Kysymys OP-koroista

Kun eräät henkilöt kehuvat täällä jatkuvasti OP:n palveluja, yritin tutkia, olisiko siellä varteenotettava vaihtoehto Sampopankin Varatilille. Löysin OP:n verkkopankista vain Jatkuvan tuottotilin, mutta en tietoa sille maksettavasta korosta. Voisiko joku kertoa?

Juuri tuo täsmällisten tietojen salailu on syy, miksi tunnen vastenmielisyyttä osuuspankkeja kohtaan. Muuta asiakassuhdetta OP-Pohjola-ryhmään minulla on ennestään Pohjola Vakuutus Oy:ssä.

Sampopankin Varatililtä saan päiväsaldolle 12 kk euribor(365) miinus 0,8% eli tällä hetkellä 5,470-0,8=4,670%. Olennaista on se, että varat ovat tarvittaessa milloin tahansa nostettavissa.

7

1225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistikuvani

      on seuraava: OP-Prime miinus jotain.
      Nostoja rajoitetusti/nostosta joku 1% provikka pankille.

      Mut hei, kun kerran löysit netistä(?) tietoa OP-tuottotilistä, niin laita siellä kysymys haluamaasi OP:hen.

    • tilin haltija

      eli nyt kun Prime nousi niin korko on 4.5% päiväsaldolle. Koska tahansa nostettavissa ilman nostoprovisioita. Bonukset 0.25% päälle niin kokonaiskorko on 4.75%, joten aika samoissa mennään. Op:ssa on myös tavoitetili, jossa korko on sidottu Euriboriin, neljä nostoa vuodessa mutta sen korkotietoja en muista

    • Rasavillikko

      Korkotarjous tulee OP:n verkkopalvelussa esiin vasta tilin avausvaiheessa. En tiedä johtuuko tämä siitä, että eri osuuspankit ovat itsenäisiä yksiköitä eivätkä haarakonttoreita. Joka tapauksessa tämä on perin huonoa palvelua, sillä korkotarjouksen saamiseen on kaivettava esille kertakäyttöiset varmennusluvut. Täysin turhaa vaivaa ja sulkee kokonaan pois uudet asiakkaat. Olisikohan tarkoituksena pakottaa halukkaat ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä, jolloin voitaisiin myydä pankin kannalta parempiakin tuotteita kuin tuottotiliä.

      Eri pankkiryhmien ja varsinkin eräiden pankkiiriliikkeiden kehujia näillä palstoilla tosiaankin riittää. Ihme kyllä vielä tämän kevään kokemusten jälkeen jopa Sampopankillakin riittää ystäviä. Toivottavasti varatilisi on vielä tallessa eikä viimeisintä nostoa ole veloitettu kahdesti. :)

    • ei vaikuta hyvältä

      En tunne osuuspankkien tarjoamia korkoja. Kuitenkin Kauppalehden mukaan Helsingin Osuuspankki tarjoaa 0 - 3,5 % säästötilikorkoa.

      http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/

      Sampopankissa ei oikeastaan ole enää muuta kilpailukykyistä kuin tuo varatili. Siinäkin saa tehdä vain kaksi nostoa kalenterivuodessa maksutta. Sen jälkeen menee 4 euroa nosta kohti. Uudemmissa varatileissä korko on vain euribor 12 kk - 1,2 %.

      Täälläkin usein mainittu Kaupthing tarjoaa yhä 5 % korkoa säästötilille. 5,05 % efektiivinen vuosikorko tulee ilmeisesti siitä, että korko maksetaan kuukausittain. Nostorajoituksia ei ole.

      Hypopankki on myös parhaasta päästä:

      "AVISTA TALLETUSTILI
      Hypo Prime* - 0,3% (esimerkki 1.7.2008 korko 5,00% - 0,3% = 4,70%)
      Ei nostorajoituksia tai -kuluja"

      http://www.hypo.fi/hypo_avista_talletustili

    • ehdot vaihtelee

      Osuuspankit ovat itsenäisiä toimintayksiköitä, ja niiden tiliehdot ja korot vaihtelevat. Lisäksi eri asiakkaille voidaan antaa erilaisia ehtoja. Nähdäkseni jatkuvaa tuottotiliä ei edes voi avata netin kautta. Siten asiakas pakotetaan käymään pankissa sopimassa asiasta (ja samalla voidaankin myydä vaikka vakuutuksia...)

    • sillä tiedät varmaan

      Miksi kerrot että marginaali on Sammossa miinus 0,8 %, kun varmaan tiedät että se on vain vanhoille asiakkaille,
      jotka ovat sopineet marginaalin yli 3 vuotta takaperin, minullakin sellainen ja 1 € tilillä.

      Jo vuosia on uusille asiakkaille ollut
      korko on 12 kk euribor (365) - 1,2%,
      joten tili on heikommasta päästä, koron sen 2 nostomääräyksen vuoksi.

      http://www.sampopankki.fi/fi-fi/Henkiloasiakkaat/PaivittaisetRahaAsiat/Tilit/Tuotteetjapalvelut/Pages/Varatili.aspx?tab=1


      (pari vuotta takaperin oli FIKSUT päivät, silloin oli korkomarginaali -0,5 %, siihen sai moni vaatimalla jatkoa, en tiedä onko enää sen ajan tilisopimuksia voimassa, mutta sellaistakaan en silloin ottanut kun anteeksi vaan se ei silloin kannattanut, kuten nytkään ei kannata, kyllä sampo osaa hämätä)

      Parempia on useita ja kaikien todettavissa,
      Kaupthing Edge, Glitnir, toimivat hyvin ja hyvät ehdot.

      • Harkitsen asiaa tosiaan omalta kannaltani eli vanhan asiakkaan näkökulmasta, kannattaisiko pysyä Sampopankin asiakkaana vai ei. Siksi sanoin sen koron, jota Sampopankki on luvannut minun Varatililleni maksaa enkä uusille asiakkaille tarjottavaa korkoa. Toivottavasti se korko nyt lasketaan oikein uudessa systeemissä!

        Varatilin marginaali oli tosiaan aluksi 0,8%, myöhemmin tilin avanneilla 1,2%, mutta viime aikoina on tarjottu "varatili tavallista paremmalla korolla", mikä ehkä taas tarkoittaa 0,8 - en tiedä varmasti. Lisäksi on huomattava, että Varatilin viitekorko on 12 kk euribor(365), joka on yleensä paljon korkeampi kuin muut euribor-korot.

        Se seikka, että Varatililtä saa tehdä vain 2 nostoa vuodessa ja sen jälkeisistä peritään 4 euron palvelumaksu, ei mielestäni olennaisesti vähennä Varatilin edullisuutta. Käytännössä en ole joutunut sitä vielä kertaakaan maksamaan. Jos rahaa nostaa vain harvoin joihinkin satoja tai tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja maksaviin hankintoihin, 4 euron lisäkulu ei tunnu missään. Ostosmatkan kuluihin menee enemmän. Nordean Etutilillä ja Kasvutilillä tietyn nostomäärän jälkeisistä nostoista peritään 0,75 prosenttia, joka on esim. 10.000 eurosta jo 75 euroa! Sitäpaitsi Nordea perinee 4 euroa suuremman palvelumaksun kassalla laskuja maksavilta mummoilta jokaisesta laskusta.

        Kysymiini OP-korkoihin liittyen: OP:n verkkosivuilla on palvelumaksujen osalta toteutettu sellainen toiminto, että ensin kysytään kysyjän asuinkunta ja sen jälkeen näytetään sen seudun OP-pankin palvelumaksut. Samalla tekniikalla voisi korot näyttää paikkakunnittain, jos niissä on eroa. Korkotaulukoita ei varmaankaan ole kovin monta erilaista.

        Islantilaispankkeihin en ole vielä kypsä lähtemään. Minulla pankkisuhteisiin liittyy aina jotakin muutakin. Esim. OP-vaihtoehdossa voisi olla jotakin lisähyötyä nykyisin siitä, että olen keskittänyt vakuutukseni Pohjolaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      2940
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2243
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      55
      2171
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2084
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1549
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1439
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1382
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      57
      1319
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1133
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1053
    Aihe