Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lestaviha Haukiputaalla

vihaton ei-lesta

Ihmettelen kovin tuota lestadiolaisiin kohdistuvaa vihaa täällä Haukiputaalla- liekö sitten muuallakin samoin... Itse tunnen useita lestadiolaisia, eikä heistä voi pahaa sanoa. Minusta likaiset, hoitamattomat ja kerjäävät lestadiolaislapset ovat enemmän poikkeus kuin sääntö. Lasteni luokkakavereista lestadiolaiset ovat siisteimpiä ja parhaiten käyttäytyviä- heitä viitsii pyytää kotiinsakin, toisin kuin joitakin pitkin seiniä hyppiviä, joka paikan hajottavia, 'vi**ua, homoa ja lesboa' ja muita 'sivistyssanoja' hokevia ei-lestadiolaisia, joilla ei ole mitään käytöstapoja tai kunnioitusta aikuisen sanaa kohtaan!

12

3029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Putaan pohjoispuolelta

      Jatkuvasti keskellä tietä, kukaan ei näy välittävän. Ohikulkijoille irvistellään räkänaamalla keskarit pystyssä.
      Missä on äiti ja isä? Varmaan tekemässä lisää näitä säälittäviä pentuja. En todellakaan arvosta kyseistä lahkoa ja sen kasvatteja kun jatkuvasti törmää tähän ongelmaan.

      • kaikilta osin

        tosiaankaan tue yhteisöllisyyttä. Heillä kun on se periaate että "uskottomat" (=kaikki jotka ei ole lestadiolaisia), ei ole oikein minkään arvoisia. Niinpä lapset ei esim. kunnioita toisen omaa eikä tontin rajoja, pihaistutuksia jne jne. Kyllä rajanaapurit tästä joutuu pahentumaan, kun ei viitsisi koko ajan olla huomauttamassa. Tahtoo tarttua mukaankin yhtä jos toista pikku tavaraa, kun ruuskaavat esim. työkaluvajassa kuin omassaan. Ja vahinkoja jos tulee, niin eipä olla ilmoittamassa asianomaiselle, saaneeko sen sitten illalla kotona "anteeksi" ihan noin vain.


      • ohgvf
        kaikilta osin kirjoitti:

        tosiaankaan tue yhteisöllisyyttä. Heillä kun on se periaate että "uskottomat" (=kaikki jotka ei ole lestadiolaisia), ei ole oikein minkään arvoisia. Niinpä lapset ei esim. kunnioita toisen omaa eikä tontin rajoja, pihaistutuksia jne jne. Kyllä rajanaapurit tästä joutuu pahentumaan, kun ei viitsisi koko ajan olla huomauttamassa. Tahtoo tarttua mukaankin yhtä jos toista pikku tavaraa, kun ruuskaavat esim. työkaluvajassa kuin omassaan. Ja vahinkoja jos tulee, niin eipä olla ilmoittamassa asianomaiselle, saaneeko sen sitten illalla kotona "anteeksi" ihan noin vain.

        Minua ihmetyttää suuresti näiden lestadiolaisia koskevien keskustelujen taso. Joko kirjoittajat ovat todella nuoria, mistään mitään tietämättömiä tai sitten heillä on aivan väärä käsitys lestadiolaisista. Ensinnäkin paljon lestadiolaisia sukulaisia omaavana voin sanoa, että tämä "uskottomat-uskovaiset" erottelu on aivan väärä. Lestadiolaiset eivät pidä muita alempiarvoisina, vaan heillä on toive, (kuten varmasti monilla muillakin uskonnoilla)että kaikki ihmiset löytäisivät heidän uskonsa, jota he pitävät oikeana(kuten muutkin uskonnot). Olen saanut käsityksen, että lestadiolaisten tiivis yhteisöllisyys ja läheiset perhevälit saattavat herättää kateutta näissä nykyajan monesti hyvin rikkinäisissä perheissä. Näistä hieman kummallisista kirjoituksista voi hieman haistella tällaista kateutta. Itse en ole lestadiolainen, mutta minulla on 4 lasta ja vaimo. Olemme vaimon kanssa ottaneet hyvin monessa asiassa mallia lestadiolaisten kasvatustavoista. On lähes ironista, että ihmiset valittavat täällä pienistä lapsista, jotka joskus saattavat leikkiä autotiellä ja "irvistää", kun toisaalla ehkä jopa omat lapset ryyppäävät ja rellestävät ympäriinsä ja voivat vanhempien tietämättä harrastaa jopa rikollista toimintaa. Tuntuu että, teillä on jotain sitä vastaan, että lestadiolaislapset on opetettu pysymään erossa alkoholista ja kiroilusta. Itse pyrin opettamaan omille lapsilleni juuri tällä tavalla, alkoholi ja rumien puhuminen ei ole hyvä asia. Tämäkin on aivan tuulesta temmattu väite, että lestadiolaislapset olisivat siivottomia ja likaisia lapsia. Lähes kaikki lestadiolaisperheet ovat aivan normaalituloisia, joten luulisi lapsille riittävän vaatetta päälle ja murua rinnan alle =) En ole mikään lestadiolaisten puolestapuhuja, mutta nämä viestit täällä ovat olleet sen tasoisia, että pakko on hieman puuttua asiaan. Haluaisin ottaa vielä kantaa tähän väitteeseen, että lestadiolaislapset eivät kunnioita toisten kotirauhaa ja vierailevat muiden pihalla näpistelemässä ja rikkomassa kukkapenkit yms.. Minun mielestäni he tekevät sitä jopa vähemmän kuin muut lapset, ainakin näpistelevät vähemmän. Ei heidän vanhempansa käske heitä tekemään tuhmuuksia sillä verukkeella, että naapurit ovat vähempiarvoisia kuin meidän uskovainen perhe. Nyt pyytäisinkin teitä ihmiset ottamaan järjen kauniiseen käteen ja miettivän vähän tätä teidän kirjoitteluanne. Teillä on oikeus mielipiteeseenne, mutta tällainen kirjoittelu on jopa rasistista, kun nakkelette tänne totuuksianne vailla minkäänlaista todellista todistetta. Ymmärrän kyllä, jos teitä joskus pitkän työpäivän jälkeen ärsyttää tiellä hyppivät lapset, mutta älkää leimatko heti lestadiolaisia tällä tavalla. Meidän lapsien kaikki kaverit ovat tervetulleita kotiimme, olivat he sitten lestadiolaisia tai ei, kunhan he osaavat käyttäytyä ja totta maar osaavat. Ei tehdä kärpäsestä härkästä ja kademieli pois..


    • Vai mitä?

      Lestat puukottavat selkään. Ne vittua hokevat penikat on vasrmaan jonkun 20 kesäisten suoritusnäyte kavereilleen. Kyllä normaali lapsi on noitumatta ja osaa kyttäytyä kylässä. Lestoilla ja näillä teinipenikoiden jälkikasvulla se on tuo käytös hukassa.

      • vihaton ei-lesta

        En ole lestadiolainen, kuten nikkini kertoo. Kokemukseni lestadiolaislapsista on suurimmalta osin erittäin hyvä. Suloisia ja hyväkäytöksisiä lapsia!


    • Anonyymi

      Oujee

    • Anonyymi

      Tätä vihaa osaa myös luokanopettajat. On aiheesta kokemusta. Ei tosin Haukiputaalta. Lisäksi eräässä Oulun seudulla olevassa pienehkössä koulussa opettajan huoneessa tuli sellaista tekstiä, että sijaisella jäi tulematta toista kertaa.

    • Anonyymi

      Samaa voisi kysyä lestoilta: miksi vihaatte ei-lestoja? Ehkä viha on kuitenkin väärä sana, koska kyseessä ilmeisesti arvostuksen puute. Ei-lestat kun joutavat tulimereen syntiensä kanssa. Ei-lestat ovat epäsopivaa seuraa puhtoisille lestalapsille viimeistään teini-iässä.

      Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kohtele muita niin kuin tahdot muiden kohtelevan sinua. Kyllähän näitä elämänohjeita riittää.

      Lestaopettajat priorisoi lestaoppilaat, ja ei-lestaopet priorisoi ei-lestaoppilaat. Karkit jaettu tällä erää tasan:)

    • Anonyymi

      Pedofiiliuskonto

    • Anonyymi

      En asu Haukiputaalla, mutta tapasin joku aika sitten eka kertaa elämässäni lestanuoria, kun muuttivat rivarissa kummallekin puolelle minua. Apuvaaaa!!! Möykkäsivät, juhlivat, ryyppäsivät ja rälläsivät, lauloivat yöt karaokea, vetivät takapihalla kessua kuin hullut, ajoivat kännissä, heittelivät kaikkiroskat: tumpit, roskat, purkit ja pullot maahn. Repivät puista oksat, tappoivat kissoja. Helvetin alimmasta kerroksesta koko porukka!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe