jasminepensas

kuka tietää menestyykö jasminepensas Ilomantsin korkeudella?
Ilmianna
Jaa

6 VastaustaEi menesty sillä jamiini ei menesty missään päin Suomea. Tarkoititkin varmaan JASMIKE pensasta??
Jasmike saattaa ehkä menestyä mutta vaatii parhaimman mahdollisen kasvupaikan tontilla. Pienilmaston tulee olla kunnossa, koska esim. pihajasmikkeelle suositellaan 3-4 vyöhykettä. Kokeilemallahan sen saa tietää.
Ilmianna
Jaa
LOISTOJASMIKE, Philadelphus Lewisii -hybridi 'TÄHTISILMÄ', mikä on FinE-kasvi.

" Tiheäkasvuinen ja kaarevaoksainen loistojasmike voi kasvaa lähes kolme metriä korkeaksi. Pensas on terve, ja kesäkuun loppupuolella alkava kukinta on runsas joka vuosi. Kukat ovat puhtaanvalkoisia ja heikosti tuoksuvia. Loistojasmike on vaatimaton kasvupaikan suhteen, mutta kukinta on runsain aurinkoisella paikalla. Kokeissa se on menestynyt Etelä- ja Keski-Suomessa sekä pohjoisempana lumen suojassa matalana kauniisti kukkivana pensaana. "
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
mutta, mikäli perheessäsi on yksikään, ihminen, joka potee migreeniä, hanki ihmeessä vienosti tuoksuva Jasmike, sillä kukinnan aikana voimakkaasti tuoksuva Jasmin on sietämätön pihakasvi. Tämä rajoittaa tietysti vain migreeniä potevia ihmisiä, sillä muutehn Jasmin on mitä kaunein pensas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
haruperä
Ilmianna
Jaa
Minä asun Joensuussa, ja pihassani on jo 10vuotta kasvanut Jasmike ja joka kesä kukkinut täydessä loistossaan. Tuoksu on mahtava ,kukkiminen kestää noi reilut 2viikkoa. Olen lyhennellyt oksia sieltä täältä, nyt tarviisin ammattiapua leikkaamiseen .kasvanut jo yli katon ja leveydellään peittää koko ikkunan.
Ilmianna
Jaa
Ei nyt ole karttaa lähellä, mutta minä asun Joensuussa ja jasmike on olllut pihassa aurinkoisella paikalla yli 10vuotta. On kasvanut 3m korkeaksi ja leveyttä pari metriä ainakin. kukkii joka kesä juhannuksen jälkeenja tuoksu on mahtava. Kukat kestää pari viikkoa sit ne tippuuvat maahan aivankuin lunta olisi. Ei niitä tarvitse haravoida. On ollut koko pihan kaunistus. Nyt pitäisi lyhentää ja kaventaa en vaan tiedä mitä tykkää siitä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

jasminepensas

kuka tietää menestyykö jasminepensas Ilomantsin korkeudella?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta