Luulotauti/aivokasvain?

pelokas naisenalku......

Olen kaksikymmentävuotias naisenalku, jolla on epäilty moneenkin otteeseen olevan paniikkihäiriötä ja luulotautia. Luulotauti on alkanut pari vuotta sitten kun elämäntilanne muutenkin vaikea. Eli olen käynyt läpi ( “sairastanut”) kaikki mahdolliset sairaudet; HIV, kuppa, rintasyöpä, vatsasyöpä, paksusuolensyöpä, aivokasvain, aivoverenvuoto jne. Oireita mulla on niin sanotusti, mutta tuntuu että ne pahenevat ajatuksen voimalla (kuten elohiiri), eli esim. jos ahdistaa kovasti. Olen käynyt lääkärillä muutaman kerran ja minulle on tehty esim. se veriulostetesti ja paljon verikokeita. Suurin osa lääkäreistä kuitenkin on käskenyt etsiä syitä miksi pelkään niin paljon sairauksia ja ovat kieltäytyneet tekemästä kokeita. Nyt kuitenkin minua pelottaa, sillä pari kertaa pää on ollut todella kipeä, kuin sähköiskuja saisi takaraivoon. Pahinta asiassa on se, että seuraavana aamuna pää on siitä kohdasta (takaraivosta tietystä kohdasta) kosketuskipeä, eli kun painan siihen kohtaan päästä, sattuu. Olen puhunut vanhempieni kanssa ja he uskovat sen olevan ns. luulosairastumisjakso, eli sairastan jälleen aivokasvainta. Pelottavaa on se, että olen varma, että minulla on aivokasvain ja haluaisin heti pään MRI/CT- tutkimukseen. Olen varma, että minulla on joko aivokasvain, aivoverenvuoto tai MS-tauti. Mutta tiedän sen, että jos menen lääkäriin, he eivät suostu tekemään tutkimuksia. Ja jos tekevät ja mitään ei löydy, kukaan ei enää ikinä ota minua vakavasti. Onko kellään muulla migreenin jälkeen päänsärkyä? Kysymys kuuluukin, onko muilla samanlaista oirekuvaa joka kuuluu johonkin muuhun, kun aivokasvaimeen? Huom. ennen niitä “sähköiskuja” olin juonut vajaan lasillisen 8% kuohuviiniä ja kuuntelin kuulokkeilla musiikkia, jossa bassot kovalla, ja tuntuu että se musiikkikin ärsytti päätä. Mutta, mutta.. Asiallisia vastauksia, eikä kiitos mitään mene lääkäriin koska olisin koko ajan menossa jos se olisi minusta kiinni...

7

1947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksvaann

      Mut jos sul ois aivokasvain niin se ilmenis ihan eri taval.
      Sul ois pahoinvointii, tasapainoongelmii, säännöllisii tai suorastaan jatkuvii päänsärkyi ja muita oireita.
      Pelkkä päänsärky ei riitä oireeks.

      Ja kuten ite kirjoitit: ennen niitä “sähköiskuja” olin juonut vajaan lasillisen 8% kuohuviiniä ja kuuntelin kuulokkeilla musiikkia, jossa bassot kovalla, ja tuntuu että se musiikkikin ärsytti päätä.

      Sulle ei taida sopia alkoholi.
      Ja musiikin kuuntelu kovaa aiheuttaa muutenkin pientä migreeniä ja sitä rataa.

      Katotko sairaala sarjoi?
      Esim sitä House sarjaa?
      Jos katoto niin lopeta se.
      Mul katos heti ne pelot kun en enää lukenu niist.

      Tehdään näin: Sä et tarkkaile itteäs niin paljon kun yleensä 4 päivän ajan.
      Teet jotain ihan muuta ja sitten katot jatkuuko oireet.

      Puhu vanhempies kaa.
      Se helpottaa aina.

      • ottaa

        viikon loma ja keskittyä mukaviin asioihin. Aloita vaikka jokin uusi harrastus ja syvennyt kokopäiväisesti siihen ja sitten viikon kuluttua mietit kannattaako jatkaa lomaa vai olla taas kamalan huolissaan. Itselläni tulee vaikka mitä oireita jos ruokkii mielikuvitustaan ja ennenpitkää henkinen väsymystila saattaa johtaa oikeisiinkin sairauksiin.


    • nainen22tku

      moikka,

      itsellä melkeen tismalleen samat pelot samoja sairauksia kohtaan.. Olen tosiaan pelännyt yhtäläilla kun sinäkin, just neurologisia sairauksia. Nytkin mennyt monta päivää sohvalla "odottaen" jotain vakavaa sairautta puhkeavaksi. Ja loppujen lopuksi olen tällä hetkellä ihan terve ! Annan sulle fakta tietoa muutamista sairaksiasta jota pelkäät; aivoverenvuoto ; sellainen tila josta et sillä hetkellä tiedä mitää on vakava jossa olet tajuton. MS-tauti suhteessa todella harvinainen sairaus alkaa usein näköhermon tulehduksella. (ei millään huimauksella tai muulla) aivokasvain; usein kuulon/näön menetys, riippuen tietysti sijainnista.

      HIV; usein homojen sairaus..

      kuppa; on enää kymmiä tapauksia vuodessa suomessa, saatu kitkettyä lähes täysin ihmisistä

      paksu(vatsasyöpä; esiintyy usein yli 50 vuotialla, tod,harvinainen nuorella ja syövät yleisesti harviaisia meidän ikäisillä

      olet vasta 20vee, et siis vielä edessiinä iässä että "voisit" sairastaa näistä teoriassa mitään.. tiedän tämän itse koska pelkään/luulottelen näitä kansssa.

      Koita olla miettimättä noita asioita, lähde lenkille rentoudu, käy vaikka uimassa ja pyöräilemässä.. rentouta hartiat, koska se aiheuttaa huimausta ja muita outoja päätuntemuksia.

      tosiaan tämä on vaan luulosairaus, joka lähtee pois päältä kun pääset rentoutumaan ja ajattelemaan muita asioita, tietysti itsellesi mieluisia.

      mäkin joka päivä olen nyt haronut päätä, löytyy kohtia jotka on kipeitä, mut oon ajatekkut et jos tää on mun viimeinen elinpäivä, en millään viittis tuhlata sitä suremalla..

      mulla on todellu ahdistuneisuushäiriö, johon söin vähän aikaan masennuslääkkeitä, mutta en saanut niistä apua, kunnes löysin sitten ymmärtäväisen ja tukea antavan mieheni, niin olemme jutelleet peloista ja muista ja lopuksi naurettu yhdessä..

      toisaan koita saada jotain muuta ajateltavaa, ei kukaan voi sairastaa viittä kuoleman tautia päivässä :)

      tsemppiä sulle paljon, tiedän miltä tuo tuntuu, pelottaa, pelottaa, ja pelottaa.. ohi !

      • Samat pelot

        Tiedän miltä teistä tuntuu. Käyn itse läpi samoja sairauksien pelkoja ( oon mies kaiken lisäksi) rankalla taustalla varustettuna. Se silti on tosi tärkeetä etsiä faktatietoa sairauksien pelon kumoamiseksi.Uskoa siihen!
        Yrittää ratkoa omia pelkoja ongelmina ja niin kuin sanot: keskittyä kaikkeen mukavaan ja opetella olemaan tyytyväinen, ettei todella ole sairautta. Sitten on aika murehtia, jos sellainen tulee.
        Esimerkiksi sairaaloissa makaa todellisia aivohalvauksen uhreja ja heille se on tapahtunut tosiasia. Mitä he tekevät? Yrittävät parantua minkä voivat. Moni paranee täysin tai osittain. Ja ne jotka kuolevat siihen, eivät taatusti tajua edes mitä tapahtui. Puhun nyt sukulaisen kokemuksesta, joka kuoli aivohalvaukseen. Ei ehtinyt kissaa sanoa.
        Nuoren ja vanhemmankin ihmisen on päästävä peloistaan. Elämässä on mukavia asioita ja niihin pitää keskittyä. Tämä olisi liian helppoa jos ei olisi pelkoja/vastoinkäymisiä.
        Pelko on siis ongelma ja siihen etsitään ratkaisu: Hyvä terapiasuhde jonkin aikaan? Mieliala/rauhoittava lääkitys jonkin aikaan? Oivallus kirjallisuudesta? Oma usko (itse en ole hihhuli) tai luottamus elämään? Vertaistukiryhmä?
        Mikä tahansa, joka ratkaisee sairauspelko-ongelman.


    • pipsa-87

      Toi sun teksti oli siis aivan kun mun suusta vuosi sitten. Mä "sairastin"siis kaikkee mahollista mitä vaan voi kurkkusyöpä,keuhkosyöpä,korvasyöpä,ruokatorvensyöpä,vatsasyöpä,mut kaikista pahin oli kuitenki aivokasvain vaihe mulla,mä todella sain itteni luulemalla "kipeeks" mulla oli muka vasen ja vasen jalka tunnottomia välillä ja näköhäiriöitä muka oli niistä kävin silmälääkärillä ja näkökenttä tutkimuksessa kun luulin että en näe enää normaalisti,mitään ei löytyny eli kaikki okei.. mulla oli paineen tunnetta päässä eka tuntu paripäivää vasemmalla puolella sitten siirty keskelle ja oli siinä sitten vaikka kuinka kauan mukamas ja pään säryistä kärsin kyllä oikeesti monia kuukausia syytä en siihen tarkalleen ottaen vieläkään tiedä, niin ja sitte oli huimausta ja laihduin muutamia kiloja ja vaikka mitä kuule oli mulla sillon..
      Mulla tohon kaikkeen autto se kun lääkäri pisti lähetteen psygologille,sielä kävin muutamia kertoja ja kaikki yhtäkkiä loppu,mä rupesin uskoo sen että hei perkele mähän oo iha terve,mun elämässä vaan yksinkertasesti on tapahtunu joskus aikoinaan niin paljon paskaa että se kaikki psygologin mukaan siirty tohon mun sairastumisen pelkoon , ja niin tosi asiass ataitaa ollakkin...
      Mutta mun ongelma onki nyt sit tää että nyt on ruvennu noi pelot tulee takasin nyt se vaan on vaihtunu siihen että pelkään et mulla on sydämmessä jotain vikaa ja kyllä mulla nyt noi syövätkin taas vähän pyörii mielessä,onse kumma kun tiedän että panikoin turhaan niin siltii vaan mielessä pyörii kaikki noi,on tää kans eräänlaista...

      • yksvaann

        Luulosairaus ei oo kiva juttu yhtään.
        Itellänikin se on ollu.

        Jos sua pelottaa sydän niin muista et sydäntä voi vahvistaa järkevällä liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla.

        Syövästä.
        Syövän kanssa voi elää.
        Siitä on tulossa niinku diabetes.
        Se ei ole enää kuoleman vakavaa aina.


    • johnken

      Mitä tarvitaan koko maailma tietää, että suuri ja voimakas profeetta nimeltään dr ratkaisu, hän on auttanut monia ihmisiä koko maailmassa monet ihmiset tulivat eri maista nähdä hänet ratkaisuja, kuten minulle, joka sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska olen sairaus (HIV) i kulkenut Britanniasta Afrikassa nähdä hänet parannuskeinoa ja se ei ota hänelle pilke silmä parantua löin pystyi tarjoamaan kaikki vaatimukset tarvitaan parannuskeinoa, ja olen nyt onnellinen, että olen nyt 1 tänä vuonna, ja miten jota en tavannut tätä dr todistuksen pääoman olisin ollut syvän ja liittyi esivanhempieni tänään ... .thanks dr ratkaisu hänen parannuskeinoa ja armotekonsa hän näyttää minulle ... sähköpostitse profeetta, dr ratkaisu, [email protected] hänen verkkosivuilla on http://drsolution.webs.com/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe