköt katkeavat, ja palaavat äkisti niin mahdollinen virtapiikki voi hajottaa laitteita.

      • PelotonPelle

        Sama juttu täälläkin. Itsekin ihailen aina parrvekkeelta tai pihassa istuen jos ei sada salamointia. Juuri viime viikolla perjantaina oli mahtava tosi valitettavan lyhyt ukonilma. Ei kestänyt kuin 30 min, mutta muutaman kerran löi todella lähelle. Naapurin pihakoivusta tuli siinä myrskyssä saunapuita, eikä enes tarvitse paljoa pilkkoa. Asun siis maalla, ja näin tuon salaman suoraan parvekkeelta kun se iski. Soitin kyllä heti naapurille ja kysyin oliko kotona, mutta eipä tietenkään ollut, joten kävin sitten kun kovin sade hellitti tarkistamassa, ettei salama ollut jatkanut kulkuaan sisälle tai sytyttänyt tuleen mitää. Ei ole pahojaan tehnyt meillä ikinä. Tietokonnet ja puhelimet, ja modeemit ja telkkarit yms otan yleensä irti pistorasioista jos vain suinkin mahdollista. Ja aika usein irrotan myös silloin kun poistun kotoa, varsinnkin jos ukkosen uhka on keskimääräistä suurempi. Tosin perjantain ukkosella parranajokoneeni hajosi kun oli juuri laturissa ukon ilman aikana.

        En ole koskaan pelännyt ukkosta, paitsi tänäkesänä puolet yhdestä yöstä. Iltayöllä vilkaisin salamatutkaa netistä ja näin että aika lähellä on muutma salama ollut ja lähdin ulos katselemaan. Hienosti siellä elosalamat leiskuivat ja pilvi lähestyi aikalailla suoraan kohti. Kaikki salamat olivat olleet elosalamia siihen asti, kunnes yhtäkkiä koko piha valaistui ja sillä samalla hetkellä ennen kuin ehti edes ajatella mitään jumalaton pamaus. Sydänhalvauksen meinasin saada siinä ulkona seisoessani. Kyllä juoksu jalkaa tulin sisään irroittamaan vehkeitä pistorasioista, ja sitten painuin sänkyyn ja verhot kiinni ja napit korviin.

        Kyllä siinä kohtaa laittoi oikein tärisemään ja hiki virtasi että mitä helvettiä täällä tapahtuu. Pääsi perkele yllättämään ja pahan kerran. Onneksi se pelko jäi yhden yö mittaiseksi.

        Tunnen kyllä yhden vanhemman ihmisen joka pelkää myös kuollakseen ukkosta. Kerran olen ollut paikalla, kun ukkonen on alkanut lähestyä. On se kieltämättä sivusta katsojana aika huvittavankin näköistä, kun toinen on aivan hysteerinen ja paniikissa itselle aivan normaalin ja tavanomaisen luonnonilmiön vuoksi. Ei tietenkään toisen pelolle nauraa saisi, mutta kyllä siinä pirun vaikeaa oli olla nauramatta.

        Olen itse kyllä mielummin ukonilmalla ulkona jo silläkin että ne jyrinät ovat mieluisempia kuunneltavia, ja salamat mieluisempia katseltavia, kuin sisällä välkkyvät valot ja prätkähtelevät ja kaikennäköisiä erikoisia ääniä mitä verkossa kiinni olevat sähkölaitteet sekä sulaketaulu pitävät, aina kun salama iskee...


    • emeritus Parazit

      Kaikkein helpointa on päästä ukkosen pelosta on mennä myrskybongareitten matkaan. Kun näkee ja kokee lähelle iskevän salaman, tajuaa, ettei tule itse havainnoimaan siitä mitään, joss se kaikkia oletuksia vastaan sattuu iskemään.
      Nykyään suomi on niin maadoitettu maa, että voi mennä,vuosi jopa toinenkin, että joku sattuu kuolemaan salaman iskuu. Lähdetään täältä kumminkin iski salama tai ei, joskus...

    • pauliina 12v

      MOI! Itelläni tapahtu mökillä vähän ikävästi vähän alle 3vuotta sitten.
      Pallosalama tuli mökin sisälle jonka näki kaverini,kaksoissiskoni,mummoni ja pappani. Minä otse näin salaman joka iski mökin rappusiin. Minä ja kaverini menimme ihan hirveään paniikkiin. Viime kesänä eli 2013 kesänä kun katsoin sääennustetta ja olin perhetutuilla yötä äitupuoleni ja iskäni kanssa ilmooitus näytti ukkosta. Se oli ensimmäinen ilmoitus ukkosesta sinä kesänä minulle. Rupesin tärisemään hulluna ja kun yritin nukkua mutta kehoni vain tärisi puuskittain enkä pystynyt nukkumaan. Jouduin menemään äitipuoleni viereen nukkumaan ja iskä meni sitten yksinään nukkumaan. Jos jossain on ukkosilmoitus niin esim tänään en todennälöisesti usklalla mennä ulos. Viime kesä oli parempu jo mutta se hirvittää minua yhä ihn järkysti. On vähän noloa kun kuitenkin täytän huomenna 13 niin pelätä ukkosta.

      • Ei valtaa pelolle

        Mitäs noloa siinä nyt on? Kyllä tässä maailmassa, Suomessakin, pelätään yhtä sun toista paljon omituisempaakin asiaa kun ukkonen.

        Vaikka ukkosella on valtavat voimat ja potentiaalia aiheuttaa täystuhoakin, nii se tuho suuntautuu kuitenkin aineelliselle puolelle, ja harvoin ihmishenki ukonilmalla on todellisessa vaarassa. Kyllä maailmassa on paljon vaarallisempiakin asioita. Esimerkiksi käärme, joka voi tappaa, jos puree, ja puree ihmistäkin huomattavasti useammin kuin salama iskee ihmiseen. Ampiainen voi tappaa allergikon. Listaa voisi jatkaa pitkäänkin.

        Älä häpeä pelkoasi. Mutta älä silti anna sille liikaa valtaa. Ja pelkoa helpottaa jo kummasti, kun kerrot siitä ystäville ja tutuille, jotta se ei tule yllätyksenä, kun se myräkkä joskus iskee. Valitettavasti kaikki eivät osaa suhtautua asiaan oikein, mutta jätä sellaiset asiattomat kommentit omaan arvoonsa.


    • pelottavaukkonen

      No apua! Me asutaan järven rannalla eli helposyi näkee millon ukkostaa. Ja täytän 12v ja pelkään ukkosta edelleenkin... pelkään sen takia että täällä talosaa pistorasiat on melkein tulessa ja täällä päksähtellee. Aina äidin kanssa otetaan koirat ja mennään autoonm, isä jää tutkii taloo. Se lupaa huomiseks ukkosta....IIK! Nyt jo pelottaa...auttakaa jos on ideoita!! Ps. Meil on ukkos suoja mutta se ei auta mitään

      • Ei valtaa pelolle

        Juu, tuota noin, olen itse pikkupojasta asti asunut samassa talossa, keskellä maaseutua, vieläpä pienen mäennyppylän päällä. Talo on tietysti maalaistalo joten eipä kyllä löydy täältäkään mitään ukkosenjohdattimia, ja kyllä se kun lähelle lyö nii pistorasiasta lieskaa lyö. Kyllähän se vähän hirvittää, mutta pitää vain pysyä rauhallisena, ja katsoa ettei ole mitään suoraan pistorasian edessä mikä voi syttyä. Ja sähkölaitteet irti seinästä. Ei ole koskaan salama kuitenkaan mitään vahinkoa aiheuttanut, jos nyt ei lasketa erinäisiä sähkölaitteita jotka ovat olleet kiinni pistorasiassa ratkaisevalla hetkellä.


    • pepepelottaa

      Vooi ei !! Apuaa!!!! Just äsken jyrähti ja salama!!!! Oon ihan paniikissa:(mä en uskalla ees liikkua kuoon nii paniikissa:(((enkä pysty myöskään nukkumaan koska jyrähtelee

    • Anonyymi

      Joo itsekin pelkään ukkosta. Pari vuotta sitten koulussa ukkonen iski. Itse menin paniikkiin ja aloin itkemään. Siinä sitten opettaja ja ohjaaja tuli ja rauhoitteli, kun kysyttiin haluanko kotiin. Itse melkein huusin ja vastasin JOO no siinä lähdin kotiin isäni kyydillä. Noin puolituntia ukkosen jälkeen oli ihan kirkas taivas, mutta itkin silti. Rasittaa kun huomiseksin on luvattu ukkosta kun olen koulussa:(

    • Anonyymi

      JOS MENEE UKKOSELLA ULOS PITÄÄ OLLA JO MIELISAIRAS! SALAMA ISKEE MINNE SATTUU! MISTÄ SEN TIETÄÄ MILLON SE ISKEE IHMISEEN!

    • Anonyymi

      UKKOSELLA ULKONA KUKAAN EI OLE TURVASSA!

    • Anonyymi

      Vittu niilo22 on harhainen apina.

      Korona vaanii joka kulmassa.

    • Anonyymi

      Olet tainnut kuolla ukkosen iskuun edellisessä elämässä, se voisi selittää tuon järjettömän pelon. Homeopatia auttaa näissäkin jutuissa, ehkäpä phosphorus 200 tai 1 M. Muitakin vois kokeilla joissakin tapauksissa.

    • Anonyymi

      Joo vitsi vitsi. Ei mua pelota mikään ukkosella ku koronavirus vaanii joka paikassa. Ärsyttää ku mul tulee ukkosella päänsärkyä.

    • Anonyymi

      mikä auttaa siihen että en pelkää ukkosta mä pelkään sitä ihan sikana että itkukin meinaa tulla ja oon ihan paniikissa pelottaa ku välähtää tai vähäkään jyrisee😩auttakaa!!

    • Anonyymi

      No nyt jyrähti ukkonen. Aistit valpastuivat välittömästi. Vaistomaisesti pistän sormet korviini tässä kirjoittelun lomassa. On kuitenkin valoisaa joten annan sälekaihtimien olla auki toistaiseksi. Mitä te teette/toimitte kun ukkonen jyrähtää?
      Olen yli 40 vuotias ja tämä on hallinnut elämääni niin kauan kuin muistan.

    • Anonyymi

      Lisäyksenä, että itse ukkosta en pelkää eli sitä mitä se tekisi vaan ensimmäisenä välähdys. Sitten se jyrinä.

    • Anonyymi

      Taas jyrähti..säikähdin aivan älyttömästi vaikka tuntuu olevan kaukana. Sydän käy ylikierroksilla. Että vihaan tätä olotilaa!

    • Anonyymi

      Et ole ainut joka pelkkää ukkosta täällä yks kans joka pelkkää meen aina ihan paniikki in ku jyrinä kuuluu. Ja tämä kesänä täällä meillä päin Pohjois Suomessa on ollut tosi rajuja ukon ilmoja No se on tietty ku on ollut niin lämpimiä päiviä. No aut taa se ku tietää että syksy lähenee ja ukon ilmat väistyy toivottavasti ei Kait se auta ku jaksaa näitten ukon ilmojen kanssa. T. Tonttu

      • Anonyymi

        Hei, minä - jo keski-ikäinen nainen - löysin tämän vanhan ketjun, kun tässä ennen nukkumaan menoa ja ennustettua ukkosyötä vasten pohdin omaa pelkoani. Olen koko ikäni pelännyt ukkosta ja lähinnä sen arvaamatonta lähestymistä ja kovia jyrähtelyjä. Olen itse asiassa aina pelännyt kovia ääniä; raketteja, ilmapalloja (😳) jne ja vasta aikuisena tajusin, että salamahan se vaarallinen onkin. Olen todennut, että elän loppuikäni tämän, joskus hyvinkin rajoittavan, pelkoni kanssa - etenkin mökillä. Ukkosen kohdalle osuessa uppoudun omiin oloihini ja käperryn ja olen epäsosiaalinen. Tsemppiä muillekkin pelokkaille!


    • Anonyymi

      UKKOSEN PELKOON EI OLE LÄÄKETTÄ! SITÄ KUULUUKIN PELÄTÄ JA KUNNIOITTAA! JOS VAIKKA ULKONA OLLESSA TUKKA NOUSEE PYSTYYN NIIN SALAMA SAATTAA ISKEÄ JUURI SINUUN! KUKAAN EI OLE TURVASSA ELLEI OSAA TEHDÄ UKKOSKYYKKYÄ! SIINÄ PITÄÄ OLLA JALAT YHDESSÄ JA SUOJATA KUULO KÄSILLÄ!

    • Anonyymi

      On ihan normaalia pelätä ukkosta ei siinä ole kellään mitään nauramista. Joskus jyrisi niin kovaa että tuntui ihan mitättömältä luonnon voimien edessä, toivoi vaan että loppuisi pian. Kyllä lemmikit kin pelkää, koiruli meni aina kylpyhuoneen nurkkaan ja oli hipihiljaa ukkosen ajan.

    • Anonyymi

      Täällä sataa

    • Et ole ainoa, joka pelkää ukkosta. Mulla pelko sai alkunsa vuonna 2006, kun lensin lentokoneella Latviaan. Kun kone alkoi laskeutumaan, se joutui ukkosmyrskyyn, sisältä sammui kaikki valot ja hirveä turbulenssi. Olin ihan ensimmäisessä rivissä eli vastassa vain seinä. Ulkona vain salamat välkkyivät ja mä luulin, että kone syöksyy maahan ja että me kuollaan. Ihme kyllä en saanut lentopelkoa. Menen ihan paniikkiin, kun on ukkosta luvattu, sydän hakkaa tuhatta ja sataa, alkaa oksettamaan, hiki valuu ja menen ihan paniikkiin. Pitäisi kai kohdata pelkonsa, mutta ulos en ukkosella kyllä mene!

    • Anonyymi

      yleensä ku alkaa ukkostaa, ni oon vaa rauhassa sisällä, teen mun sängylle jonkun kivan kohan missä olla ja tehä jotain, esim. kattoo sarjaa puhelimesta ja syödä esim herkkuja. se tuo hyvän mielen. aina ei kuitenkaan kannata niit herkkui syödä, nii sitte voi napostella jotain hyvää mut terveellistä.

      mut kannattaa muistaa että sitä ei kannata pelätä! se on tosi pieni todennäkösyys että salama iskis jonnekkin omaan kotiin esimerkiksi

      • Anonyymi

        Toi o hyvä.


      • cassiopeia_82

        Olen kokeillut melkein kaikkea, mutta mikään ei auta. Onko joku oikeasti saanut jotain lääkärin määräämää lääkettä tähän pelkoon?


    • Anonyymi

      Tulis nyt se ukkonen. Sit nää pelkääjät vois perustaa sellasen ryhmän jossa sais vertaistukee pelkoonsa , voisivat jossain paikassa kokoontuu porukalla pelkäämään ja porukalla hytistä onnesta ku salamoi . Eiks ois siistii. Mut minä odotan sitä ukkosta vaan ku lapsi joululahjaa.

    • Anonyymi

      Siistiii. Vihdoin löysin hyvän palstan tietääkö kukkaan onko ukkosen tykkääjille omaa mut kyllä tämäkin on hieno kun on muitakin jotka tykkäää.

      • Nyt taas eilen oli sellainen ukonilma, että vietin yön alakerran vessassa, kun sinne ei salamat näy eikä se jyrinä kuulu. Jossain vaiheessa mies lähti käymään kaupassa ja mä olin jo niin peloissani, että meinasin soittaa ambulanssin paikalle...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1243
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1146
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1137
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      594
      1103
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      954
    Aihe