LEO murskaava oksasilppuri

Treton

Hong kongissa olis myytävänä tollanen murskaava silppuri. Onko kenelläkään käytännön kokemusta millanen laite on tositoimissa? Onko mitään perusteita miks pitäis hankkia se kalliimpi Pro -versio?

16

11076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pullakahvit

      jos kestää kaksikesää, eli 5 työpäivää :)

    • leluja

      Jos silppuat muutaman sormenpaksuisen puuntaimen tai oksan kesässä niin välttävät. Yhtään sen suurempaan hommaan ei kannata harkitakaan.

      Pro:ta ei saa kalliimmastakaan mallista tekemälläkään. Itse haketin muutaman risukasan 9 hv:n polttomoottorihakettimella ja sekin oli itseasiassa vielä lelu vaikka maksaakin useamman tuhannen euroa.

      Tästä lähin poltan oksat ja risut pienissä erissä ja käytän tuhkan lannoitteena.

      • Ihmettelijä123

        Ihan turha heittää machojuttuja silppureista "leluja ovat" tyyliin. Harva tarvii mitään ihmeellistä silppuria ja nyt muutaman päivän honkkarin halvalla 120€ Leo murskaavalla silppurilla haketettuani 3-4cm paksuisia kuivia kuusenoksia, pari on jäänyt vähän jumiin. Ja pistoke joka mulla on käytössä antaa koneesta vain 2000w, kun tuosta koneesta saisi 2500w irti. Mene ittees ja mieti mitä kysyjä oikein kysyi.

        Leo murskaava silppuri 2500w 120€ hongkongista, ihan ok silppuri.


      • Gilez
        Ihmettelijä123 kirjoitti:

        Ihan turha heittää machojuttuja silppureista "leluja ovat" tyyliin. Harva tarvii mitään ihmeellistä silppuria ja nyt muutaman päivän honkkarin halvalla 120€ Leo murskaavalla silppurilla haketettuani 3-4cm paksuisia kuivia kuusenoksia, pari on jäänyt vähän jumiin. Ja pistoke joka mulla on käytössä antaa koneesta vain 2000w, kun tuosta koneesta saisi 2500w irti. Mene ittees ja mieti mitä kysyjä oikein kysyi.

        Leo murskaava silppuri 2500w 120€ hongkongista, ihan ok silppuri.

        käyttäjäkommenteista.. ei tosiaan noita madonlukuja leluista jaksaisi lukea,tosi tympäisevää. Ei niistä kukaan viisastu.
        Halpa-Hallissa näin tänään 89 € maksavan leikkaavan Einhellin mutta murskaavaa lähinnä etsisin.

        Agrimarketista saatan hakea Wolf 2500 - mallin.


      • järkikäteen

        Ei se nyt ihan niinkään ole. No, Honkkarin silppurista ei ole kokemusta, mutta ihan samannäköisen halvan paskan ostin K-Raudasta ja hyvin on jo kolme vuotta hommansa hoitanut. 15 kuutiota olen tontilta sinä aikana klapia tehnyt, enimmäkseen kuusesta, ja siitä määrästä kuusta tulee silputtavaa oksaa jonnin verran.

        Yleensäkkin vähän huvittaa nämä mielipiteet halvoista vehkeistä. Itse olen paljonkin ostanut vastaavaa halpakamaa, akkuporakoneet, pyörösahat ym. ja hyvin hoituu harrastehommat. Kaverikin juuri valitti, kun Makitassa on akku paskana ja uusi maksaa niin vitusti. Minä ostan Honkkarista kolme konetta kahdella akulla samalla rahalla, minkä kaveri maksaa uudesta, yhdestä akusta. Ja kotihommat hoituu tolla halvalla paskalla ihan siinä missä merkkikoneellakin. Kyllä minullakin töissä on hyvin käteen sopiva Panasonic, enkä sinne huolisi näitä halpiksia.


    • ge 150

      voittaa aina kaikki testit, halvinta on ostaa kerralla paras, koska kukaan ei ota kiinuria vaihdossa

      • Ihmettelijä123

        Tuollainen vehje maksaa ihan turhan paljon normikäyttäjälle.


    • Leo Lejon

      Mulla on simmonen Honkkarin Leo LSG 2500 silppuri ja se pelaa hyvin - maksoi 129,- €

      Löysin silppuritestin myöhemmin selaillessani vanhoja TMiä eli no 15/1999. Hämmästys olikin suuri, kun testissä voittajaparivaljakko AL-KO Silent Power 4000 ja Husqvarna 40 Silent näyttäisivät aivan identtisiltä Leon kanssa! Erotuksena on se, että Leossa on 2,5 kW moottori ja noissa toisissa 1,4 kW.
      On varmasti olleet AL-KOn ja Huson katteet kohdallaan silloin, koska hinnat olivat euroiksi muutettuina 419,- !!!

      No niin - onko kyseessä sama kone vai halpa kopio - kuka tietää? Pääasia, että laite pelaa hyvin ja on hiljainen

    • Yualle

      Tässä ekat käyttökokemukset viime viikonlopulta. LEO 2500W, hankittu 5/2011 HongKongista, alennushintaan 99€.

      Koneen ensikäynnistyksessä 40rpm kierrosluku vaikuttaa alhaiselta, verrattuna ainakin ex-appiukon Stigaan..., silti se tuntuu olevan aivan riittävä.

      Terän etäisyyden säätö täysin mahdotonta. Mistään ei näe roottorin ja kiinteän vastaterän välistä etäisyyttä, jonka perusteella terää voisi säätää. On selvää, että jos terä on kiinni vastaterässä se ei tee vehkeelle hyvää, edes kokeilumielessä...

      Pakkauksesta puuttui työntösauva (siis se, jolla tungetaan pikkutavaraa suppiloon). Käyttöohjekirjan mukaan sauvan kuuluisi olla vakiovaruste ja jopa turvallisyyssyistäkin mukana, vaikkei olisikaan. Tulen rekkuloimaan asiasta, johka eksyn taas Honkkarin kulmille...=)

      Tuoretavaran murskaaminen vähän niin ja näin. Ennemminkin litistää ja tekee sellaista vyömäsitä pantaa, jossa "stanssaukset" leikkauskohtien kohdalla (erityisesti siperianhiirenherne, mutta myös orapihlajassa). Ei huvä. Kenties kuivana jälki olisi parempaa. Kuivien orapihlajojen (siis rungoista, piikkiosien murskaaminen tällä on toiveuni) jälki on parempaa. Tulee sellaista siistiä brikettinappia, johon olen tyytyväinen.

      Murskaimessa oleva töpseli on jokseenkin erikoinen. Kiinteästi murskaimen rungoon integroitu! Tähän ei siis käy sellaiset jatkojohdot, joissa pistorasiaosassa on kansi. Pitää siis olla kanneton, jotta saa sopimaan tuohon töpseliin!

      Sit vielä yleisesti murskaimista. Sähkömurskaimet tarvitsevat sähköä. Murskattava kasa ei välttämättä ole aina pistorasian vieressä. 25m jatkoroikan saa Biltemasta (2,5mm2) 35 ekellä (suositus 16A:lle). Meillä esim. porukoiden rintamamiestalossa ainoa 16A pistorasia on kellarissa pannuhuoneessa pyykinpesukoneen pistorasia!!! Tämä voi olla murskauspositiota rajoittava seikka, jollei sitella ole kunnon jatkoroikkia...

      • Terän säätö

        Säädin terän K-Raudan OK kinkkis silppurista ensin kiinni ja sitten 1/4 kierros takaisin ja välys tuntuu sopivalta.Taipuisat ja tuoreet pensaan oksat taitaa jäädä nauhoiksi kaikissa murskaavissa silputtimissa.
        Säätämisen jälkeen koekäynnistys sormi napilla siltä varalta ettei pyöri.Itsellä tuo 1/4kierros on sopiva.(Tänään ostettu laite).
        Kuluneista vastinlevyistä en vielä tiedä.


      • Kelskules
        Terän säätö kirjoitti:

        Säädin terän K-Raudan OK kinkkis silppurista ensin kiinni ja sitten 1/4 kierros takaisin ja välys tuntuu sopivalta.Taipuisat ja tuoreet pensaan oksat taitaa jäädä nauhoiksi kaikissa murskaavissa silputtimissa.
        Säätämisen jälkeen koekäynnistys sormi napilla siltä varalta ettei pyöri.Itsellä tuo 1/4kierros on sopiva.(Tänään ostettu laite).
        Kuluneista vastinlevyistä en vielä tiedä.

        "Säädin terän K-Raudan OK kinkkis silppurista ensin kiinni ja sitten 1/4 kierros takaisin ja välys tuntuu sopivalta."

        Tässä on vaan se ropleema, että ainakin tuossa LEO:ssa tuntuu olevan mahdotonta saada se pyörivän terän leikkausreuna pysähtymään kiinteän vastaterän kohdalle, jolloin mainitsemasi säätömenetelmä olisi mahdollinen. Se jää aina väärään kohtaan...:/


    • Sellu

      Hei, kuka tietää, meneekö sanomalehdet näillä oksasilppureilla? Tarvitsisin lämpöeristettä autotallin ullakolle. Raaka-ainetto minulla on pilvin pimein!

    • Volv

      Ostin noin kolmevuotta sitten Honkkarista Leon, murskaavan silppurin ja olen ollut todella tyytyväinen. Purin heti ostettuani sen murskauspesän, 5mm kuusiokolo avain, ja laitoin kunnon vaseliinit laakeripesiin, sekä sieltä alhaalta poistin sen ritilän mikä aiheutti jatkuvasti tukoksia. Tehtty nyt noin 1,5 kuutiota mursketta yhteensä ja naapurillekkin lainattu konetta. Pari- kolme kertaa kesässä lisännyt laakeripesiin vaseliinia

      • 05022017

        Mulla on ollut murskaava LEO silppuri vaikka kuinka monta vuotta ja toimii hyvin (paitsi kts. alla). Terän vastakappaletta kannattaa säätää niin ettei terä haukkaa siitä metallia. Terän säätö on helppoa kun lisää kiristystä ja katsoo miten oksat katkeaa. Tuoreet sitkeät oksat ei pene pätkiksi, ei kannata säätää liian lähelle vastakappaletta sen takia. Terän vastakappaleita saa varaosina. Maksoi 15 euroa Hong Kongista.

        Kannattaa ottaa kaikki ritilät pois ulostulosta. Olen ottanut myös päädystä muovonpalan että näkee jos kertyy silppua. Jos tekee niin, niin alkaa vetää sisäänpäin ja sitten pysähtyy.

        Terän voi teroittaa kulmahiomakoneella.

        Nyt kuitenkin meni katkaisin rikki. En ole kysynyt varaosaa mutta arvaan että maksaa paljon. Onko ideaa miten saa korjattua tai mistä saa halvan varaosan?


    • Anonyymi

      Ostin vuosia sitten Honkkarin Leon ja silppusi sillä kasoittain isojakin oksia. Sitten halusin tehdä siitä polttomoottorikäyttöisen ja laitoin ison kiilahihnapyörän moottorin akselille. Taas meni monia kasoja ja pienet nappulahakkeet maatuivat metsässä muutamassa vuodessa. Tässä käytössä menivät isotkin oksat pienellä murinalla läpi.
      Olisi vain pitämyt tehdä koneen vaihteisto (messinkinen planeettapyörästö) rasvattavaksi. leikkasi sitten kiinni ja hajosi, Nyt ostaisin mielelläni tällaisen leosilppurin ja tekisin uuden. Sen jälkeen on ollut yksi säköinen leikkaava, ei ole hyvä. Menee helposti tukkoon. Sitten ostin Koneglannsin polttomoottorikäyttöisen, jatkuvasti tukossa, erittäin hankala putsata. Rälläköin purutorvesta etuseinän pois, tämä vähensi tukkoja ja helpotti puhdistusta. Vähänkään isommat kuusenoksat tukkivat syöttöpuolen. Jos harkitsettä näiden silppurien ostoa niin ostakaa murskaava

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe