Turnausstrategia, eli kaikki mitä tiedän/luulen

tietäväni turnauksista

Laadin tän kirjoituksen alkoholittoman lauantai-illan iloksi, kun ei huvita mennä pöytiin ja röökilakko hermostuttaa :)

Eli, jos tykkäät pelata multitableturnauksia, niin ensimmäisenä kannattaa luopua kaikkein pienimpien sisäänmaksujen turneista, joissa on 1500 chipsiä ja blindit nousevat nopeast(ja 10 pelaajaa samaan aikaan pöydässä!!!), vaan suoraan alkaa pelaamaan 5$ ja siitä ylöspäin double/deep-stack turnauksia. Tämä siis, jos ei tykkää saatanallisesta arpomisesta ja varianssista.

Oikeaoppinen(lue meikäläisen ;D) turnausstrategia tiivistettynä:

Ekat 2-3 tasoa yrität saada halpoja floppeja monen pelaajan potteihin hyvillä vetokäsillä, pienet ja keskisuuret parit, Axs, suited connectors 56s-JTs ja suited gappers 57s-QTs.

Nuo kädet siksi, että niillä voi flopata vahvan käden(tai hyvän vedon), jolla ehkä voi bustata vastustajan, mutta, jos esim. floppaat kärkiparin ja joku korottaa edellä, niin voit heittää ne menemään.

Reissaat vain monsterit. AKo:nkaan varhaisesta positiosta kippaamalla et menetä mitään!


Loput tasot pelataan eri tavalla:

Avaat potin AINA korottamalla. Jos olet ensimmäisen kolmen toimijan joukossa, pelaat VAIN kädet 99-AA, AKs, AKo ja mikä ettei myös AQs(ja ehkä myös AQo :P). Blindit on -EV, joten niistä pelataan vain monsterit, aggressiivisesti. Muuten blindeista luovutaan suosiolla.

Lopuilta paikoilta ennen buttonia voi reissailla kaikki kelpokädet. Itse pidän istumapaikkanani yhdeksän hengen pöydässä aina vasenta alareunaa ja nyrkkisääntönä se, että aina kun button on jollain paikalla vasemmalla puolella pöytää, pottia ei ole avattu ja edes harkitsen lähteväni jakoon mukaan(kädessä kuvakortteja, vahva ässä, pari, lähekkäisiä samaa maata olevia kortteja), niin korotan. Tietysti mitä lähempänä olen buttonia, sitä pienemmät laatuvaatimukset. Helpointa on luultavasti varastaa blindit ja antet cut-offista, eli buttonin oikealla olevalta paikalta, koska blndit eivät ehkä niin herkästi pidä sitä varastamisyrityksenä ja korota lisää.

Jos joku maksaa korotuksen ja saatte flopin, lyöt AINA jatkobetsin, paitsi jos edellä on toimimatta 2 tai enemmän pelaajaa ja et ole osunut floppiin(tai sinulla ei ole yliparia kädessä). Silloin checkaat ja foldaat, jos joku lyö jäljessä. Tärkeää myös, että ilman vahvaa kättä et lyö toista kertaa! Lisäksi jos flopilla ennen sinua joku korottaa ja sinulla on kärki/ylipari niin korota lisää, jos pöytä ei näytä erityisen vedokkaalta(esim. kolmen väri). Jos taas perässä sinun kärkipariasi/ylipariasi re-reissataan, kannattaa foldata, koska sinuun positiossa istuva pelaaja voi tehdä koko loppujaosta helvettiä. Hyvällä vedolla kannattaa vain maksaa ja jos ei turn osu, niin check-fold, jos turn ei antanut lisää outteja.

Korotusten suuruus: ennen floppia 3-4*BB( 1*BB jokaista limppaajaidioottia kohtaan). Myöhäisessä vaiheessa turnausta 2,5*BBn korotus on ihan hyvä.

Flopin jälkeen 2/3*potin suuruus.

Re-reissatessa 3*alkuperäisen reissun suuruus.

Pre-flop pelistä vielä sen verran, että jos edelläsi on reissattu, niin joko foldaat tai reissaat lisää. Soveliaita re-reissukäsiä ovat esim. TT-AA, AKs, AKo, AQs. Mutta ainoat kädet joilla olet valmis menemään katki, ovat KK-AA! Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos sinun korotustasi korotetaan missä tilanteessa tahansa, niin kaikki muut kädet lentävät mäkeen(paitsi jos korotat buttonilta QQ:lla blindien ollessa suuret ja BB työntää all-in, voit harkita maksua, ihan vain tilanteen psykologisen aspektin vuoksi)!!!

Jos joku, jolla on itsellään vain n. 10BB, työntää kaikki merkkinsä sisään, voit maksaa millä tahansa järkevällä kädellä, jos itselläsi on hyvä stacki.

Edelleen pre-flopista, jos edelläsi joku korottaa, ja joku maksaa, niin kannattaa myöhäisestä positiosta tehdä ns.'overcall' eli maksaa pienillä pareilla tai 56s-JTs suited connectoreilla(tai 57s-QTs gappereilla), koska potista on luultavasti tulossa suuri ja hyvin osuessasi voit voittaa valtavasti chipsejä. Sama, jos potissa on epätavallisen monta limppaajaa.

Jos jossian vaiheessa joudut shortstackiksi, niin teet kuten rahapöytien shorstack-häiriköt: korotus "Black Jack"-kädellä tai 99-JJ parilla ennen floppia ja pusku osuneeseen, tai alikortteja antaneeseen floppiin. Jos tilanne ei ole täysin epätoivoinen, niin suora pusku vain QQ-AA ja AKx- käsillä. Jos tilanne on epätoivoinen ja on pakko puskea suoraan, niin sitten kaikki kuvakortit, ässät ja parit kelpaa.

Myöhäisimmistä tasoista sen verran, että sille ei voi mitään, että kaikista turnauksista tulee lopulta raise--->all-in/fold-peliä, joka on täynnä kaikkia sairaita coolereita ja bad beatteja, mutta kun muistaa korotella löysästi, mutta vastata muiden korotuksiin supertiukasti, niin homma on EV.

-----

Miksi tämä strategia on mielestäni hyvä? Jos siis sivuutetaan se seikka, että olen pari donaa voitolla starssin low-stakes turneista...

No sillä on vaikea mennä katki turnauksissa ja blindien ja antejen noustessa tasaisesti koko ajan, saavutetaan lopulta ne idiootit, jotka ovat olleet onnekkaita coinflipeissä, tai antaneet huolella bad beatteja.

----

Jotain tärkeitä seikkoja jäi varmasti sanomatta. Mut joo. Antakaas palautetta ja omia vinkkejänne!!!!

10

1537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitellä

      Tykkään nimenomaan pelata multitableja, niissä olen parhaiten pärjännyt. Noudatin ohjeitasi pelaten 44 buy-in turnausta 50 pelaajaa. Pääsin viidenneksi. Pari kertaa tosin tein oman pääni mukaan. Turhia riskejä? Edellinen korotti reilusti ja mulla oli napilla JJ. Jostain syystä pakko oli vetää allarit. Ehkä siitäkin syystä, että tämä pelaaja korotti joskus 66:llä mua vastaan ja tällä kertaa hällä oli 22. Voitin siinä hyvän kasan chipsejä.
      Finaalipöytä näytti huonolta, pelikortteja ei tullut. Olin kuitenkin toisena 28 000 chipillä, korkeimmalla 31 000.
      Sitten napilla oli lopulta JQ. Keskeltä reissattiin kunnolla ja edellinen laittoi vielä all-in 8 000 stäkillään. Ekaan olisin vielä lähtenyt, mutta koska 7 pelaajaa oli jäljellä ja 6 sai rahaa, foldasin hampaat irvessä. Ilmankos, floppiin tuli kaksi J:tä ja vielä riverille Q, joten olisin saanut täyskäden ja saanut rutkasti merkkejä. Oliko liikaa varovaisuutta?
      Olen vasta puolisen vuotta pelannut ja hermot tahtoo välillä mennä, joten noin yksityiskohtaiset ohjeet peliin ovat todella minulle tarpeen. Noudattaen niitä hermotkin pysyi kurissa.
      Loppu ei ihan onnistunut, en tiedä olisiko pitänyt korotella siinä kun 5-6 pelaajaa(tai aiemminkin) oli jäljellä blindien toivossa, vaikkei kortit olleet kummoisia.
      Omia vinkkejä on vaikea antaa, otan yleensä turhan suuria riskejä, all-inniin menen liian usein, lähinnä ennen floppia hyvillä korteilla. Ilmeisesti AQx:sta on helposti luovuttava, luulin sitä paremmaksi kuin onkaan ja lisättävä viereisten korttien vetämistä 56-9T. Edelleen ihmettelen saman maan tärkeyttä, koska pieniä kortteja ja värisuoraa tai väriä sieltä harvemmin tulee(kai) vaan suoraa.
      Blindien keskeistä peliä tuumin, koska niitäkin käsiä usein tulee. Pikkublindillä olen usein saanut ison blindin varastettua korottamalla reilusti, kannattaako tuo sitten pidemmän päälle.

      Lisää vaan vinkkejä, jos jollain on jotain lisättävää, niin joskos alkais joskus tää rahantulo tänne suomeen päin.

      • The Rat

        > Olin kuitenkin toisena 28 000 chipillä, korkeimmalla 31 000.
        > Sitten napilla oli lopulta JQ. Keskeltä reissattiin kunnolla ja
        > edellinen laittoi vielä all-in 8 000 stäkillään. Ekaan olisin vielä
        > lähtenyt, mutta koska 7 pelaajaa oli jäljellä ja 6 sai rahaa, foldasin
        > hampaat irvessä.

        Ensinnäkin kritiikki. Tuossa kohtaa on täydellinen paikka varastaa blindit, jota monet hyödyntävät. Riskit ovat kovat, joten ihan helposti ei lähdetä katsomaan sitä kovaa lyöntiä, vaan foldataan, kuten sinäkin teit.

        Sitten asiaan. JQ seitsemän pelaajan pöydässä ei ole mitenkään hirveän kova. Keskeltä tullut kunnon reissaus kertoo jostakin. Paikka on vähän huono varastusyritykselle, joten siellä voi jotain peliä olettaa olevankin. 8000 stäkillä on täysin mahdollista pistää tuossa vaiheessa allarit vähän huonommallakin kädellä, riippuen siitä monentenako on turneessa muuten...

        Mutta jätit kertomatta kuinka paljon sillä keskikorottajalla oli stakkia. Jos < 8000 (tai vain vähän yli), olisi tuossa minusta voinut harkita maksamista. Mahdollisuus kohtuukorteilla kuitenkin tiputtaa kaksi kilpailijaa ja kerätä pikkasen kivaa itselleen, ilman vaaraa tippumisesta olisi... Kyyllä. Sillä, että "olisit voittanut" ei tietenkään ole mitään merkitystä sen kanssa, oliko päätöksesi oikea vai väärä. Sehän on sitä tuurielementtiä. :)

        Tulit sitten lopussa viidenneksi. Olisiko mennyt liian varovaiseksi lopussa? Blindit kuitenkin kasvavat, joten... Vai iskikö vauhtisokeus?


      • kiitellä
        The Rat kirjoitti:

        > Olin kuitenkin toisena 28 000 chipillä, korkeimmalla 31 000.
        > Sitten napilla oli lopulta JQ. Keskeltä reissattiin kunnolla ja
        > edellinen laittoi vielä all-in 8 000 stäkillään. Ekaan olisin vielä
        > lähtenyt, mutta koska 7 pelaajaa oli jäljellä ja 6 sai rahaa, foldasin
        > hampaat irvessä.

        Ensinnäkin kritiikki. Tuossa kohtaa on täydellinen paikka varastaa blindit, jota monet hyödyntävät. Riskit ovat kovat, joten ihan helposti ei lähdetä katsomaan sitä kovaa lyöntiä, vaan foldataan, kuten sinäkin teit.

        Sitten asiaan. JQ seitsemän pelaajan pöydässä ei ole mitenkään hirveän kova. Keskeltä tullut kunnon reissaus kertoo jostakin. Paikka on vähän huono varastusyritykselle, joten siellä voi jotain peliä olettaa olevankin. 8000 stäkillä on täysin mahdollista pistää tuossa vaiheessa allarit vähän huonommallakin kädellä, riippuen siitä monentenako on turneessa muuten...

        Mutta jätit kertomatta kuinka paljon sillä keskikorottajalla oli stakkia. Jos < 8000 (tai vain vähän yli), olisi tuossa minusta voinut harkita maksamista. Mahdollisuus kohtuukorteilla kuitenkin tiputtaa kaksi kilpailijaa ja kerätä pikkasen kivaa itselleen, ilman vaaraa tippumisesta olisi... Kyyllä. Sillä, että "olisit voittanut" ei tietenkään ole mitään merkitystä sen kanssa, oliko päätöksesi oikea vai väärä. Sehän on sitä tuurielementtiä. :)

        Tulit sitten lopussa viidenneksi. Olisiko mennyt liian varovaiseksi lopussa? Blindit kuitenkin kasvavat, joten... Vai iskikö vauhtisokeus?

        En enää ole varma paljonko stäkkiä sillä keskikorottajalla oli.
        Saamani kortit oli ihan roskaa lopussa, odottelin parempia kortteja. Kuten tuossa sanoinkin, olisi varmaan pitänyt koittaa varastaa blindejä aikaisemmin kakkakorteillakin, mutta kun ne lyö usein vastaan blindeistä.. pelini päättyi, kun napilta löin 77:lla all-in, stäkki oli silloin jo pienimpiä ja isoblindi löi takaisin voittaen tietysti.
        Jostakin syystä näitä turnauksen loppumetrejä saa harjoitella kaikkein vähiten:) eikä siihen ollut aloittajallakaan ohjeita antaa.


      • Pöytään
        kiitellä kirjoitti:

        En enää ole varma paljonko stäkkiä sillä keskikorottajalla oli.
        Saamani kortit oli ihan roskaa lopussa, odottelin parempia kortteja. Kuten tuossa sanoinkin, olisi varmaan pitänyt koittaa varastaa blindejä aikaisemmin kakkakorteillakin, mutta kun ne lyö usein vastaan blindeistä.. pelini päättyi, kun napilta löin 77:lla all-in, stäkki oli silloin jo pienimpiä ja isoblindi löi takaisin voittaen tietysti.
        Jostakin syystä näitä turnauksen loppumetrejä saa harjoitella kaikkein vähiten:) eikä siihen ollut aloittajallakaan ohjeita antaa.

        Sittareiden pelaaminen opettaa melko hyvin myös mtt:n loppurähinässä selviämistä koska pelin luonne on hyvin samankaltainen.

        Toki mtt:ssä yhden sijan merkitys rahallisesti voi olla hyvinkin suuri, mutta jos sen onnistuu sulkemaan pois mielestään ja pelaamaan samalla tavalla kuin sittareissa (jos siis on osaava sittaripelaaja), niin on odotettavissa hyviä lopputuloksia. Usealle pelaajalle käy kuitenkin niin että siinä FT:ssä peli jäätyy kun aletaan odottamaan liikaa hyviä käsiä ja sitä että joku kavereista sattuisi tippumaan.


      • 5-9
        Pöytään kirjoitti:

        Sittareiden pelaaminen opettaa melko hyvin myös mtt:n loppurähinässä selviämistä koska pelin luonne on hyvin samankaltainen.

        Toki mtt:ssä yhden sijan merkitys rahallisesti voi olla hyvinkin suuri, mutta jos sen onnistuu sulkemaan pois mielestään ja pelaamaan samalla tavalla kuin sittareissa (jos siis on osaava sittaripelaaja), niin on odotettavissa hyviä lopputuloksia. Usealle pelaajalle käy kuitenkin niin että siinä FT:ssä peli jäätyy kun aletaan odottamaan liikaa hyviä käsiä ja sitä että joku kavereista sattuisi tippumaan.

        Että pitäisi alkaa finaalipöydässä pelaamaan 59:t, kun ei muuta saa??


    • turnauspelaaja

      Hyviä vinkkejä, pelaan itsekin em. tavalla suhteellisen menestyksekkäästi.

      Omana vinkkinä voisin täsmentää, että jos olet hyvissä asemissa turnauksen loppu- ja keskivaiheilla (kuten opeillasi todennäköisesti ollaan)kannattaa hyökätä keskikokoisia stäkkejä vastaan suhteellisen aggressiivisesti isolla panostuksella hyvillä käsillä, koska nämä usein varmistelevat pääsyään rahasijoille.

      Isoilta stäkeiltä kannattaa lypsää pieniä paloja kerrallaan, eikä kannata lähteä reissukilpailuun ihan vaan oman egon vuoksi muilla kuin salettikäsillä. Mainitsemasi 2,5xBB on hyvä korotus isoa stäkkiä vastaan.

      Pikkustäkit odottavat hyvillä korteilla tuplaamismahdollisuutta, niitä voi kukin maksella oman makunsa mukaan.

      Pari käytännön vinkkiä vielä menestystä haluavalle turnauspelaajalle: AQo ei todellakaan ole all-in käsi. Älä maksa pöydän chipleaderin pre-flop all-in korotusta muulla kuin ässäparilla, kalleparilla tai mahdollisesti AKs, jos olet pelurityyppiä. Ässäparin kippaus pre-flopissa ennen rahasijoja on perusteltua, jos 2-3 pelaajaa ennen sinua on all-in, tai maksu edellyttäisi sinua menemään all-in. Muistathan, että yksi yhtä vastaan ässäpari voittaa sen 80% kerroista, mutta jos kolme muutakin on mukana, niin todennäköisesti joku heistä saa sen settinsä ja sinun turnaus loppuu siihen.

    • pokerpeluri

      Mitä mieltä ootte, että jossain kohden ottaa riskin saada merkit tuplattua? Jos onnistuu niin hyvä, jos ei niin uuteen peliin.
      Kuten esimerkiksi sain myöhäisessä käteen JJ, edeltä korotettiin 400, blindit 100/50, stäkkiä 5000, korottajalla vähän enemmän. Löin all-in, lähti mukaan 88:lla. Voitin ja menin turnauksen johtoon.

    • vinkkejä

      Hyviä vinkkejä... Postaan myös muualle samaa (tietysti alkup.linkin huomioiden).

    • jaakobin painimatsi

      kirjoitit: "Jos jossian vaiheessa joudut shortstackiksi, niin teet kuten rahapöytien shorstack-häiriköt: korotus "Black Jack"-kädellä tai 99-JJ parilla ennen floppia ja pusku osuneeseen, tai alikortteja antaneeseen floppiin. Jos tilanne ei ole täysin epätoivoinen, niin suora pusku vain QQ-AA ja AKx- käsillä. Jos tilanne on epätoivoinen ja on pakko puskea suoraan, niin sitten kaikki kuvakortit, ässät ja parit kelpaa."

      Tuohon lisäisin vielä kaikki suittarit ja että kannattaa etukäteen pelata mielessä kaikki mahdolliset vastaan tulevat ongelmatilanteet. On aina helpompi kohdata "tutut" tilanteet. Näin välttää jännityksen ja paineen tuomat huonot/epätoivoiset ratkaisut. Eikä tarvii sadatella itselleen "miks vitussa mä pahvi menin terveellä stakilla turhaan all in ja tipahdin..MIIIIIKSS??!!" Ei tarvi mennä pasmat sekaisin niin kuin WSOP:ssa tänään meni suomi-pojalla. Finaalipöytä NoLimit $ 1500. Jätkällä keskivertostakki ja menee preflop all in kasiparilla!#¤" Akkapari kuittaa helpot sipsit ja hetken päästä kuittaa puol miltsii!

      Se jo auttaa kun tatuoi käsivarteen tai polttaa verkkokalvoonsa minimi blindimäärän ja minimikädet jolla pusketaan flopista viis loppuun asti tai jo preflop allit.

      Itse olen tosi rento, vahva ja varma finaalipöydässä. Ja melkein aina top kolmosessa. Totean vaan että tätä varten olen runkannut läpi kymmeniä pikkuturnauksia ja pokerioppaita.

    • mazagan

      Niin, etkö pelaa ollenkaan AJ,KQ,QJ- tyyppisiä offareita alussa ?

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe