Lastentarhanopettajan pääsyvaatimukset?

j wegre

Millaiset pääsykokeet ja ylipäätään pääsyvaatimukset ovat lto-koulutukseen eri puolilla Suomea?
Itse kirjoitin lukiosta vuosi sitten paperit LEEEMC ja olen ollut päiväkodissa työharjoittelussa n. 3kk. Aikomuksena on myös nyt lähteä au pairiksi tänä syksynä. Kuinka vaikeaa on päästä alaa opiskelemaan?

7

3868

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kimikimi

   riippuu paikasta/kaupungista.Itse hain Jyväskylään, mikä on kaiketi "vaikeustasoltaan" siinä keskivälillä (verraten kaikkiin lto-opintoja tarjoaviin yliopistoihin).No, ei sinne nyt kuitenkaan ollut omasta mielestäni kovin vaikea päästä!Hain ensimmäistä kertaa ja yo-arvosanoilla MCCCB, eli yo-arvosanojani ei huomioitu ollenkaa.Jyväskylässä testattiin ryhmäkäyttäytymistä,taideaineiden osaamista(musiikki/kuvataide) ja lisäksi oli yksilöhaastattelu.tietenkään hyvistä yo-arvosanoista ei ole haittaa, mutta ei niistä ole varsinaisesti hyötyäkään, ellei sitten tule tasapisteet valintakokeen kakkosvaiheesta.Näin siis Jyväskylässä.

  • mir

   Hei.

   Aloitan Tampereella tänä syksynä lastentarhanopekoulutuksessa ja kai melko vaikea on Treelle päästä. Mulla yo-paperit EEMMCB, mut ei kai ne hirveästi vaikuttaneet. Keskitason suoritus kirjallisessa kokeessa ja soveltuvuudessa parhaani tein ja olin vaan oma itseni. Vaikea sanoa, et mikä vaikutti pääsemiseen. Ihmiset kun siellä toisiaan valitsevat..

   Soveltuvuudessa meillä oli kaksi ryhmätehtävää, joista toisessa suunniteltiin ja toteutettiin sellainen leikki ja toisessa ryhmiteltiin kasvatukseen, lapsiin..ym. liittyviä käsitteitä. Ryhmässä oli seitsemän jäsentä ja molempien tehtävien jälkeen keskusteltiin ja analysoitiin omaa sekä ryhmän suoritusta.

   Jos ala kiinnostaa, niin kannattaa ihmeessä yrittää.

   • kirjallisen

    matskun kunnolla ja pääset sen avulla soveltuvuuskokeisiin, olet tullut valituksi, mikäli sovellut alalle. soveltuvuuskokeissa ole parhaasi mukaan oma itsesi! jos on todella alalle soveltuva, kirjallinen koe on mielestäni ainoa haaste, joka tulee ylittää, tampereella ainakin positiivinen ja pirteä hakija pärjää soveltuvuudessa!

    opiskelukin tampereella on mukavaa, varsinkin kun lto-yksikkökin muuttaa kohta pääkämpukselle... vaikka oma idyllinsä on myös tyllissä. Vaikea sinne ei kyllä mielestäni todellakaan ole päästä, kunhan valmistautuu pääsykokeisiin. omat yo-paperini ovat luokkaa b-m, joten niistä ei kannata välittää.

    Ps. Tampereella on aivan ihanat taideaineopettajat! :D
    Pps. Muista pyrkiä saamaan mediakasvatus sivuaineeksi!


    -treelta nyt valmistunut


  • laauraaa

   pääsy/soveltuvuuskokeisiin minkä perusteella?

  • Opex

   LTO-koulutuksen hakuprosessiin kuuluvaan 1. vaiheeseen voivat osallistua kaikki, joilla on sopiva taustakoulutus (yo-tutkinto / ammatillinen tutkinto) ja jotka ovat jättäneet hakemuksensa määräpäivään mennessä. 1. vaihe sisältää kirjallisen monivalintakokeen, joka perustuu vuosittain julkaistavaan VAKAVA-materiaaliin. Lukuaikaa on noin yksi kuukausi. Tässä kokeessa parhaiten menestyneet kutsutaan 2. vaiheeseen eli soveltuvuuskokeeseen, johon kuuluu usein myös ennakkotehtävä. Kuten todettu, soveltuvuuskoe vaihtelee yksiköittäin. Esimerkiksi Raumalla (Turun yliopiston yksikkö) muutama vuosi sitten soveltuvuuskokeessa oli ryhmäkeskustelu valokuvien pohjalta sekä yksilöhaastattelu ja ennakkotehtävänä essee omasta motivaatiosta koulutukseen. 2. vaiheessa voi myös menestys yo-kokeessa vaikuttaa valintaan hieman (ei kaikissa yksiköissä).

   Jos elämäntilanne ym. sallivat valita vapaasti, en välttämättä suosittele pieniä yksiköitä hyvin rajallisten sivuainemahdollisuuksien ja monien käytännön ongelmien vuoksi. Tampereella puolestaan opiskelu on käsittääkseni muita yksiköitä taide- ja ryhmätyöpainotteisempaa, mikä ei tietenkään sovi kaikille.

   Vaikeinta LTO-koulutukseen on päästä (muistaakseni) Helsinkiin ja Tampereelle, helpointa Savonlinnaan (myös Rauma "helppo"). Kuitenkin Raumallekin sisäänpääsyprosentti on vain noin 6,5, joten kannattaa valmistautua hyvin valintakokeisiin.

   • LTO-Fuksi 2010

    Helsingin yliopiston lto-koulutukseen ei ollut 2.vaiheessa (soveltuvuuskoe) mitään ennakkotehtävää nyt v.2010
    Ainoastaan lapsiryhmätilanne ja sitten haastattelu.

    Vakavaan kannattaa suhtautua vakavasti ja lukea hyvin, sitten soveltuvuudessa olet vain oma itsesi :)

    Suosittelen helsingin yliopistoa, koulutus on ollut oikein antoisaa, käytännönläheistä ja innostavaa!
    Aina kannattaa kokeilla ja hakea :)


  • hakija.

   Itse olen päässyt Savonlinnaan toiseen vaiheeseen. Mietityttää vain hieman tuo, että voiko siellä tulla eteen jokin musiikkiaiheinen tehtävä. Ajatuksia millainen se voisi mahdollisesti olla?

   Itä-Suomen yliopiston sivuilla sanotaan, että soveltuvuuskokeeseen kuuluvat ryhmätilanne ja haastattelu. Onko silti mahdollista, että siellä on jotakin musiikki/taide juttuja? :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2103
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1345
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1209
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   981
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   750
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   661
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   643
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   573
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   566
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   529
  Aihe