TuplaratasOngelmia..

Talvella 3:n äiti..

Ihanaa, löytyi palsta, jossa puhutaan kaksosista/ monikkoperheistä.

Meille myös tulossa talvella kaksoset ja yksi taapero vipeltää jo talossa.

Nyt onkin sitten hankintalistalla tietysti tupla rattaat ja vähän vinkkejä, mielipiteitä ja kokemuksia kaipaisin..

Eli ollaan käyty jo katselemassa tuplia ja ei osata päättää näiden välillä: Ora, Brio, Teutonia vai Emma.

Teutonia ja Emma jyrää kääntyvien etupyöriensä vuoksi, sillä ovat varmastikin keveitä työntää. Teutonioiden miinuspuoli niiden leveys. Plussa puoli se, että työntösuunnan saa vaihdettua.
Emmojen plussana rattaiden kapeus (ja hinta), mutta vauvoja täytyisi työntää naama nenosuuntaan. Onko se huono juttu? Onko vauvat pakko nähdä koko ajan? Kokemuksia?

Briot ja Orat ovat varmastikin laadukkaita rattaita, mutta neljä kääntymätöntä etupyörää saa rattaat tuntumaan raskailta. Kun aina kurvissa täytyy rattaita nostaa. Plussana tietysti molemmissa tuo käännettävä työntösuunta. Kokemuksia kyseisistä rattaista?

Ja vielä yksi oleellinen kysymys; Jos teillä on kaksosten rattaat, missä kaksi kantokassia ja perheeseenne kuuluu vielä vasta pikkuisen yli 2 vuotta täyttänyt taapero, mihin ihmeeseen olette taaperon laittaneet vaunuretkillä? Jos siis olette yksin kolmikon kanssa liikkeellä?

Ja tosiaan; antakaa nyt suosituksia ja vinkkejä hyvistä kaksoskärryistä. Muistakin merkeistä kuin noista mainitsemistani otetaan miellään kokemuksia vastaan ;)

Kiitos!

11

6249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma x2

      Meillä käytössä herguleksen twin raptor-spin rattaat ja ovat olleet hyvät ja kevyet juuri noiden kääntyvien etupyörien ansiosta. Ollaan tykätty tosi paljon. Ja ratas osan saa käännettyä vauvoja varten.

    • 4:n äiti

      Kannattaa hommata sellainen kantoväline, jossa voit kantaa ketä tahansa lapsistasi, eli kantoliina (neliöliinat ovat helppoja sitoa) tai sellainen reppu jossa voi kantaa lasta ihan vastasyntyneestä 20 kiloiseksi asti. 2 vuotiasta voi kantaa selässä, ja vauvaa mahan päällä. Olenmpa kerran nähnyt sellaisen, kun isä työnsi kaksostenrattaita, ja kolmas lapsi oli hänellä selässä (reppu oli Patapum tai Ergo, joissa suositusikä on 3-5 kk alkaen). Meillä vähän yli 2v kävelee itse aika pitkiä matkoja, mutta varalta on reppu mukana, että jos pienet jalat väsyvät tai tulee kiire, niin voin nostaa pojan selkään.

      Talvella, jos on lunta, voi taaperoa hinata pulkassa. Myös seisomalautaa kannattaa harkita. Ja moni 2v tykkää myös pyöräillä, eli apurataspyörä, jossa on vetonaru, voisi olla myös ratkaisu. Toisaalta, jos lapsi on kova polkemaan, tarttee äiti kaksosille juoksurattaat. ;)

    • tuplaäiti

      Kokemusta on, että rattaisiin kannattaa sijoittaa. Minusta sellaiset on hyvät, joissa vauvat voivat olla myös sisällä. Ja kun rattaat on sisällä, niiden on hyvä liikkua keveästi. Ehkä kääntyvät pyörät olis hyvät?

      En osaa suositella mitään merkkiä, mut ajattelisin, ettei ulkonäköön kannata liikaa tuijottaa.

    • +++

      Kannattaa laittaa esikoinen kävelemään itse lyhyet, ei kiireiset matkat. Siis opettaa hänet siihen jo nyt. Vauhti ei päätä huimaa, joten aikaa pitää varata ihan kunnolla, ja rattaat mukaan, jotta kiire ja kiukuttelutilanteissa voi nostaa lapsen rattaisiin. Lasta mopivoi kävelemään myös se, jos hän saa itse työntää tyhjiä rattaitaan. Ja sitten kun vauvat ovat syntyneet, on esikoiselle hyvä olla seisomalauta tai kantoreppu niitä tilanteita varten kun hän ei jaksa tai halua kävellä itse tai on kiire.

      Meillä poika oppi kävelemään 1v4kk ikäisenä. 1v9kk ikäisenä jaksoi kävellä jo kilometrin, ennätysaikaan 40 minuuttia. Nyt poika on 2v5kk, ja kesällä hän käveli jo parinkin kilometrin matkoja yhtämittaa, omaa vauhtiaan. Tänään hän halusi kävellä itse, ja n. 1 kilometrin matka tasamaata ylämäkeä, välillä jyrkkääkin, taittui kävellen, juosten, hyppien, kukkia poimien, ohikulkeneita autoja katsellen, vajaassa 30 minuutissa.

    • Gerbera80

      Moikkis!

      Mulla 5-vuotias vanhin ja tuplat 1v1kk. On ollu Ora Landit alusta asti ja on ollu tosi hyvät. Ainoo huono puoli on mielestäni niiden raskaus käännettäessä, pitää tosiaan nostaa tai painaa aisasta et saa käännettyä -etenkin kun on ostokset kyydissä, niin habaa tarvitaan. Mut hauis on muutenkin hyvin treenattu, kun on nostellut vauvoja, joten en tiedä sitten, onko huono juttu :) !
      Olen haaveillu peräkkäinistuttavista, mutta vauvatarvikeliikkeessä sanoivat (kun olin jo melkein ostopäätöksen tehnyt),et ei kannata ostaa, Suomen talvet tietäen, rattaita, joissa paljon muoviosia. Voivat murtua pakkasella!
      Enpä ole sellaisesta ennen kuullut, mutta siinä pelossa, että rattaat hajoaisi heti, kun tulee -15 astetta, jätin rattaat kauppaan.. Kyseessä olisi ollu Gracon uusin malli. En tiedä, sitten, oliko myyjä hiukkasen huono kun pelotteli jollain asialla, joka VOI tapahtua -25 asteen pakkasilla, mutta enpä viitsi ottaa selvää.
      Onko jollekulle käynyt niin, että rattaat murtuu jostain kohtaa? Olisi kiva kuulla kokemuksia.

      Joka tapauksessa, mulla ollut Orat (vm -06) ja ollaan pääsääntösesti tyytyväisiä niihin, ei taatusti mee rikki ainakaan metalliosien kohdalta! Aisa (muovinen nivelosa) kyllä krenkkaa välillä, varmaan just sen takia, kun vaunuissa niin paljon painoa ja pitää aisasta nostella...? Hmm.. No, jos tästä höpinästä jotain apua jollekin, niin hyvä on!!!

      Mitäs muuta teille kaksosten äippylöille kuuluu?? Ootteko repineet pelihousuja välillä? Meillä menny kaikki ihan hyvin (lukunottamatta tietty ekaa kolmea kuukautta, jolloin puolison kanssa riideltiin univuoroista..yllättäen)!
      Nykyään hermoa kiristää tytön hillittömät raivokohtaukset, kun saa hepulin ihan pikkusista asioista :) .Poika on sitten taas niin lunki, ettei aiheuta minkäännäköstä päänvaivaa..paitsi sairastellessaan. Ollan oltu useasti sairaalassa kaikenmaailman kremppojen takia, nääs.

      Kaikesta huolimatta, toivottelen paljon positiivista mieltä kaikille ja hyvää syksyn alkua!!!

      Heippu hei!

      • kaksosilla

        Emmaljungan Twin City Crossit ja tyytyväisiä olemme olleet. Ennen hankintaa kävimme kokeilemassa muitakin malleja, mutta nämä osoittautuivat parhaiksi. Oran vaunut vaikuttivat kankeilta ja viimeistely ei ollut ihan hintansa väärti. Herculeksen Twin raptorit kiinnostivat, mutta osoittautuivat todella epäkäytännöllisiksi. Jos ne halusi kasata ja laittaa auton takakonttiin koriosa piti aina irrottaa rungosta! Ei kiitos. Viimeistely jätti myös toivomisen varaa.

        Valitsimme vaunut isoilla pyörillä (ei kääntyvillä), koska loskassa ja huonommalla tiellä pikkuetupyöräiset eivät toimi kunnolla.


    • mude0608

      meillä ei kyllä ole kaksosia, mutta pojilla ikäeroa 1v 9kk.

      me ostettiin carenan double swing, jotka olivat silloin ihan uudet, ja ne ovat palvelleet TODELLA hyvin :)
      niissä on kääntyvät etupyörät ja ne saa lukittua. ja saa vaunukopan tai istuin osan!

      meillä rattaat on käytössä joka päivä paljon, eikä niissä ole ollut mitään vikaa. tammikuussa ostettiin, ja lumessa ja sohjossa kulkee hyvin!

      suosittelen, että harkitset niitä, koska ne ovat suht edulliset muihin verrattuna. jää rahaa muuhunkin, koska sitähän jokatapauksessa tulee tarvitsemaan :)

      http://www.carenababy.com/CARENA/Finland/STROLLERS/

      • Leveekuljetus

        Meillä tuplat 04/08 eli rattaita etsittiin kovasti hiljattain! Keskustelin paikallisen "lastenkaupan" myyjän kanssa ja hän sanoi, että ei kannata hankkia Oria, sillä ne ovat todella raskaat...Mikäli siis meinaa matkustaa! Onneksi kuuntelin myyjää ja jätin Orat kauppaan (hän siis itse edusti merkkiä), sillä ne oikeesti ovat raskaammat kuin monet muut. Ja varsinkin kesällä tuli aika usein lastattua vaunuja auton takakonttiin!

        Tarkoititko Emmoilla Emmaljungia?? Minulle jäi lopulta vaihtoehdoiksi: Emmaljungat ja Briot. Päädyin heittoaisallisiin Emmaljungiin (Twin Cerox) ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Vaunut on erittäin kevyet työntää ja ne saa nopsasti yksinkin kasaan auton perään! Meillä vaunuissa on ollut Emma-merkkiset kantokopat, joista talveksi teen lämpöpussit. Vaunut ovat varsin pitkäikäiset, sillä aiomme käyttää niitä rattaina vielä piiitkään!


    • mude0608

      ja plussaa carenan rattaat saa vielä siitä, että ne menevät pieneen kasaan, ja ne mahtuvat melko pienenkin auton takakonttiin!

    • tuplat08

      Kannattaa ehdottomasti mitata mahdolliset ongelmapaikat kotona tai muualla, missä liikutte säännöllisesti. Ostimme aluksi Brion Double Wawe- rattaat ja kantokassit. Ne oli muistaakseni 76cm leveät. Ajattelin, että noilla pääsee ovesta kuin ovesta. Muutenkin olin niihin tyytyväinen.
      Ainoaksi ongelmaksi koitui oma tyhmyyteni, kun en ollut mitannut meidän taloyhtiön vaunuvaraston ovea! Sepä olikin 73cm! Joten vaunut vaihtoon.

      Nyt meillä on Emma Jule Twin-rattaat (72cm). Näppärät ja kevyet työntää.
      Huonoja puolia:
      -Ei kunnon kuomua. Sade suojaa joudutaan pitämään poutaisellakin säällä, jos tuulee.
      -Työntösuuntaa ei voi vaihtaa.
      -Paljon muoviosia. Jännityksellä odotan kuinka ne kestää talvipakkasia.
      -Hiukan hankalat laittaa kasaan.

    • Vanha uusi...

      Me itse saatiin kaksoset puoli vuotta sitten...

      Vaunut ja rattaat olivat meidän mielestä sellainen asia, että niissä ei tarvitse olla hienouksia, kunhan kulkevat ja saa kasaan.. Ostimme vanhat Kaksosten rattaat Tuttavalta 20 eurolla!!, joista saa selkänojat makuu tai istuma asentoon, 5 eri asentoa.. Rattaisiin talvella makuupussissa ja kesällä ilman mitään.. Vaunukopan saa käännettyä joko meno tai tulo suuntaan, kevyet ovat ja helppo työntää.. Ei ole ilmalla täytetyt renkaat, jotka nykyään tuntuu olevan aika monissa rattaissa, ne voi puhjeta jos huomaamatta kulkee lasinsiruihin, ja niitä täytyy aina täyttää... Meillä siis tosi vanhan ajan isot valkokumiset(?) Pyörät, joilla pääsee hyvin eteenpäin.. Ja kasaan menee tosi hyvin, tosin kahteen osaan, ensin istuin/kuomu osa pois sitten käännetään runko, ja helppoa kun sen osaa.. Ja kierrätyksenkin kannalta, valitsimme sellainet, ettei tarvitse kaatopaikalle niitä heittää, koska toimivat vielä.. vaikka on ikää lähelle 15v.. Mutta jokainen tavallaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe