Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MARI-MEKKO JA COCA-COLA

vierestäseurannut

Mitä yhteistä on brändeillä COCA-COLA ja MARIMEKKO ?

COCA-COLA on maailman tunnetuin tuotenimi, perustuu kaikkialla maailmassa tunnettuun huumeeseen Kokaiiniin.
Coca-Cola nimisen virvoitusjuoman valmistaja jo aikoinaan ymmärsi jo tunnetun nimen ja sanan arvon tuotenimessä.

Näin ymmärsi myös Armi Ratia kun lanseerasi firmansa nimeksi MARI-MEKKO.
Mari-paidat Mari-kankaat jne.

En väitä, että ko. valmistajat ja tehtailijat haluavat mainostaa huumeita, mutta he ratsastavat jo valmiiksi mainostetun nimen siivellä.
Mitä enemmän marihuanan käyttäjät mainostavat ja ylistävät rakastamaansa ainetta, sitä enemmän myös Marimekko saa mainosta tuotteilleen
Mari-juana on kaikkialla maailmassa tunnettu nimi. Niin myös Cokaiini, eli coca.
Miksi ei liikemiehet käyttäisi hyväkseen jo valmiiksi mainostettua nimeä ?

Onhan tunnettua, että hyvinkin suuret julkikset ovat milloin MARIN käyttäjiä ja milloin Cokaiinin käyttäjiä.
Kun Armi Ratia sanoi esim. Otto Donnerille,(joka oli tunnettu marihuanan esitaistelija) että panehan tämä MARI-kankaasta tehty paita päällesi kun esiinnyt julkisesti, niin ei ollut epäilystäkään, etteikö Hän niin olisi tehnyt.
Samoin löytyy suuriakin julkiksia, jotka ovat rakastuneet mikä mihinkin aineeseen, niin on valmis laittamaan päälleen tuotteen mikä nyt sitten mainostaa "Marimekkoa". Kun siinä on sana MARI tai COCA tai UNIKKOKUVIO.
(Heroiinissa ei kai ole sellaista sanaa joka olisi maailmanlaajuisesti tunnettu (vai onko?))

Unikkokuvio on maailmanlaajuisesti tunnettu ja sen kuvion perusteella on helpompi ratsastaa ja laajentaa brändiä.

Eli MARIMEKKO ja COCACOLA ei välttämättä mainosta huumeita, mutta huumeet ja huumeitten käyttäjät, joita on maailmassa miljoonia ja innokkaita "mainosmiehiä" mainostaa näitä kahta firmaa.
Näitä innokkaita Marin mainostajia on näilläkin palstoilla kovasti.

10

1403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J-KL

      Coca-Colahan sisälsi alunperin kokaiinia

      Wikipedia:
      "Coca-Colaan käytettiin vuoteen 1903 asti tuoreita kokalehtiä ja lasillinen Coca-Colaa sisälsi siihen aikaan vielä täysin laillista kokaiinia[4]. Toinen Coca-Colan alkuperäisreseptissä käytetty raaka-aine oli kolapähkinä"
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola#Historia

      Ei tarvinne miettiä, mistä Coca-Cola on nimensä saanut.

      Mitä Marimekkoon tulee, en kommentoi mitään nimen synnystä, koska en siitä tiedä. Marimekko on perustettu 1951, jolloin ei kaiketi sana marihuana ollut millään lailla Suomessa tuttu ja hippiajat tässä maassa ja muuallakin olivat vielä edessä päin.

    • se on

      Bisnes on bisnes.

    • heh.

      Katohan, eipä ollut tullut mieleen toi Marimekko tuolleen aateltuna. CocaColan historiasta tiesinkin, se ei assosiaationa yllätä.. En tosin tiedä miten nimi on alunperin kehitelty. Maailman arvokkain brändi..

      Marimekko on jotenkin niin lähellä, ja Unikko. Marimekon nimestä olen joskus kuullut jonkin selityksen. Se ei liittynyt huumeisiin. Tuo Unikko on hulppea, viittaa tosiaan huumeisiinkin ja tietenkin ainutlaatuisuuteen.

      En usko, että mainosporukat on narkkijuttuja aatelleet kummankaan brändin keisseissä. Cocis nyt sisälsi kokaiinia vhän aikoinaan. Piriståvä vaikutus jna, Ei nykyään kukaan uskaltaisi lanseeraan tollasta nimee. marin kohdalla oletan olleen ihan muita mietteitä. Suomi niin sulkeutunut maa ollut aikanaan, että huumeita parannut ees aatella, saati tehdä niitten mukaan nimetty firma...


      Mutta hauskasti oivallettu juttu. Pitääkin joskus jossain sopivassa palaverissa siteerata...

    • Sylttytehdas
    • Tsykopatti

      Tuollainen sanojen pilkkominen määrätyllä tavalla mystisiin tai merkitseviin paloihin on aika tyypillistä määrätyn ryhmän mielenterveyspotilaille, tiesitkö sitä?

    • nimitieteilijä

      Marimekko= Perustajan tyttären mukaan nimetty yritys. Mekko ei myöskään ole mikään salakoodi.

      Coca-Cola= "Kokis" ei ole koskaan sisältänyt kokaiinia, joskin pienen määrän kokalehtiuutetta. Siitä nimi, Kokapensas-Kolapähkinä.

      • lumipall0

        Nimen synty
        Marimekon nimeä mietittiin pitkään. Ensiehdotus Armi – perustaja Armi Ratian mukaan – oli rekisteröity. Armin toinen nimi oli Maria, josta tulee Mari. Armin aviomies Viljo mietti eri nimiä naistenvaatteille. Kotipaikkakunnalla Koivistolla puhuttiin mekoista, josta Armi oivalsi: Marimekko.


    • -...-...---

      Voi hyvä luoja mitä salaliittoteorioita on liitetty tähän mari-sanaan. Tietysti myös ihmiset, jotka nimeävät lapsensa Mariksi ovatkin todennäköisesti kannabiksen laillistamisen puoltajia. Ja entäpä sitten Marianne ja Marimint karamellit?

      No ei sinänsä ihme, että juuri VS näitä ideoita levittää...

      • Hasiskarkki

        Sairaudentunnottomalla avohoitopotilaalla noita valistusteorioita riittää, kuten on huomattu. Vahvana elää valhepallarin päihdevalistuksen perintö Suomessa, kun maassa on maailman suurin alkoholiongelma ja myös huumeongelmat kovien huumeiden suhteen ovat maailman kärkitasoa asukaslukumäärän suhteutettuna. Siinä Irti Huumeista ry:n perustajan kallisarvoinen perintö maallemme.


    • Yöhoitaja

      Meillä on ollut monia psykiatrisia potilaita, jotka "pilkkovat" sanoja juuri tällä tavalla kuin sinäkin, ja sitten luovat näille pilkotuille sanan osille assosiaatiomääreitä oman sairautensa määrittelemien suuntaviivojen mukaisesti. Suurin osa heistä on skitsofreenikoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe