Kuinka paljon oli prosentteja teidän vahvimmassa viinissä ja kuinka sen teitte? Onko jotain temppuja millä saisi valmisviinipaketista yli 20% lukemia vai onko se edes mahdollista? Itse olen saanut 18% ihan normi ohjeilla ja 6kg sokerilla.
Vahvinta viiniä?
29
18910
Vastaukset
- se ole
"Onko jotain temppuja millä saisi valmisviinipaketista yli 20% lukemia vai onko se edes mahdollista?"
mitenkään mahdollista! Hiivasieni alkaa kuolla, kun prosentit nousevat liialliseksi.
"Itse olen saanut 18% ihan normi ohjeilla ja 6kg sokerilla."
Epäilen vahvasti. Todennäköisesti juomaan jäi reilusti sokeria, joka sekoitti mittauksen.- Anonyymi
"Epäilen vahvasti. Todennäköisesti juomaan jäi reilusti sokeria, joka sekoitti mittauksen."
Eikös se sokeri nosta nesteen ominaispainoa ja alkoholi laske sitä? Jos näin on, niin viiniin mahdollisesti jäänyt sokeri saa aikaan sen, että alkoholipitoisuus näyttää alhaisemmalta, kuin oikeasti onkaan.
Ja jos tavoitteena on vahvempi alkoholipitoisuus, kuin mihin hiivalla pääsee, eikä lopullisella nestemäärällä ole niin väliä, niin senhän pitäisi olla helppoa: Kun käyminen on päättynyt ja mahdollinen marja-hedelmä-sotku on poistettu astiasta, niin tee pakastimeen tilaa käymisastialle ja anna selkiytyä siellä. Vettä kevyempi alkoholi jää astiassa pintaan ja muu neste painavampana painuu pohjaa kohti. Sitten vaan lappoamaan siitä ihan pinnan tuntumasta sitä vahvempaa tavaraa. Pidä lappo koko ajan pinnan tuntumassa niin, ettei lappo hörpi ilmaa. Ensimmäisiin pulloihin tulee vahvin tavara ja sitten jossain vaiheessa lähes pelkkää mehua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Epäilen vahvasti. Todennäköisesti juomaan jäi reilusti sokeria, joka sekoitti mittauksen."
Eikös se sokeri nosta nesteen ominaispainoa ja alkoholi laske sitä? Jos näin on, niin viiniin mahdollisesti jäänyt sokeri saa aikaan sen, että alkoholipitoisuus näyttää alhaisemmalta, kuin oikeasti onkaan.
Ja jos tavoitteena on vahvempi alkoholipitoisuus, kuin mihin hiivalla pääsee, eikä lopullisella nestemäärällä ole niin väliä, niin senhän pitäisi olla helppoa: Kun käyminen on päättynyt ja mahdollinen marja-hedelmä-sotku on poistettu astiasta, niin tee pakastimeen tilaa käymisastialle ja anna selkiytyä siellä. Vettä kevyempi alkoholi jää astiassa pintaan ja muu neste painavampana painuu pohjaa kohti. Sitten vaan lappoamaan siitä ihan pinnan tuntumasta sitä vahvempaa tavaraa. Pidä lappo koko ajan pinnan tuntumassa niin, ettei lappo hörpi ilmaa. Ensimmäisiin pulloihin tulee vahvin tavara ja sitten jossain vaiheessa lähes pelkkää mehua.Käymisastia pakastimeen?? Pitää olla iso pakastin että käymisastian saa sinne??
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käymisastia pakastimeen?? Pitää olla iso pakastin että käymisastian saa sinne??
Arkkupakastin
- tuolta käytännön
faktaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Käyminen- Anonyymi
Hahaha. Ei Wikipedia ole mitään faktaa. Oot hassu.
- yks seppo vaan salkkareista...
ole kuullut että olisi mahdollistqa saada, mutta ota siitä selvää että onko uskomista. teoriassahan tämä kuulostaa ihan hyvältä.
elikkä:
jäädytä koti viini ja yritä saada jäätymätön alkoholi jääkiteistä erilleen... ei taida olla mitään helppoa tapaa tehdä tätä, mutta voihan sitä aina yrittää ;D- Anonyymi
"jäädytä koti viini"
Kumpi pitää jäädyttää, koti vai viini, tai kenties molemmat? Jos tarkoitit kotona tehtyä viiniä niin se on kotiviini. - Anonyymi
Miksi jäätymätön alkoholi olisi jäätyneen veden kanssa sekaisin, ellet sekoita niitä toisiinsa? Alkoholi on kevyin neste tuossa kokonaisuudessa, joten eiköhän se kellu siinä ylimpänä...
- on kyllä
yläraja. Esim. sherryyn, portviiniin ja madeiraan lisätään tislattua alkoholia, ja sillä päästään yli tuon 14 %. Vahvimmat "miedot" punaviinit Alkossa ovat 13-prosenttisia.
- Edellinen
Unohdin todeta, että 14 % ylittävät mittaustulokset johtuvat mittausvirheestä tai laiteviasta (mittarin).
- kamu44
Edellinen kirjoitti:
Unohdin todeta, että 14 % ylittävät mittaustulokset johtuvat mittausvirheestä tai laiteviasta (mittarin).
Viinin alkoholipitoisuuden mittaaminen, muuten kuin tislaamalla, esim. desilitra viiniä, on käytännössä mahdotonta .Viini sisältää esim. ehkä hieman sokeria tms. niin silloin ei mittalaitteet enään kunnolla toimi Käymissellä voidaan ideaalisissa olosuhtissa saavuttaa 22 prosentin alkoholi pitoisuus . Painoprosentin nyrkkisääntönä pidetään että puolet sokerista muuttuu käymisessä alkoholiksi.
Kysyit onko mitään temppuja saaja viini 22 prosenttiseksi.
Se ei onnistu käymällä, mutta pakastamalla kyllä:
10-14 prosenttinen viini jäätyy pakastimessa ja kun sen sulattaa hitaasti (esim. jääkaapissa), siitä sulaa ensin 20-25 prosenttista "mehua", jossa on kaikki maku, väri ja mahdollinen sokeri mukana (myös alkoholi).
Kun tämä "mehu" on otettu talteen, onkin loppu pelkkää jäähilettä.
Jokainen keksiköön itse miten tekee sulatuksen, käyttääkö siivilää, ylösalaisn käännettyä maitotölkkiä vai mitä. Harjoitus tekee mestarin ja uudelleen pakastaminen yli 30 prosenttisen juoman. Ken ei usko (eikä kokeile) tyytyköön mietoon juomaan.- Makuasia
Tein tuoreista luumuista 23 prosenttista viiniä joka poltti kurkkua ja meni päähän kuin metrinen halko.Moni ei uskonut ennen kuin tuli maistamaan.vesi ei vesilukosssa pysynyt kuin loppupäivinä turbohiivan ja sokerin ehdyttyä.Pulputti vielä 4 kertaa minuutissa kun pysäytin prosentit nähtyäni,eli 2-3 prosenttia ois tullu vielä lisää.viini omasta mielestä pahaa mutta moni tykkäsikin.
- kiskan mie
mä sain kotiviinistä yli nelekyt prossassta!
- Anonyymi
Mulla tuli 80 prosenttista.
- Anonyymi
Höpö höpö
- lol
mä sain kotiviinistä yli nelekyt prossassta!
- Ihan varmasti..- Anonyymi
Tottakai saa, jos antaa alkoholin nousta kevyimpänä nesteenä pintaan ja antaa mehun painua pohjaan. Sitten saa ihan niin vahvaa siitä pinnasta, kuin vaan jaksaa odottaa erottumista. Pakastaminen nopeuttaa asiaa.
- Ei ole tärkeä
Itse suosin tuota n. 13 % rajaa, missä huomioidaan esim. sopiva maku viinissä.
Aina sama 6-7 kg marjoja ja 6 kg sokeria. Aiemmin jälkimakeutin kotiviiniä, nyt en enää koska se jälkimakeutusvaihe on vaivalloinen. Opin nauttimaan kuivaa kotiviiniä. Parhaillaan käy omenaviini pytyssä, toinen satsi. - Max 14 %
Alkon infolehtinen 1970-luvulta kertoo sanatarkasti seuraavaa:
"Etyylialkoholia eli etanolia syntyy, kun sokeripitoinen neste käy hiivasienten vaikutuksesta. Tämän luonnollisen käymisen aikana nesteen alkoholipitoisuus nousee ENINTÄÄN 12 painoprosenttiin eli 14 tilavuusprosenttiin. Jos alkoholipitoisuus halutaan saada korkeammaksi, alkoholi tiivistetään nesteestä tislaamalla."
- Eli puheet peräti 20-prosenttisista käyttämällä tehdyistä viineistä ja kiljuista ovat huuhaata.- Anonyymi
Joo tuo kuulostaa toden peräiseltä.Eikös se hiiva ns kuole jossain vaiheessa kun alkoholia alkaa olla tarpeeks. 17% muistan kuulleeni jonkun saaneen. 14%kuulostaa Realistiseltä.kyllä vähemmälläkin Menee Aamutossut kippuraan.Héh..kunhan pönttö lakkaa rupattelemasta.Jälki makeutan JA vedän kalsarikännit HEHE...kihi...kihi....
- Viinin harrastaja
Hyvistä marjoista tai hedelmistä, puhtaasti ja huolellisesti tehty viini ei ole kiljua!
- 5-2
Totta. Sokerista ja vedestä käytetty ja hieman hedelmillä maustettu sammiontäyte taas on ihan pelkkää kiljua.
- 2+2
5-2 kirjoitti:
Totta. Sokerista ja vedestä käytetty ja hieman hedelmillä maustettu sammiontäyte taas on ihan pelkkää kiljua.
Mutta missä raja on?
Paljonko marjoja pitää olla viinilitraa kohti?
- Bryggmestare
14.7 vol% omenaviiniä olen tehnyt, silloin hiivana oli WLP715 shamppanja hiiva.
Tuon viinin makuprofiili on hyvin puhdas, lievän paahteinen, koska osan sokerista keitin kandisiirapiksi sitruunahapon kanssa.
Seuraavaksi on suunnitteilla 22 vol.% omenaviini muuten lähes samalla reseptillä, paitsi jätän siirapin vaaleammaksi, jolloin viini käy vielä kuivemmaksi ja lisäksi sokerin määrää tulee toki kasvattaa. Mutta jännä asia onkin valitsemani hiiva White Labs WLP099, jolle on luvattu alkoholin kestoksi 25 vol.%, tosin edellyttäen että noudatetaan erikois ohjeita. Omenaviiniin tulee lisätä riittävästi hiivaravinnetta jos haluaa korkean alkoholipitoisuuden. - Anonyymi
25% ei onnistu, mutta kokeilla voit.
Jäädyttämällä - sulattamalla saadaan vaikka 40%, toki maku ei ole silloin kaikkein parasta. Olen maistanut olutta jossa oli yli 40% alkoholia, aivan kamalaa kuraa, mutta maistaa piti. Vahvin taitaa olla tällä hetkellä 67.5% mikä on tehty ilman tislausta.
https://yle.fi/uutiset/3-6900085 - Anonyymi
Normimetodeilla, ilman jäädyttämisiä yms. olen tehnyt 16,5% kirsikkaviiniä. En tiedä, oliko kyseessä paino- vai tilavuusprosentit, kun en ymmärtänyt kysyä.
Mitattu Alkon omassa laboratoriossa, joten veikkaan että lukema on oikein. - Anonyymi
Riippuu paljon myös käytetystä hiivasta.
Esimerkiksi Lalvin EC 1118 käy 18% asti moitteetta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1384178- 892029
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152011Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi591643Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541462Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1341427VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1001338- 741246
- 981161
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181070