Kannabis - vähähaittainen päihde

Porilainen bodari

33

1796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herkkusieni.

      Niin, noin kai se on, yksilön kannalta. Jos pää pitää sekoittaa niin vaarattomin vaihtoehtohan se pitäisi valita.

      Mutta se on kriminalisoitu, jos lait eivät muutu, se siitä vaihtoehdosta.

      Uskon toki kannabiksen kannattajien tosissaan hokevan teesejään. Ja uskon tupakan ja viinan olevan vahingollisia.

      Yhtä kaikki, päihteitä.

      Muutama seikka joskus kummastuttanut, lyhyesti:
      - Onko tosiaan pakko rikkoa lakia huumeasioissa? kyse periaatteessa ihan sama joka asiassa. Yhteisössä pitää olla pelisäännöt, muuten ei ole yhteisöä, vaan anarkismi. En muista koskaan, enkä missään kuulleeni mistään anarkistisesta yhteisöstä.
      - Vaikka huumeet eivät haittaisi loppukäyttäjää tai yhteisöä hänen ympärillään. Mitenkähän ne vaikuttavat tuotantoketjun eri osapuoliin. Harvassa maassa huumausaineet ovat sallittuja. Busineksessa mukana olevista suurin osa on siis rikollisia. Mielenkiintoista, että on olemassa valtava rikollisorganisaatio laillisissa maissa.
      - Peace, love, understanding. Nättiä ideologiaa, totta. Pahan tekopyhyyden leiman aatokseen tuo jo yksikin tuotantopuolen tehtävissä linnaan joutunut, tapettu tai itsensä hengiltä narkannut ihminen. Sillä kai ei ole loppukäyttäjälle merkitystä, hänellä on varaa maksaa huveistaan. Jotkut ovat tehneet pienellä palkalla töitä ja ottaneet riskejä mahdollistaakseen sen.
      - Niin, monet kasvattelevat heinänsä itse. Siemeniä ei ole kehitelty täällä, jossain muualla. Jossain joku on kasvatellut ja jalostanut hyvin kaupaksi menevän tuotteen pelloillaan. Olisi voinut toki kasvattaa viljaakin, huumeissa on parempi kate. Niin, nälänhätä on paha asia, siis ropoja keräyksiin ja elefantti-banaania poskeen.
      - Kun ostaa jemmarilta paketin, ei sen alkuperällä niin ole väliä. Kanojen ja kettujen toki pitää saada kasvaa vapaana.
      - Keskiolut on porttihuume väkeviin, pötsy ei. Kai se on uskottava kun niin moni niin sanoo. Ilmeisesti monet alkavat piikittämään kokeilunhalusta.
      - Ja muutama muukin juttu kummastuttanut. Nyt tuli muuta tekemistä. Jatkan joskus toiste, jos jatkan. Ajattelin kirjoittaa tänne aatoksiani, kun puliukkopalstalla ei oikein tapahdu nyt mitään. Niin, päihde kuin päihde. Ei kaikki jotka juo alkoholosoidu, eikä kaikki jotka pötsyttelee narkkaudu. Samassa veneessä ollaan monestakin syystä. Tärkein syy kaikilla on saada nuppi sekaisin/eri tilaan kuin normaalisti.

      Kunnolla puliutunut ihminen on aivan yhtä miellyttävä kuin aivonsa kaurapuuroksi narkannut tyyppi. Joku vetää kohtuudella pussikaljaa, toinen pötsyttelee heinää. Se ja sama, YHTÄ TYPERÄÄ TOUHUA KUMPIKIN.

      • Tolstoi

      • muutosvoimaa

        "-Onko tosiaan pakko rikkoa lakia huumeasioissa? kyse periaatteessa ihan sama joka asiassa. Yhteisössä pitää olla pelisäännöt, muuten ei ole yhteisöä, vaan anarkismi."

        Kannabiskysymyksessä ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Huono laki sekä varsin skitsofreeninen suhtauminen kannabikseen vastustajien taholta ei tarjoa juurikaan vaihtoehtoa. Kun riittävän moni rikkoo huonoa lakia ja huomataan, että itse laki aiheuttaa enemmän ongelmia kuin kannabiksen käyttö, alkaa muutos pikkuhiljaa tapahtua. Tutkimukset, kannabiksen terveysvaikutusten tutkiminen haittavaikutusten rinnalla, lääkekäyttö ym. vastaava samanaikaisesti (epäoikeudenmukaisen) kannabiksen kieltolain rikkomisen rinnalla edesauttavat muutosta lakiin.

        Ei kannabiksen kieltolain rikkominen tarkoita sitä, että haluaa rikkoa muita lakeja ja että maa luisuu anarkiaan. Ainoastaan kieltolain kannattajat näkevät asian niin, koska ilmeisesti kuvittelevat, että kannabiksen käyttö on pahin rikos maailmassa.

        Kannabis on maailmassa hyvin yleisesti käytetty päihde ja samanaikaisesti myös vähähaittaisin. Näin ollen ei ole mitään järkeä uhrata euroakaan sen eteen ettei täysi-ikäinen ihminen vapaa-ajallaan saa sitä käyttää.


      • EXhi

        Ok ! Joo respektii kaikille! Siis jokaisellahan on oikeus omaan mielipiteeseen ja kaikilla on omat kokemuksensa niin henk.koht. tasolla kuin kaverin tai tutun tutun kautta... Mut voin Ex käyttäjänä nyk. askeleen päässä alkoholismista kertoo, et kyl geenit vaikuttaa n.50% (jos ei enemmänkin, nyt kun riippuvuusgeeni on löydetty...) siihen miten esim "yx" kokeilu vaikuttaa ihmiseen ja sen omaan mieleen...Ok esim pari kaverii poltti 2 kertaa eläessää paukut... joo ja toinen on nykyään professori ja toinen on täys spuge... Molemmat ganjasta johtuen/ansiosta ? Tässä on vaan elävä todiste siitä et mikä sopii toiselle, ei ehkä tee toiselle taas niin hyvää...!!! Sama aine eri ihminen...


    • Lisää lukemista

      KANNABIS – TOSISEIKAT
      Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

      Miten huumeet toimivat aivoissa

      Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

      Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

      Välittömät vaikutukset

      Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

      Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

      Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

      Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

      Pitkäaikaisvaikutukset

      Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
      He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

      Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

      Riippuvuus

      Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

      Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

      Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

      Mielenterveys

      Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

      Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

      Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
      Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
      Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

      Muita vaikutuksia ruumiissa

      Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

      Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

      Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

      Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

      THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

      Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
      Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

      Lääketieteelliset perusteet

      Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

      Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

      Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

      Laillistamisen kannattajat

      Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

      Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

      Kannabis tienä huumeisiin?

      Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



      Lain lieventäminen

      Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
      Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

      Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

      Vahvuus

      1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
      Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

      Huumetestit

      Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

      Asiantuntijoiden lausuntoja

      Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
      (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

      ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
      ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

      Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

      Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
      (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

      Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

      Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
      Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
      Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

      • lisäksi jo läpikäytyä

        eikös tätä irtihuumeesta-sepustusta ole analysoitu jo vuosi tuolla huumeet-palstalla. lisäksi se on myös lytätty aika pahasti tuon vuoden aikana.

        samoin sille kävi tiede-palstalla, jonne kirjoitit hetken.

        vaan pakkomielteisenä sinun on tietysti palattava taas lähtöruutuun ja aloitettava sama ripulointi uudelleen. hienoa ja oppimiskyvystä plussaa.


      • Muistoja vain

        Unohda jo nuo 40-luvun löpinät ja keskity UUSIIN tutkimuksiin, niin kuin esim. tuo EU-raportti.


      • Pirinisti-

        Huh, luulin jo päätyneeni 70-luvulle a la Sam Tyler. Onneksi oli kalenteri tuossa vieressä muistuttamassa että ELETÄÄN 2000-LUKUA.


      • Lukemisen ymmärtäminen
        Muistoja vain kirjoitti:

        Unohda jo nuo 40-luvun löpinät ja keskity UUSIIN tutkimuksiin, niin kuin esim. tuo EU-raportti.

        Niinpä niin, eletään 2000 lukua.

        Lue luvun lopussa olevat vuosiluvut, niin voit todeta vuosiluvut 2006 ja 2007.

        Eli viimeisimmät päivitykset.


      • 2000 luvulta
        Muistoja vain kirjoitti:

        Unohda jo nuo 40-luvun löpinät ja keskity UUSIIN tutkimuksiin, niin kuin esim. tuo EU-raportti.

        Uusimmat tutkimukset ovat 2006 ja 2007, ja ne on nämä.
        Lue luvun lopusta aikamäärät.


      • vuodelta, teksti vanhaa silti
        Lukemisen ymmärtäminen kirjoitti:

        Niinpä niin, eletään 2000 lukua.

        Lue luvun lopussa olevat vuosiluvut, niin voit todeta vuosiluvut 2006 ja 2007.

        Eli viimeisimmät päivitykset.

        raamatunkin sisäsivuille voi laittaa minkä vuosiluvun vain, mutta sisältö on silti ikivanhaa.

        kopioitu sivulta se ja se, vuonna joku.

        päivitystä tuossa ei ole, mutta olisi kyllä tarve. päiviteltävää siinä on enemmän, onhan tuollainen vuosikymmeniä jatkunut juputus kouluissa lisännyt maan todellisia päihde- ja huumeongelmia.


      • mielipide ei riitä
        2000 luvulta kirjoitti:

        Uusimmat tutkimukset ovat 2006 ja 2007, ja ne on nämä.
        Lue luvun lopusta aikamäärät.

        ja linkit tutkimuksiin ovat missä? nyt on vain mielipiteitä.

        minun ja eu-raportin mielipide on se, että kannabis on vähähaittaisempi päihde kuin lailliset huumeemme ja politiikkaa tulisi muuttaa, jotta vähähaittaisemman vaihtoehdon käytöstä ei tulisi rangaistusta. vähän kuin viisaudesta sakotettaisiin, kun ei tuhoa aivojaan viinaksilla, silloin kun haluaa päihteillä.


      • öpiioööööö
        mielipide ei riitä kirjoitti:

        ja linkit tutkimuksiin ovat missä? nyt on vain mielipiteitä.

        minun ja eu-raportin mielipide on se, että kannabis on vähähaittaisempi päihde kuin lailliset huumeemme ja politiikkaa tulisi muuttaa, jotta vähähaittaisemman vaihtoehdon käytöstä ei tulisi rangaistusta. vähän kuin viisaudesta sakotettaisiin, kun ei tuhoa aivojaan viinaksilla, silloin kun haluaa päihteillä.

        ainakin alkoholia lievempiin päihtisiin.


      • Methete58

        "Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006). "

        Ja mistähän tämä kertoo? Ai siitäkö, että nyt tutkijat ovat oivaltaneet TOTUUDEN vai siitäkö, että psykiatrit ovat ihan samanlaisia tuuliviirejä kuin kaikki muutkin puoskarit, eivätkä osaa itse muodostaa omia mielipiteitään vaan luottavat kulloisenkin hetken auktoriteetin sanaan. Viiden vuoden päästä on taas eri ääni kellossa ja apinat hyppii sen mukaan...


    • Vakavat seuraukset

      Viina ja tupakka ei tuhoa muistia ja psyykeä samalla lailla kuin kannabis. Mielenterveysongelmien kanssa ei ole leikkimistä. Tämän moni ikävä kyllä tajuaa vasta sitten kun joutuu osastolle sen takia ettei kykene enää toimimaan maailmassa tai on niin häiriintynyt että toimimiskyky on ainakin vakavasti kompromisoitunut.

      Voi sitä viinastakin alkaa nähdä pikku-ukkoja mutta sitä tapahtuu vain todellisille suurkuluttajille, kun kannabiksen kanssa mielenterveysongelmia nimenomaan esiintyy kautta linjan kaikilla, juuri niillä "ongelmattomilla kohtuukäyttäjillä" jotka ovat huumeensa suurimpia puolustelijoita.

      Ja se lähimuisti...häh mitä mä ajattelin?

      • asiasta

        lähimuisti voi vaikutuksen aikana pätkiä, mutta sekin on treenikysymys. jos asiaan keskittyy, lähimuistia vaikutuksen alaisena voi kehittää.

        tiede-palstan keskustelussa oli esitelty tutkimuksia joissa osoitettiin, että kannabiksen ja mielenterveysongelmien välistä suhdetta on ylikorostettu medioissa melko dramaattisesti. vastaavasti alkoholin psykoosiriskeistä ollaan oltu enemmänkin hiljaa, vaikka se on myös merkittävä. riippuvuuksiltaan alkoholia tai tupakkaa ei voi kannabikseen verrata, varsinkin kun ajatellaan, että nikotiini on rankattu ehkä voimakkaimman riippuvuuden aiheuttavaksi aineeksi. ehkä yleinen tupakoinnin hyväksyntä aikoinaan on vaikeuttanut lopettamista. asia ehkä olisi ollut toinen, jos tupakoinnista olisi saanut vankeustuomion. siltikin sitä olisivat jotkut jatkaneet, koska riippuvuuskäyttäytyminen ei lakeja aina kunnioita.

        alkoholi taas solumyrkkynä aiheuttaa suoraan aivojen rakenteiden tuhoutumista, koska se tappaa hermosoluja. tupakan yhteys mielenterveysongelmiin on epäselvä, mutta monet potilaista polttavat ja ovat aloittaneet ennen mielenterveysongelmien esiintymistä.


      • Pro humanicus
        asiasta kirjoitti:

        lähimuisti voi vaikutuksen aikana pätkiä, mutta sekin on treenikysymys. jos asiaan keskittyy, lähimuistia vaikutuksen alaisena voi kehittää.

        tiede-palstan keskustelussa oli esitelty tutkimuksia joissa osoitettiin, että kannabiksen ja mielenterveysongelmien välistä suhdetta on ylikorostettu medioissa melko dramaattisesti. vastaavasti alkoholin psykoosiriskeistä ollaan oltu enemmänkin hiljaa, vaikka se on myös merkittävä. riippuvuuksiltaan alkoholia tai tupakkaa ei voi kannabikseen verrata, varsinkin kun ajatellaan, että nikotiini on rankattu ehkä voimakkaimman riippuvuuden aiheuttavaksi aineeksi. ehkä yleinen tupakoinnin hyväksyntä aikoinaan on vaikeuttanut lopettamista. asia ehkä olisi ollut toinen, jos tupakoinnista olisi saanut vankeustuomion. siltikin sitä olisivat jotkut jatkaneet, koska riippuvuuskäyttäytyminen ei lakeja aina kunnioita.

        alkoholi taas solumyrkkynä aiheuttaa suoraan aivojen rakenteiden tuhoutumista, koska se tappaa hermosoluja. tupakan yhteys mielenterveysongelmiin on epäselvä, mutta monet potilaista polttavat ja ovat aloittaneet ennen mielenterveysongelmien esiintymistä.

        Kannabis aiheuttaa kiistatta muutoksia DNA:han ja sitä kautta kyseisen pössyttelijän perimään. Tulevat sukupolvet joutuvat silloin maksamaan kovan hinnan tämän sukupolven pössyttelystä.
        Niinpä olisi varsin kohtuullista, että kaikki kannabiksen käyttäjät täytyisi steriloida mahdollisimman pian käytön toteamisen jälkeen.
        Steriloimaton kannabiksen käyttäjä on tulevien sukupolvien kauhistus.


      • konnarin rei'itin
        Pro humanicus kirjoitti:

        Kannabis aiheuttaa kiistatta muutoksia DNA:han ja sitä kautta kyseisen pössyttelijän perimään. Tulevat sukupolvet joutuvat silloin maksamaan kovan hinnan tämän sukupolven pössyttelystä.
        Niinpä olisi varsin kohtuullista, että kaikki kannabiksen käyttäjät täytyisi steriloida mahdollisimman pian käytön toteamisen jälkeen.
        Steriloimaton kannabiksen käyttäjä on tulevien sukupolvien kauhistus.

        taitaa nyt olla sellaista kauhukuvien maalaamista, että sen takana ei voi olla kuin joku fanaatikko. kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä.

        hamppu kasvoi suomessa satoja, ellei tuhansia vuosia ennen parin kymmenen vuoden kieltolakia. sitä on maassamme käytetty ravintona ja myös päihteenä, tosin tämä päihdevaikutuksen tunteminen ei ollut niin yleistä kuin nykyään, kun irtihuumeesta-yhdistys ei ollut vielä syntynyt ja mesonnut aiheesta riittävästi, jotta kaikki varmasti tietävät huumeista jotain, tietämättä silti niistä mitään. sillä jos ei tiedottaja tiedä, miten kuulijatkaan voisivat.

        missä on niiden maiden dna-muutoksista johtuvat ongelmat, joissa kannabista on käytetty samalla tavalla kuin tässä maassa alkoholia?

        helppo se on keksiä mitä vaan ja pelotella. kahvikin tuhoaa dna:sta kromotobuliinipesäkkeitä, mikä aiheuttaa sen, että ihmisestä tulee pakkomielteinen höpöttäjä, jonka päähän ei tolkku mene enää millään. ihmisestä tulee siis kahvia juomalla hullu. kiistatta aiheuttaa tämän se kyllä joo.

        jos rodunjalostus on tarkoituksena ja itse luulet olevasi rodun a-luokkaa, niin rehellisesti täytyy todeta, että ei niitä sinunkaan siittiöitäsi olisi saanut ruiskia muualle kuin korkeitaan sian vittuun tai näreikköön. tämä tästä sterilisaatioideastasi.


      • aika varmasti
        konnarin rei'itin kirjoitti:

        taitaa nyt olla sellaista kauhukuvien maalaamista, että sen takana ei voi olla kuin joku fanaatikko. kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä.

        hamppu kasvoi suomessa satoja, ellei tuhansia vuosia ennen parin kymmenen vuoden kieltolakia. sitä on maassamme käytetty ravintona ja myös päihteenä, tosin tämä päihdevaikutuksen tunteminen ei ollut niin yleistä kuin nykyään, kun irtihuumeesta-yhdistys ei ollut vielä syntynyt ja mesonnut aiheesta riittävästi, jotta kaikki varmasti tietävät huumeista jotain, tietämättä silti niistä mitään. sillä jos ei tiedottaja tiedä, miten kuulijatkaan voisivat.

        missä on niiden maiden dna-muutoksista johtuvat ongelmat, joissa kannabista on käytetty samalla tavalla kuin tässä maassa alkoholia?

        helppo se on keksiä mitä vaan ja pelotella. kahvikin tuhoaa dna:sta kromotobuliinipesäkkeitä, mikä aiheuttaa sen, että ihmisestä tulee pakkomielteinen höpöttäjä, jonka päähän ei tolkku mene enää millään. ihmisestä tulee siis kahvia juomalla hullu. kiistatta aiheuttaa tämän se kyllä joo.

        jos rodunjalostus on tarkoituksena ja itse luulet olevasi rodun a-luokkaa, niin rehellisesti täytyy todeta, että ei niitä sinunkaan siittiöitäsi olisi saanut ruiskia muualle kuin korkeitaan sian vittuun tai näreikköön. tämä tästä sterilisaatioideastasi.

        mut unohin mitä halusin sanoo.

        Mut hei kyl tälläst käy kenel vaa ei se oo pilven vika.


      • mutta eri syystä kuin luulet
        aika varmasti kirjoitti:

        mut unohin mitä halusin sanoo.

        Mut hei kyl tälläst käy kenel vaa ei se oo pilven vika.

        Alkoholilla aiheutettu dementia uhkaa suuria ikäluokkia


        Tiina Länkinen
        helsingin sanomat

        Dementiapotilaiden määrä on Suomessa ollut jatkuvassa kasvussa. Hyppäys potilasluvuissa on näkyvissä, jos suuret ikäluokat juovat nykytahtiin vielä eläkkeelle jäätyään.

        Naisten muuttuneet juomatavat voivat kerryttää potilasmäärää. Jo joka kymmenes nainen lukeutuu alkoholin suurkuluttajiin. Kahdeksankymppisissä naisissa riskikuluttajia on vielä hyvin vähän.
        "Kuva tulee muuttumaan", ounastelee neurologian professori Hilkka Soininen Kuopion yliopistosta.
        "Dementia on merkittävä uhkakuva seuraavalle sukupolvelle, joka on tottunut käyttämään alkoholia."

        Ongelmana ovat ne 50–69-vuotiaat, jotka juovat paljon kerralla. Soinisen mukaan kova ryyppääminen on aivosoluille tuhoisinta.
        Rajuja juomatapoja näkyy suurten ikäluokkien naisilla, vahvistaa Stakesin tutkimusprofessori Marja Holmila. Yhä useampi nauttii ylettömän määrän kerralla.
        "Viime vuosikymmenellä ikäryhmässä ei ollut oikeastaan ollenkaan suurkuluttajia. Vuoden 2000 tilastoissa jo viisi prosenttia ikäluokan naisista lähenteli alkoholin riskikulutusta", Holmila sanoo.

        Vastakkaisella sukupuolella ongelma on silti moninkertainen, sillä samanikäisistä miehistä suurkuluttajien osuus oli lähes 30 prosenttia.
        Alkoholin kytköksestä dementiaan on monta näkemystä. Valtaosa tutkijoista pitää alkoholia yhtenä dementialle altistavista riskitekijöistä.
        Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan viinaa juovien riski sairastua dementiaan on puolet suurempi kuin muiden naisten, mutta viininjuonti saattaa pienentää riskiä.

        Hilkka Soininen ei viinin litkimistä silti uskaltaisi ihan terveysohjeeksi antaa.
        "Alkoholi on tullut hyväksi seuralaiseksi mitä erilaisimmissa sosiaalisissa ympyröissä. Mielestäni liikaa", professori Soininen sanoo.
        Noin puolet dementiapotilaista on yli 80-vuotiaita. Alkoholin aiheuttama dementia vaivaa paljon nuorempia, sanoo Vanhustyön keskusliiton tutkija Ulla Eloniemi-Sulkava.

        "Vaikka heitä ei olisi paljon, ongelmia tulee hoidossa. Miten hyväkuntoinen, mutta dementoitunut 55-vuotias sopii hoitopaikkaan, jossa muut ovat hauraita 80-vuotiaita?" Eloniemi-Sulkava kysyy.
        "Alkoholin suurkulutukseen liittyvät enemmän maksakirroosit ja muut taudit, vaikka dementia voi olla siinä mukana. Jos raju ryyppääminen jatkuu vuosikymmeniä, ei siinä kovin vanhaksi edes elä," Hilkka Soininen sanoo.


      • selvisi
        konnarin rei'itin kirjoitti:

        taitaa nyt olla sellaista kauhukuvien maalaamista, että sen takana ei voi olla kuin joku fanaatikko. kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä.

        hamppu kasvoi suomessa satoja, ellei tuhansia vuosia ennen parin kymmenen vuoden kieltolakia. sitä on maassamme käytetty ravintona ja myös päihteenä, tosin tämä päihdevaikutuksen tunteminen ei ollut niin yleistä kuin nykyään, kun irtihuumeesta-yhdistys ei ollut vielä syntynyt ja mesonnut aiheesta riittävästi, jotta kaikki varmasti tietävät huumeista jotain, tietämättä silti niistä mitään. sillä jos ei tiedottaja tiedä, miten kuulijatkaan voisivat.

        missä on niiden maiden dna-muutoksista johtuvat ongelmat, joissa kannabista on käytetty samalla tavalla kuin tässä maassa alkoholia?

        helppo se on keksiä mitä vaan ja pelotella. kahvikin tuhoaa dna:sta kromotobuliinipesäkkeitä, mikä aiheuttaa sen, että ihmisestä tulee pakkomielteinen höpöttäjä, jonka päähän ei tolkku mene enää millään. ihmisestä tulee siis kahvia juomalla hullu. kiistatta aiheuttaa tämän se kyllä joo.

        jos rodunjalostus on tarkoituksena ja itse luulet olevasi rodun a-luokkaa, niin rehellisesti täytyy todeta, että ei niitä sinunkaan siittiöitäsi olisi saanut ruiskia muualle kuin korkeitaan sian vittuun tai näreikköön. tämä tästä sterilisaatioideastasi.

        " kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä."

        Johan selvisi syy, miksi maailma on niin tyhmä ja varsinkin ne maat joissa kannabis on valtapäihde, siis ne kehitysmaat.
        Ilman kannabista koko maailma olisi paljon viisaampi.


      • yritys jälleen
        selvisi kirjoitti:

        " kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä."

        Johan selvisi syy, miksi maailma on niin tyhmä ja varsinkin ne maat joissa kannabis on valtapäihde, siis ne kehitysmaat.
        Ilman kannabista koko maailma olisi paljon viisaampi.

        niin eikä länsimaiden satoja vuosia jatkuneella riistoimperialismilla tietysti ole mitään tekemistä sen suhteen, että jotkut maat ovat kehitysmaiksi jääneetkin, kun tätä länsimaista sivistystä on ryöstämällä kehitetty. silti kuitenkin osa näistä "kannabista pössyttävistä kehitysmaista" on jopa ydinasevaltioita.


      • Hattitatti
        selvisi kirjoitti:

        " kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä."

        Johan selvisi syy, miksi maailma on niin tyhmä ja varsinkin ne maat joissa kannabis on valtapäihde, siis ne kehitysmaat.
        Ilman kannabista koko maailma olisi paljon viisaampi.

        Sano ihan rehellisesti, uskotko itsekään mitä tänne kirjoitat? Minun on tässä vain vähän vaikeaa sisäistää, miten toinen ihminen voi olla noin typerä.


      • TOTUUUUUS
        selvisi kirjoitti:

        " kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä."

        Johan selvisi syy, miksi maailma on niin tyhmä ja varsinkin ne maat joissa kannabis on valtapäihde, siis ne kehitysmaat.
        Ilman kannabista koko maailma olisi paljon viisaampi.

        .......Hetken höppönä kuin kuolosta kankeana!

        ´Tämä riittää minulle ja muista se uusin EU-RAPORTTI.......


      • EXhi
        konnarin rei'itin kirjoitti:

        taitaa nyt olla sellaista kauhukuvien maalaamista, että sen takana ei voi olla kuin joku fanaatikko. kannabista on käytetty maailmassa tuhansia vuosia ennen parin vuosikymmenen kieltolakia, älä unohda tätä.

        hamppu kasvoi suomessa satoja, ellei tuhansia vuosia ennen parin kymmenen vuoden kieltolakia. sitä on maassamme käytetty ravintona ja myös päihteenä, tosin tämä päihdevaikutuksen tunteminen ei ollut niin yleistä kuin nykyään, kun irtihuumeesta-yhdistys ei ollut vielä syntynyt ja mesonnut aiheesta riittävästi, jotta kaikki varmasti tietävät huumeista jotain, tietämättä silti niistä mitään. sillä jos ei tiedottaja tiedä, miten kuulijatkaan voisivat.

        missä on niiden maiden dna-muutoksista johtuvat ongelmat, joissa kannabista on käytetty samalla tavalla kuin tässä maassa alkoholia?

        helppo se on keksiä mitä vaan ja pelotella. kahvikin tuhoaa dna:sta kromotobuliinipesäkkeitä, mikä aiheuttaa sen, että ihmisestä tulee pakkomielteinen höpöttäjä, jonka päähän ei tolkku mene enää millään. ihmisestä tulee siis kahvia juomalla hullu. kiistatta aiheuttaa tämän se kyllä joo.

        jos rodunjalostus on tarkoituksena ja itse luulet olevasi rodun a-luokkaa, niin rehellisesti täytyy todeta, että ei niitä sinunkaan siittiöitäsi olisi saanut ruiskia muualle kuin korkeitaan sian vittuun tai näreikköön. tämä tästä sterilisaatioideastasi.

        Juu siis itse kyllä mieluummin polttelisin kuin dokaisin TODELLAKIN mutta kun se vaan on laitonta... Mutta kun suomi vaan on sarvikuonojen maa... ; ) Ei nää päättäjä oikeesti ymmärrä et jos seki olis verotettua ni paljonko ne sillä ansaitsis, eikä menis vero markkoja "huumesotaan"(Niiltä osin).Siis tarkotan vaan et se todellakin on meistä jokaisesti itsestämme kiinni mitä itsellemme teemme !!!


      • ottaapattiin
        EXhi kirjoitti:

        Juu siis itse kyllä mieluummin polttelisin kuin dokaisin TODELLAKIN mutta kun se vaan on laitonta... Mutta kun suomi vaan on sarvikuonojen maa... ; ) Ei nää päättäjä oikeesti ymmärrä et jos seki olis verotettua ni paljonko ne sillä ansaitsis, eikä menis vero markkoja "huumesotaan"(Niiltä osin).Siis tarkotan vaan et se todellakin on meistä jokaisesti itsestämme kiinni mitä itsellemme teemme !!!

        Ja uudelleen ja uudelleen. Ei tajua. Monta syrjäytettyä nokian innovaattoria jumittaa tuolla kotona yhteiskunnan syrjäyttämänä. Ei se mene kaaliin vastustajille.

        Miksi sinä haluat? Taidat olla kokeillut HUUMEITA ja et paremmasta enään välita kun et saa tarpeeksi sekaisin päätä perkeleen kossulla?

        Huumesota ei ole uhriton. Siviilit pois alta.


    • Että sillee
      • tiivistelmä on

      • tiivistelmä on kirjoitti:

        KANNABIS TOSISEIKAT
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6140393/32244436

        Lainaus kirjoituksesta KANNABIS - TOSISEIKAT

        "Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän.( YHDELLÄ IHMISELLÄ NELJÄSTÄ ON VIALLINEN GEENI VALVOMASSA DOPAMIININ VAPAUTUMISTA.)
        Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.)"

        Tässä "Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinivapautumista."viitattiin tutkimukseen The Effects of COMT Val, joka on luettavissa (linkitetty) tänne:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056399
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056443
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056461

        Tämän tutkimuksen mukaan 27% eli noin neljäsosa kuten kannabis-tosiseikat kertoo (Val/Val-genotyyppi) tutkitusta väestöstä oli erittäin herkkiä saamaan kannabiksesta psykoosin, 47% (Val/Met-genotyyppillä) oli sietokykyä kannabiksen psykooseja laukaseville vaikutuksille ja 26% (Met/Met-genotyyppi) ei käytännössä sairastunut vaikka käyttikin paljon kannabista.


        * kannabiksen käytön yleistyessä voimakkaasti, ei skitsofrenia ole lisääntynyt.*

        Vaikka käyttäjät ovat toisaalta lisääntyneet, on myös skitsofrenian puhkeamisen ennaltaehkäisyn osalla tapahtunut melkoista kehitystä ja hoitoon ohjausta varhaisessa vaiheessa.
        Jopa joillain prodromaalioireisilla (esipsykoosi) aloitetaan ennalta ehkäisevä hoito ja psykooseilta saatetaan välttyä kokonaan.

        Nykyinen tautiluokituksemme (ICD-10) edellyttää skitsofreniadiagnoosin perusteeksi vähintään kuukauden jatkuneiden positiivisten psykoosioireiden olemassaoloa sekä vähintään kuuden kuukauden kokonaisoireilun kestoa. Kuitenkin 3/4:lla skitsofreniaan sairastuvista voidaan havaita psykoosia ennakoivia oireita jopa viiden vuoden ajan ennen ensimmäistä positiivista psykoosioiretta.
        Lähde: Häfner H, Löffler W, Maurer K ym. Depression, negative symptoms, social stagnation and social decline in the early course of schizophrenia. Acta Psychiatr Scand 1999;100:105¿118.

        Muutaman viikon sairaalahoito psykoosipotilailla ei näy missään skitsofreniatilastoissa, vaikka hoitoja olisi useampikin. Skitsofreniadiagnoosi vaatii 1-2 kuukauden seuranta-ajan sairaalassa, mikä rajoittaa diagnoosien määrää. Sairaalassa ei pidetä ketään kauempaa kun on pakko, vähentyneet resurssit takaavat sen.
        Lisäksi kaikki skitsofreniaan sairastuneet eivät valitettavasti koskaan tule tilastoiduiksi.


      • eräs_ kirjoitti:

        Lainaus kirjoituksesta KANNABIS - TOSISEIKAT

        "Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän.( YHDELLÄ IHMISELLÄ NELJÄSTÄ ON VIALLINEN GEENI VALVOMASSA DOPAMIININ VAPAUTUMISTA.)
        Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.)"

        Tässä "Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinivapautumista."viitattiin tutkimukseen The Effects of COMT Val, joka on luettavissa (linkitetty) tänne:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056399
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056443
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8335752/39056461

        Tämän tutkimuksen mukaan 27% eli noin neljäsosa kuten kannabis-tosiseikat kertoo (Val/Val-genotyyppi) tutkitusta väestöstä oli erittäin herkkiä saamaan kannabiksesta psykoosin, 47% (Val/Met-genotyyppillä) oli sietokykyä kannabiksen psykooseja laukaseville vaikutuksille ja 26% (Met/Met-genotyyppi) ei käytännössä sairastunut vaikka käyttikin paljon kannabista.


        * kannabiksen käytön yleistyessä voimakkaasti, ei skitsofrenia ole lisääntynyt.*

        Vaikka käyttäjät ovat toisaalta lisääntyneet, on myös skitsofrenian puhkeamisen ennaltaehkäisyn osalla tapahtunut melkoista kehitystä ja hoitoon ohjausta varhaisessa vaiheessa.
        Jopa joillain prodromaalioireisilla (esipsykoosi) aloitetaan ennalta ehkäisevä hoito ja psykooseilta saatetaan välttyä kokonaan.

        Nykyinen tautiluokituksemme (ICD-10) edellyttää skitsofreniadiagnoosin perusteeksi vähintään kuukauden jatkuneiden positiivisten psykoosioireiden olemassaoloa sekä vähintään kuuden kuukauden kokonaisoireilun kestoa. Kuitenkin 3/4:lla skitsofreniaan sairastuvista voidaan havaita psykoosia ennakoivia oireita jopa viiden vuoden ajan ennen ensimmäistä positiivista psykoosioiretta.
        Lähde: Häfner H, Löffler W, Maurer K ym. Depression, negative symptoms, social stagnation and social decline in the early course of schizophrenia. Acta Psychiatr Scand 1999;100:105¿118.

        Muutaman viikon sairaalahoito psykoosipotilailla ei näy missään skitsofreniatilastoissa, vaikka hoitoja olisi useampikin. Skitsofreniadiagnoosi vaatii 1-2 kuukauden seuranta-ajan sairaalassa, mikä rajoittaa diagnoosien määrää. Sairaalassa ei pidetä ketään kauempaa kun on pakko, vähentyneet resurssit takaavat sen.
        Lisäksi kaikki skitsofreniaan sairastuneet eivät valitettavasti koskaan tule tilastoiduiksi.

        Lainaus kirjoituksesta KANNABIS - TOSISEIKAT

        "Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä."

        Aktiivivista thc:tä todellakin tutkimusten mukaan jää solukalvoihin pitkiksi ajoiksi, sen lisäksi että kannabis vaikuttaa muihin aivojen välittäjäaineisiin ja sotkee aivokemiaa ja häiritsee aivojen (ja koko elimistön) luonnollista endokannabinoidijärjestelmää.

        Tästä aktiivisesta thc:ta pari linkkiä:

        Asia tekstissä pitää paikkaansa edelleen, koska perusta metaboliatutkimuksiin tehtiin jo -70 luvulla eikä ole liiemmin täsmentynyt. Tietämys kannabisreseptoreista jne. on tullut toki myöhemmin mukaan. Kirjoitus perustuu Australiasta saatuun tutkimusraporttiin, kuten nettilinkissä tuodaan esiin: Monigraph series no 25, Hall, Solowij & Lemon, National Drug and Alcohol Research Centre, Australian Goverment Publishing Service, Canberra, Australia, March 1994. Tekstikoosteen peruslähdeviite http://www.antidrugnet.org/oppilaat/kannabis.html ja edelleen tutkimusraportin, mihin metabolia ym. alla poimimani lainaukset perustuvat.

        Kannabiksen metabolia:

        Osa yli 60 kannabinolista on psykoaktiivisia, osa muuten biologisesti aktiivisia ja osa inaktiivisia.

        Veren THC huippu on 10 min. kuluttua inhalaation alusta, vaikka sätkän poltto jatkuisikin. Pitoisuus laskee tunnissa 10-20 osaansa.

        THC häipyy osaksi metaboloitumatta lipidipitoisiin kudoksiin, mm. aivoihin ja osaksi se metaboloituu heti alussa.

        THC voi olla aivoissa aktiivinen omia aikojaan rasvakudoksesta irrotessaan, vaikka veripitoisuus olisi mittaamattomissa.

        THC ja metaboliitit sitoutuvat voimakkaasti rasvaliukoisina kehon rasvakudoksiin, josta ne hitaasti vapautuvat verenkiertoon ja eliminoituvat aikanaan, lähinnä virtsaan ja ulosteeseen.

        Tapakäyttäjällä THC ja metaboliitit kertyvät kehoon ja veressä edellämainitut aineet ovat mitattavissa päiviä käytön loputtua ja mitattavia merkkejä kannabinoleista on vielä useita viikkoja. 9-karboksi-THC piikki on 20 min. kuluttua polton alusta. Päihdepiikki onn 20-30 min. THC veripiikin jälkeen (joka on 10 min. kul.alusta) eli 30-40 min. kuluttua inhalaation alusta. Päihdetilan kesto 2-3 tuntia.

        Kannabinolien jakautuminen kehossa

        Veressä: THC plasmapitoisuus voi vaihdella välillä 0-500ng/ml. Esim. veriplasman THC pitoisuus voi olla 2 ng/ml tunti miedon marijuana-sätkän jälkeen. Pitoisuus voi säilyä tällä tasolla ehkä 9 tuntia, jos sätkä on hyvin suuri THC-pitoisuudeltaan. Tapakäyttäjällä 2ng/ml pitoisuus säilyy useita päiviä (vaikka pitäisikin taukoa) johtuen varastoituneen THC:n hitaasta vapautumisesta takaisin verenkiertoon. 10-15 ng/ml THC-pitoisuus veressä osoittaa, että käyttö on ollut äskettäistä.

        virtsassa: Mitä enemmän metaboliitteja virtsassa, sen tuoreempi käyttö. THC:stä sellaisenaan vain pieniä jäämiä virtsaan. 9-karboksi-THC:tä on 30 min. kuluttua inhaloinnista virtsassa. Metaboliitteja löytyy ensikäytön jälkeen useita päiviä virtsasta ja tapakäyttäjillä viikoista kuukausiin.

        rasvakudoksissa: Varastoituminen rasvakudokseen biopsian mukaan ainakin 28 vrk ajaksi.

        syljessä: Sylkinäyte mahdollistaa käytön ajankohdan jäljittämisen päivistä ja viikoista tuntien tarkkuteen. Syljen THC-pitoisuus korreloi subjektiivisesti päihdetilaan ja sydänpulsaatioon.

        hiuksissa: THC:n käytön jäljet ovat löydettävissä kertyminä hiuksiin kuukausien takaa, hiuksien pituudesta riippuen. http://www.saunalahti.fi/uusviini/kannabis.htm

        Toinenkin tutkimus: Johansson, E., Sjovall, J., Noren, K., Agurell, S., Hollister. L.E. and Halldin, M.M. (1987) Analysis of Æ1-Tetrahydrocannabinol (Æ1-THC) in human plasma and fat after smoking. In Chesher, G., Consroe, P. and Musty, R. (Eds) Marijuana: An International Research Report (pp. 291-296).

        Testattu aktiivisen thc:n pitoisuutta rasvakudoksista otetuissa koepaloissa ,biopsioissa. Löytyy vielä 28 vrk polttamisen jälkeen. Aktiivinen thc vapautuu rasvakudoksesta hiljalleen ja SITTEN metaboloituu hajoamistuotteiksi.

        Farmakokinetiikkaa ja metaboliaa
        Pharmacokinetics and metabolism

        The pharmacology of cannabis Figure 1:

        Distribution of THC in the body over time.(Kuva 1:)
        http://www.emcdda.europa.eu/attachements.cfm/att_53370_EN_emcdda-cannabis-mon-vol1-ch3-web.pdf


      • ronettaja
        eräs_ kirjoitti:

        Lainaus kirjoituksesta KANNABIS - TOSISEIKAT

        "Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä."

        Aktiivivista thc:tä todellakin tutkimusten mukaan jää solukalvoihin pitkiksi ajoiksi, sen lisäksi että kannabis vaikuttaa muihin aivojen välittäjäaineisiin ja sotkee aivokemiaa ja häiritsee aivojen (ja koko elimistön) luonnollista endokannabinoidijärjestelmää.

        Tästä aktiivisesta thc:ta pari linkkiä:

        Asia tekstissä pitää paikkaansa edelleen, koska perusta metaboliatutkimuksiin tehtiin jo -70 luvulla eikä ole liiemmin täsmentynyt. Tietämys kannabisreseptoreista jne. on tullut toki myöhemmin mukaan. Kirjoitus perustuu Australiasta saatuun tutkimusraporttiin, kuten nettilinkissä tuodaan esiin: Monigraph series no 25, Hall, Solowij & Lemon, National Drug and Alcohol Research Centre, Australian Goverment Publishing Service, Canberra, Australia, March 1994. Tekstikoosteen peruslähdeviite http://www.antidrugnet.org/oppilaat/kannabis.html ja edelleen tutkimusraportin, mihin metabolia ym. alla poimimani lainaukset perustuvat.

        Kannabiksen metabolia:

        Osa yli 60 kannabinolista on psykoaktiivisia, osa muuten biologisesti aktiivisia ja osa inaktiivisia.

        Veren THC huippu on 10 min. kuluttua inhalaation alusta, vaikka sätkän poltto jatkuisikin. Pitoisuus laskee tunnissa 10-20 osaansa.

        THC häipyy osaksi metaboloitumatta lipidipitoisiin kudoksiin, mm. aivoihin ja osaksi se metaboloituu heti alussa.

        THC voi olla aivoissa aktiivinen omia aikojaan rasvakudoksesta irrotessaan, vaikka veripitoisuus olisi mittaamattomissa.

        THC ja metaboliitit sitoutuvat voimakkaasti rasvaliukoisina kehon rasvakudoksiin, josta ne hitaasti vapautuvat verenkiertoon ja eliminoituvat aikanaan, lähinnä virtsaan ja ulosteeseen.

        Tapakäyttäjällä THC ja metaboliitit kertyvät kehoon ja veressä edellämainitut aineet ovat mitattavissa päiviä käytön loputtua ja mitattavia merkkejä kannabinoleista on vielä useita viikkoja. 9-karboksi-THC piikki on 20 min. kuluttua polton alusta. Päihdepiikki onn 20-30 min. THC veripiikin jälkeen (joka on 10 min. kul.alusta) eli 30-40 min. kuluttua inhalaation alusta. Päihdetilan kesto 2-3 tuntia.

        Kannabinolien jakautuminen kehossa

        Veressä: THC plasmapitoisuus voi vaihdella välillä 0-500ng/ml. Esim. veriplasman THC pitoisuus voi olla 2 ng/ml tunti miedon marijuana-sätkän jälkeen. Pitoisuus voi säilyä tällä tasolla ehkä 9 tuntia, jos sätkä on hyvin suuri THC-pitoisuudeltaan. Tapakäyttäjällä 2ng/ml pitoisuus säilyy useita päiviä (vaikka pitäisikin taukoa) johtuen varastoituneen THC:n hitaasta vapautumisesta takaisin verenkiertoon. 10-15 ng/ml THC-pitoisuus veressä osoittaa, että käyttö on ollut äskettäistä.

        virtsassa: Mitä enemmän metaboliitteja virtsassa, sen tuoreempi käyttö. THC:stä sellaisenaan vain pieniä jäämiä virtsaan. 9-karboksi-THC:tä on 30 min. kuluttua inhaloinnista virtsassa. Metaboliitteja löytyy ensikäytön jälkeen useita päiviä virtsasta ja tapakäyttäjillä viikoista kuukausiin.

        rasvakudoksissa: Varastoituminen rasvakudokseen biopsian mukaan ainakin 28 vrk ajaksi.

        syljessä: Sylkinäyte mahdollistaa käytön ajankohdan jäljittämisen päivistä ja viikoista tuntien tarkkuteen. Syljen THC-pitoisuus korreloi subjektiivisesti päihdetilaan ja sydänpulsaatioon.

        hiuksissa: THC:n käytön jäljet ovat löydettävissä kertyminä hiuksiin kuukausien takaa, hiuksien pituudesta riippuen. http://www.saunalahti.fi/uusviini/kannabis.htm

        Toinenkin tutkimus: Johansson, E., Sjovall, J., Noren, K., Agurell, S., Hollister. L.E. and Halldin, M.M. (1987) Analysis of Æ1-Tetrahydrocannabinol (Æ1-THC) in human plasma and fat after smoking. In Chesher, G., Consroe, P. and Musty, R. (Eds) Marijuana: An International Research Report (pp. 291-296).

        Testattu aktiivisen thc:n pitoisuutta rasvakudoksista otetuissa koepaloissa ,biopsioissa. Löytyy vielä 28 vrk polttamisen jälkeen. Aktiivinen thc vapautuu rasvakudoksesta hiljalleen ja SITTEN metaboloituu hajoamistuotteiksi.

        Farmakokinetiikkaa ja metaboliaa
        Pharmacokinetics and metabolism

        The pharmacology of cannabis Figure 1:

        Distribution of THC in the body over time.(Kuva 1:)
        http://www.emcdda.europa.eu/attachements.cfm/att_53370_EN_emcdda-cannabis-mon-vol1-ch3-web.pdf

        eräs_: "Aktiivinen thc vapautuu rasvakudoksesta hiljalleen ja SITTEN metaboloituu hajoamistuotteiksi."

        Kuinka hiljalleen? Onko rasvasta liuenneen aktiivisen thc:n määrä merkittävä?


      • ronettaja kirjoitti:

        eräs_: "Aktiivinen thc vapautuu rasvakudoksesta hiljalleen ja SITTEN metaboloituu hajoamistuotteiksi."

        Kuinka hiljalleen? Onko rasvasta liuenneen aktiivisen thc:n määrä merkittävä?

        " Onko rasvasta liuenneen aktiivisen thc:n määrä merkittävä?"

        Ihmisen elimistössä luonnollisia endokannabinoideja on pikomolaarisina pitoisuuksina eli hyvin pieninä pitoisuuksina, siksi jo erittäin pienetkin aktiiviset thc-määrät vaikuttavat muiden välittäjäaineiden vapautumiseen.
        Runsaat käyttömäärät => runsaasti metaboloitumanta thc:tä elimistössä ja vastaavasti pienet käyttömäärät => vähemmän metaboloitumanta thc:tä elimistössä.

        Elimistön omat endokannabinoidit häviävät minuuteissa, eivätkä jää häiritsemään endokannabinoidijärjestelmän luonnollista tasapainoa.

        Ihmisen omat sisäsyntyiset endokannabinoidit (joita esiintyy elimistössä häviävän pieniä määriä, kuin pisara uima-altaassa) estävät hermosolujen toimintaa kannabinoidireseptorien välityksellä ja metaboloituvat MUUTAMASSA MINUUTISSA KOKONAAN (mm. solun sisällä rasvahappoamidihydrolaasi hajottaa anandamidin arakidonyylihapoksi ja etanoliamiiniksi, jolloin tämän bioaktiivisen lipidin vaikutus lakkaa). Ne ovat käytännössä ihan eri asia kehon ulkopuolelta tullut thc, joka jää elimistön rasvapitoisiin kudoksiin kuten aivoihin.

        "Kuinka hiljalleen?"
        Siihen vaikuttaa monet seikat esim. ainakin runsas laihduttaminen tai stressi vapauttaa helposti runsasti kannabinoideja rasvakudoksesta, sekä aktiivista thc:tä että sen aineenvaihduntatuotteita.

        Katsoitko ja luitko muuten EMCDDA:n raportista sivut 33 ja 34, jossa asiaa on tarkemmin selitetty.
        Kuva sivulla 34 on hyvin havainnollistava.

        Distribution of THC in the body over time.(Kuva 1:)
        http://www.emcdda.europa.eu/attachements.cfm/att_53370_EN_emcdda-cannabis-mon-vol1-ch3-web.pdf


    • Methete

      Koittaako joskus se aika kun huumekeskustelussa siirrytään pohtimaan sitä kaikkein oleellisinta kysymystä. Eli kysymystä yksilön itsemääräämisoikeudesta. Miksi on ok. tuhota itsensä esim. alkoholilla, mutta ei huumausaineilla? Tässä iänikuisessa väittelyssä kannabiksen terveysvaikutuksista unohdetaan se tosiseikka, että ihminen on lopulta itse vastuussa elämästään ja terveydestään. On hyvä, että tietoa on saatavilla, mutta typerä ihmisolento ei koskaan saa TOTUUTTA selville kuin elämällä sitä.

      Mitä siitä jos kannabis heikentää lähimuistia, tai mitä siitä jos läskiä syömällä kolesteroli arvosi nousevat ja sairastut sepelvaltimo tautiin. Pitäisikö yhteiskunnan kieltää kaikenlainen itsensä vahingoittaminen. Ylipainoisuus seurausvaikutuksineen on huomattavasti mittavampi kansantaloudellinen ongelma kuin esim. kannabiksen käyttö, mutta ylipainoisia ei sakoteta. Ylipainoisia koitetaan auttaa muilla keinoin, mutta lopulta yksilölle annetaan vapaus tehdä keholleen mitä hän haluaa. Miksi huumeiden käyttöön tulisi suhtautua mitenkään eritavoin kuin esim. ylipainoisuuteen. Molemmat ovat haitallisia asioita, ja molelmmista on haittaa myös ympäristölle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe