Onko liikaa kummeja tulossa?

liika on liikaa??

Meille on tulossa joulukuussa vauva ja olen jo miettinyt kummiasiaa.. Haluaisin kummeiksi meidän molempien sisaruksista yhdet ja sitten molempien yhdet kaverit, näistä kertyisi 7 henkilöä, kun kaikilla muilla on puolisot paitsi mieheni kaverilla. Ja ei oikein tiedä miten nuita voisi karsia pois... onko muilla ollut vastaavaa tilannetta?

14

2552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lasket myös

      puolisot automaattisesti kummeiksi? En pyytäisi heitä ihan vain naimisissaolon takia, vain sellaiset joille haluan muodostuvan sen oikean kummisuhteen lapsen kanssa. Ja, elämästä kun ei koskaan tiedä, miten eron sattuessa? Entä jos on seitsemän kummia, jaksatko sinä tukea lapsen yhtäläisen suhteen muodostumista kaikkien kanssa, vai tahdotko heidän nimensä vain kastetodistukseen? Voisin kuvitella että tuollainen määrä voi äkkiä kummeista tuntua rahastuksen maulta, siis ettei lapseen tutustuminen ole tärkeintä vaan että tuo synttäri ja joululahjat!

      • alkup.

        Siksi lasken puolisot mukaan koska haluan myös heidät kummeiksi. Ja eihän lapsi tulisi saamaan kuin neljät lahjat, koska ei kaikki erikseen ostaisi, enkä nyt sillä sanonut että ne lahjat olis tärkeimpiä. Enkä halua eroa ottaa huomioon, koska mikä järki siinä olisi? Selittää että jos eroatte niin ei tule sit tästä ongelmaa, eiköhän siinä vaiheessa ole muutakin miettimistä kuin se että mites nyt kun yhteisiä kummilapsia.. No joo, onhan tässä aikaa vielä miettiä, voi olla että asia ratkaistaan niin että otetaan vain kavereita kummeiksi, eikä sisaruksia, koska ne on lapsen elämässä automaattisesti.


    • lapsi?

      Onko kyseessä ensimmäinen lapsi, ja onko toivomuksena saada tulevaisuudessa lisää lapsia? Jos näin on, kannattaa miettiä myös sitä, että jättää kummeja "säästöön" muillekin lapsille. Seitsemän kummia on mielestäni liioittelua. Mielestäni 2-4 on sopiva määrä, mutta mielipiteitä on tietysti monia, ja jokainen tekee omaan elämäänsä parhaiten sopivan ratkaisun.

      Puolisoiden poisjättäminen, jota edellä ehdotettiin, on vaikea ratkaisu. Toiset ovat sitä mieltä, että puolison poisjättäminen on loukkaavaa, toisille asia on ok. Ystäväpariskuntien kohdalla, jos ystävyyssuhde on selkeästi vahvempi vain toisen puolison kanssa, voidaan mielestäni pyytää kummiksi vain tätä lähempää. Sukulaisten kanssa olisin varovainen tekemään niin, koska siitä seuraa herkästi riitoja. Lisäksi, jos tiedetään, että pariskunnasta toinen on se joka pääsääntöisesti huolehtii perheessä lahja-asiat yms., on typerää jättää tämä henkilö pyytämättä kummiksi. Tiedän useita perheitä, joissa nainen on aina se, joka muistaa ja ostaa sukulais- ja kummilasten lahjat, vaikka lapset olisivatkin miehen puolelta.

    • Vauvakuumeilija

      Itselläni on 2 kummia ja se on mielestäni juuri sopiva määrä. Toisella kummillani on puoliso ja toisella ei. Olen aina kutsunut kaikkia kolmea kummeikseni, vaikka vain 2 heistä on "oikeasti" kummejani. Ei tarvitse varsinaisesti nimetä montaa kummia, puolisot "tulevat kummeiksi automaattisesti" :) eikä tule mitään ongelmia, jos sattuu ero tulemaan.

    • kun kysytään

      Minun mielestäni on liikaa kummeja. Tuntuu jotenkin överiltä kohkaamiselta, jos kummeja on lauma.

      Ja on siinä sekin juttu, että kun kummeja on vaan muutama, niin on parempi mahdollisuus, että muodostuu hyvä kummisuhde. Jos itse olisin kummina lapselle, jolla on kuusi muuta kummia, niin tuntisin olevani yksi isosta joukosta ja vetäytyisin suosiolla syrjemmälle.

      Olen mieheni kanssa kummi tytölle ja olemme ne ainoat kummit. Tuntuu erityiseltä ja hienolta.

      Omilla kolmella lapsella on jokaisella kaksi kummia eli pariskunta. Tuntuu hyvältä ja toimivalta.

      Oma kantani on, että kaksi tai korkeintaan kolme kummia, mutta tämänkin asian voi nähdä niin monella tavalla. Yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua ei ole.

    • Riksu82

      Meille on tulossa pikkuselle 6kummia, läheisiä(sisaruksia ja ystäviä)on sen verran että tuo 6 on vaikea valinta. Kummaltakin yhdet sisarukset(ovat sinkkuja) ja ystävät puolisoineen. Joillekin 2 on hyvä toisille 10, jos katsoo että läheisistä löytyy uskottuja ja luotettavia ihmisiä tukemaan ja joille haluaa kunnian suoda ja jotka ottavat sen vastaan niin siitä vaan. Jokainen tekee kuten parhaaksi katsoo asian kanssa.

      • kullisorsa

        SEITSEMÄN ON VITTU AIVAN LIIKAA!!

        MIKÄ VITUN JÄRKI SIINÄ ON?
        TODELLA MATERIALISTISTA AJATTELUA.

        MUA JURPPII TÄÄ "LAHJA-AJATTELU". MUN KÄSITTÄÄKSENI KUMMIT EI OO LAHJOJA VARTEN VAAN JOTAIN IHAN MUUTA!
        PITÄIS OLLA SILLE LAPSELLE KAVERI, YSTÄVÄ, TUKIHENKILÖ JNE.. LAHJAT TULEE SIINÄ SIVUSSA.


      • (((((((:
        kullisorsa kirjoitti:

        SEITSEMÄN ON VITTU AIVAN LIIKAA!!

        MIKÄ VITUN JÄRKI SIINÄ ON?
        TODELLA MATERIALISTISTA AJATTELUA.

        MUA JURPPII TÄÄ "LAHJA-AJATTELU". MUN KÄSITTÄÄKSENI KUMMIT EI OO LAHJOJA VARTEN VAAN JOTAIN IHAN MUUTA!
        PITÄIS OLLA SILLE LAPSELLE KAVERI, YSTÄVÄ, TUKIHENKILÖ JNE.. LAHJAT TULEE SIINÄ SIVUSSA.

        Kummin tehtävä on kasvattaa lasta näissä kristillisissä asioissa..


      • Äitikkä
        (((((((: kirjoitti:

        Kummin tehtävä on kasvattaa lasta näissä kristillisissä asioissa..

        totuushan valitettavasti on, että vain harvat jaksavat pitää yhteyttä kummilapsiinsa. Kokemukseni mukaan vanhemmat ihmiset, joilla omat lapset ovat jo isoja, ovat "parhaita" kummeja. Heillä on kokemusta lapsista ja nuorista... ja aikaa enemmän, kuin esim. lapsiperheillä. Monestihan kummilapsi "unohtuu" viimeistään silloin, kun oma lapsi syntyy.Toinen hyvä vaihtoehto ovat aivan nuoret. He ovat usein ylpeitä omasta kummilapsestaan ja jaksavat touhuta heidän kanssaan.


    • on liikaa vasta kun itsestä tuntuu siltä.meillä on kahdella lapsella 6 kummia ja yhdellä 5, esikoisella on 4 ja rahastuksen makua siihen tulis vasta jos ei muuten pidettäis yhteyttä kuin juhlapäivinä.

    • ..........

      niinkuin itsekkin mainitsit, liika on liikaa. tuo on pelkkää rahastusta! siis, kun kummien tehtävä on kristillinen kasvatus, niin eikö 2 henkilöä hoida sen yhtä hyvin kuin 7? vai haluatko että lapsellesi tuputetaan uskontoa joka suunnasta; sukulaiset, ystävät ja vielä niiden puolisotkin! ..että otatko kumit lapsellesi kristillistä kasvatusta ajellen, lahjoja ajattelen, vai siksi että et kehtaa jättää jotakuta pois vai miksi? minulla on kaksi pikku prinsessaa kummilapsina, jos jompikumpi olisi sanonut että minun lisäkseni tulee 6 muuta, niin olisin kyllä sanonut, että no siinä varmasti on jo tarpeeksi, ja kieltäytynyt. en voi käsittää, ehdottomasti siis liikaa.

      • ......

        siis, jos jommankumman vanhemmat olisivat sanoneet että 6 minun lisäkseni jne.. :)


      • äitsykkä-68
        ...... kirjoitti:

        siis, jos jommankumman vanhemmat olisivat sanoneet että 6 minun lisäkseni jne.. :)

        mun lapselle tuli 5 kummia.mietin aluksi onko siinä liikaa, mutta...siinä kävikin niin, että yksi kuoli,yksi ei pidä mitään yhteyttä, kolme pitää yhteyttä ja se on todella mukava asia.
        kannattaa kyllä katsoa tarkkaan ketkä valitsee...minäkin valitsin kummit puolisoineen.jotenkin kohteliastakin.kunnioittamista myös pariskuntaa kohtaan.


    • cocos

      Läheinen ystäväni on tällä hetkellä raskaana ja jo vuosien ystävyytemme aikana olemme puhuneet kuinka minusta tulee hänen ensimmäisen lapsensa kummitäti. Samalla tavalla kuin olimme puhuneet ja kuinka toiminkin hänen kaasona vuosi sitten.

      Nyt heille on tulossa ensimmäinen vauva ja yhtäkkiä kummeja onkin ainakin 6! Ystäväni vanhemmat ovat sitä mieltä ja rohkaisevat ystäviäni valitsemaan mahdollisimman monta kummia.

      Tuntuu jotenkin turhalta olla yksi monesta huolimassa lapsesta... Itse otan ainakin kummin tehtävät vakavasti.

      Mielestäni sopiva määrä lapselle on 2 kummia. Tämä voi myös tarkoittaa sitä, että kummeja on yhteensä 4 mikäli kummit ovat pariutuneita. Se ei kuitenkaan tarkoita että molemmat puolisot pitäisi nimittää kummeiksi. Jos kummilapsi on läheinen kummiensa kanssa, niin pariskunnat ovat ihan yhtä läheisiä ja tärkeitä kummin tehtävissä kuin yksi ihminen sinkkuna.

      Pariskuntana mielestäni molempien puoliskojen pitäisi jakaa kaikki asiat toisen kanssa, joten samoin kummilapsista pidetään huolta ja huolehditaan parhaan mukaan yhdessä, pariskuntana.

      Mielestäni sisarukset ovat turhia kumminimityksiä, sillä he joutuvat joka tapauksessa olemaan osa lapsen elämää. (Ja jos taas omat sisarukset ovat kaukaisia, niin ei kummius suhteita lähennä).

      Itse EN HALUA olla yksi kummi kuuden joukossa!
      Olen sanonut ystävälleni, että voin mielelläni odottaa heidän toista lastaan, koska tällä hetkellä kummiehdokkaita on niin paljon. Mutta ystäväni on edelleen sitä mieltä, että minusta on tulossa kummi alku tammikuussa syntyvälle lapselleen.

      Itselleni kummin tehtävät ovat arvokkaita ja tärkeitä, enkä halua joutua epäselvyyteen kuuden kummin kesken onko minun tehtäväni ostaa lapselle kastelusikka tai rippiristi jne. Haluan olla sylikummi ja todella huolehtia kummilapsestani. Mutta en osana ryhmää.

      Olen sanonut ystävälleni, että tulen varmasti ostamaan lapselle lahjoja, olinpa heidän esikoisensa kummi tai en.
      Mikäli minusta tulisi vasta heidän toisen lapsensa kummi, muistaisin tulevaisuudessa varmasti ystävieni molempia lapsia samalla tavalla vaikka olisin kirkon mukaan vain toisen kummitäti.

      Ymmärrän kuitenkin erittäin hyvin, että tilanne saattaa olla huomattavasti vaikeampi mikäli olisin itse raskaana ja huolehtisin lapsen tulevaisuudesta. Pohtisin ketkä ystävistäni tulevat olemaan ystäviäni kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua ja siten myös osa lapseni elämää. Pohtisin varmasti myös kuinka ehkä 3 on parempi kuin 2, mikäli jotain sattuu tapahtumaan. Ja kun taas miettii että kaksikin kummeista olisi parillisia, niin olisihan siinä jälleen helposti 5 kummia!

      Loppujen lopuksi tärkeintä on, että lapsella on ylimääräisiä enkeleistä mukana elämässään omien vanhempiensa lisäksi.

      Mutta olisihan se hieno olla se sylikummi... :)
      Tsemppiä kaikille tuleville kummeille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe