miten magnesium

magne

miten pitkään pitää syödä magnesiumia ett tehon huomaa... kertokaa jos on jotain kokemusta/apuja kalaöljykapseleista jne.

7

4289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nonäitä

      Vahvaa magnesiumia, etyyli epaa ja karnosiinia. Sekä B- Vitamiineja. Ainakin sydänoireet on lähes hävinneet joten voinen kohta lopettaa beeta salpaajan. Mutta vielä en pärjää ilman pamia. Ahdistus ja paniikki on jokapäiväistä. Pakko ottaa. Eli aika lievästi auttanu mua noi.

    • karin

      Itse en huomannut magnesiumista mitään vaikutusta 750 mg pienemmillä annoksilla. Välillä otan 1400 mg/vrk, etenkin jos lihassärkyjä tms. magnesiumin puutteeseen viittavaa kremppaa esim. rasituksen jälkeen. Magnesiumin imeytymisen parantamiseksi otan monivitamiinin lisäksi Befolia ( jossa on kaikkia b-ryhmän vitamiineja ) ja molemmat otan illalla.

      EPAA( omega-3 rasvahappoja on EPA ja DHA joista käsittääkseni vain EPA vain tutkimuksissa selvästi vaikuttavaksi todettu ) otan nykyisellään 1500 - 2000 mg.

      Magnesiumin aloituksen jälkeen suurin muutos oli päänsärkyjen ja lihassärkyjen pois jääminen, yöunien parantuminen. Rasvakapselien jälkeen yöunet kohenivat entisestään, samoin päiväaikainen vireys lisääntyi ja pää tuntuu pelaavan paremmin. Yleisesti ottaen rauhallisempi olo, mieliala parempi....yms.

    • Trotteli

      aikanaan selvän vaikutuksen heti joitakin minuutteja sen jälkeen kun pistin ensimmäisen magnesium tabletin suuhuni. Lähinnä sillä oli siinä vaiheessa sydämen toimintaa rauhoittava vaikutus, sellainen että mä tiesin heti että se on hyvä juttu mulle. Betasalpaajan säännöllinen syönti loppui kuin seinään (epäsäännöllisesti olen sitä silloin tällöin sen jälkeenkin tarvinnut).

      Kokeilin vähentää Sertralinin annostelua (SSRI) 50 mg:stä hieman alaspäin jo kuukautta tai paria ennen kuin päädyin kokeilemaan magnesiumia, mutta mun sydän kävi taas niin levottomaksi että se kokeilu oli ihan täys fiasko. Ei toivoakaan että olisin pystynyt vähentämään annostelua.

      Tammikuussa, eli vähän reilun kahden kuukauden magnesiumin napostelun jälkeen mä pystyin ekaa kertaa pudottamaan Sertralinin 50 mg:sta 37,5 mg:hen, vaikkei se ihan helppoo aluksi ollut.

      Maaliskuun loppuun mennessä mä olinkin sitten jo tilanteessa, jossa 12,5 mg Sertralinia (pilkoin siis pillereitä :-) sai mut hymyilemään niin että työkaverit alkoivat kyselemään mitä on tapahtunut.

      Siitä havahtuneena vähensin annostelun huhtikuussa johonkin 12,5 - 6,25 mg:n välille, riippuen vähän siitä kuinka onnistuin pillerin halonnassa. Toukokuun aikana Sertralin annosteluni vakiintui sitten 6,25 mg:n tienoille (1/16 osa 100 mg tabletista).

      Kesäkuun lopulla, eli 7-8 kk magnesiumin syönnin aloittamisen jälkeen, mä olin sitten ekaa kertaa tilanteessa jossa pystyin olemaan ilman Sertralinia. Myöhemmin päätin kuitenkin vielä aloittaa alle 6,25 mg annostelun kun olo ei ollutkaan sitten pidemmän päälle ihan täydellinen. Mutta ei tuo määrä enää paljoa ole, kun sen lääkkeen normaaliksi teholliseksi määräksi sanotaan 50 mg.

      Nyt olen vähän siinä rajamailla että tarvinko mitään lääkitystä vai en. Kohta lopetan sen taas ja katson kuinka käy.

      Mä olin huomaavinani selvän yhteyden Sertralinin ja magnesiumin tarpeen välillä. Aina kuukauden tai parin välein tulin sellaiseen tilanteeseen että en tarvinnutkaan enää niin paljoa magnesiumia (esim. 1000 mg per päivä aiheutti jo ripulia). Silloin vähensin aina Sertralinin annostelua, jonka seurauksena magnesiumin tarve kasvoi joka kerta ennalleen. Tuollasina sykleinä mun annostelut muuttuivat sitten pitkin talvea ja kevättä.

      "The Magnesium Factor" kirja sanoo että magnesiumin puutteen korjaaminen on yksilökohtaista, samoin kuin sen puutteesta johtuvat oireet. Joillakin puute korjaantuu hetkessä, toiset tarvivat jopa kaksi vuotta ennen kuin tankit ovat taas täynnä. Ja senkin jälkeen voi olla hyvä jatkaa magnesiumin syöntiä ylläpitävällä annostelumäärällä.

      Olis kiva tietää onko sen syönnistä sulle mitään apua.

      • magne

        mä olen vasta alotellu mangnesiumin syönnin...olen ottanut sen nimistä ku Magnesia 350mg pureskelu tabletti. Oletko itse syönyt minkä nimisiä? eikös tuo 1000mg ole liian suuri annos ja jos syö liikaa mitkä on haittavaikutukset? olen nääs luullu et magnesiumia saa ottaa korkeintaan 350mg... ainakin purkin kyljessä lukee näin. Kirjottelen sit kun oon syöny pitempään onko tehonnut.


      • kgjkhkhk

        kuulostaa jonkunlaiselta lume lääkkeen vaikutukselta. Siis jos itse uskoo että magnesium parantaa ph:n niin voihnan se auttaakkin. Lume lääkkeen teho on aivan tosijuttu.
        Lääkepillleritä ei saisi koskaan pilkkoa, siksi ,että se halkaistu kohta aiheuttaa että se alkaa sulaa ja imeytyä jo mahalaukussa, eikä ohutsuolessa kuten on tarkoitettu. Siksi niissä on se pinta. Joten aiheutat itsellesi mahalaukun tuhoa. ehkä mahahaavan tms. muta soita apteekkiin ja kysy tarkemmin, joitain pillereit ei missään nimessä saa halkaista,.
        Ne saa halkaisa jos on halkaisu viiva tehty siihen pilleriin.


    • Mineraalit

      Mikä on ongelma?
      Minä otan 1000 mg. jos otan vähemmän, niin jalat alkaa kremppaa. Mutta ihminen tarvitsee myös suolaa, vaikka siitä joka päivä varoitellaan, ehkä juuri siksi? Suolan pitää kuitenkin olla oikeata meri-tai vuorisuolaa. Tavallinen pöytäsuola ei ole hyväsi koska se sisältää lisäaineita, mutta ei juurikaan tärkeitä mineraaleja kuten edellä mainitut suolat sisältää. Kasvikset nykyään ei juurikaan sisällä mitään mineraaleja.

    • Artsi3245

      Syö terveellistä ruokaa plus kalaa, pähkinöitä, banaania, tummaa suklaata ja avokadoa niin magnesiumit piisaa varmasti.

      Magnesium imeytyy parhaiten ruoasta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe