Kuinka lähelle rajaa

naapuri kyselee

Eli kuinka lähelle tonttien rajaa saa leikkimökin laittaa.

Naapurin tontille ovat nuorukaiset rakentaneet majan, se ilmeisesti luetaan leikkimökiksi.

Mutta, kuinka lähellä rajaa se saa olla ?

Nyt on noin 50 cm - mielestäni on liian lähellä, koska leikkiessä eivät pysy omalla tontillaan.

12

5583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riittävä matka

      mökki on ihan riittävän kaukana rajasta jos räystäät ei ole sinun puolellasi. Pennut kyllä tulevat tontillesi vaikka etäisyyttä olisi 2 metriä. Voit unohtaa asian. mitään ei ole tehtävissä.

      • naapuri vaan.

        Siihen tuleekin sitten meidän puolelle ruusupensaita - eiköhän vähän hillitse riekkumista meidän puolella.


    • ei ssaa

      Rakennusta ei saa, ilman naapurin suostumusta(kirjallinen), rakentaa niin lähelle rajaa, että vesi tai lumi putoaa räystäältä tämän tontille tai muuten luontainen vedenkulku häiriintyy. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun huomioidaan routalevyt, rakentamisen vaatima kaivanto ja huoltotila, on mahdotonta rakentaa pientäkään rakkennusta lähemmäs kuin 1 m naapurin rajasta. Asuinrakennuksessa vastaava minimimitta on 1,5 m.

      • naapuri vaan.

        Juu- ei tuossa kyllä metriä ole rajaan. Se on sellainen paksujen puiden väliin tehty ´poikien maja´, jota ovat itse rakentaneet. Joten mitään routaeristyksiä ei ole, peltikatto kyllä.

        Mutta kun siinä pyörii koko kulmakunnan pennut n. yli 10 kpl, niin välillä tuntuu, että enimmät leikit tapahtuu meidän puolella, asiasta olen vanhemmille huomauttanut useamman kerran.


    • huoltaja

      tietoa. Jos naapuri ei anna lupaa lähempään, niin ei saa rakentaa kun min. viiden metrin päähän naapurin rajasta. Kyllä tuo 50 cm on joko idioottimaisuutta tai suurta hävyttömyyttä!!!!!!!!

      • Aikuinen ja lapset jo maail...

        On se uskomatonta, että joka asiasta valitetaan. Jos tänä päivänä lapset rakentavat majan, niin mielestäni se on hieno asia. Voisi olla niin, että kyseiset naapurin kakarat olisivat sitä sorttia, että kävisivät tupakalla naapurin nurkalla ja tekisivät kaiken maailman kolttosia.

        Antakaa lasten leikkiä ja rakentaa. Leikkiaika ei kestä ikuisesti, joten onko se niin kauheaa, jos vähän naapurin puolelle lipsahtavat. Kannattaa ostaa muutaman hehtaarin tontti, jos haluaa ehdotonta rauhaa.


    • huomioita

      Mikäli poikien rakennelma häiritsee teitä tai teidän aitaanne tms. kannattaa asiaa tiedustella asuinkunnan raksavalvontavirastosta. Kunnittain saattaa olla vaihtelua niin että kannattaa informoitua oikeilla tiedoilla heti alkuunsa.
      Tilapäisiäkään kyhäelmiä ei sallita mikäli niistä aiheutuu haittaa jollekkulle asianosaiselle. Ja aina on hyvä muistaa, että sopu tilaa antaa ja joskus pohtia sitäkin, että jos pojat ois kysyneet luvan saada rakentaa majansa ko. kohtaan ja saaneet sen, niin olisiko asiaa helpompi silloin sietää. Ja oisko silloin puolen metrin siirrolla saatu sietoa lisää sittenkään.

      • naapuri vaan.

        Niin, itseasiassa se kyhäelmä ei haittaa, vaikka eipä tuo mikään komistus ole ( rakentajat 3-9vuotiaita), mutta kun ne leikit sen kyhäelmän ympärillä tapahtuvat meidän tontilla.

        Milloin vieritetään kiviä siltä peltikatolta alas ( nurmikollemme) ja milloin mitäkin. Eli siis niin, että monen metrin alueelta ei ole tarvinnut nurmikkoa tänä kesänä ajaa, koska siinä ei enää kasva sitä.

        Kun ei nyt kuitenkaan mitään nipatippoja olla, mutta hiukan voimattomia .

        Siksi kait ne tonteissa rajat on, että niitä kunnioitettaisiin ?


      • kokeiles
        naapuri vaan. kirjoitti:

        Niin, itseasiassa se kyhäelmä ei haittaa, vaikka eipä tuo mikään komistus ole ( rakentajat 3-9vuotiaita), mutta kun ne leikit sen kyhäelmän ympärillä tapahtuvat meidän tontilla.

        Milloin vieritetään kiviä siltä peltikatolta alas ( nurmikollemme) ja milloin mitäkin. Eli siis niin, että monen metrin alueelta ei ole tarvinnut nurmikkoa tänä kesänä ajaa, koska siinä ei enää kasva sitä.

        Kun ei nyt kuitenkaan mitään nipatippoja olla, mutta hiukan voimattomia .

        Siksi kait ne tonteissa rajat on, että niitä kunnioitettaisiin ?

        Kokeile olla kettu ja sovi poikien kanssa miten jatkossa siinä leirillä leikitään. Kehu heti kun on mennyt hienosti. Saattaa olla se tie voisi olla jokaiselle paras.
        Kerro tosiasioita miksi ne kivet haittaa nurmikonhoitoa jne.
        Raportoi joskus miten onnistuit.


    • nuapur

      Ensinäkin jos mukulien vanhemmat on antaneet luvan majalle niin se on luvallinen vaikka se olis kokonaan sun tontilla.siks toisekseen nykyajan kakarat mitään lupia kysele.Istuta vaan orapihlajaa tonttis täyteen.

    • naapuri kyselee

      Eli taas se on alkanut, nimittäin se majan rakentaminen. Heti lumien vähän sulettua alkoi majan laajennus;((. Ja voihan helv*vetti sitä vasaran pauketta - tänäänkin koko päivä aamu kymmenestä lähtien ja jatkuu vielä. Eilen alkoi vasta iltapäivällä kun tulivat kouluistaan:((.
      Montako vuotta tuota pauketta pitää kuunnella? Nyt on meillä kuudes vuosi menossa ;((.
      Eikö siihen tosiaan voi puuttua mitenkään, on vaan kuunneltava tai oma asunto pantava myyntiin ja lähdettävä itse pakoon;(.

      • Naapurin naapuri

        Kyllä meitä kiusattuja riittää osaanottoni jos se mitään auttaa.
        Olen itse kohta kymmenen vuotta kärsinyt naapurien käsittämättömästä melun aiheuttamisen tarpeesta. naapurissamme muutti nuori perhe kahden pojan kanssa ihan mukavia ihmisiä muutoin, mutta meteliä syntyy sekä heidän omista että vieraiden toimesta. Niitä vieraita riittää niitä on kuin kesäsiirtolassa autoja tulee välillä kymmenittäin tuoden lapsiaan tuonne siirtolaan päiväkausiksi hyppimään tramboliinillä tai leikkimään sotaa milloin ammutaan kovilla milloin vain leikkipyssyillä mutta luodit viuhuu ja seinään tulee reikiä ilmeisesti pienoiskiväärin luoteja kun vanhemmat eivät ole kotona.
        Uusin ase oli kun naapurin miehelle ilmestyi pakoputketon moottoripyörä sellainen millä ajetaan sirkuksessa pallon sisällä sillä keulitaan päivästä päivään 50 metrin mittaista pihatietä ja välillä spurtti maantielle koittamaan paljonko kulkee. Olen arvioinut, että ko. masiina kulkee yli kaksisataa tuolla 60 km rajoitusalueella ja siinä sitä mallia nuorisolle, kun isä huristelee äänekkäästi, kuin maxim konekivääri varsinkin lauantaisin ja sunnuntaisin kun on formula-ajot kiihdyttimenä.
        Odotan kauhulla, kun lapset alkavat käyttää tuota moottoripyörää heti koulusta tultuaan kun vanhemmat eivät ole kotona.
        Tässä näitä kokemuksiani naapureistani nukkuessaan muutoin ihan mukavia.
        Toivon tämän luhduttavan naapuristä kärsiviä ja meitä on luultavasti paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe