Lääkkeenjako vinkkejä

Opisk.

Kyseessä yhden päivän lääkkeiden jako tarjottimelle lääkekippoihin. Onko jotain vinkkejä, ja miten tarkastatte lopuksi, vai tarkistaako teillä toinen työpari?

12

5996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähihoitaja.

      Toinen työpari ei ole jakamiani lääkkeitä työssä tarkistanut. Mieti mikä olisi selkein tapa jakaa lääkkeet. Ilmeisesti kyseessä on tarjotin ja joka lokeron kohdalla on pieni lista lääkkeistä mitä jaetaan aamuun, päivään ja iltaan.
      Sähän voit aluksi jakaa pelkät aamulääkkeet joka potilalle ja sitten nopeasti lopuksi tarkistaa niitä. Jos 5 pilleriä menee, niin katot että kupissa on 5. Joskus niitä voi olla enempi jos joudut laittamaan esim 2 miedompaa pilleriä saadaksesi määrätyn annoksen. Sun on helpompi tarkistaa yhdet jaetut kupit kerrallaan, kuin lopuksi koko tarjotin jossa on useita kuppeja joka lokerossa. Tämän jälkeen jaat päivälääkkeet kaikille ja tarkistat, lopuksi ilta ja yölääkkeet sekä tarkistat. Voithan myös tarkistaa sen kupin heti samantien kun olet jakanut ja sitten siirryt eteenpäin kun olet varma, että ne meni oikein. Näin lopputarkistusta ei tarvita.
      Jokainen jakaa lääkkeet omalla tyylillään. On sama miten teet, kunhan se vaan tuntuu sinusta selkeältä. Pääasia että menee oikein. Jos tekee kovin epäjärjestelmällisesti ja sekavasti, niin äkkiä tulee epävarmuus että menikö oikein ja mitä tuli jaettua.
      Muista ottaa lääkkeet lääkkeenjakolusikalla purkista ja paketista hanskat kädestä. Siitä tulee sanomista jos kauhot niitä paljain käsin.

    • pitäis opettaa

      teille siellä koulussa

      nyt mua oikeesti pelottaa mennä sairaalaan jos ei siellä ton paremmin perään katota mitä kenellekin laitetaan tabuja kuppiin

      • jakaa lääkkeet

        koulutetun henkilökunnan valvonnassa ja vastuulla. Esimerkikisi meillä lähi/perushoitajat eivät jaa lainkaan lääkkeitä dosetteihin vaan sen tekee ainoastaan sairaanhoitaja, joka myös valvoo opiskeiljoiden lääkkeenjaon.Lähihoitajilla ei ole edes kulkulupia lääkehuoneeseen.


      • Ohjaajan tehtävä
        jakaa lääkkeet kirjoitti:

        koulutetun henkilökunnan valvonnassa ja vastuulla. Esimerkikisi meillä lähi/perushoitajat eivät jaa lainkaan lääkkeitä dosetteihin vaan sen tekee ainoastaan sairaanhoitaja, joka myös valvoo opiskeiljoiden lääkkeenjaon.Lähihoitajilla ei ole edes kulkulupia lääkehuoneeseen.

        Uuden lääkelain myötä monessa työpaikassa on myös kaksoistarkistus, eli toinen jakaa, toinen tarkistaa. Myös meillä lääkkeet jakaa vain sairaanhoitaja. Tapa lienee yleistymässä useimmassa paikassa.


      • työpaikasta riippuen.
        Ohjaajan tehtävä kirjoitti:

        Uuden lääkelain myötä monessa työpaikassa on myös kaksoistarkistus, eli toinen jakaa, toinen tarkistaa. Myös meillä lääkkeet jakaa vain sairaanhoitaja. Tapa lienee yleistymässä useimmassa paikassa.

        Tapa lienee yleistymässä useimmassa paikassa.


        Vaihtelee työpaikasta riippuen. Joissain sairaaloissa ei ole lupaa jakaa mitään lääkkeitä ja toisessa saatan jakaa koko osaston lääkkeet esim yövuorossa.

        Toisaalta tuon tavan yleistyminen on harmi, mielestäni lähihoitajien osaamista ei hyödynnetä riittävästi.


      • pintaliitoa
        työpaikasta riippuen. kirjoitti:

        Tapa lienee yleistymässä useimmassa paikassa.


        Vaihtelee työpaikasta riippuen. Joissain sairaaloissa ei ole lupaa jakaa mitään lääkkeitä ja toisessa saatan jakaa koko osaston lääkkeet esim yövuorossa.

        Toisaalta tuon tavan yleistyminen on harmi, mielestäni lähihoitajien osaamista ei hyödynnetä riittävästi.

        ..pintaliitoa on lähärien osaaminen, lääkelaskut on käyty jotenkin läpi, mutta asioissa on toinenkin puoli.


    • ...

      Olen lähihoitaja ja jaan työssäni lääkkeitä. Me jaetaan myös lääkkeet isoille tarjottimille, joko yhdeksi tai kahdeksi päiväksi/lääkkeenjakokerta (1tarjotin=yksi vrk).

      Lääkelistat meillä on erillisessa kansiossa. Minä jaan yhden asiakkaan kaikkien kellon aikojen lääkkeet ensin, sitten tarkitan ne laskemalla että joka kellonajan kupissa on oikea määrä. Tämä on minusta selkeä tapa, en voisi kuvitellakaan jakavani ensin kaikille aamulääkettä, sitten lounaslääkettä jne. Paljon selkeämpi jakaa yksi asiakas kerralla "loppuun".

      Alkuun kuljetin jotain lappua lääkelistassa, sen lääkkeen kohdalla jota jaoin että en mene sekaisin mitä olen jakanut jo. Nykyään en sitä enää tee.

      Kannattaa olla myös tarkkana minkä päivän lääkkeitä jaat, jos on sellaisia joiden annokset on erilaiset esim. parittomana ja parillisena päivänä. Meillä ainakin lääkkeet jaetaan aina iltapäivän aikana, eli esimerkiksi tänään jaettiin ma 11.8. klo 16 ja 19 lääkkeet ja ti 12.8. klo 8 ja 12 lääkkeet, eli eri päiville vaikka tulivat samalle tarjottimelle. Eli huomio pariton/parillinen päivä jaossa mille päivälle jaat.

      Toivottavasti sait jotain selvää tästä sepustuksesta. :)

      • Alkup.

        Kiitos kaikille, täällähän olikin monta viestiä.
        Niin ja kyllä on nuo koulussa opetettu, ajattelin vain jos jotain "käytännön lisävinkkiä" olis löytynyt.


      • Anonyymi

        Kuukauden parittomien päivien mukaan esim 13.9, 15.9, 17.9, 19.9, 21.9, 23,9, 25.9?


    • lh-80

      Moi.
      Itse näkisin asian niin, että jos opiskelija jakaa, niin joku vakkari ja valmis tarkistaa onko oikein jaettu. Jos olet lääkelaskut jo suorittanut, niin sillonhan sä homman osaat siis muidenkin mielestä. Mut kyllä kait jokainen hoitaja joka esim. omaa asiakastaan syöttelee niin tietää monet lääkkeet jo ulkonäöltä ja osaa katsoa onko oikeat ja tarpeeksi. Mulle sanottiin hoidon näytössä, että vastuu lääkkeistä on viime kädessä sen, joka kipon potilaalle antaa tai lääkkeet suuhun laittaa.

    • ressu-79

      Tul mieleen et meillä koottiin sellaisesta noin 80 yleisemmin jaettavasta lääkkestä(meillä) Sellainen muovi tasku jossa on tabletti,nimi ,vahvuus jne ...helpottaa tarkastamista varsinkin kun rupee kun kipossa rupee toista kytä pilleriä olee.Plus lääkkeiden tunnistaminen itelläänkin kehittyy

    • Anonyymi

      Meillä osastolla on kaksi seinällistä lääkekaappeja liuoskaapit ja jääkaappi Lääkkeet jaetaan vuorokaudeksi ja potilaita osastolla 28 2 ylipaikkaa. Lääkkeet ovat terapiaryhmittäin aakkosjärjestyksessä. Iltavuoron sairaanhoitaja jakaa lääkkeet. Aikaa on varattu 1h 30 min. Käytössä 4 tarjotinta 1 yötarjotin. Sairaanhoitaja kirjoittaa myös lääkelisäystarrat valmiiksi tarjottimelle lääkkeistä, joita ei voi jakaa, kuten esim. iv antibiootit. Meillä on koko sairaalaa koskeva sääntö, ettei tarjotinkortista katsota lääkkeitä, ne eivät ole sitä varten, ne lähinnä kertovat potilaan nimen ja potilaspaikan. Tarjotinkorttia ei edes tulosteta joka kerta kun lääkkeet muuttuvat, ne tulostetaan vain silloin, kun potilaspaikka vaihtuu. Lääkekansiossa on ajantasainen lääkelista, josta lääkkeet jaetaan. Itselläni on tapana jakaa potilas kerrallaan vuorokauden kaikki lääkkeet. Tämän jälkeen tarkastan vielä itse jakamani lääkkeet ja laitan ne lääketarjottimelle. Iltavuoroon tuleva toinen sairaanhoitaja, jonka työaika alkaa lääkkeenjakajaa myöhemmin tarkastaa vielä kaikki jakamani lääkkeet, lisäksi vielä jokainen, joka lääkkeet potilaalle vie ja antaa, tarkastaa ne vielä kerran. Virheitä ei juurikaan enää tule. Lähihoitajat eivät meillä jaa lääkkeitä. Tätä kokeiltiin joskus, mutta lääkkeiden jako venyt liian pitkäksi, joten tästä oli pakko luopua. Lääkkeiden jakamisessa pitäisi osata terapiaryhmät, vasta sitten ne pystyy jakamaan nopeasti, eikä aika mene lääkkeen hakemiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työttömyys on kasvussa - Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa

      Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa. Työttömyys on kuitenkin kasvussa. Mitä itse aja
      Maailman menoa
      361
      2853
    2. Mikä piirre on kasvoissa tärkein?

      Mikä piirre on kasvoissa tärkein kun valitset seuraa itsellesi?
      Ikävä
      120
      1559
    3. Suurimman myrskyilyn jälkeen

      vakiintuu tyynenpi tunne. Entistä vakaampi, entistä varmempi. Aina vaikealla hetkellä auttaa, kun ajattelen sinua. Minul
      Ikävä
      48
      1380
    4. Ruumis kanavassa

      Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan
      Suomussalmi
      15
      1088
    5. Mikä häpeä Haapaveden kaupungille

      Avin huomautuksen mukaa hoitoyksikkö on ollut monin osin lainvastainen. Huomautettavaa on monista asioista. Miten Haa
      Haapavesi
      57
      1007
    6. Tojotamies törttöili taas auton eteen

      Ja taas joku Tojotapappa vähät välitti liikennesäännöistä ja kääntyi viitostietä ajaneen auton eteen tänään, tällä kerta
      Suomussalmi
      28
      978
    7. En sano tätä pahalla

      Mutta olihan meillä aika reippaasti ikäeroa ja aivan erilaiset elämäntilanteetkin. En vaan jotenkin tajunnut sitä aiemm
      Ikävä
      82
      943
    8. Pieni nainen, paras nainen

      Näin se nyt vaan on. Mieheltä
      Ikävä
      80
      918
    9. Ei mitään menetettävää

      Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo
      Ikävä
      149
      908
    10. Tiedättekö miksi mies on olemassa?

      Lisääntymistä varten. Ei mitään muuta hyötyä. Jos nainen voisi lisääntyä ilman miestä, luuletteko miehet että naiset tar
      Ikävä
      205
      849
    Aihe