Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä maksaisitte näistä poneista

lapsivielä

Korviini kantautui tällainen että tuttavani myy kaksi ihastuttavaa shetlanninponia. Kumpikaan ei ole vanhoja toinen lupaava nuori ori poni ja toinen tamma 10v.
saisin kaikki varusteetkin mukaan kärryt eli mitään ei tarvitsisi itse hommata yheteishintaan 5300e! kannattaako harkita ostoa? :)neuvoja.
P.s molemmat käyvät myös siitokseen hyvä suku.

4

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monestakin asiasta...

      Esim. kiinnostaako sinua pitemmän päälle pelkkä ajopuoli, koska shettis ei ole mikään ratsu yli 40kg, toki isokokoisella shettiksellä voivat jopa 50kg ratsastaa, mutta se on lähinnä silloin tällöin köpittelyä rauhalliseen tahtiin, on sen verran nähty, että ei oo mikään nätti näky liian iso ratsastaja setukalla, joka jalat huojuen yrittää säilyttää tasapainoaan, luulis ällin alkovan takoa viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaa ylä/alamäkeen mennessä poninsa jalkojen suoraan sanoen vapisevan, kun ei jaksa ratsastajansa alla...ei se tarkoita sitä että jos se setu sitkeydellään sen mäen kuitenkin ylös kiipeää jalat huojuen, että jaksaahan se ja että huomenna uuvestaan..
      Siitospuuhiin jos aikooo, niin asiaan kannattaisi ensin perehtyä kunnolla, eikä suin päin vaan rynnätä varsottamaan, kantavan tamman ruokinta jo yksistään vaatii jonkin verran asiantuntemusta, saati sitten se että varsan kasvattaa alusta pitäen johdonmukaisesti, jotta säästytään monelta ongelma...ainahan se ei kuitenkaan niin mene, mutta varsa-ajan kohtelulla on kuitenkin paljon merkitystä sille mikä popon luonteesta muokkautuu.
      Jos hinta ei itsestä kalliille tunnu niin asiahan on ok, ja ainakaan ei itse tarvi varusteita etsiä, kun on kaikki jo valmiina.
      Itse kuitenkin sanoisin, että halvemmallakin saa,
      kouluttamattomia nuoria setuja saa alle tonnilla ja vanhempiakin koulutettuja alle 2tonnin, uusia valjaita saa alle 200e ja kärryjä alle tonnin.
      Setukan ruokinnassa yli syöttämistä tulee välttää.
      Ruokinnan puolesta setu eikä kaksikaan paljoa maksa. joka 4-8 viikon välein kaviot on vuoltava, hinta 40-70euroa, riipuen toki kengittäjästä..
      madotukset 2-3 kertaan/vuosi... mahdollisesti tulevat eläinlääkäri kulut saattavat niellä tapauksesta riippuen aika sievoisia summia...
      Harkintaa todella suosittelen ja mietintää, josko sittenkin tallilla käynti olisi helpompaa...
      Enempiä pelottelematta;) Hyvää kesän jatkoa:)

    • ponimamma

      Kaksi poni vie hurjasti aikaa ja rahaakin kuluu lähes saman verran kuin hevosten pitoon, vaikka ruuan kulutus onkin paljon pienempää.
      Poni tosiaan tarvitsee samanlaisen kavioiden huollon (kengityksenkin jos säännöllisessä työssä), madotukset ym.
      Ori tarvitsee oman tarhan koska sitä ei toisten kanssa voi pitää (joskus tulee ruunan kanssa toimeen.) Normaalisti ori kannattaa ruunauttaa (maksaa klinikalla pitkän pennin) ellei sitä käytetä siitokseen, joka taas vaatii paljon enemmän perehtymistä kasvatustouhuun.
      Ei riitä pelkästään että on rahaa ostaa poneja/hevosia vaan rahaa pitää riittää myös jokapäiväisiin kuluihin, joko tallipaikkaan tai itsellä kuivikkeisiin, heiniin ym. Ja entäs jos poni/ponit sairastuvat, eläinlääkärin käynti kustantaa pitkän pennin..
      Hevosten/ponien omistaminen on hienoa, mutta aikaa ja rahaa kuluu enemmän kuin äkkiseltään uskoisi...

    • J&K

      moi mä harkitsisin osto vielä nimittäin se 5300 on aika paljon vaikka siinä tuleeki kaikki mukana nimittäin oon itekin katellu vähän shettiksii ja niitä on jo saanu 600 ja kaikki tulee mukana et harkitsisin sinuna ostoa =)

    • paapaa

      tuota noin... tarvitsetko kahta ponia? pärjäätkö orin kanssa? ja ennen kaikkea mitä tiedät ponin hoidosta ja ruokinnasta? itse kun ostin shettiksen niin maksoin siitä 1300e ja kaikki varusteet tuli mukaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe