Lastentarhanopettajan pääsyvaatimukset?

j wegre

Millaiset pääsykokeet ja ylipäätään pääsyvaatimukset ovat lto-koulutukseen eri puolilla Suomea?
Itse kirjoitin lukiosta vuosi sitten paperit LEEEMC ja olen ollut päiväkodissa työharjoittelussa n. 3kk. Aikomuksena on myös nyt lähteä au pairiksi tänä syksynä. Kuinka vaikeaa on päästä alaa opiskelemaan?

7

4495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kimikimi

      riippuu paikasta/kaupungista.Itse hain Jyväskylään, mikä on kaiketi "vaikeustasoltaan" siinä keskivälillä (verraten kaikkiin lto-opintoja tarjoaviin yliopistoihin).No, ei sinne nyt kuitenkaan ollut omasta mielestäni kovin vaikea päästä!Hain ensimmäistä kertaa ja yo-arvosanoilla MCCCB, eli yo-arvosanojani ei huomioitu ollenkaa.Jyväskylässä testattiin ryhmäkäyttäytymistä,taideaineiden osaamista(musiikki/kuvataide) ja lisäksi oli yksilöhaastattelu.tietenkään hyvistä yo-arvosanoista ei ole haittaa, mutta ei niistä ole varsinaisesti hyötyäkään, ellei sitten tule tasapisteet valintakokeen kakkosvaiheesta.Näin siis Jyväskylässä.

    • mir

      Hei.

      Aloitan Tampereella tänä syksynä lastentarhanopekoulutuksessa ja kai melko vaikea on Treelle päästä. Mulla yo-paperit EEMMCB, mut ei kai ne hirveästi vaikuttaneet. Keskitason suoritus kirjallisessa kokeessa ja soveltuvuudessa parhaani tein ja olin vaan oma itseni. Vaikea sanoa, et mikä vaikutti pääsemiseen. Ihmiset kun siellä toisiaan valitsevat..

      Soveltuvuudessa meillä oli kaksi ryhmätehtävää, joista toisessa suunniteltiin ja toteutettiin sellainen leikki ja toisessa ryhmiteltiin kasvatukseen, lapsiin..ym. liittyviä käsitteitä. Ryhmässä oli seitsemän jäsentä ja molempien tehtävien jälkeen keskusteltiin ja analysoitiin omaa sekä ryhmän suoritusta.

      Jos ala kiinnostaa, niin kannattaa ihmeessä yrittää.

      • kirjallisen

        matskun kunnolla ja pääset sen avulla soveltuvuuskokeisiin, olet tullut valituksi, mikäli sovellut alalle. soveltuvuuskokeissa ole parhaasi mukaan oma itsesi! jos on todella alalle soveltuva, kirjallinen koe on mielestäni ainoa haaste, joka tulee ylittää, tampereella ainakin positiivinen ja pirteä hakija pärjää soveltuvuudessa!

        opiskelukin tampereella on mukavaa, varsinkin kun lto-yksikkökin muuttaa kohta pääkämpukselle... vaikka oma idyllinsä on myös tyllissä. Vaikea sinne ei kyllä mielestäni todellakaan ole päästä, kunhan valmistautuu pääsykokeisiin. omat yo-paperini ovat luokkaa b-m, joten niistä ei kannata välittää.

        Ps. Tampereella on aivan ihanat taideaineopettajat! :D
        Pps. Muista pyrkiä saamaan mediakasvatus sivuaineeksi!


        -treelta nyt valmistunut


    • laauraaa

      pääsy/soveltuvuuskokeisiin minkä perusteella?

    • Opex

      LTO-koulutuksen hakuprosessiin kuuluvaan 1. vaiheeseen voivat osallistua kaikki, joilla on sopiva taustakoulutus (yo-tutkinto / ammatillinen tutkinto) ja jotka ovat jättäneet hakemuksensa määräpäivään mennessä. 1. vaihe sisältää kirjallisen monivalintakokeen, joka perustuu vuosittain julkaistavaan VAKAVA-materiaaliin. Lukuaikaa on noin yksi kuukausi. Tässä kokeessa parhaiten menestyneet kutsutaan 2. vaiheeseen eli soveltuvuuskokeeseen, johon kuuluu usein myös ennakkotehtävä. Kuten todettu, soveltuvuuskoe vaihtelee yksiköittäin. Esimerkiksi Raumalla (Turun yliopiston yksikkö) muutama vuosi sitten soveltuvuuskokeessa oli ryhmäkeskustelu valokuvien pohjalta sekä yksilöhaastattelu ja ennakkotehtävänä essee omasta motivaatiosta koulutukseen. 2. vaiheessa voi myös menestys yo-kokeessa vaikuttaa valintaan hieman (ei kaikissa yksiköissä).

      Jos elämäntilanne ym. sallivat valita vapaasti, en välttämättä suosittele pieniä yksiköitä hyvin rajallisten sivuainemahdollisuuksien ja monien käytännön ongelmien vuoksi. Tampereella puolestaan opiskelu on käsittääkseni muita yksiköitä taide- ja ryhmätyöpainotteisempaa, mikä ei tietenkään sovi kaikille.

      Vaikeinta LTO-koulutukseen on päästä (muistaakseni) Helsinkiin ja Tampereelle, helpointa Savonlinnaan (myös Rauma "helppo"). Kuitenkin Raumallekin sisäänpääsyprosentti on vain noin 6,5, joten kannattaa valmistautua hyvin valintakokeisiin.

      • LTO-Fuksi 2010

        Helsingin yliopiston lto-koulutukseen ei ollut 2.vaiheessa (soveltuvuuskoe) mitään ennakkotehtävää nyt v.2010
        Ainoastaan lapsiryhmätilanne ja sitten haastattelu.

        Vakavaan kannattaa suhtautua vakavasti ja lukea hyvin, sitten soveltuvuudessa olet vain oma itsesi :)

        Suosittelen helsingin yliopistoa, koulutus on ollut oikein antoisaa, käytännönläheistä ja innostavaa!
        Aina kannattaa kokeilla ja hakea :)


    • hakija.

      Itse olen päässyt Savonlinnaan toiseen vaiheeseen. Mietityttää vain hieman tuo, että voiko siellä tulla eteen jokin musiikkiaiheinen tehtävä. Ajatuksia millainen se voisi mahdollisesti olla?

      Itä-Suomen yliopiston sivuilla sanotaan, että soveltuvuuskokeeseen kuuluvat ryhmätilanne ja haastattelu. Onko silti mahdollista, että siellä on jotakin musiikki/taide juttuja? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe