Sain tänään tietää, että kissallani on kilpirauhasen liikatoiminta.Saa lääkkeet siihen.
Onko kenenkään kissalla samaa tautia?
Miten saatte annettua lääkkeen?On kokemusta lääkkeen annosta ja se tabletti ei sitten mene millään kissan suuhun, pullahtaa aina ulos suusta!!!Voisiko ehkä sekoittaa pieneen vesimäärään ja antaa ruiskulla, niin ainakin saisi suuhun sen?
Olisi myös kiva saada tietää miten muuten kissa jaksaa tämän taudin kanssa.Meidän kissa on nyt tosi huonossa kunnossa, ei ruoka maistu ja on laihtunut.Toivottavasti lääkkeet auttavat!
Kilpirauhasen liikatoiminta
72
28597
Vastaukset
- meerukka
Huomasin, että tuossa alempana oli kirjoittelua tästä samasta aiheesta, mutta oli surullista luettavaa :(
Onko kenelläkään parempia kokemuksia, että vähän lohduttaisi?- maistuu...
Meillä tosiaan on syöty vuosia liikatoimintaan lääkkeet ruokaan kätkettynä ja uppoo kun väärä raha. Ruiskusta tulee painajainen aika pian, etkä voi olla varma että kaikki meni suuhun, mutta testatkaa ihmeessä vanhaa kunnon olympia sulatejuustoa. Tarttuu kissan suuhun ja tabletti menee vahingossa mukana. Paketti juustoa kestää pidempään kun päiväys antaa myöten.
- meerukka
maistuu... kirjoitti:
Meillä tosiaan on syöty vuosia liikatoimintaan lääkkeet ruokaan kätkettynä ja uppoo kun väärä raha. Ruiskusta tulee painajainen aika pian, etkä voi olla varma että kaikki meni suuhun, mutta testatkaa ihmeessä vanhaa kunnon olympia sulatejuustoa. Tarttuu kissan suuhun ja tabletti menee vahingossa mukana. Paketti juustoa kestää pidempään kun päiväys antaa myöten.
Kiitos ohjeesta.
Täytyy kokeilla miten lääke menisi juuston kera.
Kissa on tällähetkellä huonossa kunnossa, ei ruoka maistu.Pitää antaa Nutri Plus geeliä, että saa vitamiineja.
Mutta jospa lääkkeet alkaisivat pian vaikuttaa niin, että kisuli tuosta piristyisi. - misun äiti
meerukka kirjoitti:
Kiitos ohjeesta.
Täytyy kokeilla miten lääke menisi juuston kera.
Kissa on tällähetkellä huonossa kunnossa, ei ruoka maistu.Pitää antaa Nutri Plus geeliä, että saa vitamiineja.
Mutta jospa lääkkeet alkaisivat pian vaikuttaa niin, että kisuli tuosta piristyisi.Misulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta muutama viikko sitten, ja nyt tyrazolia otetaan tabletti aamuin illoin. Eikä auta muu kuin ottaa niskasta kiinni, työntää tabletti kielen takaosaan (nopeasti)ja pitää kuonosta kiinni niin kauan että kissa nielaisee. USein saman tabletin joutuu antamaan kolmeen-neljään kertaan, sillä jos kuonosta ei ota kiinni tarpeeksi nopeasti, kissa ehtii työntää tabletin suun etuosaan ja jemmata sitä siinä kunnes saa sen tiputettua ulos. Mutta kun ei muukaan auta... tablettia ei saa niin hienoksi, että se ruuan seassa menisi - aina jää joku hieman isompi (juuri ja juuri ihmissilmällä erottuva) kökkäre, jonka mirri jättää syömättä. Sitä paitsi jauhaessa lääkkeestä joutuu merkittävä osa jonnekin muualle kuin kissan ruokaan. Kokonainen tabletti herkkupalaan jemmattunakin herättää niin paljon epäilyksiä ettei kelpaa.
Joka tabletin kanssa tappeleminen tuntuu aika rankalta eikä naarmuiltakaan vältytä. Toivon vaan kovasti että mirri jossain vaiheessa ymmärtää oman parhaansa tai ainakin alistuu ottamaan tabletin helpommin. - kaamos
misun äiti kirjoitti:
Misulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta muutama viikko sitten, ja nyt tyrazolia otetaan tabletti aamuin illoin. Eikä auta muu kuin ottaa niskasta kiinni, työntää tabletti kielen takaosaan (nopeasti)ja pitää kuonosta kiinni niin kauan että kissa nielaisee. USein saman tabletin joutuu antamaan kolmeen-neljään kertaan, sillä jos kuonosta ei ota kiinni tarpeeksi nopeasti, kissa ehtii työntää tabletin suun etuosaan ja jemmata sitä siinä kunnes saa sen tiputettua ulos. Mutta kun ei muukaan auta... tablettia ei saa niin hienoksi, että se ruuan seassa menisi - aina jää joku hieman isompi (juuri ja juuri ihmissilmällä erottuva) kökkäre, jonka mirri jättää syömättä. Sitä paitsi jauhaessa lääkkeestä joutuu merkittävä osa jonnekin muualle kuin kissan ruokaan. Kokonainen tabletti herkkupalaan jemmattunakin herättää niin paljon epäilyksiä ettei kelpaa.
Joka tabletin kanssa tappeleminen tuntuu aika rankalta eikä naarmuiltakaan vältytä. Toivon vaan kovasti että mirri jossain vaiheessa ymmärtää oman parhaansa tai ainakin alistuu ottamaan tabletin helpommin.tabletti ensin kahtia ja puolikkaat sormilla taitellen osiksi ja rauhallisesti monena eränä annetaan taukoa pitäen välillä.kissa pelkää tukehtuvansa jos koko tabletti laitetaan väkisin suuhun ja luonnollisesti taistelee vastaan.
- minä annan
kaamos kirjoitti:
tabletti ensin kahtia ja puolikkaat sormilla taitellen osiksi ja rauhallisesti monena eränä annetaan taukoa pitäen välillä.kissa pelkää tukehtuvansa jos koko tabletti laitetaan väkisin suuhun ja luonnollisesti taistelee vastaan.
tabletit veteen tai maitoon sekoitettuna esim. 10 ml:n muoviruiskussa suun sivun kautta. Vettä voinee laittaa vaikka pari millilitraa tablettimassasta riippuen. Ensinhän voi harjoitella pelkällä vedellä, ettei roisku liikaa. Tälleen voi antaa muutkin tabletit (lisäravinteet, matopillerit), paitsi erittäin väkevät ja "syletyttävät", jollaiseksi olen havainnut ainakin erään antibiootin. Kannattaa maistaa itse muutama tippa.
- Anonyymi
Jauhelihasta voi tehdä pieniä palloja ja laittaa lääkkeen pallon sisään,toimi ainakin meidän kissalla!
- Anonyymi
meerukka kirjoitti:
Kiitos ohjeesta.
Täytyy kokeilla miten lääke menisi juuston kera.
Kissa on tällähetkellä huonossa kunnossa, ei ruoka maistu.Pitää antaa Nutri Plus geeliä, että saa vitamiineja.
Mutta jospa lääkkeet alkaisivat pian vaikuttaa niin, että kisuli tuosta piristyisi.Me saatiin pahoinvointilääkkeet 4 päivän kuuri ja sit aloitin itse lääkekuurin kilppareihin.pahoinvointilääkkeestä olisi ehkä tässä vaiheessa apua myös teille.
- Anonyymi
meerukka kirjoitti:
Kiitos ohjeesta.
Täytyy kokeilla miten lääke menisi juuston kera.
Kissa on tällähetkellä huonossa kunnossa, ei ruoka maistu.Pitää antaa Nutri Plus geeliä, että saa vitamiineja.
Mutta jospa lääkkeet alkaisivat pian vaikuttaa niin, että kisuli tuosta piristyisi.Toinen tahmea aine on se apteekin sairaille kissoille tarkoitettu ravintotahna. Sellaista inhan tahmeaa geelimäistä.
- Xisca
oletkin jo lukenut nessun ketjun tästä samasta aiheesta. Siellähän minäkin kerroin kuinka tabletit kissoilleni annan, kuin myös sen että omalla kilpparikissallani lääkitys on purrut niin hyvin että tällä hetkellä kilppariarvot ovat normaalit!! Tarkoittaa sitä että lääkitys on kohdallaan (kontrolli aina 3-4kk välein) ja kissa on muuttunut surkeasta luurangosta pirteäksi itsekseen jolla painoa iloiset 5kg!
Mutta jos jotain muuta haluat tietää, niin mieluusti kertoilen omia kokemuksia enemmänkin!!
P.S. häntä pystyyn :) - ilmeisesti
ole kovin pahanmakuinen kun oma Mummo-kissani syö jauheeksi murskatun lääkkeen Mjau-kissanruuassa. Oikein odottaa aamu- ja iltalääkettä kuuluvasti naukumalla. Annan vain pienen ruokamäärän kera että varmasti syö kaiken.
Hämmästyin lääkkeenannon helppoudesta. Aiemmin Mummo ollut erittäin hankala lääkitä.- arjami
tyttökissamme alkoi nuolla ja järsiä karvojaan raajoista ja mahan alta, kokeita otettiin ja löytyi kilpirauhasen liika toiminta. kissa ei ole muutoin oireillut ei laihtunut pikemminkin lihavahko. Tyratsol taplettia määrättiin yksi aamuin illoin .Ainakin ensimmäinen tapletti meni hyvin ,jauhettuna kanasuikaleitten sekaan kontrolli on kuukauden päästä.Onko tietoa mitkä asiat vaikuttavat taudin puhkeamiseen .Onko ruokinnalla osuutta esim. teolliset kissanruoat tai lääkityksillä (kissan E-pillerit).Mitä muita sairauksia tämä tauti tuo lisää Mikä on tämän sairauden ennuste. Vaikea ajatellakki siitä luopumista ,kun kissa ei muuten vaikuta sairaalta käy ulkona myyriä kyttäämässä ja on muuten hyväkuntoinen
- felimatzole
liikatoiminta on tuttu täälläkin ja kahdella vanhuksellani. Tuon tyrazolin kanssa meillä oli ongelmia antaa sitä kissoilleni, mutta vaihdoimme sen felimatzole merkkiseen tuotteeseen, joka on juuri kissoille tehty kilpirauhasen liikatoiminnan lääke ja sen kanssa ei ole ongelmia ollut, on niin näppärän pienenpieni tabletti. Tuo tyrazolhan on ihmisten lääke. Tosin tuo felimatzole on kalliimpi lääke, mutta meillä ainakin monin verroin todettu paremmaksi.
- Kokemusta myös!
Murskaamalla tabletin ensin ruokakupissa lusikan pohjalla ja lisäämällä pienen vesitipan,pilleri liukenee näin veteen ja sitten sekoitetaan pieneen ruokamäärään,jos ei vieläkään maistu,murenna päälle kuivattua kalaa,johan pitäisi maistua :-)Ovelan kissan vielä ovelampi omistaja...
- 7+21
Kyllä kissalle pitää pystyä tabletti antamaan suuhun ilman poppakonsteja. Madotan naapurin ulkokissatkin ilman ongelmia, vaikka ne eivät ole tottuneet tabletteja ottamaan pennusta saakka kuten omani.
- Minttu15
Meidän kissalla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta reilut pari kk sitten, jolloin T4 arvo oli 81 (viitearvot 19-62). Kissa oli laihtunut paljon ja karvan lähtö todella runsasta. Eläinlääkäri ei edes ehdottanut lääkitystä vaan suositteli heti alkuun sen hoitamista kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon tarkoitetulla ruokavaliolla. Ruoka on Hill's y/d feline thyroid health ja ainakin meilläpäin sitä myy pieneläinklinikka. Ruoan on todettu normalisoivan kilpirauhasen toiminnan jo kolmessa viikossa siten, että jo lääkityksellä olevilta kissoiltakin voi lääkityksen lopettaa kokonaan. Ehtona on, että kissaa ruokitaan ainoastaan tuolla ruoalla!! Olin epäileväinen näinköhän meidän nirso kissa ko.ruokaa sustuu syömään, mutta hyvin maistuu! Verikoe kontrolloitiin n. 2 kk käytön jälkeen ja T4 arvo oli 22!! Liikatoiminnan hoito ruokavaliolla on aivan huippujuttu, varsinkin nyt kun olen itse todennut sen todella toimivan! Lääkitys olisi ollut huonompi juttu, jokapäiväinen tappelu kissan kanssa joka ei suostu tabletteja nielemään. Onneksi lääkitystä ei tarvita! Yksi huoli minulla oli kuinka ruoka tehoaa, kun kissa metsästää ja syö hiiriä jonkinverran. Ruoan tehon kannalta ehdottoman tärkeää on ettei kissa syö mitään muuta kuin ko ruokaa, mutta onneksi satunnaiset hiiret eivät näy haittaavan ainakaan meidän kissan kohdalla. Ruokavalio on ainakin meidän kohdalla ehdottomasti lääkitystä parempi vaihtoehto! Kissan paino on noussut, karva paremmassa kunnossa ja vaikuttaa kaikin puolin tyytyväiseltä kissalta.
- onnellinen katti
Meillä sama juttu, kuin Mintulla! Kissan kilppari arvot huitelivat ennätyslukemissa ja sille määrättiin Felimazolea, jonka antaminen ei ollut ongelma vaan oikean annostuksen löytäminen. Kissa voi huonosti ja näytti surkealta ennenkuin pääsimme vahingossa y/d ruoka testiryhmään. Ekan erän jälkeen arvot laskivat vain huikan mutta sitkeästi jatkoimme ja viime eläinlääkäri käynnillä arvot olivat jo lähes normaalit. En olisi uskonut mutta tämä tosiaan toimii!Kissa myös tykkää ruuasta, kuin hullu puurosta ainoastaan purkit ovat aika pieniä, joten isokin satsi kuluu aika nopeasti.Ruoka on aika kallista mutta jos täytyy valita tabletin antaminen vai ruoka niin valinta on selvä... "hiiribaarin" käyttöä on yritetty rajoittaa, sillä se nostaa kilppari arvoja mutta pienet ilot silloin tällöin sallitaan;)
- kilpparit
hei,hieman myöhäinen kommentointi..,mut mitä luokkaa teillä arvot tuolloin olivat ja pysyivätkö ruoalla kurissa?..me saatiin omasta kissasta tulokset tänään ja arvo oli yli 200..ei siis ruoalla mahtane talttua,mut tukihoitona mietin..
- Anonyymi
kilpparit kirjoitti:
hei,hieman myöhäinen kommentointi..,mut mitä luokkaa teillä arvot tuolloin olivat ja pysyivätkö ruoalla kurissa?..me saatiin omasta kissasta tulokset tänään ja arvo oli yli 200..ei siis ruoalla mahtane talttua,mut tukihoitona mietin..
Minun kissa sai liikatoimintadiagnoosin vajaa kk sitten. Nyt Apelkaa 2 x päivässä ruiskulla. Hyvin on onnistunut. Aiemmin saanut tabletteja menemään murskaamalla ja veden kanssa ruiskuun. Eka kontrollikäynti ensi viikolla. Endimmäisellä kerralla t4 oli hurjat 260.
- Anonyymi
kilpparit kirjoitti:
hei,hieman myöhäinen kommentointi..,mut mitä luokkaa teillä arvot tuolloin olivat ja pysyivätkö ruoalla kurissa?..me saatiin omasta kissasta tulokset tänään ja arvo oli yli 200..ei siis ruoalla mahtane talttua,mut tukihoitona mietin..
Näin mäkin uskon tässä vaiheessa kun arvot on korkeat niin ruokavalio tukihoitona .näin lääkäri sanoi meille että harvoin lähdetään pelkällä ruokavaliolla hoitamaan.
- Ratsuponi
äitini kissalla on kilpirauhasen liikatoiminta:(
kissa on 17 ½ v- Kiinnostuin....
Hei sinä joka hoidat ruokavaliolla kissaasi, kysyisin syötätkö sille pelkästään niitä raksuja vai annatko myös märkäruokaa? Mistä eläinklinikalta niitä saa, itse jouduin tilaamaan kun ei ollut valikoimassa? Alkoko ne heti tehoomaan vai näkikö tuloksen vasta kolmen viikon päästä?
- Minttu15
Kiinnostuin.... kirjoitti:
Hei sinä joka hoidat ruokavaliolla kissaasi, kysyisin syötätkö sille pelkästään niitä raksuja vai annatko myös märkäruokaa? Mistä eläinklinikalta niitä saa, itse jouduin tilaamaan kun ei ollut valikoimassa? Alkoko ne heti tehoomaan vai näkikö tuloksen vasta kolmen viikon päästä?
Syötän Minttu-kissalle sekä kuivaruokaa, että märkäruokaa. Meillä kuivaruoka kelpaa todella hyvin, märkäruoka huonommin, joten annan sitä usein vain parina päivänä viikossa. En osaa sanoa kuinka nopeasti kilpirauhasarvot alkoivat laskea, koska itse käytin kissan ensimmäisessä kontrollissa 2 kk:n jälkeen kuin aloitimme ruokavalion. Kissa alkoi hieman pyöristymään ja turkki voimaan paremmin jo muutaman viikon käytön jälkeen, joten ruokavalion vaikutus alkaa varmasti näkyä kolmessa viikossa kuten valmistaja lupaa. En tiedä saako ko. ruokaa joka kaupungista, meillä Pieksämäellä pieneläinklinikka myy sitä. Mutta netistä saa myös tilattua.
- Miskun emäntä
Kissamme kävi kontrollissa eilen. Tänään tulivat tulokset. Kissan kilpirauhasarvot olivat 11 eli hieman alle. Tyrazolia tästä lähtien vain puolikas päivässä. Mikä ilahduttavinta maksa-arvot olivat normaalit. Kolme viikkoa sitten kun kuuri aloitettiin maksa-arvo oli liian korkea. Ell epäili syöpää, mutta eilinen totesi, että se johtuu kilpirauhasen liikatoiminnasta, kuten verikoe todisti. Munuaisarvot nyt hyvät.
Tyrazolin antaminen on sujunut hyvin. Kissa on joka kerta niellyt sen nätisti. Kertaakaan ei ole oksentanut ja ennen kuuria oksensi ruuan vähän väliä.
Vatsan toiminta on hidasta, mutta ell sanoi ettei mitään ummetusjonoja ole. Levolacia ei pidä antamaan, vaan odottaa pari päivää niin vatsa toimii.
Kilpirauhasen liikatoiminta on voinut aiheuttaa sivuäänen sydämeen. Ottaen huomioon iän kissa voi hyvin, mutta hampaat pitää puhdistaa. Odotamme vähän aikaa. Kissa on jo 16, joten nukutus on riski, mutta ell sanoi, että kaikki tulee menemään hyvin. - Usvametsän elätti
Meillä myös kissa, 12v. sairastui kilpparin liikatoimintaan kuukausi sitten. Kilppariarvot oli korkealla, ja hampaat huonossa kunnossa. Sai antibiootteja ja tyroksiinia. Oli aikamoinen tappelu saada kolme pilleriä (antibioottia 1/2 ja 2 tyrazol pilleriä) kaksi kertaa päivässä ensimmäiset päivät. Kissa oli laihtunut ja muutenkin surkea. Hammaslääkäri otti neljä hammasta pois viikon kuluttua ja kissan suu tuntui olevan tosi kipeä. Ruokahalua on jonkin verran, mutta tuntuu, että olisi hiukan kuivunut. Kissa vain nukkuu.
Olen kuullut, että kilpparikissojen kontrolli on ollut 3 vk:n kuluttua kilpparin toteamisesta. Meillä sanottiin 6vk. Tuntuu hämmentävältä.
Tuota ruokaa ajattelin kokeilla nyt myös. Ell antoi meille jotain penturuokaa (kuivaruokaa), jotta kissa saisi painoa takaisin, mutta se ei suostu syömään kuivaruokaa ollenkaan.
Pillerien antaminen ei ole ollut liian suuri ongelma, vaikkei kissa siitä tykkääkään. Laitan tablettiin hiukkasen voita, jotta liukuu suussa paremmin. Nyt on kyllä oppinut kielen alle laiton ja pullauttaa pillerin pois.
Kissan silmät ovat muuttaneet väriä. Liittyykö tämä vanhenemiseen vai kilppariin, vai johonkin muuhun. Ell piti sitä tulehduksesta johtuvana, ei edes tutkinut. Toinen silmä on sumeampi ja heijastaa valoa eri tavalla. Uskon, että se on tulossa sokeaksi. Onko muilla kilpparikissoilla vastavaa?
Olen koittanut suhtautua tähän sairauteen positiivisen toiveikkaasti, mutta varautua myös siihen, että kissa pitää saattaa ikiuneen. Kertokaa kokemuksianne, jotka elätte kilpirauhasen liikatoimintaa sairastavan kissan kanssa!- Roosa4
Minun kissalla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta pari viikkoa sitten, aloitimme Hill`s y/d ruokinnan, kuivaruokaa ja kosteaa, yritimme epätoivoisesti 10 päivää mutta kissa ei sitä enää suostu syömään, ei syö meidän toinen terve kissakaan.
Eipä auttanut muu kun Tyrazol tabletin antaminen, nyt on toinen tabletinanto päivä menossa ja kissa on tosi epäluuloinen. Saa nähdä kuinka käy.
Onko muilla kokemusta siitä jos annetaan tabletit ja sen lisäksi vähän jodia sisältävää ruokaa, niin pieneneekö tablettien antamisen määrä esim. yhteen tablettiin/pv. - 9+31
Tässä vanhassa keskustelussa on asiaa kilpirauhasesta ja myös siitä kuinka tabletti saadaan kissaan sisälle.
Oma kissani on vuosia ollut Tyrazol 5mg lääkityksellä jo vuosia ja pärjännyt oikein hyvin. - 7+12
9+31 kirjoitti:
Tässä vanhassa keskustelussa on asiaa kilpirauhasesta ja myös siitä kuinka tabletti saadaan kissaan sisälle.
Oma kissani on vuosia ollut Tyrazol 5mg lääkityksellä jo vuosia ja pärjännyt oikein hyvin.Tietysti jos lisäisi vielä keskustelun linkinkin
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8279503#comment-0 - Anonyymi
Oletko nestemäistä apelkaa kokeillut lääkkeekksi
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko nestemäistä apelkaa kokeillut lääkkeekksi
Mä oon ja todennu et huomattavasti helpompi ku tablettien kans. Paradontiitti lääkkeiden kans jo opin ettei tabletteja enää ikinä kahden kissan taloudessa, plus lääkkeen jämät jäi lattialle :D Apelka menny ihan teelusikasta et mä käytän mieluummin sitä..
- mievaan4
Syötättekö sitä kallista lääkettä vai onko olemassa vaihtoehtoja? Kissan lääke oli nyt vajaa 50e/100tbl ja ihmisten vastaava on 7e/100tbl..
- Roosa4
Syötin kuukauden ihmisille tarkoitettua Tyrazolia 2/pv, ensimmäisen kontrollin jälkeen kilpirauhasarvot oli tipahtaneet alarajalle eli 13. Lähtöarvot oli 135.
Samalla ensimmäisessä kontrollissa ilmeni että munuaisarvot oli koholla 192.
Ennen Tyrazolin käyttöä mitään vaivaa ei munuaisissa ollut, arvot oli normaalit.
Herää kysymys aiheuttiko Tyrazol tämän munuaisvaivan, eläinlääkärikään ei sitä oikein osannut sanoa. Nyt muutettiin kissojen kilpirauhaslääkeeseen Felimazoleen 1/pv, jota saatiin eläinlääkäriltä 41 euroon alvi. Nämä tabletit on tosi helppo antaa kun ovat niin pieniä, ei ole enää tarvinnut tabletinantolaitetta. Suosittelen, vaikka ovat paljon kalliimpia. - diipadaapa4
Roosa4 kirjoitti:
Syötin kuukauden ihmisille tarkoitettua Tyrazolia 2/pv, ensimmäisen kontrollin jälkeen kilpirauhasarvot oli tipahtaneet alarajalle eli 13. Lähtöarvot oli 135.
Samalla ensimmäisessä kontrollissa ilmeni että munuaisarvot oli koholla 192.
Ennen Tyrazolin käyttöä mitään vaivaa ei munuaisissa ollut, arvot oli normaalit.
Herää kysymys aiheuttiko Tyrazol tämän munuaisvaivan, eläinlääkärikään ei sitä oikein osannut sanoa. Nyt muutettiin kissojen kilpirauhaslääkeeseen Felimazoleen 1/pv, jota saatiin eläinlääkäriltä 41 euroon alvi. Nämä tabletit on tosi helppo antaa kun ovat niin pieniä, ei ole enää tarvinnut tabletinantolaitetta. Suosittelen, vaikka ovat paljon kalliimpia.Onko tyrazol tabut mukamas suuria?
Roosa4 sä olet yks trolli!
Joko kissasi on oppinut matkustamaan lentokoneessa? - Roosa4
diipadaapa4 kirjoitti:
Onko tyrazol tabut mukamas suuria?
Roosa4 sä olet yks trolli!
Joko kissasi on oppinut matkustamaan lentokoneessa?Ei ne ole mukamas suuria, ne on halkaisijaltaan 9mm ja päällystämättömiä ( ei liukas). Felimazole sitä vastoin on halkaisijaltaa 5mm, osaat varmaan laskea prosenttuaalisen eron. Lisäksi jälkimmäinen on päällystetty liukkaaksi.
Siis kysymys ei ole mukamas asiasta vaan faktasta.
Nykyisellä kissalla ei ole tarvetta matkustella lentokoneella.
Hyvää jatkoa sinullekkin! - Anonyymi
Roosa4 kirjoitti:
Ei ne ole mukamas suuria, ne on halkaisijaltaan 9mm ja päällystämättömiä ( ei liukas). Felimazole sitä vastoin on halkaisijaltaa 5mm, osaat varmaan laskea prosenttuaalisen eron. Lisäksi jälkimmäinen on päällystetty liukkaaksi.
Siis kysymys ei ole mukamas asiasta vaan faktasta.
Nykyisellä kissalla ei ole tarvetta matkustella lentokoneella.
Hyvää jatkoa sinullekkin!Onko kukaan käyttänyt sitä nestemäistä oli apelka nimemtään
- santtu
Meidän noin 20 v kollilla todettiin juuri ko.sairaus. Tablettien anto todella pelotti, sillä koskaan ei ole matolääkkeitä saatu suoraan suuhun-tekniikalla alas. Nämä felimatzolet on niin pieniä, että välillä kissa ottaa"vahingossa" lääkkeen eikä edes huomaa mitään. Toisinaan räpiköi vastaan. Kissa on laihtunut paljon ja nyt lääkettä annettu vasta kolme viikkoa ja odotellaan juuri tuloksia. Mietityttää nuo lääkkeen sivuvaikutukset, kun tuntuu, että kissa on nykyisin apaattisempi ja kipeän oloinen lääkkeen annon jälkeen ja oikeastaan koko ajan väsynyt. Olisikohan tuo ruokavalio parempi vaihtoehto? Tietääkö kukaan millainen ruokavalio yleensäkin olisi hyvä kilppari-kissalle, jotta paino ei laskisi lisää?
- 77+7
Kilpparikissaa täytyy käyttää varsin usein eläinlääkärillä tsekkauttamassa että lääkkeen annostus on oikea, sillä sen kohdilleen saaminen ei ole aina niin helppoa.
Sinuna käyttäisin kissaa labrakokeissa jos kerran kissa on mennyt tuohon kuntoon.
Oma kissani on syönyt vuosia tyrazolia eikä sille ole tullut mitään sivuvaikutuksia. Päinvastoin, kun lääkkeen annostus saatiin kohdalleen kissa muuttui entiseksi ihanaksi itsekseen. - Onnellinen katti:)
Meidän 15-v kissa syö pelkästään y/d ruokaa, johon päädyimme Felimazole kokeilun jälkeen ( sopivaa annostusta oli vaikea löytää ) Tykkää ruuasta ja kilppari arvot ovat normaalit ( laskivat huomattavasti jo 2 kk käytön jälkeen ) Kilppari- kissan ruuassa ei saa olla jodia. Suosittelen kokeilemaan vaikka onkin kalliimman puoleista. Vinkkinä, että Englannista saa tilattua paljon halvemmalla.
P.s Jos käyt vielä täällä niin olisi kiva kuulla, miten kissa nyt voi!
- kiirukisu
Jos annatte lääkkeen nesteessä ruiskulla, varokaa ettei mene henkitorveen, kissalle tulee keuhkotulehdus jos pääsee menemään keuhkoihin niinkuin eräälle tuttuni kissalle kävi. Itse annan tabletit niin että käärin kissan isoon pyyhkeeseen napakasti ja sujautan lääkkeen kielen takaosaan.
- surunsaattelema
Raskas viikonloppu ollut takana.
Vanhalla kissallamme (13-15v, löytöeläin) jolla oli kilpirauhasen liikatoiminta ja säännölliset tarkastukset, lääkitys ja verikokeet. Todella hyväkuntoinen kissa oli, jopa viimeisenä tuntina. Oksensi kaksi päivää ja yritti pissata/ulostaa, tuli mitä tuli ja vain pienesti. Oksensi yhä enemmän, viimeinen vuorokausi keltaista vaahtoa. Viimeinen yö erittäin tuskainen, heräsi laatikolle, hengitti raskaasti (annoin astmalääkkeen kun todettu myös astma 3v sitten), hieman helpotti ja nukahti, aamulla syöksyi hereille sähisten ja piiloon juosten. Noin 1-1,5t välein syöksyi ympäri asuntoa sähisten.
Eläinlääkäri sitten totesi että munuaiset eivät toimi, YO eläinkliniikka ei suostunut hoitamaan enää/1500e vrk kustannus meille ja kissa yksin ja hoito auttaa 0-2pvä enää ja kissa yksin ja heikolla sydämellä olisi varmaan tuskaisena kuollut yksin.
Kissan verikokeet (laajat 10 1 tms) eivät ELL mukaan antaneet viitteita munuaisten vajaatoiminnasta kun rajojen sisällä (suosittelen kaikille jos rajojen yläpäässä joskin normaalit että UA tehdään ja tarkemmat tutkimukset), niin ei tarvinnut tehdä tarkempia tutkimuksia vaikka nimenomaan kysyttiin viime kontrollissa 2kk sitten olisiko syytä tarkistaa niin ELL ei halunnut lisää tutkimuksia kun ovat rajan sisällä vaikkakin lukua vailla ylimenosta.
Siinä sitten oli pakko tehdä päätös että eläintä ei mukaan saa enää kotiin eläinsuojelurikoksen uhalla ja se että kissan arvot niin julmetun korkeat ja kivut kovat että annetaan eutanasia piikki. Ainoa pieni lohtu meille on että saimme hyvästellä kissan, mutta inhoan tuollaista puutteellista järjestelmää (olisin maksanut että ELL tulee kotiin ja saa kotona lähteä turvallisessa ympäristössä ja lämmössä). Lopputulema kuten jo kirjoitin, Reagoi Ennen Kuin On Myöhäistä.
Ikävä on kova, Sinua Pekka muistaen Ikuisesti. Kiitos päivistä ja Vuosista jotka meille annoit ja Pyytetön Rakkautesi jonka jaoit kaikille meille Perheessä ja ulkopuolella.- iKissa
Kilpirauhasen liikatoiminnan lääkitys nähtävästi todella vaikea saada kohdalleen,oman kissani kokemuksella,muut veri arvot muuttuvat kilpirauhaslääkityksen johdosta ja lääkitys annostus on jatkuvaa testaamista. Voisin jopa sanoa kissan olevan koekaniinina koko lääkityksen ajan.Jos vain ruokavaliolla saa arvot muuttumaan,se olisi kaikin puolin parempi.Kokeilut lääkityksellä tulevat kalliiksi ja kissan vointi heittelee laidasta laitaan,ehkä ei ole vielä tutkittu tarpeeksi,mikä olisi kissalle parasta.
- Minttu15
Meidän kissa on ollut y/d ruokavaliolla nyt kaksi vuotta ja kilpirauhasarvot ovat pysyneet hyvin viitearvoissa. Koska arvot ovat pysyneet hyvin matalalla, verikokeissa käydään eläinlääkärin ohjeen mukaan puolen vuoden välein ellei voinnissa erikoista. Kuivaruoan maku hieman uudistui hiljattain ja meidän kissalle se maistuu todella hyvin. Kissa on nyt jo 17-vuotias! Suosittelen ehdottomasti kissan kilpirauhasen liikatoimintaan ruokavaliota!
- kilpparit
hei. paljon teillä arvot oli kun liikatoiminta todettiin?
- tiukumiuku
Minun kissallani arvo ei ollut vielä ehtinyt paljoa yli normaalin viitearvon ylärajan koska kissa on käynyt säännöllisesti verikokeissa. Koska vaiva huomattiin jo taudin varhaisessa vaiheessa arvot palautuivat hyvin nopeasti ihanteellisiin lukemiin Felimazole-hoidon alettua.
- catlove
Meidän 17-vuotiaalla kollikissalla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta. Lääkärin määräyksenä 1 Felimazol tabletti kerran
päivässä. Meidän kissa on otettava kiinni ja laittaa pilleri väkisin suuhun sillä se ei syö vaikka piilottaa ruuan sisälle !
Millaisia kokemuksia muilla on Felimazol pillereistä?
Miten olette saanut kissanne syömään ne?
Maistuvatko ne pahalle?- felinex
Liotin tabletin pieneen määrään vettä ja sotkin märkäaterian joukkoon. Ei mitään ongelmaa enää alasmenossa. Homma helpottui entisestään, kun vaihdettiin lääke halvempaan ihmislääkkeeseen eli tyrazoliin, joka liukenee veteen hetkessä.
- Milli18
18 v. tyttökissallani todettiin 7 kuukautta sitten kilpirauhasen liikatoiminta (lievä) ja munuaisten vajaatoiminta. Vein kissan lääkärille muun vaivan takia, joten kumpikaan sairaus ei ollut pitkällä/paha.
Alkuun määrättiin felimazole 2,5 mg joka toinen päivä ja samalla piti aloittaa munuaispotilaan ruokavalio. Pari ekaa pillerinantoa meni niin, että siinä itkin jo minäkin. Sen jälkeen ostin apteekista easypill-nimistä tahnaa/massaa? ja yleensä todella nirso kissa ahmi pillerit sen sisällä. Puolentoista kuukauden jälkeen annos pudotettiin yhteen pilleriin joka kolmas päivä.
3-4 kk pillerinanto sujui loistavasti tuon easypillin kanssa, mutta sitten tuli täysi stoppi, kissa ei enää suostunut haistamaankaan.
Minulla oli kaapissa apteekista joskus ostettu pilleriruuvi, jolla pillerit on helppo jauhaa. Kissan suurin herkku on aina ollut jogurtti, joten nyt sekotan jauhetun pillerin laktoosittomaan, maustamattomaan jogurttiin. Toimii ainakin vielä...
Monet ovat täälläkin ihmetelleet sitä, että kissalla todettiin munuaisten vajaatoiminta kun kilpirauhasen liikatoimintaa alettiin hoitaa. Kannattaa muistaa, että kilpirauhasen liikatoiminta "piilottaa" munuaisten vajaatoimintaa. Kilpparikissa juo runsaasti ja samalla huuhtelee elimistöään. Kun liiallinen juominen loppuu, munuaisten todellinen tilanne tulee esiin. Omalla kissallani munuaisten vajaatoiminta näkyi jo ekoista labroista ja eläinlääkäri varoitti siitä, että arvot ovat todennäköisesti huonommat, jos kilpirauhasarvot saadaan kuntoon. - Napp
Minulle ell sanoi että felimazolea ei saa puolittaa, koska voi olla vaarallinen ihmisen iholla. En huomannut kysyä millä tavalla vaarallinen.
- Gnocci
Ell sanoi minulle, että pilleri on eräänlainen sytostaatti ja voi aiheuttaa hedelmättömyyttä naisilla (imeytyy ihon läpi?). Siitä syystä käski myös käyttää hanskoja hiekkalaatikkoa siivotessa.
- dfdfdff
14 vuotiaalla kollikissallamme todettiin kilpirauhasen liikatoiminta. Arvo taisi olla n. 160. Annoin kolmen viikon ajan Felimazole-pillerin puolikkaan 2 kertaa päivässä ja arvot palasivat normaaleiksi. Samoin oireet helpottivat.
Tälle kissalle on aina ollut suht helppoa antaa lääkkeet, vaikkakin joskus onnistuu työntämään pillerin ulos suustaan. Käärin pillerinpuolikkaan pienen kinkkusiivun sisään ja niin menee helposti.
Kädet käskettiin pesemään hyvin pillerin annon jälkeen. Pesen aina myös veitsen ja leikkuulaudan, jolla olen pillerin puolittanut. Minullekaan apteekin täti ei selittänyt, mitä haittaa pilleristä on ihmiselle.
Munuaisarvot ovat normaalit, mutta maksa-arvo oli edelleen koholla ensimmäisen kontrolliajan jälkeen. Huolestuttaa, mistä se voi johtua. Ei ole varaa ravata jatkuvasti tutkimuksissa, kun pelkkä lääkityskin on jo kallista. Seuraava kontrolli taas 3 viikon päästä. - Kissaniontärkeä
Kissani lääkkeen antaminen on helppoa kun murskaan tabletit ( tyrazol) kupin pohjalla lusikalla jauheeksi ja sekoitan pieneen määrään ruokaa . Enkä ole turhaan mitään vettäkään lisännyt koska kissan ruossa on kosteutta niin paljon että liukenee siihen helposti. Alkuun ostin herkkuruokia joihin lääkkeen sekoitin mutta lopetin kun huomasin ettei ole eroa, mielellään syö, onhan tabletti mauton. En kyllä koskaan yrittänyt edes tunkea kurkkuun tai ruiskun kanssa sählätä. Liian vaikeaa minulle. Aina tarkistan että ruokalautanen on tyhjä ja sitten annan lisää ruokaa. Kissalla nyt arvot pudonneet normaaliksi.
- Keino
Hei, tabletin anto vihjeitä kysyvä. Itse löysin keinon antibiootteihin annetun ruiskun avulla.Siinä on yläosassa uloke, johon pilleri hyvin mahtuu. Täytä ruisku sopivalla "kyytipojalla" esim. itsellä öljy-tonnikalan lientä johon lisätty sopivasti vettä. Vältä pillerin kastuminen mm. vanupuikolla. Sitten vain suuhun. Varmista että nieli, koska kieli herkästi työntyy väliin ja pilleri löytyy lattialta. Olen käyttänyt tätä keinoa jo pari vuotta.
- Kattiakans234
Meillä aloitettiin hills y/d tänään. Saa nähdä miten käy. Hyvin ainakin tänään ruoka maistui.
- lopetettava
Eihän sitä kissaa kannata kituuttaa, jos sillä tuommonen sairaus on. Ei muuta kun pyydät eläinlääkärin antamaan lopetuspiikin kissalle. Se on varmasti eläinlääkärinkin mielestä järkevintä. Mieti asiaa aikuisena.
- Anonyymi
Olen miettinyt, mutta on muutoin kuin matriarkka talossa ja hän pitää kaikki kurissa, pakottaa ihmisetkin syöttämään yölläkin. Kun kesä taas tulee ja lämmin, hän pääsee nauttimaan ulkoilmoista. En voi tehdä päätöstä, koska tiedän / luulen olevan vastoin hänen omaatahtoaan.
- rohkearokansyö
Ainoastaan raakaruokintaa kissoille ja raksut kokonaan pois: Kilpirauhasten liikatoimintaan alle 15 %
hiilihydraattipitoisuus, yli 40 % proteiinipitoisuus paljon eläinperäistä rasvaa ja rajoita fosforin saantia. Siinä ei lääkkeitä tarvita.
Hyvin matala hiilihydraattipitoisuus auttaa ehkäisemään sokeritaudissa ja kilpirauhasen liikatoiminnassa. - käytäJärkeäsi
Kissojen ja koirien sairaudet ovat lisääntyneet älyttömästi! Se ei voi johtua muusta kuin keinotekoisesta ruuasta ja sisälle vangituilla lisäksi liikunnan puutteesta!
- Anonyymi
Miten vaikeaa vanhan kissan kilpirauhas lääkitseminen on jos on aina ollut huono nielemään ?
- Anonyymi
minulla on16 vuotias rägdolli onmyös kilpi rauhasen liika toiminta lääke on apelka 5mg lääkeen antamisesta lähtien nukkuu vain mikä neuvoksi paula
- Anonyymi
Mulla vaan vajaa 13v typykkä, huomaa et on rauhaton ennen ku antaa lääkkeen, sit rauhottuu. No mikä on kissan homma, nukkua..
- Anonyymi
Kokeile EasyPill taikinaa ainakin YA ja musti ja mirri myyvät eli otat taikinaa hiukka pyörittelet namusia siitä kissalle ja annat syödä ilman lääkettä sitten johonkin namuun jemmaat pillerin tai jos hyvin iso pilleri nii pistä puoliksi tai jauha ja sekoita jauhe tarkkaan taikinaan.
Itse olen 3 vuoden ajan syöttäny menestyksellä matolääkkeet ja satunnaiset muutkin lääkkeet 2 kissalleni kyseisellä taikinalla.Ennen taikinaa koitin oikeasti kaikkea mahdollista epätoivoisin ja toimivin oli että kaveri otti kissan lujaan puristusotteeseen ja väänsi leuat auki jolloin tablettiruiskulla sain pillerin laitettua oikeaan osoitteeseen mutta kyseisestä operaatiosta ei kyllä kukaan tykänny :(
sitten löysin sattumalta kissat lehdestä mainoksen tuosta taikinasta ja ostin kokeeksi ja kas se toimikin :) - Anonyymi
Hei. Meidän 19-vuotias tyttökissa laihtunut ja syö ja juo usein. Välillä oksentelee. Turkki ihan hyvä ja liikkuu sekä on virkeä. Nyt eläinlääkäri tilattu tutkimuksia varten.Epäilen tuota kilpirauhasen liikatoimintaa. On todella rakas maatiaiskissa, joka palvoo eniten yhtä ihmistä. Toivon että olisi vielä hoidettavissa❤
- Anonyymi
Meidän vanha kolli (n. 14v) kävi alkuvuodesta Tampereella radiojodihoidossa ja parani kilpirauhasen liikatoiminnasta. Tauti alkoi oireilla viime syksynä. Kissä mourusi yöt ja päivät kovaan ääneen. Sai Apelka-lääkityksen, joka eka oli ok, mutta kun annostusta jouduttiin nostamaan, raapi kissa poskensa rikki ja ruokakaan ei enää maistunut. Onneksi kävimme Tampereella, nyt kolli on vihdoin oma itsensä.
- Anonyymi
Miten korkeaksi annos nostettiin että aiheutti kyseiset sivuoireet? Omalla 14v leikatulla kissalla n. 2vko ollut 0.5ml 2x päivässä ja toistaseksi toimii hyvin. Kontrolli viikon päästä, toivotaav ettei tartteis ainakaan nostaa...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten korkeaksi annos nostettiin että aiheutti kyseiset sivuoireet? Omalla 14v leikatulla kissalla n. 2vko ollut 0.5ml 2x päivässä ja toistaseksi toimii hyvin. Kontrolli viikon päästä, toivotaav ettei tartteis ainakaan nostaa...
Täälläkin otetaan Apelka 0,5 ml 2 x päivässä. Potilas on leikattu, vähän yli 4 kiloinen poikakissa, jolla ikää on 15 v. Kontrolleissa arvot ovat tällä hetkellä normaalit. Apelka on nyt ollut käytössä vuoden. Aloitettiin lääkitys 0,5 ml kerran päivässä, mutta ensimmäisen kontrollin jälkeen piti kaksinkertaistaa annos. Nyt on arvot pysyneet hyvinä.
- Anonyymi
Meidän 12-vuotias kastraattikolli sai myös radiojodihoidonTampereella. Kilpirauhasen liikatoiminta parani.
Radiojodihoito oli meille paras vaihtoehto. Hoito oli ehkä kallis, mutta kissalla on vielä hyviä vuosia jäljellä. Säästyttiin tablettien kanssa taisteluilta. Lääkeruoka ei tullut kyseeseen, koska meillä on muitakin kissoja, ja olisi ollut mahdotonta huolehtia, että vain tämä kilpparikissa syö lääkeruokaa ja vain lääkeruokaa. - Anonyymi
Kissan kilpirauhasen liikatoiminta .Kissamme sai lääkityksen ja tabletin anto sujuu hyvin sulatejuusto pallukan sisälle tabletti ja ruoan päälle pallukka .Kissa on virkeä.Nielee hyvin.
- Anonyymi
Apelka-lääke on ruiskussa annettavaa. Helpotus, ettei tablettien kanssa leikkimistä.
- Anonyymi
Meillä myös on.alpeka on ruiskusta annettava ja se on meillä ollut hyvä. Ruokahalu palaa mutta ei kyllä niin hyvin kuin 2 viikon päästä ruokahalu olisi parempi.meillä mennyt kolme viikkoa ja syöminen on pikkasen parantunut ja toiveikas että ruokahalu palaisi täysin ennalleen.rauhottunu on paljon eikä enää oo aggressiivinen eikä käy toisen kissan päälle.meillä oli 102 arvot ja 2 viikon päästä siitä ku todettiin niin oltiin kontrollissa ja arvot oli laskenut 34,eli lähellä normaalirajaa.hyvin auttaa lääke siis.
- Anonyymi
Meidän kissalla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta.Joutuu ottamaan aamuin illoin lääkkeen.4viikon päästä uudet verikokeet.Syö hyvin ei ole ollut lääkkeestä sivuvaikutuksia.Sekoitan ruokaan onnistuu hyvin .Kannattaa kokeilla.
- Anonyymi
Murskaa lääke sen lempiruuan joukkoon ja laita vain vähän ruokaa ,jotta kaikki lääke varmasti menee !
- Anonyymi
Meillä oli kissalla Apelkaa 2x 0.5ml annos. Ei ole enää, kissa on nyt eläinsairaalassa vakavien sivuvaikutusten johdosta ja ei voi kuin toivoa, että tokenee vielä. Koska arvot oli vaan hiukan kohollaan ei ell mukaan välttämättä tarvitse edes jatkaa lääkitystä jos kissa tästä nyt vielä tokenee. Oli jopa sitä mieltä, että itse ei olisi vielä niillä arvoilla kirjottanut reseptiä alkujaankaan. Ihan kauhea tilanne!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1404361- 892089
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152061Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi691819Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541512Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1411498VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1041375- 751286
- 981231
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1201099