Narttujen tappelu

apua tarvitaan

Perheemme 1- ja 2-vuotiaat nartut tappelevat usein (=päivittäin).

Nyt niitä pidetäänkin ainakin sisätiloissa erillään.Ulkona pärjäävät paremmin. Tappelun sattuessa koirat erotetaan välittömästi. Onko tähän tilanteeseen muuta ratkaisua kun pitää ne erillään. Vai pitäisikö niiden antaa tapellen selvittää välinsä? Nuorempi on kaksi kertaa vanhempaa painavampi (15 kg ja 30 kg), joten tositappelu ei tunnu järkevälle vaihtoehdolle.

12

3443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pukeli 1

      aiheuttaa kalliin lääkärinlaskun.
      Meillä onnistui pitemmiksi ajoiksi ehkäisemään tappeluita ottamalla ankarat poliisiotteet ja järjästämällä huima huutosirkus.

      • sama,,

        Kannattaa pitää kummallakin pannat kaulassa ja jos niitä ei tahdo saada irti toisistaan, niin silloin voi tarrata siitä pannasta niskapuolelta kiinni sekä vähän "kuristaa", niin jopa aukaisee leukansa.
        Tämä konsti vain hätätilanteessa.


    • kaksi narttua tappeli. Emme saaneet tilannetta purettua.
      Ensin alkoi tappelu, kun jommallakummalla oli juoksu,,siitä se aikaa myöten paheni. Puhelimen soitto, ovikellon soitto,, riitti tappeluun,,, myöhemmin riitti toisen näkeminen.
      Kaikkemme yritimme huonolla menestyksellä. Jouduimme pitämään ne täysin erillään toisistaan, jopa lenkillä.
      Nyt on keinoja varmasti tullut lisää, kannattaa yrittää kaikkea mahdollista,,,,ongelmakoirakouluttaja voisi pystyä auttamaan.

    • fdksl

      molemmille päähän kuonokopat ja antaa rähistä.

    • Meillä oli joskus kauan sitte äiti ja tytär, jotka ottivat yhteen aina joskus kunnollakin...jos meitä oli kaksi ihmistä kotona kun alkoivat tappelun....niin kummaltakin nostetiin noilta tappelijoilta takajalat ilmaan, sillai saatiin nopeesti tilanne seis...

      Meillä tuo tappelu oli satunnaista, ja siihen ei osannut varautua...kerran kun tultiin kaupasta kotiin niin ovella oli vastassa kaksi valkoista veristä koiraa, ja toinen kulki kolmella jalalla,
      tilanne näytti hirveältä, mutta selvittiin ilman lääkärireissua....senjälkeen nuo ei enään tapelleet ikinä...kai ne selvitti sitte välinsä keskenään lopullisesti....

      • suosittelisi

        välien selvittelyä, eli annettaisiin koirien katsoa paikkansa, itselläni oli joskus saksanpaimenkoira ja suomenpystykorva, sakemanni olisi tappanut toisen, jos olisin antanut katsoa heidän tilanteen ominaan loppuun, aika pitkälle annoin kerran mennä ulkona neutraalilla reviirillä ja toiselta oli revitty selkä ja takajalan lihas auki, selvisi hyvin hoidolla, mutta sakemanni joutui muuttamaan muualle, vaikka olikin tullut jälkeenpäin laumaan, ei osannut sopeutua.


      • suosittelisi kirjoitti:

        välien selvittelyä, eli annettaisiin koirien katsoa paikkansa, itselläni oli joskus saksanpaimenkoira ja suomenpystykorva, sakemanni olisi tappanut toisen, jos olisin antanut katsoa heidän tilanteen ominaan loppuun, aika pitkälle annoin kerran mennä ulkona neutraalilla reviirillä ja toiselta oli revitty selkä ja takajalan lihas auki, selvisi hyvin hoidolla, mutta sakemanni joutui muuttamaan muualle, vaikka olikin tullut jälkeenpäin laumaan, ei osannut sopeutua.

        No en suosittelisi minäkään....
        meillä tuo vaan tapahtui...itse en ainakaan pystyisi vieressä katsomaan tappelua menemättä väliin, on se senverran hurjaa touhua......
        Meilläkin nuo kaksi narttua olivat tosihyviä kavereita normaalisti, mutta sitte kun joku ärsyke tuli, niin...aina nuo tappelut tapahtui jommankumman juoksun aikoihin...

        Tuon viimeisenkin tappelun jälkeen, erotin ne seuraavaksi yöksi eri huoneisiin puolitoistametriä korkealla metalliverkolla.....josta tuo vanhempi "kolmijalkainen" oli yönaikana kiivennyt yli, ja siellä ne aamulla nukkuivat samassa huoneessa selätvastakkain, sulassa sovussa, kuin eivät ois ikinä tapelleet...mutta senjälkeen eivät kyllä ikinä enään tapelleetkaan...........


    • normaalia

      narttujen toimintaa, tilannehan menee usein siihen, että toisesta on luovuttava, hyvin usein tappelut ovat todella rajuja narttujen välillä ja toinen kärsii aina, hyvin useassa tapauksessa on toista kuljetettu vähän väliä tikattavana, koska tilanne ei korjaannu, nartut ovat sellaisia ja suosittelen luopumaan toisesta, kuonokoppien ja muiden käyttö ei aiheuta muuta, kuin lisää tappelua, kun ne joskus poistetaan.

      Tiedän narttujen tappelusta sellaisiakin tapauksia joissa toinen on kuollut, koska yhteenotot olivat niin rajuja. Vaikka niitä yritettiin estää kaikin keinoin, muutaman kerran jälkeen toinen oli vainaa.

      Jotkin nartut eivät vain yksinkertaisesti tule toimeen toisen nartun kanssa ja se on hyväksyttävä.

      • tappelee ihan blackout-tilassa

        Mä suosittelen pitään erillään tai luopuun toisesta jos OIKEESTI ottaa kunnolla yhteen ja pävittäin.Nartuthan tappelee niin ettei niillä järki toimi,ihan blackout-meininkiä eli voi olla toinen pian vainaa tai ainakin tulee kallis elukkalääkäripieti.Urosten tappeluissa on enempi "järkeä" niillä on yleensä kunnon syy,mutta nartuille riittää joku pieni knikki niin pimahtaa.


      • Pikku-Hukka
        tappelee ihan blackout-tilassa kirjoitti:

        Mä suosittelen pitään erillään tai luopuun toisesta jos OIKEESTI ottaa kunnolla yhteen ja pävittäin.Nartuthan tappelee niin ettei niillä järki toimi,ihan blackout-meininkiä eli voi olla toinen pian vainaa tai ainakin tulee kallis elukkalääkäripieti.Urosten tappeluissa on enempi "järkeä" niillä on yleensä kunnon syy,mutta nartuille riittää joku pieni knikki niin pimahtaa.

        myös lopettavat koko rähinä meiningin paljon aikaisemmin ja onko nyt järkeä pitää kahta tappelevaa narttua, kaikkihan siinä kärsii, itse jouduin aikoinaan luopumaan toisesta nartusta tappeluiden takia, koska siihen ei tullut mitään tolkkua.


    • ..........

      kaksi shelttiä äiti ja tytär. Tytär oli reilusti ylikorkuinen (melkein kuin collie). Niille riitti toisen näkeminen, ja kun toiselle vietiin ruokaa huoneeseen, toinen hyökkäsi oven välistä kuin hyeena. Kaikki alkoi siitä, kun tytär koiralla oli ensimmäiset juoksut. Kumpikin puri melkein kuin sokeana, kun ne meni irrottamaan toisistaan ei ihmisetkään säästyneet puremilta. Ne eivät kerenneet selvittää välejään, koska toinen piti lopettaa eri syystä.

      Mutta nykyään se tytär koira tulee toimeen uuden nuoremman sheltin kanssa, koska se uusi sheltti on selvästi pienempi ja alistuu.

    • On tai ei ole.Riippuu omasta kapasiteestasi toimia,sekä pitkälti myös rodusta.

      Toisin sanoen,mitä "koira"sosiaalisempi rotu,sen helpommin tulee yleensäkin toimeen,ja sen helpompi saada ongelmat kuntoon.Ja mitä enemmän toisin päin,niin sen hankalampi,ja joskus myös mahdotonta,vaikka mitä tekisi.
      Yksilöitten luonteet vaikuttaa tietenkin myös,ja oma käytöksesi,asemasi,koirien silmissä paljon.Jos se on riittävän luja,niin homma klaaraa,paitsi "äärirotujen" kanssa ei välttämättä sittenkään.

      Minä lähtisin siitä,että taloon otetaan nollatoleranssi.Yhtään pullistelua,yhtään tuijottelua,saati rähinää ei hyväksytä.Pönkität johtajakoiraa,se on se,jonka katsot tehtävään paremmin sopivan.Yleensä se on vanhempi,MUTTA ei aina.
      Yrität ennakoida kaikki jännitteet,ja laukaista ne ennen,kun kärjistyy.Tuo on tärkeää.
      Koirien kanssa olisi myös hyvä harrastaa jotain,että ne saisi muuta ajateltavaa,kuin toisen kyräily.Koiria voi myös kannustaa rauhoitaviin eleisiin,mutta se vaatii tarkkaa silmää ja nopeaa tilannetajua.

      Kaikkein parasta olisi mennä jollekin pätevälle ongelmakoiraihmiselle,joka näkisi tilanteenne ja antaisi nimenomaan sinulle oikeat neuvot toimia.
      Netissä kun ei pysty oikein arvioimaan näkemättä.
      Katsoa sitten mitä saadaan aikaiseksi.Jos hyvin menee,niin koirat tulee pärjäämään keskenään,jos huonosti,niin ne ei tule.Tuo jälkimmäinen on vaihtoehto on aina olemassa,vähemmän sosiaalisissa vielä enemmän.

      Itse en missään nimessä kannata antaa selvitellä koirien välejään keskenään.Nartuilla varsinkin siitä jää helposti nauha päälle,ja joku kerta voi tulla rumaa jälkeä.Nuo ovat vielä niin samanikäisiä,että sekin vaikeuttaa tilannetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      33
      2848
    2. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      144
      2007
    3. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      190
      1934
    4. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      152
      1805
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1681
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      322
      1396
    7. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      188
      1394
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      115
      1253
    9. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      104
      1185
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      96
      1101
    Aihe