Neumannilla menee hyvin

SAVOKIN

Tänään:

"Ilta Wanhan Kasinon rannassa on vaihtumassa yöksi. Mies sytyttelee piippuaan rauhallisesti ja määrätietoisesti, aivan kuin kysymyksessä olisi ikivanha rituaali.

Olemuksesta huokuu seesteisyys. Näyttää siltä, että Pertti Neumann on nyt sinut itsensä ja elämän kanssa.

..

Ennen kuin Neumann pääsee viettämään ensi vuonna enemmän laatuaikaa perheen kanssa, täytyy purkittaa levy, lokakuussa ilmestyvä Humisevan harjun paluu.

Musiikillisesti kikkailematon teema-albumi sijoittuu haastateltavan mukaan Kerjäläisten valtakunnan ja Pyhän klaanin väliin.

– Voisi kuvitella, että siinä näkyy 1600-luvun Britannia, joka pulpahtaa äkkiä Tauno Palon mustavalkoisiin viljapeltomaisemiin.

Dingo-kuume on muutenkin taas nousussa. Syksyllä ilmestyy Santtu Luodon ja Mikko Peltolan toimittama Dingon viemää, kirja yhtyeen sotkuista ja kitkoista.

Lisää asteita kuumemittariin heittää Dingo-tribuutti, jossa Neumannin sävellyksiä ja sanoituksia tulkitsevat mm. Anssi Kela, Topi Sorsakoski, Children of Bodom ja Scandinavian Music Group.

– Kun kuuntelin Negativen Sinä ja minä-version niin jumalauta, oksat pois, en viitsi enää laulaa tota biisiä ollenkaan, mies hehkuttaa.

Neumann aavisti englantilaistyylisen tabloid-journalismin rantautuvan jossain vaiheessa myös Suomeen.

– Julkkiksista kirjoitetaan kaikki, mitä irti saadaan. Se on pelin henki ja ajan kuva. Itse olen saanut lehdistöltä ihan okei-kohtelun, eikä mua ole kauheesti riepoteltu.

Usein on ihmetelty miksi Pori oli 1980-luvulla Suomen Liverpool. Kaikki merkittävät bändit tuntuivat tulevan piskuisesta rannikkokaupungista.

– Sitä on kyllä pohdittu paljon keikkabusseissa. Biisit tehtiin suomen kielellä, mikä oli omalla tavalla ainutlaatuista, mutta näkisin, että se on sattumankin kauppaa.

– Tuo on hemmetin hyvä kysymys, eikä siihen ole olemassa yksiselitteistä vastausta.


Neumann ei osaa vieläkään oikein sanoa onko Dingo-leimasta ollut uralla enemmän haittaa kuin hyötyä. Ainoa alkuperäisjäsen rekisteröi viisaasti yhtyeen nimiinsä 1992.

– Vain muutos on pysyvää. Jos näitä hommia täytyy tehdä, kaluston täytyy vaihtua.

Porilainen ei kuulu joukkoon ”en päivääkään vaihtaisi pois.” Monia asioita olisi voinut tehdä viisaamminkin.

– Niitä on kuitenkin turha pohtia. Olen suhteellisen onnellinen mies, joka on ns. vanhoilla päivillä saanut mukulat, ollaan terveitä ja ylenpalttinen mammona on vähän toissijainen juttu.


Jälkikasvun osalta musiikkijatkumo on turvattu, sillä pojista vanhempi, 3-vuotias Noel on löytänyt kitaran ja tekee jo omia biisejä.

– En tiedä onko se geeneissä, mutta ei meillä kotona Dingoa kuunnella. Mutta tulkoon lapsesta hitsari tai pappi, kunhan pysyy jalat maassa.

Hurjina Dingo-vuosina isällä jalat olivat joskus tukevasti ilmassa. Kosketus maahan on kuitenkin vääjäämättä edessä, kaikilla.

– Uskallan väittää, ettei siihen osaa sopeutua kukaan. Se on samalla törmäys omaan egoon, mutta siitä on vaan selviydyttävä.. "

5

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nipalla..

      menee hyvin niin sillon kyllä menee DINGOllakin samalla suomirockin sulosävelellä! Nipaan ja Nipan lauluihin luotetaan!!!

    • sanui

      KANNATTAISKO KÄYDÄ VILASEEN PARI KEIKKAA...Raukka parka,jurissa Aina kun kÄKI.Olen Muutaman keikan lähi aikoina nähnyt ja aina sama homma.Säälittävää...Irwin 2!

    • :Milla:

      Dingomania-sivulla ei oo mitään juttua Neumannin saikusta. Onks se nyt tosiaan pitkään poissa vai ei?! Anyway - paranemisia!

      • Syyskuun vaan

        Olis keikat peruttu!


      • Kerrotaan
        Syyskuun vaan kirjoitti:

        Olis keikat peruttu!

        Myöskin, että syyskuu podettaisiin ja keikat siirretty myöhempään ajankohtaan. Lokakuussa olis sitten lavoilla taas tutut tahdit (ja ehkä vähän uusiakin)! (Lisätietoa http://www.dingomania.fi )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe