Kiroilu

korvatulpatko????

Hejsan,

Poikani on ala-asteikäinen ja hänellä on adhd, keskittymis-ja käytöshäiriöitä.
Kaikissa mahdollisissa tutkimuksissa ja vastaanotoilla juostaan harva se kuukausi ja poika käy niin toimintaterapiassa kuin musiikkiterapiassa.
Kotona lapseni on rauhallinen ja erityisesti nämä ongelmat ilmenevät koulussa, mutta nyt on kesäloma...
Ongelmana on nyt kuitenkin se, että poikani on alkanut viimeisen puolen vuoden aikana käyttämään sellaista kieltä, joka ei sovi lapsen suuhun. Aina jos hän epäonnistuu jossain asiassa yms niin pojan suusta pääsee sellainen kirouslitania josta kuka tahansa säikähtäisi.
Itse en kiroile, joten minulta poika ei ole niitä sanoja ainakaan oppinut..
Lisäksi jos komennan häntä niin vastauksesksi saatan saada jotain "turpa kiinni lehmä" tms... Eli ei kovin mieltä ylentävää...
Olen yrittänyt kertoa pojalle, ettei tuollainen kielenkäyttö ole kaunista ja sovi lapsille, mutta tuntuu aina kuin puhe menisi kuuroille korville.
Onko kenelläkään vastaavaa tilannetta lapsen kiroilun kanssa?? Kuka on onnistunut saamaan tämän pahan tavan pois lapseltaan???
Auttakaa, tilanne ei ole enää mitenkään kaunista kuunneltavaa!!!!

6

2650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • add pojan äiti

      Minun pojallani add, eli ei vilkkautta, mutta keskittymis ja käytösongelmia. Minäkin kuulen välillä kun koitan puhua jotain asiaa, ja jos häntä ei neuvoni mielytä, niin helposti sanoo "turpa kiinni ämmä" jne... Hän on kylläkin tuota sanonut n. vuoden verran ja hän täyttää pian 18 v. Rahaa ei osaa käyttää, kaikki menee hetkessä ja töissä ei viihdy. Käykö poikasi toimintaterapiassa kuinka usein, ja onko siitä ollut hyötyä ja mitä ne siellä tekee? Poikani on nimittäin menossa myös terapiaan syksyllä, ja siksi kiinnostaisi, että onko siitä ollut hyötyä?

      • asian aloittanut....

        toimintaterapiasta on ollut pojalle hyötyä, mutta välillä sitä on ollut todella vaikea huomata kotona. Terapeutin mukaan on edetty huomattavasti ja toimintaan/tekemiseen on tullut rauhallisuutta ja tietyt rutiinit toistuvat, kun terapian alussa kaikki oli ollut yhtä kaaosta..
        En ole ollut itse mukana terapiassa, joten en tarkkaan ottaen tiedä mitä siellä tehdään...vähän mysteeri minulle itsellenikin, mutta ainakin siirtymätilanteita siellä on harjoiteltu koska niissä ongelmia esiintyy aika paljon.
        Nyt on mietitty lääkityksen aloittamista, koska koulu alkaa taas syksyllä ja keväällä koulussa oli nin pahoja ongelmia, että lääkitys on ilmeisesti pakko aloittaa..
        Tämä kielenkäyttö kyllä huolettaa eniten, koska ei ole kiva kuulla lapsen suusta sellaisia sanoja... mitenköhän sen voisi saada pois???!!!!
        Epätoivo alkaa pian iskeä... olen vielä yh..


    • 3*villikot

      Minulla 3 poikaa, joista keskimmäisellä ADHD/ADD. Poika täytää syksyllä 10. Kaikkien poikien kohdalla kokemusta kiroilua tietyssä ikä vaiheessa. Jos kiellot ja kehotukset sopimattomasta kielenkäytöstä eivät tepsi, meillä on suut pesty saippualla. Muutama kerta riittää.

      Poika välillä kokeilee kuka on "isäntä" talossa. Itse en suvaitse, että lapsi rupeaa kukkoilemaan minulle tai miehelleni. On otettava heti luulot pois. Siihen päätee yleiset lapsiin liittyvät kasvatus ohjeet: kiristys, lahjonta ja uhkailu. Jos meillä käy niin että, poika tulee nyrkit pystyssä vastaan, otan lasta hartioista ja tiukka katse kontakti (joka on adhd lapselle tosi vaikeaa) ja selitän kuka "komentaa tai määräilee" tässä huushollissa. Meillä onneksi tehonnut vielä tässä vaiheessa. Mielestäni asian ydin on siinä, että lapsi ei ole se joka määrää ja päättää mitä perheessä tapahtuu.

      • fgdgdgf

        Meidän perheessä annetaan piiskaa, jos ei totella. Meillä on 3 lasta ja nuorimmalla adhd, hän on 10 vuotias. Meillä on niin että kaikki saavat selkäänsä, jos jotain on tullu tehtyä. Meillä annetaan kaikille lapsille, vaikka meillä onkin yksi adhd-lapsi, mutta säännöt pitää kaikilla olla selvät.


    • 5poikaa

      Meillä on 10-vuotias poika, diagnoosina monimuotoinen kehityshäiriö. Käy erityiskoulua kolmatta vuotta, koulu menee hyvin ja siellä ei ole käytöksen eikä oppimisen kanssa ollut ongelmia, ruokailun ainoastaan.
      Kotona poika on ihan tavallinen, hieman muita kömpelömpi ja vilkkaampi, mutta tämä kiroilu. Se alkoi joskus puolisen vuotta sitten.
      Tiedän pojan kyllä hallinneen kirosanat jo aiemminkin, isoveljen ja kavereitten suista, mutta nyt hyvän huomenen sijaan poika sanoo painu vittuun lesbo. Haista vittu, ihan tyynellä rauhallisella äänellä.
      Vieraittenkaan läsnäolo ei auta, saattaa ihan kahvipöydässä laukaista että katsos runkkarikerho kokoontuu.
      Olen aika neuvoton.. Joka kerta hämmentää jotenkin niin etten tiedä minkä rangaistuskeinon otan. Kotiaresti, viikkoraha jäähän, karkkipäivä pois... Kun tätä kiroilua tulee päivittäin sata kertaa..

      • ei ollut oppinut kotoa

        poika oppi puhumaan yllättäin pitkiä lauseita jo vajaa 1,5 vuotiaana mutta paha vika kun joka kolmas sana vähintäänkin kirosana, noitumista jatkui 2 vuotta kunnes keksin keinon, en kiinnittäny huomiota hänen juttuihinsa noiduin vain itse joka asiaan, ei hän jaksanu kuunnella varsinkaan, kun hän oli vailla vaikka maitoa sanoin jot vittusaatana mie haluun perkeleen komian ferrarin...
        nyt nauretaan jutulla kun poika 0n jo 17vuotias. erehty kerran kesällä minulle sanoon : mee pois vitun huora niin panniin ettiin netistä määritelmän huoralle ja kun ei täsmänny pyysi niin useesti anteeksi jotta uskoin vilpittömästi hänen katuvan ja ei saanu minua poistumaan kämpästään aiemmin,ei tuohon kiroiluun auta oikein mikään, varsinkaan jos lapsella jumiutumisongelmaa. jää jankkaan samaa asiaa koko ajan, jumii peleihin videoihin millon mihinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe