Viiksikarvojen leikkaus

HH

Saako viiksikarvoja lyhentää? On monenlaista tietoa. Tyttäreni (6v) leikkasi Serafiinaltamme eikä se ollut moksiskaan. Oikeastaan se on nyt paljon söpömpi.

23

9496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilman ja dasan emäntä

      ai te olette niitä vanhempia, jotka annatte lastenne kohdella eläimiä noin kivasti... minun mielestäni kissa tarvitsee viiksensä, sehän aistii niillä asioita. vai että söpömpi nyt...

      • tiikeri

        on käynyt vahinko??

        kasvaako karvat takaisin?

        meillä oli sähkökatkos aamulla, piti laittaa kynttilä, että näki jotain ja rynnätä etsimään taskaria,
        kisu tutki kynttilää ja silmien päällä olevat "viikset" ovat nyt puolet lyhyemmät.


      • Silakka
        tiikeri kirjoitti:

        on käynyt vahinko??

        kasvaako karvat takaisin?

        meillä oli sähkökatkos aamulla, piti laittaa kynttilä, että näki jotain ja rynnätä etsimään taskaria,
        kisu tutki kynttilää ja silmien päällä olevat "viikset" ovat nyt puolet lyhyemmät.

        Kuten että viikset palaa, kyllä ne kasvavat takaisin. Viikset uusiutuvat sillointällöin samaan tapaan kuin kynsi ja turkkikin, no hätä.
        Mutta kyllä leikkaaminan on ehdottomasti kielletty ja väärin, kissa tarvii viiksiään siinä kuin häntääkin! Hyi ne kissa ja muidenkin eläinten omistajat jotka silpovat perheenjäseniään.


    • Tintsu

      Missä sanotaan että saisi leikata? Olen elämäni aikana lukenut useamman kissakirjan eikä tuollainen asia ole tullut esille. Jos lisätieto kiinnostaa lue kirja "Miksi kissa on kissa", siinä on kiva juttu viiksikarvoista kissan aistina.
      Ei se lyhennys varmaan katastrofi ole, mutta ei oikein tunnu kivalta, plus pikkutyttö saksien kanssa lähellä kissan silmiä. Teillä taitaa olla rauhallinen kisu, meillä en päästäis lähelle.

      • Kissan tasapainoaisti voi huonontua, eli se saattaa kävellä pitkin seiniä...
        Jos kissan viikset ovat vahingoittuneet, kannattaa pitää kisua silmällä että sille ei satu vahinkoa, niin kauan kunnes viikset ovat kasvaneet ennalleen.


      • tyhmä leikkaaja
        kirjoitti:

        Kissan tasapainoaisti voi huonontua, eli se saattaa kävellä pitkin seiniä...
        Jos kissan viikset ovat vahingoittuneet, kannattaa pitää kisua silmällä että sille ei satu vahinkoa, niin kauan kunnes viikset ovat kasvaneet ennalleen.

        kun olin pieni jotain 6 tai 7 vuotias tai nuorempikin niin meidän mummo joka on kuollut vuonna 2009 alzheimerin tautiin niin tein aika tyhmän tempun mumman kissalle mummani kustannuksella. se kissi oli kerran meillä tuvassa ja mua jotenkin pisti vihaksi sen viiksikarvat jotenka otin katin syliin ja menin lankavarastoon ja leikkautin viikset naks naks vaan pois. sitten sen jälkeen äiti oli kotona ja antoi kissalle ruokaa. ihmetteli että missäs katin viiksikarvat ovat. epäilikin oikeaa henkilöä eli minua mutta olin tosi tyhmä kun laitoin meidän mummun syyksi koko homman. helppohan se oli laitattaa mumman syyksi kun hänellä oli muistamattomuutta ja tekikin aika sairaitakin juttuja.en tietenkään tarkoittanut pahalla vaan se oli huvitonta huumoria ja mautonta sellaista. olin tosi pelkoinen että saan tupenrapinat jos olisin kertonut totuuden mutta olin tosi arka ihminen. olisin ansainnut tukistamiset ja tupenrapinat. siitä ei sen koommin puhuttukaan koko viiksien leikkuuttamisesta koska vanhemmat ajattelivat että ne kasvavat takaisin ja meni pari kk niin kissan viikset olivat takaisin kasvaneet. sen kissan nimi oli Topi Kuurankukka ja nimi kuurankukka tuli siitä kun se sai pennut kun mumma luuli kissaa poikakissaksi niin siihen aikaan oli kuurankukkalaulu jota Joel Hallikainen lauloi 90-luvulla. Topi menehtyi toukokuussa 2003 kun jäi auton alle. se oli sen kissan loppu. meillä on nyt oma kissa jonka viiksiä EN todellakaan leikkaa koska sitten siitä tulis ongelmia. otin opiksi edellisestä kerrasta.


    • Rag

      Viiksikarvat on kissan tapa tunnustella ympäristöään, älä nyt niitä leikkaa, vaikka kuinka olisi söpömpi,hölmö!!!! :) Eikä viiksikarvaton kissa ole söpömpi, niinku ei kynnetönkään.../o(

      • nau

        että ne kasvaa takaisin sillä kissan tunto aisti perustuu niihin minä ymmärrän pehmo lelujen silpumisen mutten kissan sillä se tenava olisi voinut (vähän vainoharhasta mutta kuitenkin)napata sen hännän tai turkkia joten läksytit kai häntä


    • viiksikarva

      kaverini pikkuveli leikkasi kissan viikset ja
      kissa löydettiin seuraavana päivänä kuolleena

    • 2kissan omistaja

      tuohan on ihan järetöntä et on muka söpömpi kissoilla pitää olla viikset!!!

    • kunjjbhuks

      Toinen kissani järsi toiseltesti a viikset kokonaan... Oli ilmeisesti tiellä kun pesi toisen naamaa! :D mutta hyvinpä tuo näytti elevän vielä pitkän tovin ilman viiksiä ja vielä uusienkin viiksien kanssa.

      • syytä on

        Emot tekee tuota viiksien katkomista pennuilleen pitääkseen ne paremmin pesässä. Ilman tuntokarvoja pennut ei lähde niin helposti vaeltelemaan pesästään.

        Toinen aikuinen kissa voi pitää toista kissaa "pentunaan" ja tehdä tuota samaa katkomista.


    • Että tämmöstä.

      Ei todellakaan pidä mennä leikkelemään! Ne ovat yksi kissan tuntoaisteista. Lukisit hyvä ihminen kissoista edes perusasioita.

    • ärsyttävää

      miksi ihmiset ottavat kissan perheeseen jossa on pieniä lapsia joiden perään ei katota, sinähän on todella iso riski että kissaa satutetaan jollai tavalla vaikka he eivät sitä tahallaan tee mutta vastuu on aikuisilla!

    • utoa

      Johdannossa todetaan:
      "Eläinrääkkäykseen yllyttävät viestit sekä muuten asiattomat viestit poistetaan" ja edelleen. "... asiaton kirjoittaja jäljitetään ja tiedot luovutetaan poliisille ".
      Syyt'ä painaa mieleen.

    • käytä järkeä...

      Olisiko syytä vanhempien miettiä, että onko se lapsi nyt perillä siitä mitä lemmikille saa, ja mitä ei saa tehdä? kynsiä lyhentelen kissoilta eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti, sillä kotikissa joka ei käy ulkona kuin valjaissa, ei tarvitse kynsiä. Viiksikarvat niinkuin muukin osa kissassa, saavat olla sellaisenaan. tietenkin kissani käyvät turkinpesulla muutaman kerran vuodessa. Ja jokainen joka alkaa valittamaan, että kissan peseminen on rääkkäämistä, niin ottakaapa selkoa asiasta. Turkin peseminen joka päivä ja kissan pistäminen pihalle talvella sen jälkeen on rääkkäämistä. Mutta kissan peseminen kaksi kertaa vuodessa lämpimien säiden aikaan, ei ole rääkkäämistä, vaan osa kissan hoitoa.

      mutta asiaan, viiksikarvoihin ei pidä mennä kajoamaan, ja olisi syytä tämä tehdä myös lapsille selväksi. Vahinkojakin voi sattua, ote livetä kissan rimpuilessa ja sakset osua vaikka vahingossa katin silmään.

    • kissan1

      Ei missään nimessä saa leikata.

      Viiksikarvojen merkitys:
      Tuntokarvojen kaikkia tehtäviä ei tiedetä. Rottakokeissa on saatu selville, että tuntokarvojen puuttuminen tai katkeaminen vaikeuttaa eläimen selviytymistä eri tilanteissa. Esimerkiksi kyky määrittää pintojen ominaisuuksia, hahmottaa tilaa ja liikkua vedessä heikkenee.
      On myös havaittu, että tuntokarvat voivat korvata ainakin näköaistin puutteita. Suomessa tunnetaan tapaus, jossa sokea mutta muuten terve saimaannorppa pystyi huolehtimaan ravinnonsaannistaan ja turvallisuudestaan ilmeisesti paljolti tuntokarvojensa ansiosta.
      Tuntokarvat selittävät todennäköisesti myös sen, miksi kissat juuttuvat ani harvoin ahtaisiin paikkoihin. Ilmeisesti ne mittaavat kulkuaukon koon naamakarvoillaan, ennen kuin ne työntävät päänsä aukkoon. Keinotekoisilla tuntokarvoilla asiaa vuonna 2006 selvittäneet yhdysvaltalaisen Northwestern-yliopiston tutkijat Joe Solomon ja Mitra Hartmann totesivat karvojen välittävän kolmiulotteisen tilavaikutelman hyvin tarkasti.

      - Tieteen Kuvahelti

      • Anonyymi

        Tämä on vaan niin vanhaa tekstiä mutta kommentoin tähän.Vahingossa lipsaisin yhden viik
        sikarvan katilta poikki.Ne muuten on tosi pitkät.yli 10cm lyhyin.Joo se vain kasvoi takaisin.Mutta kysymykseen voiko katin kaikki viikset lyhentää.On sisäkissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on vaan niin vanhaa tekstiä mutta kommentoin tähän.Vahingossa lipsaisin yhden viik
        sikarvan katilta poikki.Ne muuten on tosi pitkät.yli 10cm lyhyin.Joo se vain kasvoi takaisin.Mutta kysymykseen voiko katin kaikki viikset lyhentää.On sisäkissa.

        Oletko hullu? Miksi leikata kissan viikset kun niistä ei ole haittaa kenellekkään? Anna kissan olla ja vaikka kuinka pitkät viikset onkaan niin älä leikkele. Kissa voi loukkaantua sillä viiksien leikkaaminen on riski kissalle.


    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä, ne pitäis lyhentää?
      Anna kissan olla sellainen kun on.Jos on pitkäkarvainen, ja karva paakkuuntuu kampaamisesta huolimatta, voi konella leikata paakut.
      Jos haluat leikkailla, trimmailla, osta trimmattava rotuinen koira.

    • Anonyymi

      NO EI TODELLAKAAN SAA LEIKATA!!!

    • Anonyymi

      No niinpä tietysti... 🙄

    • Anonyymi

      Viikset on kissalle tarpeelliset, mutta jos se on sisäkissa niin silloin se ei ehkä asiaa huomaa. Viikset on kissalle kuin mittanauha timpurille. Jokatapauksessa ne kasvaa uudelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe